Regisztráció Blogot indítok
Adatok
wincent

3 bejegyzést írt és 304 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Egy nagyon kedves és rendkívül felháborodott olvasónk hívta fel figyelmünket az alábbi riportra, amiben a Mokka két műsorvezetője és egy filmszakértő cseveg Chris Nolan harmadik Batman-filmjéről. Amikor felvezetésként bejátszották a Batman: Arkham City című videójáték…..
wincent 2011.02.19 10:51:35
@chaser: bocs, valóban, még a bejátszás előtt mondta a csaj. Direkt visszanéztem pedig újra, de akkor áttekertem a beszélgetős részhez. Mea culpa!
wincent 2011.02.19 10:54:45
@pizzaboy: igen, harmadszorra már valóban úgy látható volt számomra is. Mondjuk én csak itt néztem, ebben a beágyazott méretben. Ellenben kiváló munka. Biztos én vagyok lemaradva :)
Földszint Irodistaebédek Pesten 2010.08.27 15:58:00
 fotó: Mák BistroHa az ember második otthona Budapesten, de a Nagykörúton kívül található, általában kevés lehetősége adódik, hogy ebédjét egy konyhájáról híres, színvonalas vendéglátóhelyen költse el.Ehran és Alma kollégákkal elhatároztuk, hogy idén nyáron, az…..
Jó, tényleg nem bírtam ki, de ezt a képet a múlt heti dilis bagázsról muszáj volt kirakni. De lássuk az újabb zseniális válogatást.Juj, ez mi ez? :-(Falunap PákóvalCigóMilf 1A gyönyörű tihanyi apádságAz egyetlen BeautiFULLDARK SIDEMilf2Ájk TörnerAlaposan dokumentált…..
Futóblog Szerdai fesztivál 2010.08.06 08:33:47
Igazi fesztiválhangulatban telt a szerdai sziget edzés. Azért szeretek oda járni, mert minden nap van valami pörgés. Most például a marketing gépezet szervezte be Vadon Janit (Klassz FM egyik műsorvezetője), akiről kiderült, hogy régóta futja a félmaratonokat. Vele jött még az…..
wincent 2010.08.06 10:43:33
@Sekiwake: nekem is ez tűnt fel. Lehet, hogy kézben vitte (nagy lendülettel) :)
Az elején el kell mennünk egy-két góllal, és meglátjuk, mi lesz, mondta a britek elleni meccs előtt Fekete Dániel. Beharangozó videónkban Énekes Lajos edző a szurkolókat dicsérte, és úgy vélte, biztos, hogy mai ellenfelünk tudása közel áll a lengyelekéhez, de agresszívebbek,…..
A mérkőzés előtt sem volt titok, hogy Horvátország nem a legerősebb ellenfeleink egyike. Ez a találkozó azt a célt szolgálta, hogy a saját játékunkat próbáljuk tökéletesíteni. Elsősorban természetesen a támadójáték elemein volt a hangsúly, bár a harmadik harmadban több…..
wincent 2010.04.21 10:56:57
@RCH: hosszabbításos vereség (mert lenne 10 pontunk, briteknek 9, szlovénoknak jó eséllyel 11), ekkor hosszabbításos győzelem is elég lenne pénteken.

Ha ma rendes játékidőben kikapunk, akkor a briteknek pontot kell veszteniük a lengyelek ellen, nekünk pedig rendes játékidőben legyőzni a szlovénokat

De ugye ez csak matekozás. A képlet egyszerűbb: nyerni kell ma is :)
wincent 2010.04.21 11:54:34
@SakiCitizen: mármint a 3 érintett csapatnál az egymás elleni mérkőzések alapján számított rész-táblázatban: pont, gólarány, több lőtt
wincent 2010.04.21 12:08:38
@RCH: No igen, a sapporoi japán gól (avagy nem gól). Sosem tudjuk meg, mi lett volna ha megadják. Akkor is nyerhettünk volna. Nekem ebből leginkább a japán mentalitás maradt meg.

