Regisztráció Blogot indítok
Adatok
silversurfer

0 bejegyzést írt és 83 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Úgy látszik, a szcientológia "egyházzal" továbbra sem lehet tárgyalni. A konkrét kérésre a kapcsolatmegszakítással kapcsolatban egyáltalán nem reagáltak (és szerintem nem is fognak, mert nincs rá jó válaszuk), tehát eszük ágában sincs bármit is változtatni vagy helyrehozni. Pont, mint eddig. Ők…..
silversurfer 2017.10.26 18:00:43
@Michael Scott Paper co. inc.:
Barati korom csaladtagjai erintettek illetve magam is dolgoztam szcientologus cegnel rovid ideig...
... mármint az az állapot, hogy "megvan a pénz" a székház teljes felújítására és átalakítására. Gondolom rájöttek, hogy csak akkor lehet folytatni a tarhálást, ha úgy tudják a tagok, hogy még nem jött össze a teljes költségvetés. Olyan ez, mint egy futóverseny, ahol a…..
Emiatt egy rövidebb időre rendszertelenebbek lesznek a bejegyzések. Miről van szó?  A közeljövőben kiderül, a blogon fogom bejelenteni...
silversurfer 2015.08.03 12:19:38
Android LCD elöl, e-ink hátul 2012.12.13 11:46:38
Két kijelzős okostelefonnal rukkolt elő egy orosz fejlesztőcsapat. A YotaPhone névre keresztelt eszköz debütálása a 2013-as MWC konferencián várható, és különlegessége, hogy az érintőképernyős telefonoknál megszokott LCD-s mellett egy második, hátlapi, e-ink technológiás…..
A helyzet az, hogy egy ideje már semmi komolyabb dolog nem történik Hubbardföldén. Nemsokára remélhetőleg megtudjuk, hogy mi a helyzet: (a) lefeküdtek a földre és feladták, vagy b) alamuszi macska nagyot ugrik. Addig is, előkotortam egy dokumentumot az archívumból, amelyet már…..
silversurfer 2012.11.05 13:43:48
@bandeirante:
Magyar fordítása van esetleg, nem tudsz róla valamit?
Netán Ref?
silversurfer 2012.12.09 17:45:35
@bandeirante: Amúgy igen, ezért kérdeztem, hátha valahol megvan, így nem kéne fordítani. A Ref valóban Reformert akart jelenteni, bocs ha nem volt egyértelmű :)
Tavaly júniusban nyílt meg Garáb községben a magyar Narconon "drogrehabilitációs" központ, még egy KDNP-s országgyűlési képviselő is jelen volt a megnyitón. A három halott nem zavarja őket abban, hogy lelkesen nyomuljanak; a honlapjukról a következőt tudhattuk…..
Március 24-én ünnepelte az ex-egyház Hubbard születésének 101. évfordulóját (ezt az évfordulót minden évben megünneplik).Egy sajtóközleményt is kiadtak:http://os.mti.hu/hirek/74343/eletrajzi_enciklopedia_l_ron_hubbard-a_szcientologia_alapitojanak_eleterol Pár dolog:Több, mint…..
silversurfer 2012.04.04 14:53:50
@Ammónia73: vagy tényleg ennyire droid, vagy egyszerűen csak kihagyták nála a szótárból az "irónia' szót, és ezért nem fogja fel mit is akar a szöveg jelenteni...
Kb. két hete volt velem egy beszélgetés a Tilos Rádióban a szcientológiáról.Itt meg lehet hallgatni:http://soundcloud.com/not-a-thetan/tilosradio-kontur-reformerEzúton is köszönöm a készítőknek a lehetőséget...
silversurfer 2012.02.27 08:49:12
@Ammónia73: legjobb komment: "If the Sugar Hill Gang ever saw this, they would go back in time and kill themselves." XD
Az utóbbi időben egyéb elfoglaltságok miatt kissé elhanyagoltam a blogot.Mától újult erővel vágok bele, mert téma közben lett bőven.Elsőnek egy aktuális hír:Újabb mozgósítás van az egyházon belül. A németországi "elnyomás" "kezelésére" Hamburgban…..
