Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Rebegő ajkak

0 bejegyzést írt és 164 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Üzenőfüzet Pusztulásra ítélve 2013.05.22 11:44:36
Jövőre már kártyákkal fogunk utazni a BKV járatain. A tervek szerint közel 20 milliárd forintba kerül az új rendszer kiépítése, ami új jegyrendszert is jelent majd: bérlet kártyák, és időtartamra szóló jegyek lesznek. Kíváncsian várjuk, meddig fog működni a rendszer a…..
Vastag keretes szemüveg, boka fölött libbenő gatyaszár és kötött sapka vs. csokornyakkendő és kisestélyi - nagyjából erről szólt A Dal döntője, amiben eldőlt, hogy Bye Alex képviseli a magyar színeket a malmői Eurovíziós Dalfesztiválon. A döntéssel lehet vitatkozni, de az…..
Irén már elérte New Yorkot, és a Facebook gépterme felé tart. Ha bejut a fő switchig, akkor gigabites sebességgel érkezhet Európába. A Facebook a profilok bedeszkázását javasolja. A Facebook arra kéri minden felhasználóját, hogy készüljenek fel: az Irén a közösségi oldalon…..
Rebegő ajkak 2011.08.28 20:21:49
@Vizslah: ugye azt érzed, hogy nem mások nyomorán megy a poén...
Rebegő ajkak 2011.08.28 20:36:09
@Vizslah: a határokat a cikkben szereplő mondatokra vonatkozóan egy egyszerű, alany-állítmány-tárgy szintű elemzéssel megállapíthatod.
Vastagbőr Tíz helyre ezren 2011.08.19 14:31:00
Napi abszurd: Utcaseprő bére: bruttó 130 ezer, 30 ezer catéria, BKV-bérlet (9800 ft). Pályakezdő diplomás közalkalmazott bére (bértábla, H1): bruttó 129 500 forint. (Semmi gond, 3 év múlva felugrik a H2-be és meglesz a bruttó 136 ezer!) 10 utcaseprői helyre 1000-en (!)…..
Rebegő ajkak 2011.08.19 19:11:40
@Transylvanianmixedgrill:

Mint jeleztem 140 nettót kapok. 10 év alatt 20 ezerrel kevesek többet. Szellemi munka, műszaki egyetemi végzettséggel. De ha tehetem inkább 140-ért végzem az amúgy alulfizetett szellemi munkám, minthogy elmenjek ugyanennyiért leépülni utcaseprőként.

Akkor ez a te döntésed. csak akkor nem tudom, minek jár a szád. Ilyen hozzáállással nem dicsekednék a mérnöki diplomámmal, sőt talán azt is sejtem, miért tartasz 140k-nál. Javasolnám, tolj le pár évet utcaseprőnek, utána visszatérünk a témára.
Rebegő ajkak 2011.08.19 19:49:44
@Transylvanianmixedgrill:

ezt írtad:
De ha tehetem inkább 140-ért végzem az amúgy alulfizetett szellemi munkám

Magyarán a Te döntésed.

Mindazonáltal értem amit mondani szeretnél - attól függetlenül, hogy a dögöljön meg a szomszéd tehene történetet érezni belőle - de azt el kell fogadni, hogy ez egy piac, ahogy előttem már írták: amire szükség van, azt fizetik meg. Amire nincs szükséged, te sem veszed meg. Tudom, hogy ennek folyamatosan megfelelni nem könnyű, de könyörgöm, olyat leírni hogy "szaros, redvás" mert a másik mocskát takarítja azt nem kellene.
  Balog Zoltán, a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium társadalmi felzárkózásért felelős államtitkára szerdán egy bajnai konferencián arról beszélt: a roma integráció érdekében minél több olyan egyházi iskolára lenne szükség, ahol többségében roma diákok…..
Rebegő ajkak 2010.08.28 18:21:28
@kisQtya: (2010.08.28. 16:43:25)

Ott a pont.
Rebegő ajkak 2010.08.28 18:25:21
@sutyerák: (16:51:37)

