Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Liquid_Night

580 bejegyzést írt és 897 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Mint ismeretes, a háborúkban a szebbik nem képviselőinek rendszerint csak igen hálátlan, vagy legalábbis kevésbé "látványos" szerepek jutnak/jutottak (tábori prostituált, "járulékos veszteség", ápolónő, az otthon melegét őrző katonafeleség stb.); nagyrészt éppen ezért…..
A legmelegebb nyári napokon a Duna vízhőmérséklete Paks alatt megközelíti a környezetvédelemi szempontból kritikus értéket, ami fölött bekövetkezik az élővilág pusztulása. A hivatalos mérések szerint is, pedig ezek irreálisak. A valóságban sokkal rosszabb a helyzet:…..
Liquid_Night 2019.04.01 22:13:58
@Liquid_Night: *RBMK
Liquid_Night 2019.04.01 22:20:41
@Beer Monster: Azért az a sima csapvíz sem csapvíz benne (meg is nézném amikor kövesedik a fűtőelem, muhaha), ráadásul egész korrekt hőmérséklettel és nyomással megy...

Egyébként is, áramtermelő generátort mivel hajtasz meg, ha nem vízzel? Nagyobb gond, hogy az RBMK (ha jól rémlik) eredetileg direkt a reaktorba menő körrel hajtotta a generátort is, tehát nem volt 2 külön kör hőcserével, hogy ne ugyanaz a víz forogjon a generátorteremben, ami a reaktorban forr :D

Ja, igen, nukleáris tengeralattjárókon vannak folyékony fém-es körrel üzemelő cuccok, de az nagyon más, s sokkal kompaktabb...
Liquid_Night 2019.04.01 23:52:38
@Beer Monster: Óhát, hiszen nem lehet olyan probléma, amit emberi erő nem old meg...gondolom vhogy így. Tetőn már megpróbálták robotokkal (sanszosan az már nekik is sok volt, hogy órák alatt kifeküdnek az emberek), de akkora volt a sugárzás, hogy nem bírta már az elektronika sem...

Volt akit alulról a hűtővizes medencén át küldtek be búvárkodni, csapot zárni...el nem tudom képzelni. De ha nem csinálják azok meg...

Amúgy ennek az egésznek végül akkora súlya/költsége volt, hogy egyesek szerint az SZU összeomlásában is szerepet játszott...
Kedves hallgatók! Eddigi hagyományainkkal ismét szakítva podcastunk 40. adásában nem hadtörténelemről vagy biztonságpolitikáról, hanem ezek médiaábrázolásáról folyt a beszélgetés. A Krieg der Träume (ill. Clash of Futures) c. közelmúltbeli TV-sorozatot véleményeztük, melynek általános témája a két…..
Liquid_Night 2018.10.19 18:20:38
Egyik olvasónk (Gasparus Magnus) hívta fel a figyelmünket erre a videóra. Aki nem értené, miről van szó: egy csecsen (azaz legalább kettő, mert a másik videózott) Budapesten kinyomozta, hogy ki dobálta meg a szovjet emlékművet, majd (régi jó csecsen szokás szerint) arra kérte szépen, hogy…..
Liquid_Night 2017.04.20 22:56:08
@Richard Thuróczy: Azért egyezzünk ki abban, hogy valami számomra is érthetetlen oknál fogva nemcsak a 444 háza táján, hanem a világ legtöbb pontján előbb ébreszt aggodalmat egy hivatalos oroszt beszélő csecsen megjelenése, mint egy kissé piros szemű, beszűkült pupillájú, dús raszta hajzatú, szőke fickóé. Mondhatni, más asszociációkat ébreszt. A világ legtöbb pontján, bár egyes magyar, s hivatalos körökben ez már lehet, hogy fordítva van. De hogy mindez miért van így, nos...maradjon inkább rejtély :)

(mindenesetre az ominózus 40mm gránát mind2 ellen overkill kissé...)
Liquid_Night 2017.04.21 05:53:24
Erre az egészre aludtam egyet, aztán a ma reggeli kávé mellé lett néhány buta gondolatom...

