Regisztráció Blogot indítok
Adatok
stivanleroy

530 bejegyzést írt és 1257 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Instant Mehl tizenegy 2014.10.02 10:22:40
Van még mit tanulni biciklisként. A következő történt: már régebb óta készültem megnézni egy boltot, hogy ott lehet-e kapni, amit keresek. A gyerekek szétszórása után, és abbéli örömömben, hogy térkép nélkül rájöttem, hogy tulajdonképpen nem is vagyok messze a keresett…..
#290 A Monty Hall-paradoxon az egyik legérdekesebb matekos feladvány. Amerikában 1963 óta fut egy televíziós vetélkedő Let’s make a deal! néven, amit a paradoxon névadója, Monty Hall vezetett egy időben. A műsor végjátékában a játékosok választani kényszerülnek 3 csukott…..
Irodalmi játék következik, viszonylag rendhagyó. A kitalálandó klasszikusokból ugyanis nem (vagyis inkább többnyire nem) egy-egy jellemző idézet következik, hanem egy-egy mű eszenciája emberi bőrön. Noha az irodalmat időnként véresen komolyan vesszük, azért most mégsem a…..
stivanleroy 2013.10.18 08:49:34
@Fridovics: Abszolút.
stivanleroy 2013.10.20 20:47:13
@Fridovics: Szerintem a bloggazda majd felveszi veled a kapcsolatot :-)
"Temetni jöttem.. nem dícsérni" - ugyan nem Caesart, mint Antonius Shakespeare-nél, de valamiért mégis ez az idézet jutott eszembe. Nem szeretném, ha fikázásnak vagy a döglött oroszlán rugdosásának tűnne, amit írok, de a budapesti Vidám Park sajnos már nem nagyon felelt meg az…..
stivanleroy 2013.10.18 09:34:49
@Before: Így valahogy. Anno évente egyszer-másfélszer jutottam el ide (elvált szülők gyerekeként ennyire lehetett feltornázni), és hatalmas kaland volt. Nem a fanyalgó szülőkkel, hanem a minden csodát élvező gyerekekkel van kiszúrva.
A kritikákat értem, de nem rúgni kell a Vidámparkba, hanem kezdeni kellETT VOLNA vele valamit.
Inkább azon kellene gondolkodni, ki és miért hagyta ezt a pusztulást.
Reckl Amál blogja Zuperviccig 2013.10.13 23:39:49
Vundersőn und Zuperszekszi - RTL Klub, vasárnap X Faktor után A reggeli sáv korábbi urai - Bochkor Gábor és Boros Lajos - rendre megbukott, amint a tévében próbálkoztak. Valahogy nem működött az, ami miatt a rádióhallgatók ezrei éveken át rájuk ébredtek.Most, hogy a…..
Reckl Amál blogja Szemfüles 2013.07.09 23:58:36
Hogy a soron következő játék túl korán vagy túl későn jön, az nézőpont kérdése. Az tehát nem mindegy, kinek a szemüvegén keresztül látjuk a világot. Ezúttal ez azonban nem csupán sokszor puffogtatott közhely, hanem maga a játék lényege. A hajtás után tíz szemüveget lát…..
Napilájk Korábban kellett volna 2013.08.03 23:41:29
Nyájas Olvasó, attól tartunk, erre a posztra már hamarabb sort kellett volna keríteni. Van ez így, a legjobb családban is. Lehet, hogy még valamikor valahogy folytatjuk. De kezdtünk nagyon önismétlőek lenni, és ebbe a gusztustalan katyvaszba is belefáradni. Új ötlet meg (láthatod)…..
Szép Hölgyek és Jó Urak! Ismét fantasztikus játék kezdődik nálunk, olyan, amilyen eddig még nem volt! A FŐTÁV és az Urbanista közös murijában, a Lakótelep-bajnokságban  Budapest kedvenc távfűtött panellakótelepeit keressük.  Mivel történetesen ezeket a sorokat is…..
Reckl Amál blogja Mint sok király 2013.05.10 11:05:29
Reggelizz úgy, mint egy király! - javasolja a mondás. Ennek ellenére a reggeli, főleg a hétköznapokon, eléggé elhanyagolt étkezés. Sokan ki is hagyják, ami állítólag egészségtelen, viszont biztosan kellemetlen érzés. A mai játék a reggelik világába, sőt, jópofán úgy is…..