Érdekes, ez a modell nálunk is szokott működni. Van jobbikos haver, fideszes, nekem van lmp-s. Nem politizálunk és nagyon jó együtt lenni. Ezeket a dolgokat a politikusok (média) fújják fel és nyomják tele ellenségeskedéssel.
Aki egyszer kipróbálja, soha többet nem akar irodába vonulni: kávézókból, parkokból, a város lüktető szívéből dolgozni annyival felszabadítóbb és hatékonyabb, hogy egy gyakorló digitális nomád úgy gondol a hagyományos környezetben munkálkodó társaira, mint a…..
Rebegő ajkak 2010.07.12 21:42:44
@Mr. Homn: +1
Az autosport.com-tól Jonathan Noble és valószínűleg jó néhány brit lap legjobbja a Red Bull-főnök Chris Hornert faggatta arról, miért adta Mark Webber vezetőszárnyát Sebastian Vettelnek. A menedzser az időmérő előtt döntött így, mert a német gépéről leesett, és…..
Rebegő ajkak 2010.07.11 10:26:43
@Hugo Stiglitz: hátőőő..kinek a pap, kinek a papné. Szerintem pont Webber az a vezető, akinek néha az agyában kiesik egy fogaskerék...lásd török nagydíj...lehet, hogy ennek a vezetőszárny cserének is ott a megoldása..
Kettős Mérce Egyprájdrendszer 2010.07.10 08:00:00
Ő is akarja Bevallom, nekem elegem van a Budapest Pride-ból. Elegem van abból, hogy két-háromszáz embernek kell a tűző napon transzparensekkel grasszálnia ahhoz, hogy egyáltalán figyelmet kapjon ez az egész LMBT-szcéna. Elegem van abból, hogy értelmes érveket kellene felsorakoztatnom…..
Rebegő ajkak 2010.07.10 13:45:43
@szmoker /segílyes/: +1 (első komment leginkább)

Tökéletesen egyetértek, és szebben nem bírnám leírni.

És szerintem a többség is pontosan így van vele. Ezek a különrendezvények csak arra jók, hogy heccelje a "többséget". Abban igazat adok viszont, hogy ha nincs más mód az érvényesülésre, akkor valahogy fel kell hívni a figyelmet. A magam részéről viszont azt gondolom, hogy ez egy 22 csapdája. Nem ettől lesz toleráns a nép.

Tényleg az lenne a normális, hogy mindenki azt csinálhasson amit akar addig, amíg ezzel nincs a másik kárára.
Rebegő ajkak 2010.07.10 13:52:36
@steverubellreborn:
"Tehát az mondod,hogy vertek meg azért mert hetero vagy rúgtak ki az állásodból ezért vagy szakított meg minden kapcsolatot veled a családod?"

Én mondjuk úgy is fel tudnám tenni a kérdést, hogy mutassák meg azokat az értékeket, ami miatt el kellene őket fogadni. Nem azt mondom, hogy alapból el kell ezt utasítani, de azt igen, hogy mutatni kellene vmit, amivel több vagy, mint a másik, vagy plusz értéket képvisel...

Ha ilyen nincs, akkor tényleg nem könnyű a helyzet...
  „Minnél inkább a víz alá akarnak nyomnyi minket A tömeget, akik önként egy nemes cél érdekében szövetkeztünk! Kitartunk a végsőkig a tűzijáták ez évi lemondása mellett!...” (Facebook-komment)   Kemény leszek és népszerűtlen: a tűzijáték…..
Végzettségemet tekintve villamosmérnök vagyok, 20 évet töltöttem el a szakmában, javarészt vezetőként. Franciául, oroszul és angolul beszélek. volt már néhány munkahelyem, igazán sohasem hittem, hogy állás nélkül maradhatok. Sokszor ültem az asztal túloldalán, nagyon sok…..
Rebegő ajkak 2010.06.20 10:32:58
@Strici: azért mert magyarországon vagyunk nem franciában.
Rebegő ajkak 2010.06.20 10:48:04
@Strici: oké, parttalan a dolog. Mindenesetre javaslom, frissítsd fel a tapasztalataidat. A kirugásnak számtalan adminisztratív formája van. Tudod, elég ha egyszer hibázol. Aki dolgozik, az hibázik. Szerintem a legmegalázóbb...amikor a beled kiteszed, és kitesznek.

A másik pedig: ahogy a Te beosztottaid kiálltak hasztalanul, szóval a dolognak ennyi az eredménye.

A harmadik: én nem tartom reális magatartásnak - bármennyire eszményi - ha egy akármilyen vezető kirugatja magát...én ha van családom, mindenképp az ő érdeküket teszem előbbre.

Nagyon kevés olyan szakma van, ahol nincs hiány...ha pl. feketeöves programozó vagy, ahol Te szabod meg a fizetésedet, akkor teljesen igazad van...

