Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Arivistus

2 bejegyzést írt és 452 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Nem akarok olyan országban élni, ahol 4 millió embert képes  akkora gyűlöletre nevelni a kormánypropaganda, hogy képes legyen felülírni a „minden ember egyenlő” elvét. Aki nemmel szavaz, azt mondja, a muszlimoknak kevesebb jár, mint másnak, vesszenek el a háborúban, nincs joguk menekülni. Ami a…..
Arivistus 2016.09.28 09:33:02
@1ghost:
Attól tartok itt némi fogalmi problémákkal állunk szemben:
1.: A népszavazás természetesen nem visszamenpleges hatályú, a 1294 menekült leosztását a kormány megtámdta az EU bíróságán, ha nem adnak neki igazat akkor ezt beszoptuk népszavazással meg a nélkül is.
2.: A népszavazás azokról a betelepítési kvótákról szól amiről Junker, Schulz meg a többi fehérember ellenes bürokrata 2-3 hetenete bedob egy-egy ötletet a sajtóba, de még nem vált valósággá, nem alkottak még meg ilyen jogszabályt.
3.: A 1294-es szám kb 150.000 migráns elosztásából származott, jelenleg az EU-ban kb 2.000.000 migráns van, aminek a száma naponta nő. Mivel az EU-bürokraták hatékonyan akadályozzák az EU külső határainak védelmét ez könnyen szökhet fel ennek sokszorosára, csak Síriából kb 8.000.000 menekült ment a Szíriával szomszédos országokba. És a szír menekültek a migránsoknak csak az 5-10%-át adják.
Tanulmányok szólnak arról, hogy a valódi nagy migráció a sub-szaharai övezetből fog elindulni, a túlnépesedési problémák és az éghajlatváltozás miatti ivóvízhiány miatt. Erre már a 2000-es évek óta számítanak, és egyellőre hála istennek nem valósult meg, de ha megvalósul, akkor az 200 millió migránst fog jelenteni...
Szombaton az MSZP - amelynek az Összefogás nevében jogában áll miniszterelnök-jelöltet állítani - "pajzsra emelte" Mesterházy Attila pártelnököt. Vele indul választási küzdelembe a magát "baloldali demokratikus ellenzéknek" nevező formáció. A belső egyetértést talán…..
Az MSZP-vel alapvető önértékelési problémák vannak, legelőbb az azzal való szembenézés, hogy olyan fokú hitelvesztésen ment át 2004 óta (részben a saját "tehetségéből", részben a Fidesz erejéből), hogy kevés az esélye annak, hogy valaha is újra kormánypárt lehessen ebben…..
Arivistus 2013.12.26 20:20:23
@midnight coder: Ott a pont!
Annak kapcsán, hogy a Klubrádióba (újra és újra) betelefonálók 108%-a plusz Kéthly Anna azt akarják, hogy Gyurcsány legyen része a "széles baloldali összefogásnak". - Attila, hallottad ezt? (röhög) - Yeah. - Hát ezek tényleg nem értik? (röhög) - Nop. - És a Bajnai sem…..
Arivistus 2013.12.13 02:02:14
@tarackos:
Nézd meg az autópálya tendereket. Mennyire nagy lárma volt belőle, hogy az MSZP völgy nélkül épít völgyhidat, meg a síkvidéki alagutak amiknek néha beszakad a teteje :). Aztán a választások után, amikor a Fidesznek már házon belül volt és lettek volna eszközei az ügy felderítésére, akkor valahogy ez az ügy elsikkadt, a sajtó elfelejtette. Pedig - ha feltételezzük, hogy csak MSZP-SZDSZ szerepelt benne - milyen jó ügy lett volna elterelni a figyelmet teszem azt a magánnyugdíjpénztárak lenyúlásáról, vagy "DR" Schmitt Pálról, a felsőoktatási helyek szűkítéséről, stb. De nem semmi történt ilyesmi.

Igazából ez az egész "elszámoltatás"-ra igaz. Mit talált Budai Gyula, kikeket sikerült elszámoltatnia? Nem mondom hogy teljesen sikertelen, mert kb 20 millió Ft értékben talált időskori elbutulás határán lévő ballib filozófusokat. Csak hát 20 millió nem nagy pénz, különösen Horváth András által megszellőztetett 1700 mrd Ft-hoz képest.