Meglehetősen kiegyensúlyozott a mezőny. A lengyelek sem annyira gyengék, mint amire a 6-0 utalhat. A britek is erősen, a szlovének is. De mi is. Ráadásul csapaton belül is nagyon egyforma erősek a sorok, tényleg nincs az, mint régebben, hogy "várni kellett" az első sort, hogy újra cseréljen és helyzetek legyenek. Tetszik a fiatalok játéka, és bármi legyen a VB vége, ez mindenképp bizakodásra ad okot a jövőre nézve.
Nagyon-nagyon sima győzelmet aratott a magyar válogatott Horvátország felett a ljubljanai divízió 1-es világbajnokság harmadik fordulójában. A 8-0-s diadalt meg kell becsülni, hiszen két éve csak három gól különbséggel tudtunk mai ellenfelünk fölé kerekedni. Szapporóban A…..
A rendőrség kérésére el kell különíteni a két ország szurkolóit, így nem tudjuk beengedni azokat a magyarokat, akik jegye nem a magyar szektorba szól, mondta blogunknak Matjaz Zargi szlovén főtitkár kedden délután. A szlovén szövetség nem kívánja felmondani a magyar…..
wincent 2010.04.20 22:24:30
@Taszi: nyerni kell...
wincent 2010.04.20 22:33:49
@1VOLÁN: ha ellenünk is buknak (pontosan) egyet, akkor mi 2-őt bukunk ellenük... Vagyis az egymás elleni miatt nekik jobb...
A szlovén válogatott a magyarhoz hasonlóan pihenéssel töltötte a szabadnapot. A játékosok a tengerpartra utaztak, eközben az edzők Ljubljanában maradtak, és munkával töltötték a hétfőt is, videóztak, elemeztek, gondolkodtak. A lengyelek letaglózottan értékelik a magyaroktól…..
Pontosan egy hete, amikor két kollégámmal közösen vehettem részt egy televíziós beszélgetésen, a vita hevében Ágh Attila fontosnak tartotta emlékeztetni Stumpf Istvánt egy régebben sokszor elismételt gondolatára: nem a mandátumokban kifejezhető parlamenti támogatottság, hanem a…..
wincent 2010.04.19 19:44:57
@aum: Igen. De ez a fidesz már nem az a fidesz. Vagyis a két párt "csak" annyiban közös, hogy a név hasonló (bár más kontextusba helyezték) és néhány arc megmaradt. Sokan jöttek később innen-onnan.
wincent 2010.04.19 20:12:54
@manyike: Igen, egyet értek. Viszont szerintem van egy közbülső és fontos lépcső: a parlamenti ellenzék. Ha ők nem állnak ki a változásokért, akkor nem nagyon lesz meg bennünk, a választókban az erő, hogy kifejezzük KÖZÖSEN az érdekeinket. Egy komolyabb nyomásgyakorlás szervezést igényel. Kell egy politikai erő is, ami melléáll. Mert ugye ha meg is döntjük a kormányt, valakit a helyére kell ültetni. Ki legyen az, ha nincs az ellenzékben olyan, aki tenne a rossz folyamatok ellen. Persze jöhet egy párt a parlamenten kívülről is, de hogy új választásokkal esetleg rögtön nyerjenek is. Több, mint kétséges.

Ha nincs megfelelő ellenzék, akkor a választókban még inkább kialakul a kiábrándultság.
Be kell ismernem, a szabadba csalogató szép idő és a tévé elé vonzó jégkorong világbajnokság csökkentette valamelyest a blogírási lelkesedésemet. Mindenesetre a politikusok sem igazán segítenek: amennyire meg tudom ítélni, 1990 óta nem volt még olyan választás Magyarországon,…..
wincent 2010.04.19 10:40:15
@aum: index.hu/gazdasag/magyar/2010/04/19/potencialis_bomba_az_uj_cegek_negyede/

Nem fizetnek, bedöntik, átmentik a vagyont, újat alapítanak. Saját néven, feleség nevén, a szomszédén, a sógorén...

Szankció? Nulla...
wincent 2010.04.19 10:52:14
@tibapó: ezt egyébként én sem értem. Sokkal tisztább lenne. Persze, van olyan, akit ez hátrányosan érint, de a mostani rendszer még többeket.