Ellenkező esetben szerintem nincs.
Rebegő ajkak 2010.06.20 10:53:33
Kettős Mérce 29 csapás 2010.06.08 18:15:00
Nem szeretnék a javaslat gazdasági részével foglakozni mivel azt nálam sokkal hozzáértőbb emberek fogják kielemezni.  Maga a benyújtott javaslatcsomag nekem nem tetszik, de egy konzervatív szociálpopulista párttól teljesen jó teljesítmény. Nekem nem tetszik a sarcpolitika és…..
Kicsit túllépve azon, hogy mi történt pontosan a gázai segélyhajón, ki lőtt először, illetve legitim-e a blokád vagy nem, kétségtelenül az az érdekesebb része a sztorinak, hogy az izraeliek kezdik keményen elszigetelni magukat nemzetközileg. Akár igazuk volt ebben a konkrét…..
Rebegő ajkak 2010.06.03 20:20:00
@tusuanzen: amennyire én tudom, ebben a konkrét esetben körbejárható volt a folyosó, és izrael előre szólt, hogy igen, egyirányúsítani szeretne és pofánveri azokat, akik megpróbálják.

Tehát, nem ismerve a jelenlegi pontos állapotokat, mondtam azt, hogy ebben a konfliktusban kemény volt ugyan a fellépés, de: aki hülye haljon meg...mondja a mondás.

A segélyszállítmányok folyamatosan mennek erre a helyre, ha annyira sürgős a rászorulók segítése, akkor miért kockáztattak?

Tényleg nem értem, ezért is gondolom azt hogy ez egy olyan provokáció volt ahol kipróbálták, mi a reakciója a zsidóknak...mit mondjak, nem jött be.

Továbbgondolva aki ezt nem mérte fel, és ennek ellenére vállalta, hogy akár védtelen emberek is pofánbaszódhatnak nem kicsit...na azt húznám elsőnek vasra.
Rebegő ajkak 2010.06.03 20:24:54
@Bölcs Lázadó: nálad a pont.
Rebegő ajkak 2010.06.03 20:28:14
@tony zionist: okos. látom körbejártad a témát. Javaslok egy lektató vacsorát, az megnyugtat (ne legyen fűszeres, nehogy bántsa a hasikádat)
Pendulum – Immersion (Warner) A Pendulumról megoszlanak a vélemények. Van egy jelentős réteg, ami meg van róla győződve, hogy ez egy szuperjó zenekar, nagyon bulizós zenével, csodálatos hangzással. Aztán van egy réteg, ami szerint régen nagyon reményteljes volt az…..
Rebegő ajkak 2010.05.24 21:24:23
Összefogott a hazai művészvilág Stohl Buckó megmentésére. A katasztrófaturisták mellett állítólag az ertéeles kollégák is ott ülnek estéről estére a Nemzeti Színházban Buci Maci előadásain szolidaritásukat kifejezve. Alföldi Róbert nyilatkozata szerint minden Stohl…..
Állatvédelmi kérdéseink harmadik részében a parlamentbe került pártok közül az MSZP  következett volna, de a leköszönő környezetvédelmi miniszter megkeresésemre azt reagálta, hogy ő nem kompetens a kérdésben. Elirányított viszont egy politikustársához, aki -…..
Rebegő ajkak 2010.05.23 00:01:38
@Abbo: Nálad a pont.
Vagy a mostani vasárnapi összecsapás dönt? Majd kiderül, mindenesetre, amikor a Frizbi Hajdú Péterrel bemutatkozott és megverte a hosszú évek óta érinthetetlen Heti hetest, mindenki azt hitte, hogy vége a HH uralkodásának. Amikor a második héten a Heti hetes visszavágott és…..
Rebegő ajkak 2010.05.22 23:52:47
@sanyisanyi: ott a pont.
Számítógépes játékokból hagyományosan pocsék filmek készülnek, és a Perzsia hercege roppant hagyománytisztelő mozi: pont olyan pocsék, mint elődei. Nem olyan meglepő ez. Sokaknak már Jake Gyllenhaal leszerződtetése is intő jel volt (valljuk be, színészi képességeitől…..
Rebegő ajkak 2010.05.19 14:10:43
@onlyzerosandones: Úgy drágám, hogy akkoriban kb 2-3 játék volt és kész. Ráadásul a PoP szinte elment minden gépen...sosem kellett hozzá erőmű.
Rebegő ajkak 2010.05.19 22:42:25
@onlyzerosandones: komolyan mondom, nem volt más. Most szarnak tűnik, akkor királyság. A játékélmény pedig nem a grafikától függ.
Nemzet akkor is volt, amikor nem lehetett szavazni, és valószínűleg akkor is lesz, ha már esetleg a demokrácia nem lesz divatban.  „Egy magyar nemzet van, egy magyar állampolgárság lesz” - Semjén Zsolt nyilatkozata szerint az új kormány lehetővé fogja tenni, hogy…..
Paranoid Android Ki vesztett? 2010.04.25 18:45:03
   Látszatra az mszp. Valójában azonban e választás legnagyobb vesztese a baloldali értelmiség, a társutasságot a legvállalhatatlanabb pillanatokban is megtartó, a végletekig kitartó baloldali értelmiség. Ez az értelmiség hagyta 1994-ben, a választási győzelem…..
Nagyjából 90% a valószínűsége annak, hogy a Fidesz megszerzi a kétharmados többséget a Parlamentben. Korlátlan hatalma még egyetlen magyar pártnak sem volt 1989 óta, nem csoda, hogy a legjellemzőbb hozzáállás a hírhez pártállástól függetlenül a kíváncsi várakozás.Sokan…..
w Virágozzék száz virág 2010.04.14 07:00:00
Leonardo da Vinci egyszer kiszámolta, hogy hegy méretű kutya nem létezhet, mert a kutya vázszerkezete egy kritikus tömeg felett nem bírná el a testet, ha viszont azt is átszerkesztjük, akkor az már nem kutya. Végignézek ezen a győztes párton, és azt érzem, amit gigantikus…..
Rebegő ajkak 2010.04.14 14:59:37
@Cselo: sajnálom, hogy nem jött át Neked ami a posztban vagyon leírva.

