Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Münci66

0 bejegyzést írt és 156 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Kép: Fidelitas Tatabánya Facebook oldal A tatabányai Fidelitas Facebook bejegyzésben tette közzé, az 1956 december 7-i tatabányai események kapcsán rendezett megemlékezéséről szóló tudósítását. Sajnálatos módon, a posztba számos – a valós eseményeket meghazudtoló – hiba csúszott. „1956 december…..
Hét tenger Hitler anyahajója 3. 2017.09.14 09:21:09
Vízrebocsátása után a Graf Zeppelint átvontatták a Deutsche Werke kikötőjébe, ahol tovább folytatódtak rajta a munkálatok. A hajó építése a tervezett tempóban haladt, és a háború kitörésekor már majdnem 90 %-os készültségi állapotban volt. A hajtóműveket és a kazánokat már beépítették, s elkészültek…..
A Lemilblog eddigi második legolvasottabb posztjában (öt nap alatt 46000+ oldalletöltés, köszönjük az aktivitást!) kiírt voksoláshoz kereken száz órán keresztül volt nyitva a szavazóablak és a 300+ komment is rekordgyanús. Hétfőn azt ígértem, hogy egy új írás keretein belül fogom ismertetni, illetve…..
Münci66 2016.09.13 14:06:59
@molnibalage:
Möszjő molnibalage!

Tudtommal a túlélés attól is függött, hogy hol durrant a nuki. Ha a levegőben, akkor sima sika, "csak" mentesíteni kellett volna utána. Viszont, ha a víz alatt, akkor kicsit más volt a helyzet.
Gondolom itt lényeges volt a mélység. Nem tudom, milyen mélységtől kezdett igazán pusztító lenni a robbanás, de ágyúlőszerrel 90 - 100 métert elérni (megfelelő pontossággal) már szép teljesítmény. Ha már pár méter elég lett volna, akkor más a helyzet.
A "közeli mellé" pusztítása már a II.vh alatt is ismerős volt (pl: mágneses gyújtású torpedók)

Tisztelettel, Münci
Tapasztalataim szerint a hadtörténelem és a haditechnika iránt érdeklődők egyik kedvenc szellemi játéka azon filozofálni (esetenként vitatkozni), hogy melyik fegyver, fegyvertípus, fegyverrendszer hagyta ott leginkább a nyomát a hadviselés (és ezzel párhuzamosan az emberi történelem) alakulásán.…..
Münci66 2016.09.07 15:35:08
@Everyl:
Möszjő Everyl!

M.Arcedo Macho a "...teruletet szereztek ellenuk a T-34 -el" kijelentésnél arra is gondolhatott, hogy a szovjetek elfoglalták No nagyrészét, nem?
Egyébiránt tudtommal a német gazdaság 44-ben jóval erősebb volt 39-ben. Fegyvert, lőszert tudtak gyártani eleget a végső összeomlásig (ami jórészt a területvesztés miatt következett be) Nem olyan minőségben mint korábban, de bőven kielégítő minőségben.
Csak egy gondolat kísérlet! Mi lett volna, ha Tigerek helyett P-IV-et gyártanak? Igaz a P-IV harcban gyengébb volt, de így is több T-34-et löttek ki, mint a saját veszteség. Ha jól emlékszem kb negyed annyiba került, mint a Tiger, a logisztikai igénye is sokkal kisebb volt.

Ami azt illeti, hogy a T-34 két harmadát kilőtték. Lehet. De a Tigerek kevesebb mint harmada élte meg 1945. május 08-át. Sepp Dietrich azt mondta 1945 januárjában Bécsben, hogy az alakulatát azért hívják 6.SS pcl hds-nek mert hat (6) páncélosa van. Két hónappal előtte feltöltötték...