A mai játékok külön-külön nem sok feladvánnyal szórakoztatták volna az erre járót. Ezért - bár sok kapcsolat nincs közöttük - most egyszerre lehet nekikugrani. Természetesen csak virtuálisan, bár talán ez is, az is étvágygerjesztő lehet. Azért a kereteken sokat nem…..
stivanleroy 2013.05.07 19:36:28
@stivanleroy: Kis kegészítés: minthogy a Csipkerózsikát még nem láttam a klasszikus Grimm-feldolgozások közül. Pedig állítólag látványos várak vannak benne.
stivanleroy 2013.05.10 15:55:30
@Dr. No: a gyermekkoromban látott animék nagyon gyanakvóvá tettek, bár készséggel elhiszem, hogy van köztük értékes is. Ez is ki fog derülni (amúgy sem az lesz a célom - remélem - , hogy eltiltsam a divatostól, hanem az, hogy ismerjen mellette mást IS, de ez még egy icipicit odébb van :-) )
Pocahontasilag: hát ugye? Szerintem inkább Közel-Kelet az a ruha, mint Észak-Amerika (és tekintsünk el a Hófehérke-dessous értékelésétől, mert az gyengítené az érvelésem...)
Reckl Amál blogja A fricska 2013.05.01 07:29:55
A harmadik X Faktort annak ellenére sokan nézték, hogy önmaga paródiája volt. Hiába jött ki a TV2 a frissebb formátumnak számító Voice-szal és lényegesen jobb énekesekkel, sajnos az a műsor túl hamar ellaposodott. A nézők pedig inkább figyelték a kritikátlan Zámbó-gyerek…..
Moldova György idéz egyszer egy péket, hogy az igazi munka mibenlétét illusztrálja. A pék szerint az a lényegi pillanat, amikor a tésztából eltűnik a munka, és megszületik a kenyér. Gyakorlott kenyérsütőként ismerem ezt a momentumot, valóban nagyon szép, érdemes érte…..
Gerendás Péter búcsúlevele szívbemarkoló és húsbavágó egyszerre. Elkeseredésében viszont elég sokat csúsztat benne, félremagyarázza a dolgokat sajnos. Továbbá elég jól rávilágítanak szavai arra a tévedésre, amelyben a magyar zenészek többsége él. A gitáros két fő…..
stivanleroy 2013.04.01 09:53:13
Valaha régesrégen egy nevesincs német városka egyik kocsmájában volt szerencsém sokadmagammal tölteni az estét. Volt élőzene is, három Hansjürgen Vokuhila jellegű fickó játszott közepesen érdektelen dolgokat. A gitárosnak ilyen hangszere volt: www.parkerguitars.com/ . Listaáron, alsó hangon 3500 USD (jó, lehet, hogy csak 1500, annyi a legolcsóbb). Futotta rá a vendéglátózásból. Gerendás tehetsége, személyisége és a jobb körülmények mellett szerintem ellesz. A másodvonala pedig... Nem annyira másodvonal, mint amennyire túl szűk rétegnek szóló (amellett, hogy olykor a kelleténél művésziesebb is volt, szerintem) valami. Tehetséges gitáros-énekes szerző.
Ami érdekesebb, az a bizonyos fasizálódás, amit zsidóként nyilván érzékenyebben él meg (Popper Péter írt egyszer olyat, hogy ezek a zsidók minden zsidózást zsidózásnak néznek, amilyenek - azóta a listázás ötlete is három napig tart ki csak a médiában, ugye). És ez tényleg érthető: számításból/meggyőződésből/gonoszságból engedik az illetékesek, hogy a szociális indulatokból nettó náciskodás legyen. Gonosz, anakronisztikus gyűlölet, rosszindulat és sötétség. Az, ami miatt Jamie Winchester is itthonról hazament. A kilátástalan gonosz butaság, ami eluralta ezt az országot. Régebben - azt mondják, akik kívülről is látnak - ez a fortyogó gonoszság még nem volt.
Nem az a legnagyobb baj, hogy sokan antiszemitulni akarnak, hanem az, hogy ezt zavartalanul (ha nem éppen állami kitüntetésekkel megtámogatva) tehetik.
Az unatkozó netezők egyik kedvenc vitatémája, hogy a GIF fájlformátum nevét hogyan kell kimondani. Mindig azt az álláspontot képviseltem, hogy a magyar fonetikának megfelelően, de a fejlesztő CompuServe eloszlatta a bizonytalanságot, mintegy ellentmondva az elképzelésemnek. Helyesen…..