És ha visszaemlékezek nem csak Budai Gyulának nem megy az elszámoltatás, a másik oldalon Kellernek sem nagyon akaródzott.
Most két lehetőség van:

---1---
Azért nem megy/ment az elszámoltatás, mert minden másik oldali botrányban benne van legalább egy szál a mi oldalunkból is. Így aztán se Keller, se Budai nem fogja saját pártját tökön rúgni.
---2---
Az ország tényleg olyan tiszta, mint amilyennek nem látszik. Lopás? Csalás? Korrupció? Ugyan már! Itt kérem szépen mindenki tiszta, mint a patyolat.

Szerinted melyik magyarázat a valószínűbb?
Arivistus 2013.12.13 12:26:08
@luis5: "jogilag minden rendesen le van papírozva"
Kétségtelen hogy így van, de ki írta a jogot? Az MSZP-Fidesz. Ezt a 3. verziót én az 1.-be tenném bele.
Az LMP tegnap tartott sajtótájékoztatót arról, hogy elindítják előkampányukat, melynek során az ország 360 pontján helyeznek ki óriásplakátokat; és kérdésre válaszolva elmondták, hogy a kampány költsége 20 millió forint lesz.  Szél Bernadett úgy fogalmazott, a…..
Pár hónapja már posztoltunk arról, hogy a Fidesz és az MSZP rendszere valójában egymást feltételező ellentétekből áll: mindkét tábor identitásának komoly bázisát adja a másik elutasítása. Most azonban ennél valami komolyabb sejlik fel. Horváth András volt adóellenőr…..
Arivistus 2013.11.20 19:49:27
Szerintem is összejátszanak, nem azért mert Ángyán mondja, hanem azért mert ilyen nagyságrendű összegnél kell a biztosíték, ami a másik párt.

Régen azt mondták, hogy azért csak a kis halak (Zuschlag, Hagyó) buknak le, mert a nagy üzletekben mind a két párt benne van, ez az ominózus 70:30. 1700 Mrd az horribilis pénz. Nem számoltam össze de szerintem több mint az összes eddig napvilágra került mutyi együttvéve. Szóval mi a nagy összeg, ha nem ez? Amikor a Transparency International a teljes magyar korrupciót a GDP 1,5%-ára becsüli, ez a tétel önmagában 6,0% (2012-es GDP-hez viszonyítva). Btw, mennyi volt az államháztartási hiány 2012-ben? 1,9%, vagyis mindössze egyharmada ennek!!! Ezzel az összeggel beindíthatnánk a magyar űrprogramot (persze kevésbé értelmetlen dologra is felhasználhatnánk, de a magyar politika sajátosságait figyelembe véve ez egy adekvát megjegyzés volt). SZÓVAL EZ EGY ESZMÉLETLEN NAGY ÖSSZEG!!!

Egyébként a MSZP-Fidesz 70:30-as rendszer nem most bukott le először, a két párthoz nem köthető politikai aktorok (pl Schiffer) már régóta mondogatják, csak hát a Fideszé a média egyik fele, a másik meg az MSZP-é. A maradék vagy nem foglalkozik politikával (pl kertévék), vagy nagyon kicsi (pl blogok), tehát az egyetlen kuruc.info-n kívül minden az MSZP-Fidesz kezében van. Így persze, hogy el lehet hallgatni a dolgot.

Kedves blogoló embertársak, tartsátok napirenden ezt az ügyet, különben el lesz ez is sunnyogva, versenybe fogja agyon hallgatnia a "jobb" és a "bal" oldali média.
A Bitcoin terjedését jól jelzi, hogy most már a jelentősebb gazdasági oldalak is egyre gyakrabban foglalkoznak a témával. Tegnap a déli órákban újra hegymenetbe kapcsolt a legnépszerűbb virtuális pénz, így az éjjel folyamán új csúcsot állított be. Hajnalban egy kisebb…..
Nincs nagy szerencséje a szocialista pártnak október 23-ával. Tavaly ilyenkor bontott zászlót Bajnai Gordon, bejelentve igényét az első számú kihívó szerepére, s ezzel jó nagy fejtörést okozva Mesterházy Attilának, az MSZP elnökének. Bajnai fellépése előtt a szocialista párt…..
Arivistus 2013.11.11 12:06:58
Szerintem a politikai érőt hosszú távon a média feletti uralom nagysága határozza meg.