Ami a technológiai előremutatást illeti: valóban, tűzoltó rendszerről nem tudok előtte (bár nem lánctalpakon járok). A Shermannen volt először -működő- stabilizátor, a T-34-ben meg dízel motor. Az átlapolt futóművet és két féle lánctalpat azóta sem használják, tudtommal a regeneratív kormányművet sem nagyon. Viszont mozgás képes és szállítható MBT-ket terveznek (bár egy időben az M1-hez volt bulldozer rendszeresítve :-))

Tisztelettel, Münci
Ha azt mondom: vitorlázó repülő, akkor sokak előtt felsejlik egy kecses, áramvonalas forma, a csendes suhanás, méltóságteljes körözgetés a termikek hátán. Kétségtelen, hogy ez a szép technikai sportág ma így néz ki, a sporteszközök, vagyis a repülők az első ember által készített siklórepülők…..
Münci66 2016.08.29 18:01:26
@Minorkavidor:
Möszjő Minorkavidor!

Az általam jelenleg elérhető források szept. 06. és 08. közé teszik a kirohanást, a török nagyvezír szombatot írt emlékirataiban.
Abban egyetértenek a források, hogy I.Szulejmán Szigetvár falainál, 1566.szept.06-án halt meg, az ostrom alatt. A dátumot elég jól megadják, azt is egyöntetűen állítják, hogy Szulejmán az ostrom alatt halt meg (SzVSz ideérthetjük akár a táborbontást is) és a halálhírét csak a sereg Sztambulba történő visszatérte után jelentették be.
Ilyen távlatból néhány napot elnézhetünk. Azt sajnálom, hogy Zrinyi nem tudta: voltaképpen legyőzte a szultánt. :-( Hitem szerint Szulejmán sem látta (láthatta) Zrinyi levágott fejét.

Tisztelettel, Münci
Münci66 2016.08.30 09:28:04
@Titus Pullo Urbino:
Möszjő Titus Pullo Urbino!

Emlékeim szerint a PG berepülő pilótája szállt le beékelődött hajtóművel.
Egyébként volt olyan pilóta, aki le akart Kecskéden is szállni. Csak arra várt, hogy legyen indoka rá (valamilyen műszaki hiba), de nem jött össze. Pedig Imi bácsinak sikerült volna :-)

Tisztelettel, Münci
Rettenetesen össze leszünk zavarodva, ha egyszer tényleg lesz népszavazás a vasárnapi boltzárról. Pláne akkor, ha a tordasi boltos kérdését teszik föl. Ez az ügy mindenkit érint, és mindenki rosszul is jár vele. A péntek-szombati tömeget és a vasárnapi tehetetlenséget már…..
Alig kezdődött el az év, de a legpofátlanabb kormányzati beszólás díjat rögtön ki is oszthatjuk: Lézer János és bandája kitett magáért, sikerült olyan dumával nekiugraniuk a Tesconak, aminek lényegében minden mondata nettó hazugság. A nagy Tesco, a brit anyavállalat…..
Hk417 kolléga négy héttel ezelőtt számolt be a dán Nemzeti Gárdában szerzett első tapasztalatairól. Mivel a poszt szép látogatottságot tudhat a magáénak, s a kommentelés is elég élénk volt, na meg azért, mert sokan kértétek a folytatást, íme hk417 jelentésének második…..
Münci66 2015.01.07 10:19:42
@Prolee2:
MöszjŐ Prolee2!

Azt azért ne felejtsd el, hogy a kiválóhoz három rövid sorozatot is le kellett adni! A három egyes lövés mellett.
Azért az igazsághoz hozzátartozik, hogy volt olyan cimbim (igaz, ő felderítő volt), aki 1986-ban is elég sokat lőtt. Ha jól emlékszem, olyan havi két tár körül
Rájöttem a nemzetet megosztó konfliktus megoldására: vasárnap csak az önkiszolgáló kasszák működjenek a boltokban! A szegény, kizsákmányolt bolti eladók otthon lehetnek a családjaikkal; de aki akar, továbbra is vásárolhat vasárnap; aki meg nem, az nem. A többit pedig megoldja a…..
Münci66 2014.12.03 16:08:11
@Rudi Kató:
Möszjő Rudi Kató!