- Magomed nyilván magánemberként akciózott
- Nem, ez a kincstári orosz szókincs ellenére semmiképp sem hivatalos akció
- Teljességgel véletlen, hogy tegnap este megjelent ez a hír, az orosz külügyminisztérium közleményét tartalmazva
444.hu/2017/04/20/az-orosz-kulugyminiszterium-kulon-kozlemenyben-reagalt-arra-hogy-ket-aktivista-hetfon-festekes-lufival-dobalta-meg-a-szovjet-emlekmuvet-a-szabadsag-teren

Emellé Richard Thuróczy személyében itt egy fickó, aki: "a háttérben ülő és kávézgató barátnőmre vonatkozhat, aki Magomeddel elment erre a találkozóra, bár a beszélgetésben nem vett részt"

- nyilván max. csak egy szökött, humanista bölcsészről, kisiparos újságíróról van szó, aki a nagy számok törvénye alapján épp nem anglisztikát vagy germanisztikát, hanem őőő, orosz irodalmat tanult
- a barátnő mély kulturális érzékenységéről tesz tanúbizonyságot, hogy elkísérte Magomedet

De Tiboru posztja, és az egész téma viszont:
-hangulatkeltés
-dezinformáció
- (soros?)
- (CIA?)
- (Majdan?)

Szerencsére megtudtuk, hogy aggodalomra semmi ok, mi függetlenek vagyunk kérem, a magyar és az orosz nép barátsággal viseltetik egymás iránt, a liberális vandálokat pedig felelősségre vonják.

Well...mindehhez ennyit tudok hozzáfűzni: www.youtube.com/watch?v=_sxTbfeYdO0
Szia. 24 éves vagyok, lány, és 3 éve alkoholista. Nem annyira az emberek "szórakoztatása"/okítása, de inkább a magam, és a sorstársaim segítése miatt kezdem el írni ezt a blogot. Sok korombeli fiatal küzd ezzel a problémával, akár úgy, hogy bevallja magának, akár úgy, hogy nem. Szeretnék nem inni.…..
Kubáról valamiért egy romantikus kép él az emberek többségében, ahol az emberek ugyan szegények, és szocializmus (vagy mi) van, de a kubaiak mégis boldogok, táncolnak, énekelnek, szivaroznak és általában egész jól érzik magukat. A valóság persze ebben az esetben is más…..
Liquid_Night 2016.09.15 09:53:33
@bircaman maxval szerkesztő: Ezt a vitát számokkal kéne fojtatni, bár azok se biztos, hogy mértékadóbbak...

"most mindenki egyenlően szegény" - ebben vajon mennyiben különbözhet a környékbeli kapitalista országoktól? Ja, annyiban, hogy oktatás, egészségügy, szubszidiarizált fogyasztói árak (Venezuelával ellentétben vhogy 1960 óta csak nem akar végre nem menni...), illetve kívül tartják a big investort, meg a venture capital-t, ami így 2016ban ugyanúgy megenné őket reggelire, mint ahogy a banánköztársaságok korában tette.

Valamint a marxizmus tuti, hogy nem a legjobb gazdasági szempontból, sőt, eredendően bukásra ítélt kísérlet. Kivéve of kórsz Kína, de arra megmondjuk, hogy az már nem az, illetve letagadjuk, hogy ebben is lehet több, vagy kevesebb siker. Viszont azért halkan megkérdezném, hogy az 55 éve tartó embargó mennyire járult hozzá dolgokhoz...

Lényeg a lényeg, egész valószínű, hogy Lavastida művész úrnak valóban nincsen chevroletje, iphone-ja, plazmatévéje, vagy akár facebookja sem, és néha tényleg a szart kerülgeti az utcán, Havannában. De viszont aztán...lehet, hogy lelkület kérdése, vele ellentétben nekünk biztosan sokkal jobb? (kieg: Kuba a téma, ez nem kádárista nosztalgia, 2 külön állat...)
Liquid_Night 2016.09.15 15:27:10
@bircaman maxval szerkesztő: Én ezt értem, de a kérdés továbbra is az, hogy ez miképp néz ki a környékbeli, összehasonlítható helyekhez képest. 80as évek? Kiket is írtak feljebb? Salvador, Nicaragua, Guatemala, stb. Háááááát izé. Bevallottan felszínesek az ismereteim, de rémlenek a világ azon tájai felől olyan afférok, amikhez képest az említett kubai állapotok egy kalandos, kreatív, és felettébb gazdag nyaralásnak tűnnek, kilátással a pálmafákra...
Liquid_Night 2016.09.15 16:32:22
@bircaman maxval szerkesztő: Most erre mit mondjak. Nem is olyan rég (2000) itt a netre az egyetlen lehetőség még a 2000ft/10 óra kártya+helyi hívás díja volt 56kbit/sec-en. Aztán egy így k. demagóg, de na, a lényegi kérdés továbbra is az, hogy mert kolumbiában azóta nyugatnémet közbiztonság, fizetés, és internetpenetráció lett? Nem. Nagyon nem...és ott jegy sincs :)

@Márk_Márk: Ez nem ilyen egyszerű, a hidegháború alatt komolyan törekedtek (és sikerrel, a SZU ellenében is) vezető szerepre a latin-amerikai internacionalizmusban...nem kevés saját erőforrás árán.