Az export nehéz téma, mert sok olyat láttam, hogy "átfuttatják" a dolgokat egy külföldi cégen, persze a valóságban nem történik arrafelé árumozgás...
Az is egy olvasat, hogy üzentünk a szlovénoknak a lengyelek elleni 6-0-val, ők pedig visszaüzentek a horvátok brutális leverésével. A gyengébbik délszláv csapatnak esélye sem volt az erősebbikkel szemben, már az első harmadban hattal mentek Mursakék. A második felvonásban…..
wincent 2010.04.18 22:58:26
@Henry The Navigator: pontosan ugyanannyit ér. Ugyanúgy egy győzelem, valamint az érte járó pontok. Úgyis az egymás elleni számít majd.
wincent 2010.04.18 23:12:38
@Henry The Navigator: nem :) de nem is így értettem. Pusztán annyit, hogy szerintem ezekből nem lehet sokmindent leszűrni. De a csapatok sem szarják össze magukat, ha egy rivális jó eredményt ér el. Tehát mint üzenetet sem tartom összehasonlíthatónak a két meccset.
wincent 2010.04.19 09:28:44
@IndiszKretén: gondolom lesz csocsó vagy ilyesmi :)
A magyar válogatott története egyik legjobb harmadát produkálta a lengyel meccs utolsó húsz percében. A divízió 1-es világbajnokság második játéknapjának második meccsén egy harmad alatt négy gólt lőttünk a Szlovénia ellen még bivalyerős Lengyelországnak. Mivel negyven perc…..
wincent 2010.04.18 22:35:16
@Devo209: szerintem visszakaptuk a tengert :)
A Népszava mai számában az ismert publicista a sokat mondó „Tudatlanok” címmel írta meg véleményét. Bár a gyávaságról értekező Mészáros Tamás neveket nem említ, nem volt nehéz magamra ismernem egyik példájában. A kioktató hangnem és a lekezelő érvelés több…..
wincent 2010.04.18 10:32:59
@MartyMcFly: átrágtam magam az LMP programján (a környezetvédelmi részt csak átfutva)...

Hát azt kell mondjam, hogy sajnos megvalósíthatatlan... Mármint 5-10 éven belül nincs reális esély ennek a megindítására.

Meg is mondom, hogy miért:
a) akkorák a társadalmi feszültségek, hogy ennél égetőbb (és forrásigényesebb) problémamegoldás kell
b) hiába értékes nagyon sok gondolat benne, ami nyilván menne is mondjuk egy nyugat-európai országban, de nálunk jelenleg nem
c) nagyon sok területről szó sincs benne (bár erre olyan válaszok érkeztek: hogy nem kívánt mindent lefedni, inkább csak összehasonlítás más programokkal)

Nekem egyébként az jött le belőle, hogy ugyanolyan demagóg megszólítás van benne, mint amit a Jobbikra sütnek rá. Ugyanis ennek az LMP programnak számomra az alábbi üzenetei vannak:

a) határolódjunk el a Jobbiktól (akinek javarészt csak rossz megoldási javaslatai vannak): teszem azt, ez a valós helyzet, a Jobbik nem ad jó választ, akkor sem jó fórum a választási programba integrálni, mert így pusztán csak marketingfogásnak hat
b) nem a romák tehetnek a "romaproblémákról", jelentősen nem is nagyobbak a nekik adott támogatások, nagyrészt "csak" megélhetési bűnözésről van szó, korai integrációval mindezt meg lehet oldani (nem javítani vagy segíteni, hanem megoldani az egész problémakört): a romák integrációja addig nem valósulhat meg, amíg ennyire nagyok a feszültségek velük kapcsolatban. Igenis nagyon kemény rendpárti és igazságossági intézkedések kellenek, hogy az ellenszenv (akár vélt, akár valós) csökkenjen. Addig nem lesz esély sem még a gyerekek integrációjára sem. Mert kevés olyan szülő (és iskola) van, akik jó szívvel nézik a roma gyerekeket a sajátjuk mellett. Mert félnek, és féltik a saját gyerekeiket. Az iskolába vitt "terror", agresszió, tanulási szándék gyakran alacsony mértéke nem fogja ellensúlyozni az otthon látott családmodellt. A legerősebb hatás akkor is a család.
c) zöld program (50-60%-ban ebből áll az LMP programja), ami természeten szerintem is fontos, hasznos, sok más területet átsző, de rettentően eltolt arányokkal. Amíg a valutakérdés 10-15 sor a programban, addig olyan részletekbemenően lehet olvasni apró környezetvédelmi területekről, ami rettentően felborítja a fontossági egyensúlyt.