Ezt a helyesírási és megfogalmazási hibákkal teli, kissé zavaros, helyenként pedig érthetetlen sajtóközleményt adta ki az egyház.Én szándékosan sem tudnék ilyeneket írni: "megdöbbentő növekedést tapasztaltunk.... a programok igényére", "eltapossák Egyházunk…..
silversurfer 2011.11.07 09:22:09
@ubk: Tessék. :D
"Over the past decade means the period during which the history of the Church of Scientology is the largest expansion reached. In the same decade, we experienced a staggering growth of Dianetics and Scientology services, and the Church, supported by social and humanitarian programs need. The Church is openly committed to the drug and human rights abuses, especially in the field of psychiatric abuse. In the past have found that the expansion phase of the media from attacks on our slanderous accusations came to our church and believers trampled religious freedom.

However, the European Court of Human Rights has clearly stated that the Church of Scientology - as well as other faiths European community - a bona fide religious organization which is under the European Convention on Human Rights entitled the same rights as any other religious organization. These conditions include, believers of any religion, to learn and disseminate religious materials and to assemble the free exercise of religion. In April 2007, the Moscow Church of Scientology lawsuits against Russia, the European Court of Human Rights reaffirmed the right of all Scientologists to government intervention or by the exercise of their religion without harassment. Daily hundreds of church members in addition to serving the Church's humanitarian assistance programs through: effective drug prevention and awareness presentations to schools, and private groups donated drug information booklets. The Church of Scientology in dozens of court and state organization recognized worldwide. Currently, an international program of new churches and retail centers are open to the world's largest cities, adding them to existing multi-tucatnyihoz, which recently opened, to cultural centers such as London, Berlin, Rome, Melbourne and Mexico. For more information, visit the website www.szcientologia.org.hu.
Publisher: Church of Scientology of Budapest"
Végre megírhatom azt a bejegyzést, amelyet szívem szerint már 3 évvel ezelőtt megírtam volna.Az utóbbi időben nem sokat írtam a blogra - ennek oka az volt, hogy írtam egy könyvet, felvállalva a valódi nevem, a szcientológiával kapcsolatos "élményeimről", valamint…..
Előzmény: http://objektivszcn.blog.hu/2010/04/23/mire_semmi_sem_marad_magyar_felirattalForrás: port.huM1,  2011. október 30., 21:30Míg végül semmid sem marad (port.hu ajánló hozzá)Idézet:Az igaz történet egy német családról szól, akiket prédaként ölel át és fon be egy…..
silversurfer 2011.10.21 10:37:21
@ubk: Lájk? Ugyan. Gigalájk!
Valaki rögzítse könyörgöm, mert én nem tudom sajnos :( !!!
silversurfer 2011.10.22 15:47:18
@citrofail: ja, néztem, Silverlightban megy a stream, elvileg Orbit downloader le tudja szedni. Nem hiszem hogy a legjobb minőség lesz, úgyhogy a DVD-felvevős verzió is jó lenne :)
A birminghami szcientológia szervezetből "kikerült" egy köteg e-mail a netre (forrás: Anonymous fórum).A legérdekesebbnek ezt a képet találtam, amely Hubbard anyagainak eladására buzdítja a Michelle nevű birminghami könyvértékesítőt. A feladója a New Era Publications (az…..
silversurfer 2011.10.04 21:52:08
@Kix: Gondolom azért, mert az eredeti helyen illenék kommentelni a történéseket ;)
Forrás: http://www.apeh.hu/data/cms199880/1_melleklet_KEGYH_20110819_2.pdfMegjelent a kimutatás a 2011-es 1% felajánlásokról (a 2010. évre vonatkozóan).A releváns sor:31. MAGYARORSZÁGI SZCIENTOLÓGIA EGYHÁZ         4907450     1164Összehasonlításul a…..