Szóval ott tartunk, hogy egy ország, ami 55 év embargó után, a hidegháború szopóágán, egy köpésnyire a világ legnagyobb katonai-gazdasági hatalmától, annak totálisan, aktívan, máig nem kevés vassal ellentmondva: jelenleg MAXIMUM annyira, de inkább kevésbé szar hely, mint bármelyik másik a környéken. Ha meg a jelenleg-en túl az elmúlt legújabb kori 60 évet is belevesszük, akkor pedig simán nyerő az összehasonlításban.

Aztán erről annyi jelenik meg a kortárs nyugati médiában (átvéve Bp székhellyel xd), hogy szaros az utca (muhaha). Hm. Nem elfogult? Legalább egy jó kis drogkartell lenne...

Miről beszélünk?
Jövő héten érkezik az Apple már-már hagyományosnak mondható őszi bejelentése, amelyről szinte biztosan kijelenthető, hogy ezúttal zenei téren nem  várhat érdemi bejelentés. Ez ugyanakkor nem jelenti azt, hogy nem várhatóak  komoly fejlemények a közeljövőben az Apple Music kapcsán, csak azt nem az…..
A sportesemények olykor a legrosszabbat, olykor pedig a legjobbat hozzák ki a szurkolókból. A vívás és az úszás sikereit követően az olimpiai szereplésünk már a játékok félidejében megosztja az emberek véleményét arról, miként kell látnunk a magyar sport helyzetét, ám azt kevesen vitatják, hogy a…..
"If the South Vietnamese, for example, had been less clannish and more ready to sacrifice for the national good in 1964-75, they wouldn’t be so proficient at running family-owned restaurants on Argyle Street today. But they might still have their own country." - Steve Sailer Ha a Szovjetunió volt…..
A ritka esetek egyike, amikor kizárólag címe alapján választottam egy könyvet. A német változat ugyanis a „Holokauszt - Amiért ismét megtörténhet” – alcímmel jelent meg. A szenzációhajhászás ellen jobbára immunis vagyok, de mert érdekel a téma, most bedőltem. Ebből már látszik, hogy – részben –…..
Tökünk se akart ekkora listát írni a tapló magyar autósokról, de amikor elkezdtük poénból bemondogatni a legbosszantóbb suttyóságokat, öt perc alatt jutottunk túl a tízen. Nyilván mindenki találkozott ezekkel, meg úgyis ugyanez lesz mindörökké, de ha csak páran elgondolkoznak és legközelebb nem…..
1969, Köln. A 39 éves Günter viszonyba kezd 24 éves titkárnőjével, Margarettel. Mindketten házasok.  A pár 19 hónapig közös 'üzleti utakra' jár, hotelekben, kaszinókban, fürdőkben bujkálva titkos légyottokon élvezik egymás társaságát, eközben az együttlét minden…..
Pff, na ez a két szó az elmúlt években külön-külön is hányingert keltett sok emberben, együtt viszont egy egész hétvégi taccsolást is lazán kitesznek.   Bevallom én se itthon terveztem a jövőmet. Hatalmas utálattal, csalódottsággal és a középső ujjam tornáztatásával hagytam el az országot, majd…..
Nagysikerű multikulti sorozatunkat folytatjuk. Ezúttal Berlinbe tesszük át a metaforikus székhelyünket. De itt inkább a "németbe megyek" jelenségről fogunk beszélni és nem egy konkrét deutsche városról. Elterjedt a népvélekedés, hogy tényleg mindenhol jobb, mint itthon/idehaza/orbánisztánban. Nem…..
Liquid_Night 2016.04.01 11:53:36
Háát, Berlinben 1000 euróért már jobb kecót kapsz, mint pesten 100 rongyért...és a berlini 1000 euró az a warmmiete, tehát rezsivel együtt. Magyarnál pesten meg még + rezsi.