Az MDF-nek - bár harcolt érte - nem nagyon voltak saját médiafelületei és ki is pusztult; Az LMP-nek sincs: húzódik is vissza, Jobbiknak is gyenge, de ott legalább van egy kuruc.info szóval ő is gyengül, de ez a gyengülés nem olyan látványos. Az Együttnek szintén nincs, így a kezdeti szavazóbázisának, már csak a fele van mögötte. Amikor 2002-ben a Fidesz bukott, a bal oldali sajtófölényt okolta, mára ez megváltozott, a Fidesz nem bukik bele a trafikmutyiba, ellenfelei viszont egy amatőr videón képesek elvérezni. Miért? A Fideszes médiafölény miatt.
Egyetlen kivétel az SZDSZ, ugye az SZDSZ volt az aki megbuktatta Medgyesit miután az ellenezni merte a Strabag-SZDSZ autópályás panamát. Szóval amit az SZDSZ művelt korrupció, illetve az oktatáspolitika címszavak alatt az olyan extrém mértéket öltött, hogy a médiajelenlétük ezt nem bírta ellensúlyozni. De összesen ez az egy ellenpélda van.

A nem baráti médiába egy politikus legtöbbször csak negatív szereplőként kerülhet be. Az MSZP mögött áll médiahatalom, az Együtt és a DK mögött meg nem. Ez előrevetíti, hogy a pártpreferenciák merre fognak változni.

{Ha továbbgondoljuk, a média nagy része - az egy darab kuruc.infon kívül - vagy az MSZP, vagy a Fidesz kezében van, amelyik meg nem, az vagy túl kicsi (pl blogok), vagy nem foglalkozik intenzíven politikával (pl kertévék). És mivel mind a Fidesz, mind az MSZP bemutatta, hogy mit tud alkotni a gazdaságpolitika területén, ezért túl sok jó a következő 20 évben nem fog jönni az országra.}
Üstös Miklós írása Valami ügyes tényfeltáró újságíró egyszer utánajárhatna, miként lehet az, hogy míg az MSZP-SZDSZ kormány telis-tele volt tízmilliárdos nagyságrendű, soha rendesen fel nem tárt korrupciós ügyekkel a K&H-tól a Strabagon át Kapolyiig, Leisztingertől a…..
Arivistus 2013.07.06 22:37:41
@Wolff: "Hát, szerintem ez Occam botorvája. ha a balosokat még nem ítélták el, pedig volt rá igény és kísérlet és nyoma sincs annak, hogy milliárdokat loptak volna, akkor ... nem loptak milliárdokat."

De Fideszeseket sem ítéltek el. Akkor ebből az következik, hogy itt senki nem lop??? Én előbb el tudom hinni, hogy azért nem ítélik el egymást a Fidesz-MSZP között erős összejátszás van. Az úgynevezett 70-30 rendszer.
Bár világszerte egyre kevesebb ország hajt végre kivégzéseket, azért még akad jó pár állam, amelynek igazságszolgáltatása előszeretettel gyilkolja saját és más országok polgárait. Íme, öt „egzotikus” bűn tavalyról a nagyvilágból, aminek elkövetése az életedbe…..
Az állam létének, működésének vannak deklarált céljai. Ezekre biztosít alapvető jogokat, és azokból következően kötelezettségeket vállal. Számosat ezek közül nem tud teljesíteni. Ilyen a lakhatás joga is. Itt az állam mulaszt. De ezek a kötelezettségei attól még…..
Amikor Bajnai Gordon október 23-án a Milla színpadán szólásra emelkedett, sokan már eldöntött tényként kezelték: a volt miniszterelnök lesz az egységes baloldal miniszterelnök-jelöltje 2014-ben. Annyira egyértelműnek tűnt a helyzet, hogy nem csupán az ellenzéki…..
A felsőoktatással és tandíjjal foglalkozó tegnapi írásunk sajnos nem váltott ki belőletek erős reakciót, pedig jó kis elemzés, sok munka volt vele. Ma viszont egy könnyedebb, ún. "kommentár nélkül"-típusú bejegyzéssel jelentkezünk a témában. Nem, ezt nem…..
Arivistus 2012.12.06 12:43:21
Több olvasata van a tandíj témának. Először is a magyar felsőoktatás soha nem volt a toppon. Most mindenki emlékezzen vissza arra az időszakra amikor kikerült az egyetemről és elkezdett dolgozni.
1: Közgazdászként, jogászként nehéz volt munkát találni, bölcsészként vagy művészként meg szinte lehetetlen. Még a legjobbnak tartott mérnökképzésnél is voltak szakok (pl építészmérnök) amivel nem lehetett elhelyezkedni.
2: A tanulmányaink viszonylag kevés ponton fedték a valóságot. A munka világában mást kell csinálni mint amit tanítottak, más képességekre van szükség.
-> Ha ilyen a felsőoktatás akkor inkább ne legyen.