silversurfer 2011.09.16 19:56:19
@Ammónia73: Sajna ezt a "remek" akciót legalább két éve tolják, ha nem három... Amúgy kíváncsi lennék, adatvédelmi szempontból aggályos lehet-e, hogy az üzleteikben csak "vásárlói regisztráció" után jár ez a kedvezmény, amire kedvesen figyelmeztetnek is... :)
A minden sárga dizájn tetszik az egészből a legjobban... vajon honnan vehették az ötletet? :)
A Magyar Hírlap ezt írta (kiemelések tőlem):„Látszólag politikai ambícióktól mentes szervezetként mutatkoznak meg, amely elfogadja a fennálló jog- és alkotmányos rendszert, kerüli a konfrontációt, jogsértő tevékenységeit jól leplezi. Folyamatosan keresi a…..
silversurfer 2011.07.23 07:19:57
@Ammónia73: nagyon jó cuccos, köszi!
silversurfer 2011.07.23 07:28:44
@Ammónia73: Egy civil szervezetnél dolgozom évek óta a szigeten, lehet hogy mi már láttuk egymást? Nem beszélve Cökxpon()-ról, majdnem mindig ott alszom :p
Ha gondoljátok, mivel amúgy is kint leszek, rájuk nézek és amikor tudok írok... akár még egy Anynomus-tüntit is össze lehetne hozni, a sajtó állandóan kint van, könnyen ráállnának...

()Amúgy tudtad, hogy olyankor Na'Conxypan cukrászdájában lézengsz? :)
A nehéz kezdet ellenére Mészáros Ferenc szcientológus fociedző sikerrel vette az akadályt, feljutott a PMFC az NB I-be.Az egyházban mi másként, mint a szcientológia elsöprő sikereként élték meg ezt. Ezt küldte ki Kunfalvy Ákos "szabadságérmes" szcientológus Hubbard…..
silversurfer 2011.06.22 08:10:34
A PR mesterei ismét akcióba lendültek.Hamarosan riportkönyv jelenik meg "Weith Katalin - Hiszek az Emberben" címmel a Magyarországi Szcientológia (már nem sokáig) Egyház elnökével.Íme az emberhit nagyasszonyának jellemzése a kiadó blogján:"Weith Katalin,…..
silversurfer 2011.06.12 07:08:47
@Ammónia73: mert volna mást írni... ez egy PR-könyv, ezért nem lényege objektíve bemutatni valamit, hanem hogy eladja tárgyát, legyen az bármilyen... :)
Ha már kérdezted... úgy 6 jäger kéne hozzá asszem (inkább nem próbálom meg:))
Egy az egyben átvéve innen:http://www.szoljon.hu/jasz-nagykun-szolnok/kozelet/kitiltottak-a-varosbol-a-szcientologusokat-381731 Kitiltották a városból a szcientológusokat  2011. június 6. 07:41 G. J.—L. M. L.—I. A.JÁSZAPÁTI | A szcientológiai…..
silversurfer 2011.06.11 06:37:52
@Pszientológus: Én nem mondanám semlegesnek feltétlen a cikket, hisz ha elolvastad ezt a részt:
"Leszögezi azt is a törvényjavaslat, hogy önmagában nem tekinthető vallási tevékenységnek a politikai és érdekérvényesítő, a pszichikai vagy parapszichikai, a gyógyászati, a gazdasági-vállalkozási, a nevelési, az oktatási, a felsőoktatási, az egészségügyi, a karitatív, a család-, gyermek- és ifjúságvédelmi, a kulturális, a sport, az állat-, környezet- és természetvédelmi és "a hitéleti tevékenységhez szükségesen túlmenő adatkezelési" tevékenység."
Akkor azok számára akik kicsit jártasak abban, hogy ezen "egyház" milyen témakörökben mozog, és a döntéshozók valószínűleg körüljárták a témát, nagyjából az is megvan, min buktak el... nem beszélve a történelmi múlt hiányról, stb...
