Regisztráció Blogot indítok
Adatok
ElCapitan

0 bejegyzést írt és 75 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Zeusz küszöbén 21 2010.09.24 17:47:00
Tegnap órák után szállást kerestünk a két cseh-vel, úgy néz ki, együtt fogunk lakni, de még nem tudjuk, hol, hétvégén folytatódik a keresés. A két görög fiú segített megint, telefonálgattak, elvittek minket megnézni a lakásokat, szobákat, megkérdeztek mindent a tulajoktól,…..
Zeusz küszöbén 11 2010.09.12 23:03:13
Közkívánatra teszek fel képeket a szobáról, ahol lakom, valamint a mosdóról. Ez valójában egy kis fülke, amiben együtt van a wc és a zuhanyzó, ja és persze a papírt nem lehet a wécébe tenni, mert nem megy le...Éjjel nagyon hideg van, de a 300 eurós lakbérben nincs benne az…..
A hátunk mögött hagyott (?) szocialista rendszert egyebek között azért szoktuk szidni, mert működési elve a kontraszelekció volt. Vagyis nem az volt a rendszerben sikeres, aki jobb, okosabb, tehetségesebb, elszántabb és ötletesebb volt, hanem épp ellenkezőleg: minél szürkébb,…..
ElCapitan 2010.02.04 21:40:40
@kranführer: Gyuri úgy értve ártatlan, hogy nem csinált semmi törvényelleneset, vagy úgy, hogy minden vádpont igaz, de erkölcsi motivációi tiszták, mint Rózsa Sándornak vagy Robin Hoodnak?
Az előbbi esetben hogyan lehet ebben biztos bárki, aki nem része a nyomozócsoportnak vagy a családjának? Persze tudom, hogy mindenki ártatlan, amíg be nem bizonyítják, hogy bűnös, azonban a bűnösség bizonyításának jövőbeli lehetőségét kizárni feltételez valami bennfentes tudást az ügyről.
Sapiens - a gondolkodó ember 2010.01.18 15:54:00
Találós kérdés rovatEgy barátommal való baromkodás közepette sikerült megfogalmaznom egy gusztustalan, ámde mindenki által ismert cselekedetet úgy, ahogy azt egy anatómia tankönyv írná le. Íme a kérdés: mi ez a cselekedet?Az extremitas superior dexteredet…..
ElCapitan 2010.01.19 12:26:11
Sokáig gondolkodtam rajta, hogy leközöljem-e Gábor levelét, mert a sportban elért eredményei miatt Erdei Zsoltot tisztelem és becsülöm, de végül úgy döntöttem, bevállalom, hogy kapok én is a pofámba. Ő is emberből van, biztos szar napja volt, nem épp a megfelelő módot…..
A pár nappal ezelőtti krav-magás vitakezdeményhez jól passzol ez az írás, ami a jó rég beharangozott Marc MacYoung-sorozat első darabja. Itt az eredeti, alább a saját hevenyészett magyarításom, amit a könnyebb befogadhatóság (dehogyis: inkább a sok-sok kattintás, haha) miatt…..
 Tegnap délután miután végeztem a szilveszteri előkészületekkel, míg vártam a vendégeket, unalmamban végigkattintgattam a tv-csatornákat, így került sor az ATV-re is. Betelefonálós műsor ment, nyerni lehetett 150 ezer forintot, plusz játszani a 2 milliós főnyereményért. A…..
Az év végi listakészítésből senki nem maradhat ki, így mi sem, gondoltuk megszavaztatjuk az Index munkatársait arról, hogy az eltelt tíz évben melyik külföldi sorozat jött be nekik a legjobban. A válaszadóktól azt kértük, hogy ne rangsoroljanak, csak sorolják fel azt a maximum 20…..
ElCapitan 2009.12.30 01:30:07
És újra a megdöbbentően termékeny Styxxet szólítom a Modoros színpadára - a megszokottan laza struktúrájú írás az alacsonyabb olvasottságú blogok tulajdonosainak lelkébe nyújt betekintést.   A KIS BLOGGER   A kis blogok világában nyakig el lehet merülni. Értelme…..