(Viszont akkor a gimnáziumokat kötelezni kéne arra, hogy egy szakképesítést adjanak a diákjaiknak, 4 év bőven elég arra, hogy kiképezzenek egy mérlegképes könyvelőt, egy villanyszerelőt, vagy egy kezdő gépészmérnököt.)

De:
Elvonni a pénzt a fiataloktól, majd ezt odaadni a nyugdíjasoknak egy újabb nyugdíjemeléssel egyenes út a demográfiai összeomláshoz. A gyerekre még többet kell költeni mielőtt önállóvá válik, ami tovább emeli a szülők terheit, és még több embert tántorít el a gyermekvállalástól. De - közgazdasági értelemben - nem is lesz szükségük a gyermekvállalásra, hiszen a magas nyugdíj miatt idős korukban úgysincs szükségük gyermekeik támogatására, sőt sok esetben ők azok akik tudják támogatni felnőtt gyermekeiket.

Ez a logika út a pusztulásba. 2010-ben a Fidesz melletti egyik legkomolyabb érv a demográfiai helyzet volt. Az MSZP kormányok olyan rendszert hoztak létre ahol magyar embernek nem érdemes gyermeket vállalni, viszont egy tartósan segélyen élő cigánynak nagyon is érdemes. 2010-ben azt reméltem hogy ez megváltozik. 2012 van, és nem változott meg.

Nem értem mi van a politikusok fejében "na nem nagy gond ha kipusztul a magyarság a lényeg az, hogy a kormánypárt megnyerje a következő választásokat".
Arivistus 2012.12.06 15:20:56
@Szelid sunmalac-Elmeny designer:
Örülök, hogy szebbé tettem a napodat. Akkor ma sem keltem fel hiába :).

Legtöbb barátom építészmérnök (pontosabban útépítő mérnök), nekem pedig volt szerencsém egy mérlegképes könyvelői tanfolyamhoz.
Ha csak azt tanulná az ember amire szüksége van akkor kb 1/3 vagy 1/4 idő kellene az adott képzés befejezéséhez. Csak hát mi tanultunk mindenféle marhaságokat, olyan modelleket, és elméleteket amit ma már senki nem használ, de már a szocializmus vége felé sem használta senki, plusz nincs túl sok köze a könyveléshez. Ilyeneknek adnak egy jól csengő nevet, pl "Gazdasági és vezetési ismeretek alkalmazása" ettől beavatatlanok azt hiszik hogy ennek van valamilyen értelme.... Néhány tantárgynak csak az az értelme hogy bemagolja és vizsgázzon belőle a szerencsétlen tanuló.

Ha az ember csak azt tanulná amire szüksége van akkor egy átlag magyar 18 éves korára össze tudna szedni 3 diplomát.

Ez a szomorú igazság.

Ha valaki egyszer komolyan gondolja az oktatási reformot akkor javaslom először nézze meg hol dolgoznak az adott szakma képviselői, kérdezze meg tőlük hogy miket használ abból amit megtanult az iskolapadban és mi az amit még meg kellett volna tanulnia. Így a tananyag 70-80%-át egyszerűen ki lehetne dobni, de bővíteni kéne 10-15%-nyi olyan ismerettel ami viszont fontos lenne, de hiányzik a tananyagból.
Arivistus 2012.12.06 16:07:05
@Szelid sunmalac-Elmeny designer:

Az iskola vége felé egyszer összejöttem a gyerekkori haverjaimmal, akikkel még együtt rizikóztunk - 2 útépítő mérnök, meg egy gépészmérnök, - és előadtam bánatomat, hogy ők ugyanannyit szívnak az iskolában mint én de ők legalább azt fogják tudni használni a való életben, nekem meg úgy kell hülye definíciókat bemagolni, hogy már a bemagolásnál tudom erre sose lesz szükségem.

Ők csak röhögtek, majd felvilágosítottak hogy hülye vagyok, ez a probléma nem csak nálam van, hanem mindenütt. Ezek után a mérnökképzésben felesleges matematikai, közgazdasági és egyéb tantárgyaknak a hosszú és részletes felsorolása következett.

