Regisztráció Blogot indítok
Adatok
szúnyog?? mert nem buddha

0 bejegyzést írt és 62 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Körösvidék Gerlamonostora 2020.07.19 08:00:00
A Körösvidék szerkesztősége hivatásból és hobbi szinten is kutatja a „Körösvidék” természetvédelmi értékeit. Régóta foglalkoztat minket azonban Gerlamonostora egykori helye, története, egykori környezete. Ógerla, Gerlamonostora és környezet földtudományi értékekben (földtani, felszínalaktani,…..
Mértani vonalak, egy 50 méteres kőasztal és egy elsüllyedt sziget a tó mértani közepén. Egy térképész különös elmélete...
szúnyog?? mert nem buddha 2020.01.15 11:22:47
@gigabursch: Däniken-el aza baj, hogy hajmeresztő logikai ugrásokat produkál.
Példa:
A saját filmjében hallottam, hogy van három épület, ami derékszögű háromszöget alkot, következtetése: ismerték a pitagoraszt tételt, következtetés: UFO-k voltak, akik építették.
Vagy, hogy az épületek kört alkotnak, következtetés: ismerték a pi-t, következtetés: UFO-k voltak...
1885. Rabszolgák és tartóik egy kávéültetvényen. Rio de Janeiro, Brazília..
Az Alien-tetralógia ikonikus főhősnője Ripley hadnagyként vonult be a felejthetetlen sci-fi karakterek dicsőségcsarnokába. Jómagam többször elgondolkodtam, hogy vajon a harmadik résztől miért kezdik hadnagyként (lieutenant, rövidítve Lt.) emlegetni az addig civil Ripley-t; ki, mikor, miért és hogyan…..
szúnyog?? mert nem buddha 2017.05.29 14:40:20
@chrisred: Azért ez nem így van teljesen. Azért tudom speciel, mert a családban volt rá példa. A tanárt simán tanár úrnak szólítják, nem a rendfokozatán. A rendfokozat azért kell, hogy ha azt mondja az egyiknek, hogy csend legyen akkor az ne röhögje ki hanem csendben maradjon.

A filmben egy kis katonai egységben ami tele van kemény katonával és nyilvánvaló életveszélybe küldik őket, jól kibabráltak volna a Ripley-el ha nincs rendfokozata.
1. simán otthagyják valahol ha terhükre van.
2. esetleg kissé szexista vicceket sütögettek volna a szemébe.
3. vagy csak simán lekakálják mit mond.
stb stb.
Hogy a filmben miért nem említik, ki tudja, lehet, hogy egyértelműnek gondolták.

vagy tényleg egy tévedés.

ennyi.
szúnyog?? mert nem buddha 2017.05.29 14:44:33
@Chief Brody: azt nem tudom, hogy most így van-e pontosan, de a rendszerváltás előtt így volt és ez tény. és az USÁ-ban is lehet így.
A Corvin negyedi aluljárón mentem át, amikor arra lettem figyelmes, hogy a Pál utcai feljáróban egy hajléktalan férfi a fekvőhelyéhez közel a falnál áll. Láthatóan valami nehézsége, kellemetlensége volt, egyik lábáról a másikra állt. Két rendőr állt vele szemben, úgy…..
Már hónapok, sőt tulajdonképpen már évek óta bútorokat nézegetünk és álmodozunk, hogy milyen lesz berendezni az otthonunkat. Most, hogy kellő közelségbe kerültünk ehhez, inkább megrémít a dolog, mintsem boldogsággal töltene el...
Szerző: Harmat Árpád Péter Az emberiség több millió éves történelme - de még az ember megjelenése előtti időszak is - tele van rejtélyekkel, melyekre a modern tudomány napjainkban sem képes megnyugtató válaszokat találni. Rengeteg a megmagyarázhatatlan, feltáratlan és kevéssé ismert esemény. Ezek…..
Egyre jobban megy az utazási irodáknak a hírek szerint. Árbevételük végre elérte a válság előtti szintet, kevesebb cég megy csődbe. Bár reálisan egyre kisebb az esélye, hogy bedől az irodánk, és itthon maradunk - vagy kinn ragadunk - összeszedtünk néhány indokot, hogy miért érdemes inkább másra…..
szúnyog?? mert nem buddha 2016.11.02 10:36:32
@Fillérné Alsómocholády Turbulencia:

Amíg rendben megy minden addig nincs gond az egyéni szervezéssel.

