Regisztráció Blogot indítok
Adatok
nandras01

0 bejegyzést írt és 5474 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Hét tenger Off topic 2022.07.20 08:53:43
Korábbi weblapomon volt az a rossz szokásom, hogy írásaimhoz időnként hozzátoldottam olyan fejezeteket, melyek anyaga a cikkek választott témájához csak feltételesen kapcsolódott. Ezekben főleg egyes történeti/politikai eseményekről, vagy azok utólagos értelmezéseiről fejtettem ki saját…..
     ABC News.   Official: Chinese vaccines' effectiveness low.   Washington Post.  Effectiveness of Chinese vaccines not 'high' and needs improvement, says top health official.   Al Jazeera.    Chinese vaccines' effectiveness low, official admits.   Mandiner.     Vágó István még mindig a kínai…..
      A nyíltan antiszemita, egykori kommunista ideológus-kókler a rezsimlap vezércikkében magyarázta el, hogy miért hisz Trump győzelmében, sőt, miért KELL hinni Trump győzelmében.     Fricz a tökéletes magyar rezsimértelmiségi, harminc éve nem olvasott semmit, előtte pedig csak a…..
Az autóiparban manapság felfedezhető egyenarcúság sajnos Csehországba is betette a lábát, és a kreativitást itt is feláldozták a környezetvédelmi normák és a légellenállási együtthatók oltárán. A laikus szemek elég könnyen és gyakran tévesztik össze az autót az aktuális Superb-bel, de érdekes módon…..
      L.Simon László írt egy népibalettet Trianonról.  Eleve jó, hogy országgyűlési képviselő úrnak két salátatörvény között volt ideje arra, hogy pont Trianonról és pont népibalettet, hogy művészileg és emberileg is volt ideje,  meg általában nagyon jó, hogy lesz most egy népibalett Trianonról,…..
nandras01 2020.08.05 22:27:35
@kisa: valamelyik cecilia. az még nem eldöntött, hogy a müller, vagy a rogán.
A tudomány mai állása szerint, a világegyetem létének volt kezdete. Az univerzumot kb. 13,8, a Földet kb. 4,5 milliárd évesre becsülik a tudósok, plusz-mínusz néhány százmillió vagy milliárd év. Ám nem volt ebben konszenzus. A tudósok, csillagászok és filozófusok legtöbbje sokáig úgy hitte, hogy ha…..
  Én egyről azért tudok. Ismert ember ráadásul, nem is egy mindenkitől elfeledett vénséges remete. Az igazi remete amúgy sincs egyedül, hisz’ vele az Úristen, akiért remete.   *** Ő ismert – nagyon is. Ettől lett egyedül. Szerintem ebben csodálói-ellenlábasai egyetértenének, csak az okot…..
Immáron több, mint egy éve, hogy az emberiség történetének második legtávolabbra jutó űrszondája is elérte a Naprendszer (egyik) határát. Mondhatni, ideje volt már, főként ha figyelembe vesszük, hogy 42 évvel ezelőtt indult el hosszú útjára. A Voyager űrszondá(k)nak azonban nem csak a Naprendszer…..
        A magyar parlament elnöke nem tartja egyenrangúnak a melegeket, és a pedofilokhoz hasonlítja azokat a melegpárokat, akik örökbe fogadnának egy gyereket.        Ruth Davidson, a skót konzervatív párt elnöke, mesterséges megtermékenyítés után szülte meg gyerekét, egy nővel él együtt. Leo…..
nandras01 2019.05.16 11:23:57
1907. Lucille, egy dakota sziú lány portréja..
nandras01 2019.02.17 18:26:01
@JTom: nem csak annak tűnik, az is. egy ordas nagy baromság :)
        Mint arról korábban írtunk,  a putyinista Orbán-rezsim kirúgta a Századvég szerkesztőit és eltüntette a lap utolsó számát.        Ilyenkor azt szokták mondani komolyabb orgánumok, hogy a Vincent birtokába került  a Századvég betiltott száma. A Vincent teljesen komolytalan orgánum, ezért…..