Már mindenki hazudik, a wiki is? Nem csak egy helyen volt Centrum. Skála is több volt (Skála Metró, a budai Skála központ, ma Allé, Skála Sztráda)
Ma van Centrum Miskolcon, Nyíregyen. Miskolcon régen is volt.
Ha nem találkoztál sehol Centrum Áruházzal, akkor 1990 előtt nem jártál vidéken, SzVSz, de tv-t sem néztél (akkor is voltak ám reklámok! Centrumos reklám is)
Most dolgoznom is kell,. feladom, ha nincs értelmes lényegi érved.

Tisztelettel, Münci
Feladom
Münci66 2014.12.04 09:27:20
@Rudi Kató:
Möszjő Rudi Kató!

Centrum Áruház volt például: Szeged, Kecskemét, Miskolc, Tatabánya, Debrecen, Kispest, Eger, Pécs, Siófok városában is. Akkor Te ezekben sem jártál? Vagy csak nem nézelődtél? Esetleg olyan fiatal vagy, hogy ezekről már nem tudsz? Ez nem baj, csak akkor ne éreztesd, hogy tapasztalt vagy az élet dolgait illetően.
Skála napjainkban is vagy 18 helyen van az országban. 1990 előtt talán még több is volt.
Egy "elnézést kérek a sértegetésért, több dologban is tévedtem!" jól esett volna a részedről.
Így sajna sima hazudozósnak tűnsz :-(

Tisztelettel, Münci
Münci66 2014.12.04 17:54:00
@Rudi Kató:
Möszjő Rudi Kató!

Ismétlem, a magyar főváros neve Budapest! Abban igazad van, hogy Kispest Bp része, nem volt helyes a felsorolásom.
Szerintem meg volt. Persze én is tévedhetek egy - egy helyet illetően. 20 -30 év nagy idő! Például majdnem írtam Győrt is, pedig az Arrabona a Skála lánc tag ja volt. Ettől függetlenül az én állításom az igaz. A Centrum Áruházak egy országos lánc volt. Nem igaz az az állításod, hogy vidéken csak egy áruház volt, tehát a Centrum nem is volt lánc.
Abban is hazudtál, hogy csak egy skála volt az országban. Abban is hazudsz, hogy a Coop nevet 1990 után vette fel. Ha éltél volna akkor (vagy nem védenéd feleslegesen a mundért) emlékeznél a Skála kópé reklámfigurára. Valamikor 1980 körül jelent meg a tévében (1-2 év eltérés lehet) Az ő dala volt: "Én vagyok a skála kópé/rekámom a skála coopé/szívem mindig a vásárlóké" illetve: "bemegyek, kijövök/de milyen jól kijövök/ha bemegyek"
Idézet a wikiről: "...A Skála-Coop Közös Vállalat 1979-ben alakult az ÁFÉSZ-ek közös tulajdonában levő Skála Nagyáruház és a Szöváru Nagykereskedelmi Vállalat egyesülésével....Évtizedeken keresztül egyet jelentett a széles választékkal, ami különösen a hiánygazdaságban volt kiemelkedő teljesítmény. Mint jelenség az egész magyar kiskereskedelem irányát meghatározta. Fénykorában szinte minden nagyvárosban jelen volt. Képi reklámfigurája, a Skála Kópé nemzedékek kedvencévé vált, reklámszlogenjei széles körben voltak ismertek..." Tudom, hogy a wiki nem feltétlenül abszolut pontos, de azért nagyjából igazat szokott írni.
A Csemegének valóban volt országos hálózata, ezt nem is vitattam. Azt sem vitatom, hogy Centrum és Skála jóval kevesebb volt, mint csemege. Ma is kevesebb pláza van, mint CBA, ez logikus.
Ha már vitatkozol, legalább használd a netet! Akkor nem írsz ordas tévedéseket.