Kár, hogy ilyen ítéletidőnek kell tombolnia ahhoz, hogy végre ne sajátítsák ki maguknak a politikusok az ünnepet.  Ha nem olvasom ezt a hírt a HVG-n, valószínűleg mégis Semjén Zsolt élő lovasszobrával aposztrofálom a 2013-as március 15-ét.Ha valakinek túl elvont az…..
stivanleroy 2013.03.16 10:31:33
@Csöncsön: @Reckl_Amál: Ahogyan azt az anakronisztikus kerékkötők, az AB (akik amúgy meglehetősen puhapéniszű, gerincben felettéb hajlékony társaság) megmondta, a szegénység nem büntetőjogi, hanem szociális kérdés. Roppant helyes, hogy ezekhez az elavult, hazafiatlan kijelentésekhez már nem fordulhatnak vissza, és csak azokban az esetekben véleményezhetnek, amikben megengedik. Mert ellenkező esetben a hatalom fékei/ellensúlyai lennének, ami a népakarat elfogadhatatlan korlátozása lenne. Nem is értem, ezeket a döntéseket miért nem hozatta meg a Fidesz 2002 és 2010 között. Biztos találtak volna partnereket rá a baloldalon is.
Azzal pedig, hogy az Alaptörvény finoman sugalmazza, kik a jó állampolgárok, egyetértek. Heteroszexuális házasemberként messzemenően egyet kell értenem a jelenlegi családdefinícióval, és Keszei úrral is, aki csak hangot adott sokak titkos vágyainak.
Ha jobban belegondolunk, azok a másodrendű állampolgárok, akik nem családosak mondjuk 35 éves korukra (vagy pláne nem heterók - kivéve bizonyos szakmákat, k(dnp)hm) legalább nyolcvan százalékos adókulccsal kéne sújtani. Nehogy már én meg a gyerekeim tartsam el őket!
Hát nem?
Reckl Amál blogja A szemüveg 2013.02.27 08:13:00
Természetesen szemüveg-ügyben is a széllel szemben foglaltam állást. Míg sokan kifejezetten nem szeretik a szemüveget, sőt, gyerekként tragédiának fogják föl, ha egyszercsak szükségük lesz rá, én titokban mindig szerettem volna egyet. Ez a kívánságom négy éve aztán…..
stivanleroy 2013.03.11 21:11:47
@Reckl_Amál: Na, a második történet (mindenestül) abszolút tipikus. Szerintem a "vonat", mint elem miatt ismerős csak hallomásból, és nem emlékszem rá jobban.

Az elsőhöz meg: ezek szerint mégiscsak fejlődött ;-)
Reckl Amál blogja Popaganda 2013.03.08 14:37:09
Ron English kortárs festő, a címben szereplő irányzat talán legismertebb képviselője. Legfőbb inspirációja Andy Warhol, az ő pop-art-gondolatát fejlesztette tovább. Művészetének sajátossága, hogy az elmúlt korok remekműveit frissíti föl a popkultúrából ismert ikonokkal.…..
stivanleroy 2013.03.10 12:50:51
Lincoln-dagerotípia: 7; szerintem nem annyira majomfej, mint amennyire meghökkentően kis különbség
Van Gogh: Csillagos ég: 1; lásd még: fényszennyezés
Picasso: Guernica: 3; kevesebb popkultúrát látok benne, de legalább jobban kivehető (és számomra így hatásosabb),mint az eredeti
Magritte: Le fils de l'homme: 5. Szerintem ez nem egy festmény:
www.penelopeironstone.com/alternativepetshopboys.jpg
da Vinci: Utolsó vacsora: 8; Mortimer (aka Mickey) Warner Brothers-figurákkal ?!?
Munch: Sikoly: 6; a háttérben Jay és Néma Bob-imitátorok
Manet: Reggeli a szabadban: 4;
Bouguereau: A liliomos szűzanya: 2; Radikális fundamentálkeresztény vallomás: I was made for lovin' You
Az eheti játékot a múltkori folytatásának is lehet tekinteni. A múltkor, amikor klasszikus horror-hősöknek beöltöztett amerikai elnököket kellett fölismerni, azzal zártam a felvezetést, hogy az elszántabb rajongók bizony néha annyira azonosulnak az általuk istenített karakterrel,…..
stivanleroy 2013.02.08 13:27:49
Bár ahogy kockulok, egyre nagyobb elismeréssel figyelem a cosplayereket (egyszer most már élőben is megnézem őket magamank, van két állati ügyes magyar lány), de ezek között is van néhány, ami kimondottan ötletes.

1., Robotzsaru. Azok tényleg grilltálcák?
2., Kung-fu Panda (aranyos)
3., The Simpsons. Marge haja remek.
4., Captain America. És igen, valóban vannakk gyengéi az eredeti dizájnnak.
5., Faun (a labirintusból). Vagy csak Schmittet schmitteli. Rosszul, de szerintem ez a schmittelésnek amúgy is eleme (megvannak azok az elképesztően magyartalan mondatok a bolgár-francia szöveg fordításában?).