Valamint ott, ha keresel 1500at (amiért viszont már tényleg dolgozni kell), akkor marad 500, amiből megélsz, Bp-n meg teszem azt, keresel 150et, kifizeted a rezsit, és marad mennyi is?

2013ban voltam kinn, bevallom, a poszt egyes elemeiből magamra ismertem. Viszont azóta már nem áll meg az az érv, hogy "dehát kint mennyivel drágább lakni", a jelenlegi pesti albiárak a 2013as berlini szinten vannak...emellett meg a lakáson túl Pest jóval drágább város, mint Berlin. Élelmiszerárak, ruházkodás, tartós fogyasztási cikkek, szórakozásról kommunikációról ne is beszéljünk, kint minden olcsóbb...nekem is spórolni kellett, de napi 10 euróból megéltem, és jobban mint Bp-n. Volt akinek havi 200 is elég volt dohánnyal együtt, de az a céges szálláson lakott, viszont havi 1000 mehetett haza a devizahitelt fizetni pl...

Igen, ha nem beszéled a nyelvet, akkor csak egy ausländer vagy. De ha igen, és ha látják rajtad hogy töröd magad, akkor a német elfogad...magyart, főként a keleti részen, bizonyos történelmi okok miatt még mindig tartják valamire, legalábbis valamivel többre az átlag keletinél. Nálunk a magyar brigádnak oda merték adni az x ezer eurós szerszámot, amivel a 4 órás sz*pás munkából 5 perces gyakorlat lett, de megmondták, hogy a bolgár román lengyel brigád meg ne lássa...

Végül pedig, ha szeretsz élni, és kijárni a városba, akkor észreveszed, hogy ott csóri bevándorlóként se feltétlen maradsz ki a bulikból. Nem kell kaliforniai hipszternek lenned ahhoz hogy szórakozz vagy művelődj, meg németnek se, Berlin hagyományosan jó otthona a mindenhonnét szalasztott, csóróbb, életművészebb, akár lumpenebb és csövesebb elemeknek is...Pesttel ellentétben, ahol elvileg te vagy otthon - de a saját fővárosodban jó esetben csak második leszel a külföldi, és a saját zsírosaid után, rossz esetben meg egyenesen nemkívánatos.

Szóval akkor melyik milyen is?
Mennyivel szabad menni Magyarországon? 50-90-130 - ugyan már! Nem az elmélet számít. Valójában a gyorshajtás Mekkája vagyunk, csak nem tudjuk. Kapcsolódó cikkünk kommentposztja...
Az autósport a hőskorban még a városokban zajlott, de idővel száműződött onnan. Aztán az autósport gondolt egy nagyot, és néha ismét visszaszivárog a lakott területekre, hogy ne kelljen kizarándokolni az épített autodrómokhoz vagy a ralipályák szélére. Hisz nincs annál…..
Liquid_Night 2015.07.17 08:33:39
Liquid_Night 2015.07.18 07:04:11
@Giro: A "csórók viadala" kommenthez: Nem a populus tehet róla, hogy a hasonló történelmű országokban hány hónapnyi/évnyi átlagfizetés kell egy ütőképes verdához. Csóróság? A youtube autós sarkában van egy (német) srác, aki 3000 euróból épített egy turbósított MX-5öt, ami 8:05 alatt megy körbe a Nürburgringen...miről beszélünk? Ahol van alapanyag, ott a világ legtermészetesebb dolga, hogy az átlag csóri a szemétből meg a kukából, és ebay-ről építi a gépet, arányaiban aprópénzért, igazából csak a munkaóra számít...és arról már nem ő tehet, hogy románként meg magyarként csak sokszor annyi pénzből jut el ugyanoda, tovább meg már soha
Rendhagyó módon írnék pár sort a Tunéziában elhunyt áldozatok emlékére. Szerencsére már itthon vagyok, köztetek, honfitársaim között, egy kényelmes kanapén. De két napja még ott voltam, és átéltem, amikor egy nyaralás atmoszférája pár másodperc alatt felcserélődik…..
Liquid_Night 2015.06.29 06:57:05
@Krio.Me.Tu: Ez egy eléggé kétoldalú argument...egyik oldalon az van, hogy ne szóljunk bele más kultúrák belügyeibe, másikon meg az, hogy "miért nem avatkozik be a Nyugat". Én úgy emlékszem, hogy amikor elkezdődött az arab tavasz, úgy tűnt hogy se az USA, se Európa nem fog beavatkozni. Aztán mégis megtörtént, részben azért, mert akkor az volt a szlogen, hogy "a fejlett világ tegyen már valamit".

