Regisztráció Blogot indítok
Adatok
John Quentin

12 bejegyzést írt és 26 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Nagyon kedves fiatalember kérdezte tőlem (valóban fiatal, 16 éves), a dolgot, akinek van ötlete, írja le! A kérdés (analóg gépről van szó): "A lényeg az lenne, hogy 20-30 ezer forintnál ne legyen drágább a váz és az objektívek se legyenek drágák hozzá. Nekem még fontos lenne,…..
John Quentin 2012.05.24 16:34:16
@Barman: regisztrálj egy PayPal accountot, amivel fizetni tudsz majd az ebay-en és az angol oldalon (ebay.co.uk) számtalan szebbnél szebb "vintage" darabot találsz.

Az én módszerem:
- a kereső mezőbe csak annyit írsz, hogy "35"
- a kategóriát beállítod "Photography"-ra
- Price-nak beállítasz 0.01-10 határt
- beklikkeled, hogy "Auction", aztán "PayPal accepted" és még a "European Union"-t
- egy hétig minden nap végéignézed a "0 Bid"-es és néhány órán belül lejáró darabokat. Közben utánaolvasol a talált gépeknek.

Pár hét alatt, ha szerencséd van, találsz egy szép, régi, mégis jó állapotú darabot, amit -- postaköltséggel együtt -- 10-20 fontért (10 ezer forint alatt) el is hoz az angol királyi posta meg a magyar GLS.

Fujica, Petri, Kowa, Canon Demi, Mamiya, Regula

ajánlom még ezt az oldalt:
corsopolaris.net/supercameras/

ha szereted a széles látószöget, akkor ezt:
corsopolaris.net/supercameras/35mmwide/wide.html
  Izgalmas kezdeményezéssel próbálja újra a moziba csalogatni az embereket a magyarhangya mozgalom. Az Origón megjelent interjúban egy jó szándékú ötlet kibontakozásáról olvashatunk, amely újra életet lehelne a haldokló hazai moziiparba.   „Tévéjük nincs,…..
Filmvilág blog A szabadság útjai 2013.08.20 16:05:00
Revolutionary Road – amerikai, 2008. Rendezte: Sam Mendes. Írta: Richard Yates regényéből Justin Haythe. Kép: Roger Deakins. Zene: Thomas Newman. Szereplők: Leonardo DiCaprio, Kate Winslet, Ryan Simpkins, Ty Simpkins, Kathy Bates. 112 perc.Vetítik: TV2 - 00:20 Eseményfilm a javából:…..
John Quentin 2010.08.06 14:10:12
  Az európai horrorfilm megújítása napjainkban két fronton folyik: az Egyesült Királyság új rendezőgenerációjának tagjai (Neil Marshall, James Watkins, Michael J. Bassett) rendre a műfaj keretein belül fogalmazzák meg a szigetországot érintő kollektív traumákat –…..
Alexandre Astruc francia filmteoretikus 1948-ban fogalmazta meg híres kamera-töltőtoll elméletét, amely szerint a film legfőbb szerzője a rendező, aki – ideális esetben – éppen úgy használja a kameráját, mint az író a tollát. Karl Bardosh, azaz Bárdosh Károly…..
John Quentin 2009.10.22 12:24:40
@[bs]: Nem kekeckedésből írtam, hanem buzdításnak. Szerintem, olyan béna dolgokat állít Bardosh, amit bátran lehetett volna kommentálni, így a szimpla beszámolóból vitaindítót csinálni. (Mert miért is van itt ez a beszólás lehetőség?)
John Quentin Médiahomály 2009.05.23 01:55:00
A mediablog.hvg.hu [1] Obama webes kampánya című bejegyzése [2] gondolkodtatott el, hogy vajon a politika totális térnyerése a weben, tágabban az Interneten, az internetes közösségekben hozhat-e jót nekem, egyszerű (választó)polgárnak?A (villám)válasz, hogy nem.Hiszen ki is nyeri a…..
w Póttandíj 2009.04.03 05:35:00
Ha egy magyar embernek 800 ezer forint hiteltartozása van, akkor tízmillió magyar ember mekkora gödröt ás? Ennyi háztartási hitel jut mostanában és körülbelül egy magyarra, és ennek négyötöde devizában. Az eloszlása nyilván változó, van, aki ötvenmilliós házat vett…..
John Quentin 2009.04.03 15:49:52
@Tóta W. Árpád: a "szociális népszavazás" témáról nem az a konszenzus, hogy az valójában a kormány munkájáról mondott véleményt, sommásan: "Menj a picsába, Feri!"?

Tehát az összefüggésre már 2006-ban rájött a választó, amikor a kormány a bevételek növelésével gondolta megoldani a kiigazítást.