6., Rozsomák. NEM Farkas (köszönöm, erre háklis vagyok). Amúgy tök jó, bár speciel karmokat árulnak is a világ pihentebb és gazdagabb vidékein (Hugh Jackman pedig az első két részben valódi fém karmokat hordott, és állandóan meg is vágta magát).
7., Pókember. Van, amire nem jó a boxer.
8., A lény (Thing), avagy Ben Grimm. Amikor éppen ellágyul, gondolom (ez is milyen jó már).
9., Dragon Ball. Azt hiszem, a Sonka-Gomba-Kukorica pizzák névadója, személyesen.
10., Michelin-figura (Bibendum, a barátainak legalábbis), rizsporos parókában.
11., Patrik (Spongya Bob barátja). És igen, ha jól tudom, az eredetit sem az eszéért szeretik a rajongók.
12., A bosszúállók. Avagy a Bosszú Angyalai. Kicsit sajnálom, hogy a Fekete Özvegy kimaradt, de az urakat elnézve összességében nem akkora baj.
13., Csubakka - R2D2 - 3CPO (jobbról balról haladva. Esetleg Gandalf és két páncélos hobbit, vagy egy steampunk botosjeti).
14., Vasember. Az Iron Man eddigi legzseniálisabb újraértelmezése.
stivanleroy 2013.02.08 21:47:08
@KZsoci: vö. Benjamin Grimm . lmgtfy.com/?q=benjamin+grimm
stivanleroy 2013.02.08 21:48:39
@stivanleroy: @KZsoci: No jó, ez kicsit pimaszabb mint emlékeztem. Pardon.
Reckl Amál blogja Névbitorlók 2013.02.04 13:15:34
Ha Klebelsberg Kuno egykori kultuszminiszter leszármazottja lennék, most udvarias, de határozott hangú levélben kérném az Oktatási Államtitkárságot, ne használja ősöm jó csengésű nevét az újonnan alapított intézményfenntartó központok hitelességének…..
stivanleroy 2013.02.06 12:37:16
Az időzítésen még lehet dolgozni, hiszen a múlt hét eseménye volt a szinte filmszerűen megrendezett elnöki beiktatás, miután Barack Obamát másodszor megválasztották. De az eheti játék főszereplőire sajnos csak most leltem. Érdekes crossovere ez két nagyon amerikai dolognak.…..
stivanleroy 2013.02.04 08:57:04
stivanleroy 2013.02.04 12:15:48
@Reckl_Amál: Washingtonban SZÉKEL, York New helyett.

Bocsánat. Tudtam, hogy nagyon rossz, de így leírve még szörnyebb.

Talán Drakula, bár egy alaposabb vérengzés után ez tkp. részletkérdés.

És ezek után megnéztem JFK-t is (meg a többi is meglett), hát jajj. :-)
Reckl Amál blogja 5 év 2013.01.28 14:16:48
Pontosan öt évvel ezelőtt kezdtem írni ezt a blogot. Akkor is hétfő volt, és csak úgy belevágtam. Semmi fölkészülés, semmi tudatos nagy-levegő.Eredetileg nem blogot akartam egyébként, hanem egy honlapot, de erről testvérem lebeszélt mondván, nem akarok (és nem is tudok) én a…..
stivanleroy 2013.01.29 09:42:26
Reckl Amál blogja Álomvilágok 2013.01.26 06:48:47
Tekintettel a blog közelgő születésnapjára, valami igazán ünnepélyessel, fejedelmivel szeretnék kedveskedni azoknak, akik a játékért járnak ide. A világ egyik legismertebb fotóművésze, Annie Leibovitz nagyon híres sztárok bevonásával sűrítette képbe a Disney Filmstúdió…..
stivanleroy 2013.01.27 22:31:45
@Zolimoni: @Reckl_Amál: Nem láttam a Jeleket :-( (ez az, amikor a Bruce Willis egy fallal elzárt faluban halott?).
És oké, a cowgirl cseréljen helyet a Fekete Özveggyel.
Lenyomoztam közben, eszembe sem jutott volna, bár a kislányt ott is ... as something kreditálják.
Hmm. Jelek. Utánanézek.
stivanleroy 2013.01.28 13:09:43
@stivanleroy: Tulajdonképp a rendezőt eltaláltam :-)
Reckl Amál blogja Gyerekrajz 2013.01.20 02:10:20
Szeretek azzal hencegni, hogy egyszer kitüntetettje voltam egy gyermekrajz-pályázatnak, ami az én rajztehetségem ismeretében igazán nagy szó. Persze, ha kibontjuk az igazság többi részletét is, el kell mondjam, pályaművem természetfotó volt. Az eheti játék sem teljesen felel meg a…..