ElCapitan 2009.12.29 13:35:30
@ifj. Farkas Gyula: Gyula, kezdjen el egy másik egyetemet, megannyi új izgalmas kaland az előadóteremben!
Rend van itt kérem, nem lehet akármit művészetnek nevezni! Figyeljük meg a kritikus felkészültségét, ő már látta az első két részt a nyolcvanas években, a harmadikat és a negyediket azonban azok a fránya filmforgalmazók elfelejtették megvenni.Kösz Kelt..
Eljött a régen várt. Aminek meg kéne mentenie az emberiséget.  Amit szakértők hadserege évekig készített elő. Ami miatt világszerte kampányoltak a zöldek. Ami miatt minden vezető összegyűlt, aki számít (mínusz Putyin és Berlusconi). Ami miatt szám szerint a helyszínen…..
ElCapitan 2009.12.20 01:07:27
@FaTraktor: nem lenne a nemzetek közötti vetélkedés miatt megdöglő fontos kezdeményezés, mint pl. ez lett volna
az erőforrások igazságosabb elosztása csökkentené a régiók közti feszültséget
egyféle pénz, közös nyelv, közös mértékegységek és közlekedési szabályok sok tranzakciós költséget megszüntetnének
azonos állampolgári jogok egyelőre működnének a kulturális különbözőségek miatt persze, mert ugye mi nem akarunk gruppenszexért kivégzést, nekik meg nincs igényük a vallási témák szabad megvitatására
ElCapitan 2009.12.20 01:08:19
ElCapitan 2009.12.20 18:02:53
@FaTraktor: De a bolygó kicsi, és rajta sok az ember, tehát kb. 100 éve nem működik az, hogy teljesen figyelmen kívül lehet hagyni más régiók problémáit. Kínára azt mondhatnánk, messze van, le van szarva, mi történik ott, csakhogy ők az első (vagy a 2.?) legnagyobb légszennyezés kibocsátó, ami nekünk Európában is ugyanúgy betesz, mintha ott lennénk. Vagy a különféle háborúskodó harmadik világbeli idióták is képesek eljönni Európáig vagy New Yorkba, hogy felrobbantsanak pár száz fehérembert a zavaros eszméik által magyarázva. A törzsi háborúskodó néger egyelőre nem, de ők pl. nagy szerepet játszanak az AIDS terjesztésében, ami szintén egy globális probléma. Vagy itt van a kalózkodás, ami szintén messze van, de nekünk okoz gazdasági problémát az ellopott áru vagy az érte fizetendő váltságdíj. Mindezek tetejébe a gyors szaporodású fejlődő országbeliek részéről fennáll a veszély, hogy egyszer olyan sokan lesznek, és olyan rossz körülmények között, hogy az euro-atlanti civilizáció ellen fordulnak. Ez volt néhány ok arra, hogy miért nem lehet elzárkózni a világ többi részétől.
Az mindegy, hogy melyik nyelv lenne a közös (az eszperantó volt erre egy jó ötlet, de az valahogy eltűnt az utóbbi években), de tagadhatatlanul előnyös, ha bárkivel tudunk kommunikálni a világon.
Hogy mi a közös pénz, az megint csak technikai kérdés (az arany rossz ötlet, mert kopik), de nem kell átszámolgatni, ha rendelek valami műpéniszt az amazonról, és a bankok sem húznak le a váltási díjjal.
A közös közlekedési szabályokban nem tudom, milyen helyi viszonyokat kellene figyelembe venni. Mindenhol van út, jármű, meg gyalogos. A közlekedési morál eltér, de ahol nagyon alacsony szintű, azoknak inkább a hasznukra válna némi szigor a balesetmegelőzés miatt. A balos-jobbos közlekedés közti különbségek meg keményen összezavarhatják azt, aki nem ahhoz van szokva, és növeli a baleset kockázatát.