Tisztelettel, Münci
Kondor Katalint, akinek a Magyar Rádió elnöki pozícióját 2001 és 2005 között volt lehetősége betölteni lehet szeretni és nem szeretni: ez mindenkinek szíve joga. De most azért eléggé rendesen kitálalt.  A volt elnökasszony azonban tagadhatatlanul, igen meglepő állításokat…..
Münci66 2014.11.27 15:14:49
@időtolvaj:
Möszjő időtolval!

Én is emlékszem az a Hétre, meg a főcímzenéjére is. Azóta sem találkoztam Zep számmal, mint főcímzenével :-( Akkor meg a Zeppel egy időben volt Floyd is (Many - Panoráma)
Írtam, hogy elgondolásom nem biztosan igaz! Én hihetőnek tartom, mivel beszéltem vele, halottam őt régen is, amikor a nagyközönség abszolút MSzMP fannak hitte. Elég sok hasonló cipőben járó ismerősöm van. Ez nem menti 2002 utáni dolgait (meglepődtem rajtuk), de némileg magyarázza őket.
Sok olyan okos ember van, aki egy pártállást szimpatikusnak tart, anélkül, hogy tudatosulna benne hívévé válik, majd minden kis előnyét kidomborítják, hibáját elnézik. Régen (1989 előtt) is sok ilyen ember volt. Ők nem feltétlenül rosszak vagy gonoszak, csak egy sajátos "szemüvegen át látják a világot. Azt, hogy KK ilyen-é, vagy csak gumigerincű? Nem tudom, nem ismerem. Mindkét verziót el tudom képzelni :-(
SzVSz OV hívei között sem mindenki aljas, csak a saját zsebét néző alak. Régen sem volt mindenki az. És sajna az ellenzői sem mind grál lovagok :-(

Tisztelettel, Münci
Természetesen nem az a gond, hogy Orbán erősíti a szakmunkásképzést. Ez önmagában nem lenne baj, hiszen vannak azért jelentős számmal olyan fiatalok Magyarországon, akik még a szakmunkásképzőt sem érik el, és ha Orbán ezt támogatja, akkor az nekik, és az országnak jó. A…..
Hétfőn órákon át nem voltam netnél, úgyhogy Vida Ildikó és André Goodfriend találkozása, a második hullámban érkezett "Tolmácsot szeretnék kérni"  és az épp akkor induló mémáradat egyszerre ért el az este. Három kérdés kezdett el járni a fejemben: mit lehetne ebből…..
Münci66 2014.11.13 10:49:23
@Most regisztráltam:
Möszjő Most regisztráltam!

Talán azért, mert felmérte, hogy milyen méretűvé fúvodott az ügy és nem akarta, hogy magyartudásának esetleges hiányai (lásd nem mindegy, hogy a kormány tisztviselője (kormánytag) vagy kormányzati tisztségviselő (bármely állami hivatalnok, pl VI)) további bonyodalmakat generáljanak. És ő nem hivatalos tolmács, hogy hivatalosan is fordíthasson, egy ügyben. Ezzel egyébként ő legalább nagyjából hivatalosan kezelte VI balfácán, egyáltalán nem hivatalos kezdeményezését.
Az megvan, hogy a Twitteren is angolul válaszol a neki -angolul- feltett, hivatali jellegű kérdésekre? Ezt egyébként helyesen teszi. Napjainkban az angol az összekötő nyelv (régen a latin volt)A diplomácia "szaknyelve" szerintem a francia, de itt azért nem diplomáciai szerződésekről van szó! Angolul kommunikálhatsz pl a német, kínai, indonéz, brazil diplomatákkal is.

Tisztelettel, Münci
Münci66 2014.11.13 11:00:09
@Texaszi Láncfűrészes:
Möszjő Láncfűrészes!

Én arról sem vagyok meggyőződve, hogy AG nem azért indult el sietve akárhová, mert értesült arról. hogy VI és a HTV készülődik (Vida ante portas :-)))
Így elébe vágott a VI-t nem engedték be, illetve VI-t nem fogadta AG híreknek és lépéskényszerbe hozta VI-t
Azt hiszem ezt a "játékot" az amik tapasztaltabban játszák, mint a FIDESz.

