Regisztráció Blogot indítok
Adatok
bigchange

0 bejegyzést írt és 109 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
ténytár.blog Schmitt: Doktor NO 2012.04.01 08:24:00
Nem nagyon volt olyan (z)ember péntek este Magyarországon, aki a köztársasági elnök exkluzív interjújának hírére nem fogadott volna nagy összegben arra, hogy Schmitt Pál bejelenti lemondását. Mi az államfő körüli eseményeket értékelő legutóbbi írásunkban (a tényfeltáró…..
A budapesti artmozik vezetői 2010. év végi közgyűlésükön egyhangúan megállapították, hogy néhány hónapnál tovább nem futja a működési költségeikből – foglalta össze Pataki Ági, a Budapesti Artmozi Egyesület újonnan megválasztott elnöke. Mint az a sajtóban is…..
Orbán Viktor minden forradalmi lózungja ellenére sem mert nekimenni a mindenkori magyar kormányt fogva tartó, egyre csak hízó inaktív népességnek. A Fidesz, akárcsak szocialista elődjei, az aktívakat sarcolja és az inaktívak kegyeit keresi. A Véleményvezér évértékelése.…..
bigchange 2010.12.30 20:13:36
@kicsi11: Nem tudom, te honnan veszed ezeket az adatokat, de jó lenne, ha néha könyveket is olvasnál. Tomka Béla nagyszabású összehasonlító kutatása szerint ugyanis Magyarország a GDP-arányos jóléti kiadások terén az egész 20. században elmaradt Nyugat-Európától. Tomka ráadásul úgy véli, hogy 1945 után a különbség Magyarország és Nyugat-Európa között még nagyobb, mint azt a szakirodalom korábban feltételezte.
Ha akkoriban nem termelték meg még a fizetésüket sem, akkor hogyan növekedhetett a GDP?
Mellesleg a rendszerváltás 18 %-osnál nagyobb gazdasági visszaesést produkált (összehasonlításképpen az 1929-33-as világválság 12 %-osat), azóta 2007-ig évi 3 % körüli a növekedés anélkül, hogy az ország igazából növekedési pályára állt volna.

Falun pl. nem voltak bérlakások, mindenki önerőből, kalákában építkezett.
A hetvenes években túlsúlyba kerültek a szövetkezeti lakások az állam által épített lakások értékesítésben. Ezeknek az árát (az önrész befizetése mellett) hosszú távú hitelekkel kellett törleszteni. Az én szüleim pl. 75-től 95-ig törlesztették a szövetkezeti lakásuk árát. 75-ben 80 ezer forintot fizettek be, ami akkor kb. 40 havi fizetésnek felelt meg.
Azok közül, akik áron alul megvehették az önkormányzati tulajdonú lakásokat, szerinted ki járt jobban? Aki a Rózsadombon lakott, vagy az, aki a Havannán?
Milyen 2 millió felnőtt inaktívra gondolsz a nyugdíjasokon kívül? A rokkantnyugdíjasok és a munkanélküliek ugyanis együtt sincsenek másfél millióan.
Múlt héten került a mozikba a megtörtént eseményeken alapuló I Love You Phillip Morris, amelyben Jim Carrey és Ewan McGregor egy meleg szerelmespárt alakít. Ez adta az ötletet ahhoz, hogy Piszkos12 rovatunkban összeszedjünk egy tucatot azokból a filmekből, amelyekben, így vagy úgy,…..
w Apa mosdik, anya szül 2010.06.11 04:30:00
Jó pár éve nem hallottam már azokról a debil jehovistákról, akik nem engedélyezik a vérátömlesztést se maguknak, sem a gyereküknek, mert nekik van egy olyan hiedelmük, hogy az nem ér. Viszont egyre zajosabbak azok, akik egy másik egészségügyi téveszmét hirdetnek, tudniillik,…..
  (előzmény: 30-11; 50-31) #10. - A MÁSOK ÉLETE (2006) Rendezte: Florian Henckel von Donnersmarck A kortárs német film meghatározó színészének utolsó befejezett mozifilmje nem csupán Ulrich Mühe bravúros alakítása miatt tekinthető az évtized…..
bigchange 2010.01.05 11:38:15
@iqsamp: családtörténetnek ott a taxidermia. tessék megnézni!
  (előzmény: 50-31) #30. - 4 hónap, 3 hét és 2 nap (2007) Rendezte: Cristian Mungiu A román film vitathatatlanul felfelé tör, a jelenség egyik kiugró példája Cristian Mungiu remekműve, mely 1987-be, a Ceauşescu katasztrófa idejére kalauzolja a…..
  Welcome to Paradise - fogad a felirat, miután a Kunság Volán klasszikus Ikarusa végigrodeózta a Simontornya-Dádpuszta etapot. (Dádpuszta, nem pedig Dábpuszta, hiába hangzana bármennyire jól, és hiába ragaszkodik ehhez a változathoz annyira a Kultúra.hu tavalyi írása.)…..