Csütörtök óta játsszák az Avatart, egyszerre volt a premier nálunk és az USA-ban, a kritikák egyöntetűen dicsérik a filmet (Index, Origo), és vastagon kihangsúlyozzák, hogy ezt mindenkinek látni kell -> 3D-ben! Ugyanis James Cameron az egész filmet a direkt erre a filmre…..
ElCapitan 2009.12.20 17:41:08
@Doña ¡Cara(mba)!: Nem, az Avatar az Ultima sorozatban a főhős.
w Sorstalanság 2009.12.17 05:00:00
Valaha sokat, eleget írtam arról, hogy melyik konkrét tévéműsor miért és hogyan szar. Majd amikor számot vetettem az addigi munkásságommal, feltettem magamnak a kérdést: vajon miért nézek tévét, ha egyszer szar a műsor? Ezt egyébként egyes olvasók már évekkel korábban…..
Már egy ideje figyelemmel kísérem Madonna tizenhárom éves lányának, Lourdes Ciccone Leonnak a stílusát, aki szerintem napról napra egyre 'kúlabban' öltözik, eklektikus stílusát öröm nézni a sok klónkülsejú tini között.Következzen egy kis válogatás az általam…..
ElCapitan 2009.12.17 22:18:59
de Sade márki Goth 2009.12.16 18:14:00
  A temetőben sétálok, koszorút viszek valakinek, este van és csend, látogató alig, szomorúfüzek mormognak ősi siratódalokat az itt levőkért. Hirtelen meglátok három goth lotyót, akik egymást fotózzák az egyik síron, kettő pucsít a fedlapon, a harmadik exponál, és át…..
...legalábbis az amerikaiak szerint. Itt az év vége, szépen jönni fognak az év legjobb Top10 összeállításai. A Mr. Skin oldal is előrukkolt egy videóval, amiben 2009 legjobb meztelenkedéseit láthatjuk. Illetve az csöppet túlzás, hogy láthatjuk, mivel kitakarják a fontosabb…..
A Connecticut államban található New Havenben, az USA egyik leghíresebb egyeteme, a Yale University Ritka Könyvek és Kéziratok Könyvtárában (Rare Book and Manuscript Library) számos érdekesség áll a megfelelő engedéllyel rendelkező kutatók rendelkezésére. A rengeteg, nagy becsben…..
Modorosblog Az Excelguru 2009.12.08 07:00:00
  -Nos hát kérem szépen, a legmélyebb tisztelettel köszöntök minden kedves egybegyűltet a mai, haladó Excel-tréningen. Rengeteg ismerős arcot látok, de hát ha valaki mégsem ismerne: Wichshund Máté vagyok, a Bitumex megbízottan önkéntes mindentudó Excelguruja és…..
ElCapitan 2009.12.08 18:19:02
@Rich.mond: bce-n van női exceloktató is, és nem is volt modoros, talán a fejlettebb intelligencia megelőző hatású kicsit a degenerált jópofizásra
-De Anyu, ne már, másodikos vagyok, nem akarok a dedósokkal együtt ott ülni! -Kiscsibém, most az egyszer kibírod, már előre felírtak téged meg a Rolit is, úgyhogy nincs apelláta! Ráadásul ingyen fogjátok kapni a csomagot, lesz benne állítólag Milka csoki is! -Igen? -Akkor…..
ElCapitan 2009.12.06 20:05:42
@Modor Tibi: lehet, hogy a tanár úr tudatmódosult állapotban is szeretett alkotni :-)
nálunk némelyik szülő felháborodott a könyvön, hogy egy kislány beesik a szörnyek közé, de ezt az alámondásos vhs horrorfilm divat idején
nevetséges parának véltem
Mondjuk amióta itthon az SZDSZ stipistopizta le e kategóriát, úgy egyébként is vérciki már a Lauder gimiben is odaszavazni, őket szeretni – de most nem erről, sőt nem is zsidózásról lesz szó.   Svájcban nemrég népszavazást tartottak, ahol az ottani Jobbik – mely…..