Viszont elismerem, ez a VI akció akár elterelés is lehet. Majd mindenki ezzel foglalkozik, nem tudjuk, ki a többi érintett, van-e köztük prominens személy? (HÁ, GyF, BG, a CÖF vezetője, stb)

Tisztelettel, Münci
Münci66 2014.11.13 11:58:27
@Mr. Közbiztonság Szilárd:
Möszjő Szilárd!

Ebben akár igazad is lehet! :-) Az útlevelemben azért még vannak francia bejegyzések, de például az Európai egészségbiztosítási kártyámon nincs, csak angol.
De ez csak még megalapozottabbá teszi az állításomat.

Tisztelettel, Münci
Kedves Ildikó, örülök, hogy látom! Ne haragudjon, hogy beinvitáltam így ismeretlenül ebbe a kedves kis presszóba. Jaj, hát már napok óta csak magán jár az eszem. Foglaljon helyet, most csak mi ketten vagyunk itt, csak csajok. Nincs riporter, ügyvéd, ügyvivő, sőt, még egy…..
Münci66 2014.11.12 09:35:30
@Münci66:
Ezt kissé elírtam :-((
Pl a Code Napoleon tudtommal már franciául íródott, kicsit több, mint 200 éve. Elszabtam :-(
A lényeg ettől függetlenül változatlan. Régen a latin volt az "összekötő"nyelv, ma a szakterülettől függően angol , francia vagy latin.

Tisztelettel, Münci
Münci66 2014.11.13 08:28:55
@Szélmalomharcos:
Möszjő Szélmalomharcos!

Képzeld, én is 1990 előtt érettségiztem. Nálunk pl olyan angol tanár volt, aki a fülem hallatára tolmácsolt oroszról direkt angolra (én németet tanultam)
Abban nincs igazad, hogy nem lehetett tanulni angolul. A gimnáziumokban két idegen nyelv volt a kötelező (igen, az egyik valóban az orosz volt, ahogy írtad), egy idegennyelvből kellett érettségizni. Ez ismeretségi körömben (ami azért jó néhány fő és nem csak egy iskola) bármelyik nyelv lehetett. Jónéhány nálam is idősebb embert ismerek, aki jól beszél angolul vagy németül és mind 1990 elött kezdték tanulni. Pl OV is :-)
Nem gúnyolódtam VI-n, megkérdeztem, hogy hogyan látja el a feladatát. Ha megkérdezik, hogy egy ember hogyan látja el a feladatát, amire a jelek szerint (figyelem: a jelek szerint és nem bizonyítottan!) alkalmatlan, akkor az a válasz, hogy ne gúnyolódjak a hibáin... Hát engem egy rendszer tipikus válaszaira emlékeztet. Remélem tévedek és csak félre értjük egymást!
Abban igazad van, hogy az idegen nyelv oktatás nem volt jó Mo-n (az orosz oktatás is csapnivaló volt) Ez nem hiba volt hanem bűn. De aki akart, az akkor is tudott tanulni. Ja! És még valami: aki nálam idősebb, az jó eséllyel VI-nél sem sokkal fiatalabb :-)))

Tisztelettel, Münci
Münci66 2014.11.13 08:50:31
@Szélmalomharcos:
Möszjő Szélmalomharcos!

Az amik kitartanak azon állításuk mellett (ami a proklamációban is benne van), hogy bizonyítékot csak személyesen az érintettnek adnak ki (a jogorvoslati kikérésről, amit PP indított nem tudok nyilatkozni, nem vagyok ügyvéd). Ezeket az un bizonyítékokat VI hivatalosan nem kérte ki, nála pattog a labda. A nyelvtudása úgy jött szóba, hogy még arra is képtelen volt, hogy egyszerűen kikérje a rá vonatkozó un bizonyítékokat.
Nem pótcselekvésként jött szóba az angoltudás, hanem azért, mert VI teljesen képtelen volt egy egyszerű iratkikérést megvalósítani, helyette bohócot csinált magából (így az általa képviselt/vezetett hivatalból és az őt kinevező kormányból is :-(() a világ szemében.