Szép dolog, hogy rámutat a program olyan problémakörökre (amikre egyébként más pártok is), mint romakérdés, korrupció, közigazgatási rendszer, egészségügy, foglalkoztatottság. De ezekre csak hosszútávú megoldásokat találtam a programban. Gyors intézkedések alapvetően további feszültségforrások: közszférában leépítések (közigazgatás, kórházbezárások, egyetembezárások) stb. Amikkel még sok esetben egyet is értek, hiszen a rendszer pazarlóan működik. A program konkrét elbocsátási számokat is tartalmaz, ezek kb. 6-800.000 embert érintene. Ugyanakkor nem láttam az ellenpólust, ami ezt az embertömeget (nem beszélve a már most is munka nélkül lévőket) fel tudná szívni.

Nem azt mondom, hogy én tudom a választ (mert rengeteg információnak nem is vagyok a birtokában), de azt állítani, hogy ez a program megvalósítható és teljeskörű megoldást ad a jelenlegi problémákra szerintem elfogultság. Sajnos nem ad többet, mint más párt programja, mert minimális az, aminek van realitása (hozzáteszem gyorsan, hogy sajnos, mert vannak benne valóban jó ötletek és gondolatok, amiket támogatok)

Ahogy valaki írta: ég a ház. Először a tüzet kell eloltani. Most kevesek torkán lehetne lenyomni, hogy még 10-20 évig szar lesz, de utána hidd el, nagyon jó.

Én inkább lemondok a jogaim egy részéről, de legyen rend. Méghozzá kőkemény rend.

Kemény helyi rendvédelem (nekem mindegy, hogy rendőrségnek, csendőrségnek vagy akárhogy máshogy hívják), de ne legyen tűrve a randalírozás, a lopás, a megfélemlítés

Kemény adórendőrség felállítása (a közszféra dolgozóinak nagy arányú átrendezése ebbe az irányba), legfőképp a gazdagnak tűnő rétegek irányába (igen, külsőségek alapján: ház, autó, nyaraló, beosztás, cégbirtoklás stb.) Nagyon keményen átvilágítva és rendszeres ellenőrzés a politikai és közintézményi vezetőknél. EGÉSZ CSALÁDI VAGYONRA kiterjedő felelősségvállalással. Ezzel párhuzamosan természetesen ÉLHETŐ mértékű adó- és járulékrendszer kialakítása, MEGVALÓSÍTHATÓ számviteli szabályokkal, ami alternatívát nyújt az adóelkerüléssel szemben.

Igen, ez diktatórikusnak hangzik, de egyre inkább azt látom, hogy ez az ország még nem érett meg az igazi demokráciára, az igazi piacgazdaságra. Mert bár mindenki tisztában van a SAJÁT jogaival, a másokét nem nagyon nézi.
wincent 2010.04.18 16:31:03
@aum: átolvasom majd újra azt a részt, amiből a véleményem alkottam. Nem zárható ki, hogy a sok szám összekeveredett a fejemben :) A gárdára és a szélsőjobboldali pártra egyértelműen volt utalás, bár valóban a Jobbik, mint név nincs benne...

@MartyMcFly: "problémák forrása a cigányság,az eu,a multik", pedig de. Mármint jó pár probléma forrása, de valóban nem mindené, és vannak komolyabb problémák is.

OFF: volt valaki Vivicittán? Hányan védtük innen a várost? :D
Nem mentek a lábak, mindennel probléma volt, summázta Ladányi Balázs a Dél-Korea elleni 4-2 lényegét. A 11-es a szokott őszinteséggel beszélt a ljubljanai vb nyitómérkőzéséről. "A mi oldalunk nem volt jó, innentől kezdve ez csak gyenge meccs lehetett. Nem esett jól semmi,…..
A koreaiak a maximumot tudták nyújtani, mi messze voltunk ettől – mondta videósainknak Szélig Viktor csapatkapitány a Dél-Korea elleni 4-2-es magyar győzelem után. Minden nyilatkozó reméli, hogy a következő találkozókon sokkal jobbak leszünk. Hajtás alatt nemcsak…..
Magyarország A csoportból érkezőként az egyes rajtszámot kapta a divízió 1-ben. Így a nyitónapon az elméletileg leggyengébb ellenféllel, a tavaly a divízió 2-t megnyerő Dél-Koreával találkozunk. Az időpontváltozás miatt szombaton nem edzett csapatunk, péntek este mintegy fél…..
wincent 2010.04.17 15:10:36
@alvering: még nem biztos a 2. hely...
wincent 2010.04.17 15:12:34
@sztenke: én kb. ezt vártam. Így "szoktuk" kezdeni a VB-t. Nincs nagy jelentősége, hogy mennyi a vége, ha nyerünk. Így mindenki éhesebb marad, jobban figyelnek majd stb.