Fura módon csak tegnap voltam először a Donatella'a Kitchenben a Király utcában, de szerencsére nem vagyok kajablogger, így nem volt kötelező másfél éve kényszeresen elzarándokolnom a helyszínre. Rohadt sokan írtak már az étteremről, így csak annyit, hogy a dizájn bravúros…..
bigchange 2009.06.19 13:57:00
Rendhagyó olasz összefoglaló következik, egy egyáltalán nem rendhagyó forduló után. Győztek a jobb csapatok a rosszabbak ellen, a rosszabb csapatok némelyikénél már válságos a helyzet, az erőviszonyoknak tökéletesen megfelel az Inter első, sőt, az Udinese második helye is. A…..
Mást sem hallani, csak azt, hogy válságban van az olasz klubfutball, a négy (és fél) nagyon kívül nincs csapat, mely tényezővé válhatna a többek között a spanyol kiscsapatok vadászterületévé váló UEFA-kupában, vagy akár az Intertotóban. Azt mondják, nincs pénz vásárolni,…..
Nou San Trafford Showernewstax I. 2008.07.25 08:55:00
Annyi mindent történt már az EB vége óta, hogy ideje elkezdeni komolyabban foglalkozni az új idénnyel. Csapatok röpködnek ide-oda, csakúgy mint a milliók. Megpróbálunk egy kicsit körbenézni a világ jelenlegi legjobb bajnokságában (itt van a BL-győztes, meg az EB-döntő…..
Ahogyan az erőnek, úgy majdnem minden futballistának is van sötét oldala. Szerencsére legtöbbjük megelégszik maga elé dörmögött káromkodással, elvétve a bíró szidalmazásával és legvégső esetben egy túlságosan keményre sikeredett belépővel. Az ember - különösen a…..
bigchange 2008.07.23 22:57:41
Hagyjuk már ezt a Riquelme nem nyert semmit dumát! Íme a kért eredménysor: kilepo.iwiw.hu/sport/focivilag/20070526riquelme.html?pIdx=7
Mindössze 1 vb-n játszott, a házigazda németek ellen tizikkel kiesni nem égés.
Alázta a Világkupa-döntőn a Realt a "gyenge" Bocával, hátán vitte a BL-elődöntőig a Villarrealt, ahol nem azért lőtte ő a tizit, mert a legszarabb volt a csapatban. Velük kellett volna bajnokságot nyernie?
A Barcánál Van Gaal már az érkezésekor kijelentette, hogy a vezetőség hozta a nyakára, s nála nem fog játszani. Ez bukás volt?
Amúgy meg nem köcsög. Soha nem láttam hisztizni vagy durváskodni, a társai mindenhol szerették. Szomorú és kész:))
Az amúgy is társadalmi értékválságban senyvedő országunkban nehéz egy ilyen győzelmet megfelelően kezelni. Ha lehozunk két barátságos meccset zsinórban, akkor már megmozdult valami a magyar labdarúgásban, ha elveszítjük az aktuálisan sorsdöntő összecsapást, akkor a…..
Az Eb után, de jóval az olimpia és a bajnokságok kezdete előtt természetesen az átigazolások kerülnek fókuszba, és más dolgunk nem lévén, mi is a húspiac felé fordítjuk figyelmünket egy poszt erejéig. Annál is inkább, mert igen nagy mozgolódás van, amin nincs is mit…..
Persze, lehet puffogni, hogy mi a büdös francot keresnek a horvátok meg a törökök egy Eb-negyeddöntőben, csak tök felesleges. Mert hát nem az számít, hogy a horvátok játékát fáj nézni, vagy az, hogy a törökök általában 70 perc semmittevés után kezdenek el játszani, hanem…..
Fogadni mernénk, ezt a párosítást a németek nem egészen így képzelték, sokkal inkább a horvátok által lefárasztott luzitán válogatottal és egy Csorluka-Srna páros által puhára főzött CéRonival kívántak mérkőzni – az elődöntőben. A Nationalelf nagyjából azt hozza,…..
A poszt-Bozsik éra magyar válogatottja kapcsán kialakult benyomásainkat tesszük most közzé, vitára bocsátjuk, milyen jelenségekre, tendenciákra lettünk figyelmesek. Előre szólunk, aki azzal jön, hogy minek foglalkozunk a világ legjobb focija helyett a magyar labdarúgással, azt a…..
Az évad utolsó beharangozója következik. Az utolsó fordulóé, amely még mindig tartogat izgalmakat a szurkolók számára. Mivel a táblázat elejének kérdései már régen eldőltek, így csak a kiesést és a legutolsó UEFA kupás hely sorsát övezi bizonytalanság egy mérkőzéssel a…..
Az espana.blog.hu utolsó bejegyzését lopjuk most el, elvégre az az igazi, amikor az ember már magától is tud...Régóta érik már, hogy a bölcs kapitány szóljon. Egész Európa érdeklődéssel vegyes félelemmel várta ezt a pillanatot, hiszen a kontinens magasan legjobb…..