Karirobi furcsálta, hogy az összeszereléskor atomjaira robbant, amúgy törhetetlennek hirdetett üveglapot 11 ezer forintért pótolhatna, bár az egész zuhanykabin került 20 rugóba, mert arra pont nem vonatkozott a garancia. Polikarbonát nem jó? Az biztos kevésbé törik.Április 22-n a…..
silversurfer 2011.05.19 08:41:32
Kicsit későn érkeztem érzem, de én is rákontráznék, mert egy hasonló, szanitertechnikával foglalkozó cégnél dolgoztam anno:
1. Speciális törhetetlen üveget senki sem árul, ha van csöppnyi esze a kereskedőnek meg sem próbálja így hirdetni. A zuhanykabinok fala/ajtaja egyszerű biztonsági üveg 4-6mm vastagságban, aminek a feszítőszilárdsága a nullához közelít, akár a kezedben is szétrobban ha nem figyelsz eléggé.
2. Az üvegre azért nem jár garancia, mert egyrészt onnantól kezdve, hogy a kezedbe vetted a terméket (átvetted), az épsége a te felelősséged (ebben az esetben másra sem kapsz). Mivel te magad szállítod, a sérülés keletkezhet ilyenkor helytelen szállításból (lsd. feljebb) vagy szándékosan (nem tetszik mégse és összetöröd inkább).
3. Ezen oknál fogva, és mivel az alkatrészekre SOSEM A KERESKEDŐ, hanem a GYÁRTÓ adja a garanciát, így azt áll módjában cserélni garanciálisan, amit a gyártó vállal. Az üvegre semmilyen garancia nem jár, egyéb alkatrészre 1-3 év kiviteltől és gyártótól függően.
HOGY TUDTAD VOLNA KIVÉDENI?:
-kifizeted a kabint, és házhoz szállítást kérsz. Lehet kicsit drágább, de az átvételig a kereskedő tulajdona és felelőssége az árú épsége, így ha átvételkor megnézed, és sérült, kérésedre köteles
a./ cserélni a terméket
b./ visszafizetni a vételárat
c./ kárenyhítést alkalmazni
-megbízol egy szerelőt (ez főleg hidro/gőzkabinoknál érdekes). A munkadíjért cserébe garanciát vállalnak (változó), így ha beszereléskor vagy utána nem sokkal sérül vagy egyéb hibája van, az ő felelőssége. Gyártók és kereskedők is kínálnak saját vagy szerződött partnert, van olyan gyártó aki nem is enged külsős szerelőt (pl. Sanomix)
- veszel egy Ravak Whitewater Light-ot potom 1.693.000,-ért, beszereléssel együtt. Na azzal nem nagyon lesz bajod, de szomszédod se, aki pusztán irigységből vesz magának hogy neki is legyen :)
silversurfer 2011.05.19 09:03:05
@karirobi: hát igen, itt a probléma... "De a garancia az akkor is garancia és ha a gyártó vállal rá akkor azt igenis sz Obinak kell lerendeznie a gyártóval és a vevőt készségesen kiszolgálni.".
A gyártó nem vállal garanciát az üvegre (lsd. előbbi hozzászólásom). Legjobb esetben is polgári peres úton követelhetnéd a kereskedőtől az üveg és az egyéb költségek árát (pl. utazás), de értelmetlen belemenni ilyen tételnél, és ezt is csak akkor, ha bizonyítható, hogy nem tájékoztattak rendesen a garanciális feltételekről.
Nem levegőbe beszélek, nem egy ilyen vitám volt vevőkkel/gyártókkal. Vegyél kádat, az legalább nem lutri (pedig mennyire!).
Mai termés a szcientológus levlistáról: Feladó: B. V.Sziasztok!Rég írtam már nyereséget. Ez a legutolsó annyira megtetszett, hogy muszáj elmesélnem.Ma ültem a metrón és épp egy cikket olvastam arról, hogy Wolf Kati képviseli hazánkat az euróvíziós fesztiválon és…..
silversurfer 2011.03.12 22:04:14
@ubk: Eddig én is máshogy gondoltam, de most világossá vált, hogy azért fékez a metró időnként, mert a szcik épp újságot olvasnak, és nem akarják a felénél abahagyni az épp olvasott cikket.