Ebből az egy meccsből nem szabad sokmindenre következtetni.
Az első forduló adatainak elemzése kapcsán egy lényegi elmaradásom van még: az egyéni jelöltekre és a listákra leadott szavazatok összehasonlítása. A kérdéssel a választás előtt is többször foglalkoztam, legalább két okból ugyanis kiemelt jelentőséget kapott 2010-ben a…..
wincent 2010.04.17 00:02:06
@lorantka_a_gall: nálunk az egyéni eredménye: Fidesz 43%, MSZP 28%, LMP 13%. Szerinted lesz visszalépés? :)

Egyébként bírom ezeket az egyszerű matematikai számításokat :), amikor összeadják pl. az LMP és MSZP százalékait, aztán összevetik a fideszével... Gyanítom a tovább nem jutottak szavazóival nem nagyon számolnak. Sem azzal, hogy jóval alacsonyabb részvétel várható (szerintem)
wincent 2010.04.17 00:14:06
@SteveNo1: nem hiszem, hogy ez komoly mértékben megtörtént volna. Ha úgy vesszük, kb. annyian szavaztak máshol, mint ahányan érvénytelenül...
wincent 2010.04.17 09:35:23
Csak én érzem úgy, hogy a Jobbikos és LMP-s szavazókban viszonylag sok közös vonás van? Nyilván nem mindegyik szavazóra értve.

Aki a jelenlegi rendszer ellen kívánta véleményét kifejezni, az nem MSZP-re szavazott. Aki számára a Fidesz is "bizonyított" már, illetve tudta/érezte, hogy nélküle is hatalmas Fidesz győzelem várható, az a kis pártok felé fordult. Az LMP és a Jobbik volt még a parlamentbe jutásra esélyes. Aki radikálisabb az a Jobbik felé ment el, aki kevésbé (avagy a túlzott nacionalizmustól félve) pedig az LMP felé.

De mit lehet igazából tudni a két pártról? Mármint, hogy hosszabb távon mi lesz a parlamentben? Igazából szinte semmit. Hiszen csak ígéretek vannak. De nem túl bonyolult belátni, hogy a jelenlegi Jobbikos retorikával nem fog működni hosszú távon. Szerintem lesz ebben érdemi változás. Főleg, ha bele akarnak csípni a Fidesz jobb oldalába, ha nagyobb tömegeket akarnak megnyerni ill. bizonyítani.

Ugyanezt érzem az LMP-nél is, csak inkább bal oldalról. Nyilván rájuk lehet húzni (talán nem is alaptalanul) az SZDSZ-hez fűződő személyes és/vagy pénzügyi viszonyokat. De hogy mihez kezdenek majd a parlamentben, szintén kérdéses. Talán még ők maguk sem tudják.

A nagy harc (nem rossz értelemben) szerintem az LMP és a Jobbik között lesz. Az előző igyekszik az MSZP helyét átvenni, a másik a Fidesz egy részét. Csak remélni tudom, hogy azért tudnak majd együtt is dolgozni. Mert - számomra legalábbis - mindkét párt képvisel fontos dolgokat.
Többször beszéltem már arról, hogy a 2010-es választás egyik legfontosabb újdonságát a választói illékonyság radikális megnövekedése jelentette, ami különösen egy olyan időszak után lehet feltűnő, amikor szinte befagyott a magyar pártrendszer. Éppen itt az ideje tehát,…..
wincent 2010.04.16 16:05:34
@golb: igen-igen, de egy későbbi hozzászólásomban írtam is, hogy éves szintű adatokat nem találtam az 1990 körüli születésekről, csak egy átlagos kb. 130.000-es számot. Na ők váltak szavazóvá. Persze, nyilván ezer dolog befolyásolja.