ElCapitan 2009.12.05 23:05:28
@Suum Cuique: mert a nácik iránti intoleranciám egy reakció:
1. alaphelyzetben nem utálok senkit
2. jön a náci, azt mondja, mondjon le, takarodjon ki, dögöljön meg a zsidó/buzi/liberális
3. ezután már utálhatom a nácit, mert ő kezdte az agressziót, és nem is áll szándékában befejezni
ElCapitan 2009.12.06 00:15:12
@Suum Cuique: igen, a nácizmus is egy reakció, úgy szoktam rágondolni, mint a társadalom autoimmun betegségére. Jó analógia megbolondult fehér(..hehe..)vérsejtekként tekinteni rájuk, akik mindent meg akarnak zabálni, ami nem pont olyan, mint ők. Alapvetően a társadalom védelme miatt szerveződnek, de buta és erőszakos módon. A zsidók/homoszexuálisok/liberálisok ugyanis nem destruktív kisebbségek, és mivel ezt nem lehet nekik elmagyarázni a zárt gondolkodásuk miatt, kénytelen vagyok őket a destruktív kisebbségnek tartani.
A muzulmánokat pedig azért nem kedvelem, mert egyszerűen nem nyugati demokrácia kompatíbilisek. Sok szempontból olyanok, mint a nácik, csak a nemzeti helyett a vallási elköteleződés nevében lépnek fel erőszakosan. Minél többen lesznek, annál nagyobb befolyással tudják rákényszeríteni az európaiakra az ő értékeiket, és én nem kedvelem azokat. Erre azért lehet számítani, mert az iszlám térítő vallás, és halálos bűnnek tekinti a hit hiányát. Ami engem illet, egyáltalán nem engedném az iszlámot megtelepedni Európában. Költözzenek ide, ha akarnak, de csak kulturális asszimiláció vállalásával.
Mindebből az jöhet le, hogy nem is vagyok igazán liberális, de nem bánom, nem szeretem semmilyen skatulyába helyezni magam.
  Kedves Gyerekek, a cím magáért beszél, nem is tennék hozzá semmit. Már nagyon sokan követeltétek a coelhós posztot. A szerzőktől elnézést - a legtöbb dőltbetűt kiszedtem, megtaláljuk mi a modorosságokat magunk is, és tudjuk, hogy tisztában voltatok vele és direkt volt…..
  Nah, nathanp-nk tegnapi kimerítő posztja után kaptok egy kicsit elvontabbat Lóritól.   Mottó: "Áronbátyám! Látott má' maga ante(r)nát? Há' má' hogyne láttam vóna! Ettem is!! De hát az vasbul van és nagy?! Ja hát akkó' csak láttam...."   Mindennapunk…..
 Cyjasztok! ;)*Feltettük a kardinális kérdést pár napja, miszerint egy férfi mit köszönjön egy vele nem "per du"-viszonyban levő nőnek:Jó napot (kívánok) / Visz(ont)lát(ásra)?vagy inkább Kezét csókolom / Kezicsókolom / Kézcsók? Persze tudjuk, a…..
ElCapitan 2009.11.24 13:29:26
ElCapitan 2009.11.24 13:48:46
@Modor Tibi: szerény személyemnek is szokta volt felméréseket végezni a házam tájékán, mint olyan. Én inkább megkértem volna az eleinte androgün szavazókat, hogy nyomjanak újra, ha lennének oly bátyám, a direkt vicceseket meg törölni szoktam a gecibe, mintha kéne.
Hovatovább kösz a szavazást, érdekelt a téma, mióta az eszemet tudom.
Fredrik Malmberg, a Paradox Entertainment vezérigazgatója azt mondta a Fantasy.fr oldalnak, hogy elkészítenek egy Kull filmet Robert E. Howard műve alapján, a címe Kull the Conqueror lesz. A figurát Howard 1929-ben találta ki és kalandjait a Weird Tales magazinban lehetett követni. Kull…..