A szocialista Magyarország mindennapjait - eredeti színes fotókkal bemutató - sorozatunk folytatódik az MTI Fotóarchívummal összefogva, immár a negyedik résszel, amivel elérkeztünk 1960-ba.  1960. augusztus 26. Kislány libákkal a sekély vízben a fonyódi Balatonparton. MTI Fotó: Járai Rudolf..
nandras01 2018.07.20 00:00:27
@Namely: fizetni a pénztárnál kellett, ott kaptál egy blokkot amit visszavíve megkaptad az árút.
bonyolult, de működött és lehetett egy plusz munkahelyet teremteni, ami a teljes foglalkoztatottság -igazából rejtett munkanélküliség- bűvöletében fontos volt.
       Nyugalom.... Mondom, nyugalom. Még el sem kezdtem a posztot.      A kérdés az, hogy konszolidálhatja-e úgy Orbán a hatalmát, hogy azzal már egy tisztességes ember teljes önfeladás nélkül együtt tudjon élni.       Macron és Merkel válaszút elé állíthatja Orbánt. Vagy elkezd többé-kevésbé…..
1900 körül. Francia pásztor lakókocsijában..
nandras01 2018.04.15 15:05:39
oso
Miközben mindenki nézi ezerrel a saját körzetét, és várja, hogy még egy ellenzéki jelölt lehúzza magát a listáról, illetve megy a latolgatás, hogy ki kivel miért igen és ki kivel miért nem, egy sor más kérdés is felbukkan. Némelyik még a választásról, némelyik az azt követő lehetőségekről. Hogy…..
       Ez 2018-ban jelent meg, nem 1972-ben, de nagyon jó.  Kilencéves gyermek íráskészségével is lehetsz a Magyar Népköztársaság védelmezője az imperializmus elleni békeharcban, a szocializmus építésének uuutján.     Ha vesztek elégtételt fiúk, vegyetek mellé egy kis babérlevelet is, mert már…..
A pizzafutárkodás viszonylag jó kiindulópont lehet sokaknak, akik próbálnak külföldön valamilyen átmeneti megélhetést találni, hiszen nem kell hozzá speciális tudás (a folyamatosan frissülő ingyenes GPS-ek korában pláne), viszont emberre mindig szükség van. A korábban már szállodai és alkalmi…..
  Most így, körülbelül három és fél perccel szilveszter előtt. Mondtam az újgyerekeknek, hogy a világ számtalan részén annak is örülnek bizonyos csecsemők, hogy nem halnak meg nyomorultul egy-egy robbantás után, vagy nem pusztulnak éhen. Ehhez képest kaptak vacsit, fürödtek, kényeztetődtek,…..
1917. március 11. II. Miklós orosz cár a pétervári lázongás híreinek kézhez vétele után..
nandras01 2017.10.30 10:09:16
@molnibalage:
a képen egyértelműen a győzelem (victory) jele látható.
amiről te beszélsz, az is igaz, csak az ennek a fordítottja, tehát a tenyér befelé, a mutató arca felé néz - és elég súlyos sértés még ma is.
ja, és jelenti azt is, hogy "háhá, öcsi, ezt a két ujjad fogom levágni!" - ahogy valóban meg is történ anno. az élve elkapott íjászokat a százéves háború során, gyakran "jutalmazták" ezzel. már a szerencsésebbeket, mert a gyakoribb eset az volt, hogy ott helyben felkoncolták őket.
nandras01 2017.10.30 10:35:35
@Bicepsz Elek:
az íjászok jellemzően nem a gazdag nemesség soraiból kerültek ki, így nem nagyon volt közöttük olyan, akiért váltságdíjat lehetett volna remélni.
és, hogy úgy mondjam, nem örvendtek különösebb népszerűségnek a francia lovagok körében, nem csak azért, mert igencsak eredményesen pusztították őket a longbow íjaikkal, de az még külön dühítette a nemes lovagokat, hogy egyszerű parasztok győzik rendre le őket.
így szerencsésnek mondhatta magát az az angol íjász, amelyik megúszta a két ujjának levágásával.