Az megvan Neked, hogy a kitiltás arra nem vonatkozik, hogyha az érintettek diplomata útlevelet kapnak? SzVSz ezért is akarták egyesek megtudni, hogy HÁ-nak van-e diplomata útlevele? (Erre tudtommal nem kaptak hivatalos választ, de tévedhetek)
Tehát, ha az állam akarja, a kitiltott beutazhat az USA-ba. SzVSz a proklamáció nem a nekik nem tetsző államok ellen született, hanem a nekik nem tetsző magánszemélyek ellen. Ettől persze még nyomásgyakorlásra is használ(hat)ják.

Tisztelettel, Münci
A 2010-es választásokat megelőzően a Fidesz egyik legfőbb jelszava a korrupció felszámolása, illetve az elszámoltatás volt. Bár a beharangozott hatalmas csontvázak helyett inkább csak apró csontdarabokat találtak, azért végigment a számonkérés minden lehetséges ügyben,…..
Münci66 2014.11.11 11:51:04
@cutcopy: Möszjő cutcopy!

Én írásomban a NAV által 2013.nov.9-11 között lefolytatott önvizsgálatára gondoltam. Erre a vizsgálatra Varga Mihály miniszter kötelezte a NAV-ot. Érted? A NAV felülvizsgálta önmagát. Bár jóhiszemű első lépésnek még elmegy...
Valamikor idén februárban írásban kérdezték Poltot egyes képviselők (talán Schifferék?), hogy mi a helyzet a nyomozással. Emlékeim szerint eléggé maszatoló választ kaptak (felállt a munkacsoport, vizsgálják az ügymenetet, vagy valami ilyesmi) SzVSz nem fognak a NAV eredményeivel szembemenni. Cserébe eljárás folyt HA-val szemben rágalmazás, adatokkal való visszaélés miatt. Házkutatás is volt, az állítólagos bizonyítékait ("zöld dosszié") lefoglalták. Na, így bizonyítson valamit! Bár azt nem értem, ha ennyire nem bízott a hivatalos szervekben, akkor miért nem volt másolata? Viszont ellene is csend van, talán megegyezett valakivel, valamiben?

Arra viszont nyomatékosan kérek mindenkit, hogy ne tekintse ellenségnek vitapartnerét! Akinek eltérő véleménye van, az automatikusan nem hülye, gonosz, buta, stb. Lehetnek hiányosak az ismeretei, más az értékrendje, mások az alapjai, de ettől még nem kell -és nem szabad!- ellenségnek tekinteni.

Tisztelettel, Münci
Münci66 2014.11.11 12:25:01
@Zoli Weber Kettle:
Möszjő Kettle!

Ebben m. cutcopynak kell igazat adnom. A III/III volt a belső elhárítás, a III/II a külső. Annak volt D-209 az ügynöke, "kötelezően". Mondjuk ez a különbség Medgyesy kinevezése idején nem sok jobbos kommentelőnek jutott eszébe "mentségként", akkor nem szolgálta érdekeiket az eltérésre való felfigyelés (Azért akkor sem volt "véresszájú" minden jobbos kommmentelő!)

Tisztelettel, Münci
Münci66 2014.11.11 12:45:10
@cutcopy:
öszjő cutcopy!