Szóval az, hogy az oktatott tantárgyak fölösleges elemeket tartalmaznak nem csak az én egyéni problémám volt, hanem ez az egész országban általános.

És akkor még nem beszeletem azokról a képzésekről - pl művészettörténész - aminek nem csak egy része fölösleges, hanem teljes egészében az.
Sortilegus írása A magyar társadalom talán legnagyobb rákfenéje, a gazdasági kibontakozás egyik legkomolyabb akadálya a korrupció. Dr. Papanek Gábornak, a Magyar Tudományos Akadémia Ipari és Vállalatgazdasági Bizottságának elnökének tanulmánya szerint Magyarországon a…..
Arivistus 2012.11.29 22:32:16
@Csabapa: A Fideszt és az MSZP-t összekapcsolja a nemzeti együttműködés 70-30-as rendszere. Innentől kezdve nem nagyon lehet neveket mondani, egyik oldalról se.
Egyébként paradox módon Gyurcsány volt az egyetlen aki tenni akart valamit a pártfinanszírozás átalakításáért, de még saját szűkebb környezete sem támogatta ebben, az MSZP meg egyenesen ellehetetlenítette. De ezzel nem azt mondom hogy Gyurcsány a keresett név, elvégre hogyan is gazdagodott ő meg? És hogy is került hatalomra?

A korrupció mindegyiknél ott van, persze Kóka János üzlettársának lenni annyit jelent hogy egy kicsit több korrupció jut ki neki mint a többieknek. Szóval Bajnai tényleg nem a megoldás.
A gazdasági visszaesés gyakran bevándorlás-ellenes hangulatot szül, s ez meg is jelenik a befogadó országok szabályainak szigorodásában. Az ellenérzés alapja az érthetőnek tűnő félelem: a bevándorlók az amúgy is szűkülő álláskínálatból, a "mi munkahelyeinkből" vesznek…..
Mindig is zavart, hogy a jobboldal rendre kisajátítja a nemzeti jelképeinket, és hogy azok emiatt a ballib oldal egy részének számára ellenszenvesekké válnak. Ez a két, egymást erősítő tendencia sajnos mostanában turbófokozatra kapcsolt: Először csak az önkormányzatokba…..
Arivistus 2012.11.04 16:20:24
A magyar politikai rendszer felépítése olyan hogy ha valamit az egyik fél állít azt a másik félnek tagadnia kell, akkor is ha azt állítja, hogy 2+2=4. Így a két nagy párt egymás tökéletes ellentétét adja és ezzel elejét veszi más politikai szereplők megerősödésének.

Vagyis ezzel tartják fenn a kétosztatú politikai rendszert. És ez nekik nagyon fontos, mivel a Jobbikkal, vagy a LMP-vel már nem biztos hogy lehetne folytatni a nemzeti együttműködés 70-30-as rendszerét.

Ezt a logikát, hogy ha az egyik valami mellé áll, akkor azt a másiknak tagadnia kell Orbán nagyon sokszor kijátszotta pillanatnyi politikai célokra. Gondoljunk csak a kettős állampolgársági szavazásra, az az ügy most már annyira át van politizálva hogy a legértelmesebb, legkonszolidáltabb bal oldali emberek is egy sátáni terv részének látják.

És ezzel a trükkel Orbánnak többször sikerült elérnie, hogy az MSZP teljesen védhetetlen témákhoz kösse hozzá magát, pl: cigány-magyar konfliktusban a bal oldal automatikusan a cigányok pártjára áll; vagy pl a fent említett jelképek kérdése.

Szóval - és ezt én jobb oldali emberként mondom - az hogy egyes ballib szereplőket magyarellenesnek érzékelünk az nem csak az ő hibájuk, ők csak kretének mert ismételten és következetesen belemennek a Fidesz csapdáiba. Ha a Fidesznek tized annyi érzéke lenne a gazdaságpolitikához, mint a ballibek szívatásához már nem itt lennénk.
Ángyán József 59 éves, agrármérnök, mezőgazdasági kutató-szakmérnök, egyetemi tanár, intézetigazgató, az MTA doktora, országgyűlési képviselő, 2010–2012 között a második Orbán-kormányban a Vidékfejlesztési Minisztérium parlamenti ügyekért felelős államtitkára.…..
Arivistus 2012.02.28 14:19:00