Én már jártam úgy hogy egy párizsi útnál pont elkezdték a szokásos sztrájkjukat a franciák és egy csomó gépet töröltek, így a miénket is. Az utazási iroda automatikusan átfoglalt minket egy másik gépre és ha az sem szállt volna fel elvittek volna busszal. Hazafele szintúgy gép törlés, átfoglaltak, de csak másnapra, és még egy plusz éjszakát is intéztek egy másik szálláson automatikusan.

na most ezt egy tipikusan beleszarós emberekkel teli országban francia nyelvtudás nélkül (mert angolul nem akarnak beszélni), hát nem tudom....

Egyéni szervezésben "így jártál" lett volna. Vagy el sem indulsz, de ha már ott vagy és haza kellene jönni így akkor az már elég gáz. Na ekkor viszont nagyon jól jön az utazási iroda....
Praxis Fizess és halj meg! 2016.09.05 06:00:00
Rák gyanújával gyomor és vastagbél tükrözésre küldtek, a Bajcsy kórházba 2017 januárra tudnak időpontot adni gasztroenterológus szakorvoshoz, aki elrendelheti a vizsgálatot. praxisblog!     48 éves vagyok, férfi, álláskereső. Előtte 26 évig folyamatos alkalmazotti…..
Önnek is van egy története? Írjon nekünk a munkahelyiterror@gmail.com címre!     Tisztelt Címzett   Segítséget kérnék. Olvastam utána már és tisztába vagyok azzal, hogy ezek a dolgok amiket leírok jogellenesek pusztán megerősítést szeretnék kapni. Szóval az én…..
szúnyog?? mert nem buddha 2016.08.24 09:31:10
@Sörömpőőr: nem nem, ez nem így megy! Egy munkahelyen csak és csak azt szabad csinálni, amire a képesítésed és a munkaköröd szól.

De ezt a vezetőknek kellene tudnia!

Egyszerű példa: Például nem cserélhetsz csak úgy ki egy kiégett fénycsövet. (Nem kétséges, hogy meg tudod csinálni), de hivatalosan ahhoz olyan ember kell, akinek megvan a képesítése hozzá, ismeri és betartja a munkavédelmi szabályokat. Mert pl biztosítani kell a munkaterületet, biztosítani kell, hogy ne kapcsolják vissza az áramot, megfelelő szerszámot használod-e, a létrát is használni kellene.
Olyan nincs, "meg tudom én csinálni" és egy székre állva próbálkozol, mert mi van ha leesel, megráz az áram, felrobban a kezedben a fénycső, a szilánk kiüti s szemed, stb stb. Tízezerből egy, de mi van ha te vagy a tízezredik?