Azért Neked írtam a választ, mert Te hoztad fel a folyamatban lévő vizsgálatokat, amiről AG is tudhatna, mások is tudhatnának. Gondoltam rám is gondolsz, ezért válaszoltam. Ha rosszul értelmeztem soraidat vagy bántó voltam, elnézést kérek!
Egyébként tudsz valamit a vizsgálatról? Én nem követtem az eseményeket, lemaradhattam valamiről :-(
Ami a maszatolást illeti: lehet vitatkozni róla. Nekem a többi eseményt, egyéb benyomásaimat is figyelembe véve annak tűnt, de tévedhetek.(Remélem tévedek is, de félek, hogy nem).
Egyébként SzVSz kevés olyan konkrétum van OV és kormánya munkásságában, amibe tényleg és jogosan bele lehetne kötni (egyébként minden kormányzat munkájában van ilyen), de az összbenyomás esetleg nem kedvező. Valami ilyesmi zajlott le például Dolfi, a kommenisták, a talibán előretörésekor is az emberekben. Kérlek értsd meg, néhányan attól félhetnek, hogy mire letisztul a kép, már késő lesz (ez csak egy lehetőség, remélem nem válik valóra)
Az ellenségeskedéssel kapcsolatos véleményem nem csak Neked (és nem főleg Neked!) szólt, hanem minden balos és jobbos kollegának. Szerencsétlen dolog volt egy Neked címzett kommentbe foglalni :-(

Tisztelettel, Münci
Mi volt a mai nap híre? Vida Ildikó NAV-elnök interjúja a Magyar Nemzetben, hogy az Egyesült Államokból tényleg kitiltották? És ezek után nem ment el a nemzetbiztonsági bizottság ülésére? Hogy kiderült, hogy a kormánytagok eddig is tudhatták, kiket tiltott ki az USA?Az MTV…..
Münci66 2014.11.06 08:33:21
Möszjők!

Bocs a belevauért, de tisztázni szeretnék valamit:
Emlékeim szerint VI-t nem biztos, hogy azért tették beutazást tiltó listára, mert korrupcióval gyanusították, hanem esetleg azért, mert azzal gyanusítják, hogy a korrupciót eltürte, vagy támogatta.
Egy amerikai céget korrumpálni próbáltak több, mint egy éve. Ezt a cég jelentette a NAV-nak és az amerikai hatóságoknak. Nem VI-t gyanusították a korrupciós kisérlettel, nem tudjuk kit gyanusítottak. A NAV azóta is vizsgálja az ügyet. Amikor HZ hasonló gyanút fogalmazott meg, a NAV egy hétvégén lezavart egy önvizsgálatot, ami "bebizonyította" saját ártatlanságát. Ez azért tartalmaz némi ellentmondást, nem?
Azzal ne jöjjön senki, hogy a Bunge-t Argentinában korrupcióval vádolják. Az egyrészt az egy másik cég (bár ugyanannak a cégcsoportnak a tagja!) másrészt az Argentín kormány is megéri a pénzét.
Azzal egyetértek, hogy az USA valószínűleg nyomást akart gyakorolni ezzel a tettel. De! Ha tényleg "megölni" (idéztem OV-t) akarta volna a FIDESz-t, akkor a választások előtt robbantja a hírt. És robbantja. Nem pedig a kormányközeli Századvéghez tartozó Napi gazdaság cikke utáni kérdésekre kezd válaszolni.
Én láttam a nyolcvanas évek hiradóit, volt "szerencsém" akkori vállalati gyűléseken résztvenni. Sajna sok akkori momentum ma is visszaköszön (sok meg nem).Én megértem azokat, akik a múlt ismétlődésétől, az állandó ellenségkereséstől tartanak - még ha nem is mindig és mindenben értek velük egyet.
Megérzésem szerint OV most is a begyakorlott és kiforrott taktikájával akart valamit elérni (hogy ez Mo céljait szolgálta, vagy azzal ellentétes volt-e, ebben a kontextusban nem érdekes) De! Mostani ellenfelei legalább olyan jól ismerik ezt a "játékot" mint OV, ráadásul mérhetetlenül nagyobb a lehetőségeik tárháza. Híveinek OV gond nélkül eladja majd a kimenetet győzelemnek, de a nemzetközi porondon már nehezebb helyzetben lesz.

Tisztelettel, Münci