Regisztráció Blogot indítok
Adatok
sorsfordulo

1135 bejegyzést írt és 14 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Azt hiszem, tavasz volt. Látod, nem emlékszem. Apu, mikor sír az utca, úgy vagy itt, hogy mégsem. Tenger helyett tócsa. Guggolok a földön. Apu, amit elvittél, most mégis visszatöltöm. Tiszta víz lehetne. De csak cseppek mentek. Nem látszol már a tükrében, épp úgy, mint a…..
földi fényeket rég nem látottsírján a halál kivirágzottisten féltő nagy kegyelmeáldón vigyáz az égi rendre.....
      (Egy jó ölelésnyire van meghalkult otthona.) Váratlanul jöhetsz, fiam, de rosszkor nem – soha...
(Egy jó ölelésnyire van meghalkult otthona.) Váratlanul jöhetsz, fiam, de rosszkor nem – soha...
Nagy bánatomnak égő csipkebokrán,Ó én Uram, hogy megjelentél nékem,Tán már nem is bús fájdalmam lobog,Te tündökölsz e fonnyadt büszkeségen.Átlátsz, tudom, a bűnök cifra gyolcsán,Erény rongyán, bátorság mentebőrén,Mégis mindent levetkezem, Uram,S elődbe küldöm lelkem…..
Zord télnek sötétjében alszik a világ, amikor előbújik az apró hóvirág. Még fák ágain táncol, a hideg tél szele, ám e picinyke élet, mégis dacol vele. Törékeny, zöld levélkék, védelmező kezek, védik a karcsú szárat, óvják az életet. Fehér apró virágok, lehajtott,…..
Boldog vagyok, mint senki más, és mégis kedvem volna sírni, mert jól tudom: virágnyílás: egyszerből a sohába nyílni; mert jól tudom már: gyöngylelet: síkos a gyöngy, sebes a bánat, mielőtt elvesztettelek ó édesem, sírok utánad. ..
Esik eső, jaj de szépen ,de csepereg. A feleségem a zárka előtt kesereg. Szépen kérem a börtönyurak urakat. Engedjék el nem rég látott urámát. Kis menyecske ennét menni nem lehet. Szigorú, ja Nosztrai, börtöni rendelet. Matisics e itt áll a börtön udvarán. De rigalánc mind a…..
Már nem tudom, hogy miért szeretlek de azt azért tudom: nagyon. Most hát reád rakom a terhet, szempilláidra a szerelmet, a mellkasodra, a szívedre, a vállaidra, s úgy hagyom...
Csak egyszer meglazitni a féket ami nyom, magamat elveszitni, lebegni szabadon, csak egyszer elterülni, mély vizekbe merülni s csak álomban örülni, hogy nincs sem út sem nyom. Hogy nem kell már akarni s indulni nincs miért, hogy köd lett minden célból s a kin hogy véget ért, ott csak…..
Esik a hó a jégre, nádra esik szememre, szempillámra, esik bokorra, fűre, fára esik a fázó vadmadárra, esik, esik csizmám nyomára, hogyha keresne sem találna senki, pedig milyen jó lenne, hogyha valaki megkeresne, megfogná a kezemet szépen s együtt mennének a hóesésben, együtt…..
Az új évet (ócska tárgy!)Kell megénekelnem,Hálálkodva, ahogy illik,Poharat emelnem.Mit van mit kívánni mégIly áldott időben? -Adjon Isten, ami nincs,Ez új esztendőben.Olcsó legyen a kenyér,A gabona áros;Jól fizesse a tinótS nyerjen a mészáros,Mérje pedig szöszön-boron,Font…..
Téli éjen fények gyúlnak, szél zenél a fákon,lengő pelyhek tornyosulnak,dunna ring az ágon.Téli éjen csengők szólnak,száll a hangjuk szépen -karácsonyi dallamokatcsengetnek az éjben.Téli éjen pelyhek lengnek,libbennek az ágon,lámpafénynél tündökölnek,mint egy lenge…..
Felhő közeleg, beborul az ég,zúg és dübörög, fenyeget a jég!Mindent letarol, ami üde, zöld!Mindjárt ideér! Megremeg a föld.Csattog, kavarog, lezuhan az ég,dörgő riadó: megered a jég!Fákat csupaszít, töri, ami zöld.Hol van menedék? Könyörög a föld. forrás:…..
Felhő közeleg, beborul az ég,zúg és dübörög, fenyeget a jég!Mindent letarol, ami üde, zöld!Mindjárt ideér! Megremeg a föld.Csattog, kavarog, lezuhan az ég,dörgő riadó: megered a jég!Fákat csupaszít, töri, ami zöld.Hol van menedék? Könyörög a föld. forrás:…..
Dér Janó, a jégmanó,a jéghegy tetején lakott,jégvárában minden jég volt,vagy ha nem, hát megfagyott. Jégből volt a ruhásszekrény,jég a szőnyeg, jég a polc,jég az asztal és a szék is,jég a könyv is, mind a nyolc.Jégágyának jég a lába,jégpehely a paplan rajta,jégkocka a…..
Csillan a napfény,tükrös a jég,víg zene hallik,hangos a tér.Fiúk és lányok kéz a kézben,vidáman futnakkörbe a jégen.Lebben a sál és csillan a szempár,boldog a mosolynevet a száj.Ha a gong szól és pislog a fény,az ifjúság hadanyugodni…..
Csillog a fákon a zúzmara, ragyog, mint az ezüst, s repül a sivalkodó szélben akár a por, a füst. Serényen dolgozik három gyerek: fagyos kezeikkel gyúrják a havat, mint agyagot, készül a hóember. Szénből, kavicsból kap szemeket, hadd nézze: a világ milyen fehér! S milyen…..
Sudár a fenyőfa,díszes a ruhája,karácsony idejénfelölti magára.Ága közt zene szól,csúcsain hósapka.Gyerekek éneklik:– Jöjj hozzánk, Jézuska! ..
Színes kavicsokat szórok, Mint játszadozó kisgyerek, Ajándékul adom őket, Játszatok Ti is Emberek. Mindet a szívemből adom, Szedjétek, ha erre jártok, Akad köztük egy-két gyöngy is, Ritkán arany, vagy gyémántok. Nem tudom, mennyi van még itt, Az évek gyorsan szaladnak, Minden…..
Télapóka öreg bácsi, hóhegyeken éldegél. Hóból van a palotája, kilenc tornya égig ér. Miklós-napkor minden évben tele tömi puttonyát, mézes-mázos ajándékkal szánkázik az úton át...
Összenőtt a föld az éggel, Csupa fehér, csupa szürke. Ég és föld közt oszlopokként feszül a kémények füstje. Farkasordító hideg van. Csattog a fagy, mint a fejsze. Kibújni a jó melegből kinek volna kedve, mersze? Szégyen volna mégis-mégis egész nap bent rostokolni: mire való…..
Apám örökre huszonkilenc. Én már elmúltam negyvenhárom. Anyám is csak negyvenegy, Bátyám kettő volt, akkor nyáron... - És nincs már senkinek esélye, Talán csak nekem, - A negyvennégyre.....
  Létem ha végleg lemerűlt, ki imád tücsök-hegedűt? Lángot ki lehel deres ágra? Ki feszül föl a szivárványra? Lágy hantú mezővé a szikla- csípőket ki öleli sírva? Ki becéz falban megeredt hajakat, verőereket? S dúlt hiteknek kicsoda állít káromkodásból katedrálist?…..