           A Habony-közelivé vált Mandiner egy mesterszakos egyetemi hallgatóval íratta meg a legújabb ideológiai alapvetést. A Mandi rettenetesen kiszámíthatóvá vált a tombori hatalomátvétel óta. Rajcsányi főszerknek egy Vichy-mániás középiskolai tanár szokott a német megszállás után teljes joggal…..
       – Egy interjúban úgy nyilatkozott, hogy hobbija a matematikai problémákon való töprengés és kedvencei a prímszámok. Hogyan értsük ezt?– Sok prímszámot ismerek, és szívesen olvasok a prímszámokkal kapcsolatos szakcikkeket is. De naponta oldok meg sakkfeladványokat is...  (Garancsi István,…..
Nézem ezt a fanasztikus ellenzéki népszavazási sztorit, amit egyfajta mostaztánmegjutatjuk odaállásnak szánnak a támogatók, és egészen össze vagyok zavarodva. Vagy fel vagyok háborod... nem, azt azért nem, inkább kurvára nem értem, mit szívtak ezek a tagok, hogy ezt komolyan gondolják.  Jön Petőfi…..
         " Kérdés ezután, hogy a német alaptörvény sérül-e. Annak (Grundgesetz Artikel 6.) interpretációja szerint ugyanis a házasság konkrétan definiálva van: életre szóló kapcsolat férfi és nő között. (Georg Spöttle rezsimideológus, UFO-áldozat, Magyar Idők)"          Grundgesetz für die…..
Pangea Az élet eredete 2017.06.25 21:55:02
Vajon hogyan jött létre az élet? Miféle magból nőhetett ki az élet fája? Hogyan indult el ez a folyamat? Ezen kérdésekre próbálok választ adni az „Ötödik csoda rövid történetében”. Napjainkban eléggé sokszínű a biológiai élet. A szénalapú organizmusok benépesítették a bolygó minden zugát…..
nandras01 2017.06.28 11:15:58
@d.j:
ismerem a drake formulát, de azért azt is be kell látnunk, hogy az nem egyéb, mint tények által semmivel sem alátámasztott fantáziálgatás. a formula hét adata között egyetlen egy sincs, amelyről biztosan tudjuk, hogy igaz.
így, bár világhírre tett szert és szívesen idézgetik, de nem bír több igazsággal, mintha én kijelenteném, hogy márpedig a világegyetemben pontosan 333 bolygón van jelen az élet.
vagy 2340, esetleg 16 bolygón.
nandras01 2017.06.28 13:11:37
@bbocs2:
azért a föld lehűlésén kívül kellett még kb kismillió egyéb feltétel szerencsés együttállása az első élőnek tekinthető szerkezet létrejöttéhez...
nandras01 2017.06.29 02:34:00
@csakférfi:
nem szívesen szólok bele mások vitájába, de azt hiszem, most @Sequoyah: -nak van igaza. ráadásul valóban nem állította azt, amit te beleértettél, vagy belemagyaráztál az érveibe és az állításaiba.valóban nem állította, hogy az embernél, ill. az emberi gondolkodásnál jobbat tudnánk előállítani. az agy bizonyos funkcióit értjük, egyeseket még utánozni is tudunk, de összességében nagyjából csak a sötétben tapogatózunk.
igazából azokon az egyes funkcióknál még jobbat is tudunk előállítani
a gépeink pontosabban és gyorsabban számolnak, láthatóvá tesszük a szem számára láthatatlan fényt, jobban tudunk hallani a műszereinkkel, mint a denevér, a gépeink jobban repülnek, mint a madarak, és még elég sok mindent fel lehetne sorolni, amiben jobbak vagyunk az evolúció teremtette lények.
szóval, bár minden tiszteletem és csodálatom az evolúcióé, de lássuk, be az evolúció során létrehozott teremtmények egyes esetekben eléggé tökéletlenre sikerültek. persze a maguk területén sikeresek és tökéletesen funkcionálnak, de bőven van mit javítani rajtuk.