Adatok
MárK
3 bejegyzést írt és 21 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.
Az ember az évet nem kezdheti szörnyű, nyomasztó titkokkal a lelkében, én most bevallom férfiasan - a napokban olyat tettem mint még soha: megfőztem életem első passzírozott halászlevét. Magam sem tudom, hogyan fogant meg elmémben ez az eretnek gondolat, talán a Tiszai hallé…..
MárK
2013.01.08 17:27:55
@hillaby: Szerintem igen! Utána néztem kicsit, és ahol bármilyen fajta szűrés van az elkészítés során, azt tiszai jellegűnek írják. A dolog szépsége, hogy néhol odabiggyesztik, hogy minél inkább haladunk vissza az időben, annál inkább lesz a "tiszai" halászlé is "dunai", egyszerűbb elkészítésű. :) Mondjuk logikus is, az igazi régi magyar halászok sem gondolkodtak szerintem szűrögetéseken. Hal+folyóvíz+valami fűszer a bográcsba és fel a tűzre. És milyen szép is lehetett az egész! :)
MárK
2013.01.08 17:43:30
@hillaby: Én is a színtiszta lé miatt szeretem a szűrtet, de kizárólag levesen. Valahogy van ettől egy letisztultsága az egésznek, attól függetlenül, hogy zöldségeket, ikrát, tejet rakok bele ugyanúgy a filékkel együtt. A sűrű az én ízlésemnek nem hallé, bár a saját családomon belül is van, aki arra esküszik! A gyerkőcnek még 1-2 év, és pont azért fog majd menni, hogy valaki elvigye a botját! :)
Meleg volt a nyár, de nem csak e miatt készült ilyen kevés poszt, - egyszerűen halas témában kevés dolog történt velem mostanában. Azt szerencsére nem mondhatom, hogy víz közelébe sem kerültem, de sajnos halat nem sokat láttam.
Volt egy kis horgászat faterommal a Baracskaiban…..
Szeretem a spenótos újkrumplit, sült halhoz nem is kell jobb köret.A közepes méretű burgonyákat jól megmostam négybe vágtam, egy pici fehér bort löttyintettem alájuk (az újkrumpli sok nedvességet tartalmaz, így pároláskor vizet enged magának). Fedő alatt kis lángon…..
Mikor még Pécshez kötött a munkám, hetente kellett lejárnom Baranya megyének egy elhagyott szegletébe. Szinte már „isten háta mögött 2 lépéssel”, a Dráva árvízi gátja mentén. Ez a vadregényes hely a Dráva közvetlen közelében található meg Vajszlótól alig 10…..
Mit fogtá' Tibi?
Békés, boldog Karácsonyt, és halakban gazdag Új Évet kívánok minden kedves Tibinek!
2010.12.24 16:46:47
o</:-)>..
Társak híján egyedül vágtam neki ezúttal a szerintem csodás pogányi tónak. No nem azért, mert nem szeret senki (bízom benne), hanem mindenki elfoglalt. Márk "Tibi" jött volna, de nemrég váltott éves jegyet Malomvölgy 1-re, nekem meg Pogányba húz a jegyem. Egyikünk sem…..
Hosszúra nyúlt tervezgetés után - mikor végre emberi időben mind a ketten ráértünk Márkkal - ellátogattunk az ABSF nemrég nyílt kiskereskedelmi egységébe. Az üzlet a Nyugati elkerülő út 6-os út felőli részén (a konzumhölgyek utáni kereszteződés) a volt vízmű telephelyen…..
Régóta érett már hogy rááljak a helyi vizekre, de eddig csak egy város közepi rövid téli pergetés jött össze. Múlt hétvégén csalfán, Tibik nélkül indultam neki, és nem kis meglepetés ért, amikor ráleltem erre a helyre. Állíthatom, vidékhez szokott Tibor barátaim is…..
Sokáig húzódott az első Tibipeca, már majdnem kimentünk, amikor újra leesett a hó. A szokásos görcsönyi helyszín is megváltozott, így sajnos nem mondható hagyományosnak a késői évkezdés. Jómagam meg kell fontoljam, mikor indulok meg a fővárosból, hiszen az utazással…..
Apám jött látogatóba a hétvégén. Szombaton késő délután kimentünk a Dunapartra, szerencsére a pálya üres volt. Hideg volt rendesen, de megérte, jött két jó másfeles süllő. Halászlevet ettünk már sokszor,…..
A Bara patak melegebb vize vonzza a torkolatba a Duna halait. Nyáron is szoktak a süllők csapatostul beállni, de télen kimondottan kedvelik ezt a melegebb vizet. a gáton átbukó víz sebesen rohan a Dunába Találkozik a Duna…..
MárK
2010.02.12 10:42:33
Breaking NEWS!!!Márk híres médiasztár lett, csukájával bekerült a Magyar Horgász rekordlistájára. Gratulálunk neki, és persze magunknak, hisz a csapat magáénak érzi a sikert. ..
MárK
2010.02.03 21:12:49
MárK
2010.02.06 11:26:33
Sebfertőtlenítő halaknak avagy hogyan húznak ki a zsebünkből több ezret pár száz forintos dologért és mi is lakozik az egész mögött ! Először is leszegezném hogy amit a horgászboltok árulnak sebfertőtlenítőket jók és hasznos dolgok, használja mindenki úgy ahogy kedve…..
Mit fogtá' Tibi?
Boldog Karácsonyt, és Halakban Gazag Új Esztendőt Minden Kedves Tibinek!
2009.12.25 08:47:07
HO-HO-HO-HOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO!!! :)Márk..
Sziasztok, kicsit késve írom meg a kedd éjjeli mislenyi peca sztoriját, de javában zajlanak az érettségi vizsgák és nekünk, mint bizottságnak rengeteg feladat jut. Így ez a mostani élménybeszámoló sem lesz túl szószátyár, pár sorban azért leírom, mi történt aznap…..
MárK
2009.08.26 11:16:58
Nos belevágva a közepébe, azzal indítanám ezt a kis beszámolót, hogy ez volt az a horgásznap, amelyet ha elmesélnek, nem, vagy csak fenntartásokkal hiszek el. A horgászember hajlamos felnagyítani tetteit, több és nagyobb halat bevallani, és színesebben elmesélni a…..
A hétvégén volt szerencsénk résztvenni Kedves barátom Tamás meghívására a Kadarkút melletti Alerán horgásztóra, ahonnan sok kellemes élménnyel, és remek fogással tértünk haza megfáradtan, ám büszkén, és örömmel, hogy az ország horgásztavainak egy újabb gyöngyszemét…..
Belépve többet láthatsz. Itt beléphetsz
Az én bevált receptem:
Először lefilézem a halakat, besózom és félrerakom a filéből készült szeleteket. Az alaplevet felrakom hagyma,és csak a leeső részekből (fej, gerinc, farok,úszók). Ezt mindenféle ízesítés nélkül 1 órát főzöm, majd leszűröm. Az állaga tökéletesen folyékony,igazi leves. A leszűrt levet újra forralom, forrásnál hozzá teszem a paprikát, sót, és a félretett halszeleteket. 10 perc és kész. Tökéletesen leves halászlé, mindenféle sallang nélkül, benne a filéből metszett szín hús szeletekkel. Próbáljátok ki, ha van kedvetek, én jó ideje csak így készítem!