De most komolyan, elhiszi ezt valaki saját magáról/másról?
silversurfer 2011.03.13 21:22:02
@kultúrpesszimista: Valami indokod is van erre a beszólásodra netán? Kíváncsi lennék rá... lehet mások is.
silversurfer 2011.03.14 12:55:01
@fourgee: "Viszont egyszer volt olyan hogy szintén a Nyugatinál akartam leszállni, de Arany János utca után a Lehel tér következett. De akkor elég sokat ittam előtte :))) "

Szerintem te tudsz teleportálni (átugrottál egy másik szerelvénybe, csak a következőre estél be, mert amire mentél volna, épp egy szci miatt vesztegelt), csak szerénykedsz :D
Egyébként meg te is tudod: napi 2-3 liter folyadék ajánlott. Szal ne para :)
Két e-mail is érkezett az egyháztól, amely szerintem nem felel meg a magyar adatvédelmi jogszabályoknak.  Toborzó email: (a mobilszámokat töröltem) ----- Original Message -----From: xxxxxTo: math-inka@googlegroups.comSent: Wednesday, February 23, 2011 7:xx…..
A Magyar Prevenciós Alapítvány -ra rebrandelt Drogmentes Magyarországért Maratonok weboldalán találtam ez:http://www.drogmentes.hu/miniszteriumok+es+orszaggyulesi+kepviselok+levelei+2.html Remélem, hogy csak vmi osztályvezető válaszolt udvariasságból....A Drogmentes Maraton…..
silversurfer 2011.01.28 07:39:15
@Ammónia73: asszem most fontos infó jön:)... Van egy kevésbé ismert, de úgyszintén szcientológus vitaminos cég, ők Jó Közérzet Központ néven futnak. Jóval kevesebb termékük van mint lenkeinek, és marketingben sincsenek otthon (lassan egy éve nyomják a kezembe ugyanazt az akciót az utcán).
Erőteljesen titkolják hogy szcik: jkvitamin.hu/
Ez a hirdetés konkrétan az övék!
silversurfer 2011.01.28 19:48:22
@Ammónia73: no igen, a zinterneten minden rajta van:) Amúgy vicces neve van a klubnak... vagy netán a mester mégis él, és délutánonként együtt teázik a barátaival? :)
Bocs ha erős volt...
Rövid hír:Gerák Andrea énekesnő, aki 15 évig volt a szcientológia egyház tagja, nemrég kilépett. Ezt a egy ex-szcientológus fórumon, illetve a saját weboldalán is bejelentette. ..
silversurfer 2011.01.18 17:40:13
@béla 23:
Megemlíti az említett fórumon:
" I have been on staff in a Mission and a Celebrity Centre, in the Sea Org, seen about 20 organizations of different levels, got hundreds of friends from all over the world. Being an artist, I mostly worked wih OSA and Div6, PR stuff, events and so on. "
silversurfer 2011.01.18 17:43:13
@Ammónia73: lehet hogy viccesen hangzik, de én "azért" nem náluk vásároltam be porszívóból, mikróból, egyebekből amikor költöztem... megléphették volna előbb is, és akkor... :)
silversurfer 2011.01.19 11:49:19
@béla 23: silány a tudásom nekem is, itt sokan tudnak jobban nálam, de megpróbálom:
"Voltam munkatárs misszióban és a Hírességek központjában (?Celebrity Centre), A Sea Org-ban láttam mintegy 20 szervezetet különböző szinteken, több száz barátom van a világ minden tájáról. Művészként, többnyire az OSA és Div6-ben dolgoztam, PR cuccokon, eseményeken és így tovább...

Javítsatok ki nyugodtan, ennyi tellett:)