A munkavédelmi szabályokat nem viccből hozzák, sok emberi vér árán alakultak ki. be kell őket tartani.
De a vezetőknek is!
A kép Stephen King regényéből készült, Christine című filmből származik. Ha létezik olyan ember, akinek az életben nem szabadna jogosítványt adni, akkor az én vagyok. Imádok nézelődni, egy frissen festett kerítés, vagy az őszbe hajló hársfa is képes elvonni a figyelmemet. Minden apróság érdekel,…..
Étteremmarketing Ne nyald be! 2016.05.18 08:15:28
Elöntötte a médiumokat (köztük még a RTL Híradó is beszámolt róla) a gödöllői cukrász bácsi, Barna Illés története, miszerint egy névtelen bejelentés miatt be kell zárnia az üzletét. Az internet népe elkezdett aláírásgyűjtésbe kezdeni az idős cukrászért, a cukrászdájáért, és persze, mély…..
Mi, autóvezetésben valamennyire jártasak már megtanulhattuk, hogy mik azok az alkatrészek, amelyek nélkül a gépjármű meg sem bírna moccanni. Hogy mik azok, amikkel csak rövid távon működne; és persze, hogy mik azok, amik nélkül a vezetési élmény közel sem lenne ugyanaz. Motor. Abszolút, első…..
Néha megijedek a hosszú levelektől, hogy majd mások is megijednek tőle és el sem olvassák, DÁ viszont annyira részletesen és mindenre kiterjedően írta le, miben más az autós közlekedés az Egyesült Államokban, mint itt nálunk, hogy egyik pillanatról a másikra már vége is volt…..
Vannak dolgok, amiket nem lehet elégszer elmondani, például azt, hogy mielőtt megvennénk egy használt autót, nézessük át egy szakemberrel, akiben megbízunk. Nem egy Nobel-díjas felismerés, de azért köszönjük Lászlónak, hogy reméljük mások helyett újra levonta ezt a…..
Javában tart a nyolcadik rögbi világbajnokság, sőt, ha a sportág elitjét nézzük, most kezdődnek az igazi küzdelmek, hiszen a “helyezkedésért” felelős csoportküzdelmeket letudva következnek a – szó szerint – vérre menő egyenes kieséses összecsapások. Izgalmakban,…..
szúnyog?? mert nem buddha 2015.10.15 19:27:37
Miközben egyesek már-már megnyugodtak és az ügy szerencsés zárlataként tekintették, hogy a TV2 is beismerte hibáját erőszak-ügyben, a csatorna kedden adásba engedte a korábban megalázott lány, Nóri újabb, végső megalázását. A vele összezárt Gábor molesztálása után a…..
Nemrég mutattuk, hogy a 80-as évek végén milyen távirányítós autókkal "nyomultunk" gyermekként, most nézzük meg, hogy mik is voltak a nyolcvanas évek magyar alapvetései az utakon, mára viszont csak elvétve találkozhatunk velük: Trabantok, Wartburgok, Skodák, Ladák... (kezdőkép:…..
szúnyog?? mert nem buddha 2015.03.02 08:44:42
@Phteven: Azért volt könnyebben kormányozható, mert a régi ladák globoid csigás kormányművel rendelkeztek, a samara pedig már modern fogasléces kormányművel volt ellátva.

Nincs értelme összehasonlítani a régi ladákkal, mert a Samara semmiben sem hasonlított a régi ladákra. Például elektronikus karburátorral rendelkezett már, elsőkerék hajtással és McPherson felfüggesztéssel és a többi.
Az az egy baja volt, hogy bevezetésekor már a technika túlhaladta.
Kegyetlen dolgokat kell az embernek művelnie néhány klasszikussal (persze, ha valaki nosztalgiasznob, akkor nem), én pedig most éppen Ridley Scott művével jártam így. Elsőre még engem is sokkal jobban lenyűgözött, másodszorra viszont már egyáltalán nem volt képes ugyanazt a…..
Utoljára? Utoljára. Vagy nem. Mindenesetre, ha Tolkien fián múlik, biztosan nem kerül Peter Jackson és kompániája kezébe apja többi szerzeményének a joga, és milyen igaza is van a már 90 esztendős Christophernek... Ő kellő kritikával szemléli az álomgyár egyre csak növő…..
Live Info Durva landolás 2014.10.27 13:00:41
Durva landolást örökítettek meg Madeira repterén. A sziget kifutópályája a világ egyik legveszélyesebb repterének számít az erős légáramlatok miatt. Az alábbi videón jól látszik, hogy a TUIfly pilótájának csak a földet érés előtti pillanatokban sikerül stabilizálni a…..
szúnyog?? mert nem buddha 2014.10.28 13:51:12