Mondom én, aki most kicsit szurkol a 2/3-ért.

De: három ciklus óta azért nem szavaztam a fideszre, mert utálom, ha nekem megmondják, mi a jó, mit gondoljak, mibe higgyek, stb...nekem ezt ne mondja meg semki, mert felnőtt ember vagyok.

Nagyon sokan vannak szerintem hasonló cipőben, talán erről szólt a cikk, hogy a hozzám hasonlóak rögtön el fognak pártolni, és büntetni fognak (igen, fél szemmel lesem az lmp-t) a szavazatukkal, ha OV visszaveszi a megmondó, kioktató (semjéni?) stílusát...

Nem látok a cikkben pocskondiázó stílust, inkább egy figyelmeztetést, egy kérést, hogy OVI a választás első megnyilatkozásán tanúsított mérsékelt retorikáján maradjon...és ezt tetteivel is nyomatékosítsa.
Figyelem! Politikai témájú bejegyzés következik.A félreértések elkerülése végett:- nem az LMP-t kívánom támadni vagy lejáratni- nem nevezem szcientológuspártnak, mert nem az- a bejegyzés célja, hogy a LMP és a szcientológia kapcsolatát tisztázza, mivel többen kérdezték…..
Rebegő ajkak 2010.04.14 14:09:24
@mizie: ha törvénytelen (kizsákmányoló) módon teszik, akkor tiltsák csak.
Rebegő ajkak 2010.04.14 14:32:45
@iii: az a baj, hogy aki nem ismeri "saját bőrén" a sci-seket, nem érzi a veszélyt. Ezeket csírájában kell megfojtani...
Az ország keleti felében csaknem kétszer annyian szavaztak a Jobbikra, mint a Dunántúlon. Ez a hét megye lehet a kulcsa a Jobbik-rejtélynek. Ahogy várható volt, a Jobbik 16%-a sokkal nagyobb figyelmet kapott a nemzetközi sajtóban, mint a Fidesz 52%-os győzelme. Külföldi…..
Rebegő ajkak 2010.04.14 14:29:00
@Evil One: Összefoglalva ennyi, ott a pont. Témát lehet bezárni :)
Gulyásdemokrácia Égővörös 2010.04.13 15:21:00
Azt nyilván külön mondani sem kell, hogy ha az LMP-nek most van egy kis esze, és nem szeretné két nappal a Parlamentbe jutás után elveszíteni minden hitelességét, akkor csuklóból utasítja vissza az MSZP legapróbb közeledési kísérletét is. Nem is annyira az az érdekes, amit ők…..
Rebegő ajkak 2010.04.13 21:44:13
Mindenekelőtt elnézést kérek lelkes olvasóimtól, hogy egy ideje nem volt új poszt, de hát a kampány lekötötte minden kapacitásomat és valójában most is csak egy percre ugrottam be tehát rövid leszek. Mentségemre szóljon, hogy az elmúlt hetekben keresztül-kasul jártam az…..
Rebegő ajkak 2010.04.12 14:38:52
@Pierr Kardán: megfigyelem apámat, aki az 50e+ nyugdíjával rohan új tévét venni...

És igen, egy közszolgálati műsor még maradjon a régiben (más szóval: én sem szoktam látni a meccs eredményét a bal felsőben)