A lakodalmas menet lebombázása meg...érdekes, azért, mert arrafelé a nyugat nélkül is felrobbantják a menetet, meg lebombázzák az iskolát, ill sokkal inkább. (persze azt akkor egymás közt teszik) A különbség annyi, hogy mi már nem lőjük halomra egymást a partokon.

Egyébként a közel-keleti helyzetet nem lehet az imperializmusra fogni...a szomorú tény az, hogy a nagy arab civilizációknak már a felfedezések idején is rég leáldozott, s mire a britek, majd a CIA odaértek bábkormányokat telepíteni, már rég nem volt semmijük. A harmadik világot igazából a hidegháború idején fegyverezték fel...és ha megnézed, milyen fegyvert látsz a lázadók radikálisok iszlamisták kezáben, akkor az is evidens, hogy ki :)
"Inkább egy Pershing a tanyámon, mint egy ruszki az anyámon." /diszkréten terjesztett népi bölcsesség a Kádár-korszakból/  "Ha nem leszünk képesek felzárkózni a kapitalista államokhoz, és nem tudjuk növelni népünk életszínvonalát és kulturális igényeit, akkor rakéták sem segítenek rajtunk."…..
Liquid_Night 2015.06.25 13:07:53
A TASZ jelenti Kiterítenek úgyis 2015.05.24 19:37:22
    -Jó napot kívánok! A gyermekjóléti szolgálattól jöttem. Valóban kilakoltatják Önöket a szomszédban lakó rendőr zaklatása miatt? -Nem, dehogy, minden rendben van. -Nem hiszek Önnek, nekem ne hazudjon! Mondja el őszintén, mi a helyzet, hisz én azért vagyok itt, hogy segítsek, ez a feladatom!…..
Liquid_Night 2015.05.27 09:45:20
Ezek a "jogvédők" kezdenek átmenni egy ilyen igazi, kommunista, náci, fasiszta (mert ezen rendszerek módszerei sokszor egyformák) giccsegyletbe.

"Jogvédés" címén kényszerítik a legelesettebbet, a cselekvőképtelen gyereket arra hogy benne éljen a testi, lelki nyomorban, ami az anyagi szegénységet követi, mint egy rajnyi légy. Olyanba szólnak bele amiről fogalmuk sincs, mert ezek komolyan azthiszik hogy a szegénység valami romantikus.

Máig az van a dilettánsok fejében, hogy a nyócker mélyén, meg a szabolcsi tanyán, meg a 90% munkanélküli/közmunkás/alkoholista zsákfaluban a tisztes nyíltszívű szegényember őszinte érzelmei...mint valami 1930-as évekbeli giccs, amivel az akkori arisztokrácia racionalizálta a kódis-országot gyenge perceiben.

Nemtudom honnét szedték ezt az anakronisztikus, őskonzervatív hülyeséget, ami kb. annyira liberális mint a pannonhalmi ügy kommunikálása, mely szerint semmi gond, elintéztünk mindent. Siralmas. Köszönjük a TASZ hathatós közreműködését a szegénység exponeniális újratermelésében, meg az amúgy is totálisan eszköztelen szoc szakma további depotentálásában.

Mert az egyetlen súllyal bíró mondat, amit a családgondozó mondhat: amivel kicsit rábírhatja apukát hogy ne igyon annyit, meg kicsit rábírhatja anyukát, hogy legalább hetente egyszer fürdesse a gyereket, illetve amivel biztosíthatja, hogy az a jogokkal bíró gyerek legalább annyira eljut iskolába hogy írni-olvasni megtanul, az az, hogy viszik a gyereket. Lassan akkora a szakadék Magyarország két arca között, hogy az űrből se látod be...
A mai Sunday Times, a brit konzervativizmus hagyományos minőségi lapjának hétvégi (pünkösdi!) kiadása azzal szólítja meg a brit konzervatívot, hogy miként képzeli el a divatos (dizájner) dildót. A kérdés evidensen a magánélet szentségét kezdi ki (nem azzal, hogy a…..
Egy kis adalék a halálbüntetésről indult vitához. Nem gondoljuk, hogy ez eldöntené a vitát - pro vagy kontra. De ki tudja? A poszt végén ön is szavazhat...