Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Raky1

0 bejegyzést írt és 17 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Két fiú (Atti 4éves, Andris 2éves) és augusztustól egy kislány, Dóri anyukája vagyok, leszek :)Nagyon szeretem a gyerekeimet, és azt gondolom minden szabad percet ki kell használni, amíg együtt vagyunk. Pici koruk óta játékos foglalkozásokkal mulatjuk az időt. A főzést,…..
 Először nem akartam hinni a szememnek, amikor megláttam a leendő ovisok szüleinek szóló hirdetményt az óvodánk faliújságán: nyílt napot hirdetnek az érdeklődőknek. Nem hittem a szememnek, hiszen épp csak most kezdtük az ovit, még tart a minden második héten betegség…..
Raky1 2010.04.28 15:26:51
@drnacs33: Szia!
Írtam neked Annamari oldalán, kíváncsi vagyok,hogy fent vagy-e a www.anyatanya.hu oldalon. Regisztrálj a Gyereknémet csapatba, nagyon sokat tudunk segíteni egymásnak. Privában is fel kellene vennünk a kapcsolatot, azt hiszem.
Korábban egy kommentben Erdo ültette el a bogarat a fülembe, hogy milyen jó is lenne egy olyan memóriajáték, amelyben állatokat a kedvenc eledelükkel lehetne összepárosítani.Megcsináltam! Tíz párt készítettem. Háziállatokat választottam, azok közül is azokat, amelyekkel a…..
Raky1 2010.03.14 21:48:40
@Tutuli: Szia! Bár én német tanító-és tanár vagyok, de én is tartok foglalkozásokat oviban. Érdekelne, hogy milyen anyagokkal dolgozol. Üdv: Raky
Szeretnék bemutatni egy weboldalt, ahol rengeteg érdekes dolgot találhatunk, amelyek gyerekekhez szólnak, méghozzá németül. Ez a Kidsweb.de . Itt aztán tényleg minden van: Kochen Basteln Spiele Kalender stb... stb... Nézz körül Te is, akár nagyobb gyerekekkel együtt is -…..
Elisabeth Jankowski Németországban született, de már több, mint harminc éve Olaszországban él, a Veronai Egyetem tanára. Filozófusnőként megfogalmazott gondolatait annyira szépnek találom, hogy nem tudok egyszerűen csak hivatkozni rá: muszáj volt…..
Gyereknémet Fasching Domino 2010.02.08 19:54:00
Nem tudom, észrevetted-e, kedves Olvasó, de néhány nappal ezelőtt kaptam / kaptunk néhány linket egy rokonlelkű német nyelv-rajongó tanárnő-anyukától :) Nagyon örültem neki, és hozzákezdtem a látottak feldolgozásához! :) (Ha esetleg más is talált már hasonlóan hasznos…..
Raky1 2010.02.10 16:35:42
@Kindergarten: Nagyobb papírboltokban, szupermarketekben kapható a laminálófólia, kb 40-60 Ft darabja. Persze kell hozzá laminálógép, Lidl-ben 5000 Ft-ért sokszor beszerezhető.(Metroban mindig kapható) Viszont a nagyobb papírboltokban nemcsak fénymásolnak, hanem laminálnak is.
Sandra Bullock spricht Deutsch bei der Bambi Verleihung in Berlin. Sie ist als zweisprachiges Kind in Nürnberg aufgewachsen und erst mit 12 nach Amerika, ins Heimatland des Vaters gezogen. Hier können Sie das Video ansehen.Íme egy jó példa a kétnyelvű nevelésre azoknak, akik esetleg…..
Raky1 2010.01.26 13:14:43
Számos szakmai folyóiratban olvasok a korai gyermekkori nyelvtanítással kapcsolatban. Vannak érvek mellette és ellene is. A gyakorlatban viszont több olyan óvodáról tudok, ahol "oktatnak" idegen nyelvet, főleg angolt és németet. Természetesen nemcsak nemzetiségi…..