De ha a többi hozzászólásom is elolvasod, akkor én is inkább amellett vagyok, hogy bár nyilván hatása van a történtekre a demográfiának, viszont a fő oknak én teljesen mást tartok.
wincent 2010.04.16 16:18:07
@golb: igen, egyetértünk. :)

De úgy is megfogalmazhatnám: nincs elegendő információ arra vonatkozóan, hogy meg lehetne vizsgálni a demográfia kihatását a választásokra. Mindegyik válasz ellen és mellett is vannak érvek. Inkább puszta megérzés, és amit a közvetlen környezetemben látok, ami alapján úgy vélem, sokkal egyszerűbb a választási mechanizmus: meg akarom-e dönteni a jelenlegi kormányt, vagy nem. Ha igen, akkor egy biztos változás mellé álljak (fidesz), vagy van másik párt, akinek a jelenléte jobban képvisel engem (és az én szavazatom nélkül is nyer-e a fidesz)
wincent 2010.04.16 18:26:28
@kíváncsivagyok: igen, a halk megoldásokra lett volna 20 év... Nekem nemhogy 20 évem nincs így hátra, de még egy sem.

Nem, nem támogatom a dobálás, az autók gyújtogatását. De a hangos szavakat a parlamentben (ha másképp nem megy), a rendrakást igen. Kitől várjam ezt? MSZP? Fidesz? Sajnos nem tudok ezekben hinni. Az LMP-t nem ismerem. Csak remélni tudom, hogy nem az SZDSZ. Mert akkor ők is csak a régi lemezeket fogják pakolgatni.

Nem értem, hogy miért az a probléma, hogy erős a szélsőjobb, hogy erős a Jobbik, vagy hogy sokan szavaztak rájuk! Miért nem az a gond, hogy egyre többen kínlódnak. Egyre többen szegényednek el. Egyre többeket ér megalázás. Miközben azt látják, hogy kb. bűntetlenül lehet lopni, csalni, hazudni. Akár nagyban milliárdokat, vagy kábelt, fémet, gyümölcsöt... Hogy a Jobbik megoldja-e? Nem hiszem, hogy egyedül képes lesz rá. De még reménykedem egy picit abban, hogy valami elindul... Nekem tök mindegy, ezt ki viszi véghez. De jó lenne újra élni. Kurvára elég volt abból, hogy a munkaadók lenyúlják a fizetésem, az aláírt munkaszerződés ellenére nem jelentenek be, nem fizetik utánam a járulékot. Az eszközöket átmentik egy másik cégbe, ebben meg csak az adósság marad...

Közben látom, hogy kik milyen kocsikkal mászkálnak. Előítélet? Igen: biztosan mondom, hogy sokan nem tisztességes munkával jutottak hozzá. Mit tegyek? Irány külföld? Én is lopjak, csaljak és hazudjak?

Én inkább azt nézném meg, hogy anyagi helyzet terén milyen a pártokra leadott voksok aránya...
Az IIHF és a ljubljanai divízió 1-es világbajnokság szervezőbizottsága helyt adott a brit csapat kérésének, megcserélték az első két szombati mérkőzést tornán. Az eredetileg 16.30-ra kiírt Magyarország–Dél-Korea összecsapás 13.00-kor kezdődik, tehát mi játsszuk a…..
Az izlandi vulkánkitörés miatt nehéz helyzetbe kerültek a britek, csütörtökön és pénteken sem tudtak elrepülni Szlovéniába. Péntek hajnalban busszal indultak útnak, épphogy odaérnek a vb-re, de szeretnék nem az eredeti időpontban lejátszani nyitómeccsüket. Pavle Kavcic,…..
wincent 2010.04.16 10:39:17
@Skandinávia-mánia: vulkánhokiológia...
wincent 2010.04.16 10:59:18
@rrichy: Lásd a poszt 4. bekezdését...
wincent 2010.04.16 11:25:42
@Szoljanka: gyanítom azért nem ennyire egyszerű a helyzet. Gondolom kb. mindenki aki utazni akart, vonatra szállt. Azok pedig kb. 100%-os kapacitással mennek most. Ráadásul átszállásoknál sok a macera. Normál közlekedésnél biztosan jó alternatíva lenne, de így lehet, hogy nem. (úgy néz ki, a lengyelországi temetés is halasztódik, már ami a magyar-lengyel meccset érinthetné)
Úgy néz ki, hogy ez a választás sem múlik el komoly tévedésem nélkül: egyelőre ugyanis semmi jele annak, hogy a két forduló között felpörögne a kampány. A lapokban már a következő kormány névsora fut, időnként meglepő nevekkel, az elemző pedig – miután lényegében…..
wincent 2010.04.15 22:41:49
@Petrusz: én is úgy gondolom, hogy "be kell tömni az éhes szájakat". Ehhez pedig több év kell. Nekik tökéletes a 4 év. Ha nagyon szorul a hurok idő közben, akkor talán előrébb hozzák, de ezt nem hiszem.

Rengeteg előny "jár" a képviselőknek: építeni a kapcsolatokat, mindenféle másodállások (FB tagság stb.)... Így elhiszem, hogy a legtöbben belementek a feltételbe Felcsúton. Aki maradna a csökkentés ellenére, annak mindegy. A többiek meg kapnak 4 évet ajándékba.

Kíváncsi leszek, hány új arc lesz a parlamentben...
wincent 2010.04.15 23:04:59
@kíváncsivagyok: hát félteni én sem féltem őket :) de nyilván felajánlott nekik valami OV, hogy megszavazzák a kisebb parlamentet. Meseszerű lenne, ha valaki önként és dalolva megszavazná... Óvodáskorom óta nem hiszek a mesékben :)
wincent 2010.04.15 23:23:03
@laji: "20 évente legyen választás..." :) tuti kitörne a forradalom...
 Vt tegnap is felhívott, és megígérte, hogy ma meglátogat. Jól bepánikoltam, elhatároztam, hogy nem fogok szexelni vele, mert hát mi lesz, ha pont akkor jön haza valaki, meg hol a romantika meg ilyesmi. Azért a biztonság kedvéért előkaptam az epilátoromat, hogy lenyúzzam a…..
Ma délután egy vezető gazdasági döntéshozóval beszélgettem, akinek sikerült egy igazán meglepő kérdést feltennie: miért ne jelenthetné be a Fidesz most - és valósíthatná is meg rögtön az új parlamentben -, hogy az első lépése a kétharmados törvények…..
wincent 2010.04.15 15:39:27
@ati27: én is nézem az ATV műsorát felvételről. Az igazat megvallva, szkeptikusan vágtam neki, mert túl sok jót nem írtatok róla :)

Kb. a 3/4-nél járok, de a sok sületlennek tűnő példa mellett azért vannak benne érdekes gondolatok.

A rendőrállamnak nevezett "problémakör". Én támogatom a keménykezű rendőrséget. Igenis csapjon le minden törvényszegőre. Jobbikos szavazóként mondom: a zsidózókra, a cigányozókra is. De akkor csapjanak le minden bűnözőre, legyen az politikus, legyen bármilyen vallású, bármilyen nemzetiségű, legyen akár magyar akár cigány.

Csak legyen végre rend.

Másrészt szintén érdekes gondolat, ami kb. így szólt, hogy jelenleg Magyarországon az emberek szociális államot várnak piacgazdasági keretek között. Azaz minden dolgot ingyen, de mégis legyen piacgazdaság. A kettő valóban üti egymást. De fogalmam sincs, hogyan lehetne meglépni ezt a hatalmas űrt...
wincent 2010.04.15 15:45:44
@wincent: most van a Jobbikos téma. Méghozzá, hogy mennyire erős a keleti országrészben: "bebarnult" :) vicces jelző.
wincent 2010.04.15 18:05:12
@manyike: "- T.G., G.A. - Jobbik = radikális szélsőjobboldali (nem neonáci) " Nem ezt mondták. Hanem azt, hogy radikális jobboldal, nem szélsőjobb (valószínűleg én lehetek műveletlen, de nem igazán tudtam értelmezni a kettő közötti különbséget). A neonáci kifejezésre nem emlékszem, hogy elhangzott volna.
gg.blog.hu A kampánycsend halála 2010.04.12 16:46:00
A vasárnap este 7 óra után történt, egyszerre vicces és botrányos események halálos csapást mértek a kampánycsend intézményére. Nem maradt más választás, el kell takarítani ezt a hullát az útból, minél hamarabb. Az internetes tartalomszolgáltatók egyesületének soros…..