Hogy a választó mennyire érzékeny a Forint árfolyamát befolyásoló kormányzati bénázásra, az most (talán csak utolsó) csepp a pohárban.
Az MVM-nél belső vizsgálat zajlik, mert több milliárd forint került az állami tulajdonú óriásvállalattól offshore cégekhez az előző menedzsment idején. Az új vezérigazgató, Mártha Imre szerint csontvázak dőltek ki a szekrényből, elődjét, Kocsis Istvánt félrevezethették.…..
(ezt a címet még 2008 nyarán adtam egy meg nem írt bejegyzésnek, most 2009 tavaszán meg már nem tudom, mi zajlott pontosan bennem azon kívül, hogy láthatólag nem voltam egy sikeres városi létbe beilleszkedő)..
Frissítés: a 2008-as év pézügyi veszteségei ellenére még mindig bízom ebben a megtakarításban. [2007-ben] Arra jutottam, nem jelent hátrányt önkéntes nyugdíjpénztárba tenni pénzt és 20 év múlva – elvileg – adómentesen felvenni a hozamokkal együtt. Még akkor is…..
32 hónap alatt (2006 júliustól – 2009 februárig) az alábbi grafikon szerint változott egy lakás-takarékpénztári termékkel kombinált CHF alapú jelzáloghitel törlesztőrészlete. Átlagos havi törlesztőrészlet (32000 HUF lakáskassza befizetés mellett): 116620 HUF Klikk a…..
Geekblog Nyomtalanul 2008.11.05 08:00:00
A megértés és a kontroll nyugtalanító hiányában a közösség ugyanazon elhárító mechanizmusokhoz folyamodik, mint amilyeneket Anna Freud definiált az egyénre nézvést. Az frusztráló élményt múlttal, motivációval, formával ruházva fel vetíti ki, hogy vallási és egyéb…..
Reckl Amál blogja Egy kor-kép 2008.11.03 14:27:00
Nagyon fölháborított tegnap a Heti hetesben elhangzó tömény kádárista, rövidlátó, populista szöveg, amit Gálvölgyi János, Hernádi Judit, de főleg Farkasházy Tivadar előadott a 13. havi nyugdíj és a hitelek kapcsán.Elfogadhatatlan az az oktondi agresszió,…..
Az útburkolati jelekkel művészkedő postunknál hívta fel a figyelmünket Dan Witz street-artos honlapjára solaitid, a városképp bloggere. A lassan harminc éve bütykölgető Witznek ismertük ugyan már a blogoszférában röpködő egyik-másik művét, de az oldalán egy igazi…..
John Quentin 2008.09.29 10:10:36
 Több vita is volt már itt a blogon a nyugdíjak csökkentéséről, a 13. havi nyugdíj eltörléséről és ehhez hasonlókról. Miután cseppnyi tudásom sincs közgazdasági kérdésekben, csak érzelmi-elméleti alapon szólnék hozzá.  Igazságtalannak tartanám azt, hogy a…..
John Quentin 2008.09.25 09:52:52
Az Országos Nyugdíjbiztosítási Fõigazgatóság kiadványai közt taláhatsz adatokat a folyósított nyugdíjakról.

www.onyf.hu/index.php?module=news&fname=onyf_left_menu_kiadvany&root=ONYF

JQ (nyugger.blog.hu/
---
Megjegyzés: az a címbeli felszólítás szerintem nem illik a Reakcióhoz. "Csökkentsük" -- ki? Többes szám első személy, azaz mi, olvasók? Ez amolyan uszítás felhang, ami nem szerencsés épp mikor egy diktatúra kiszolgálói a tárgy. Vagy kettős a mérce?
Alapmű: Simonovits András: Keresetbevallás és nyugdíj - egy elemi modell [2008. május] megjelent: Közgazdasági Szemle, 55. évf. 5. sz. 427—440. o.; kivonat (regisztrációt igényel); teljes cikk (pdf, regisztrációt igényel); másolat (pdf) Angolul: Underreported Earnings and…..
Médiaunió - témajelölés JQ témája, hogy autózni nem kötelező. Íme a beküldött szövegeim. - téma, ügy: A kerépkáros közlekedés menő életformává, széleskörűen elfogadottá tétele. - indoklás: A tőkeerős autóipari cégek marketing tevékenységének hatására a…..
w Ítéletnap 2008.07.18 08:00:00
Másfél év üzemidőnek megvannak a tanulságai. Nem a saját szövegeimnek: az csak a kanóc, amiből aztán úgynevezett vita lehet. Lehetne. Azokat a cikkeket a kommentekben kiértékelhették a tisztelt hölgyeim és uraim. Most visszakommentelek, mert én meg elolvastam, amit írtak. Kurva…..
John Quentin 2008.07.18 13:25:11
A moderáció elvi és gyakorlati megvalósítására egy jó példa szerintem a slashdot.org (elveik: slashdot.org/faq/com-mod.shtml#cm510)

Belátható, hogy technikai háttér nélkül, egyedül moderálni viszont rengeteg idő és energia, tehát a minőségért be kell fektetni moderátorokba, vagy kevesebb, de jobban moderált bejegyzést kéne kiadni.
Frissítés:JQ regisztrált a http://civil.magyarorszagholnap.hu/ honlapra. Mégiscsak lett fórum, szavazás, megjegyzésekkel bővíthető cikkek. Vajon mekkora hatékonysága lesz mindennek?Első kérés, ami felmerült: miért van iwiw (profit orientált céges) kötődés?---A…..
Nyugger Három millió 2008.05.23 17:18:00
Kiragadok néhány számot, hogy a nagyságrendek látszódjanak. Forrás: KSH – Nyugdíjak, nyugdíjszerű ellátások, sajátjogú nyugdíjak (2000–). – közel három millió állami nyugdíjas van, számuk lassan, de csökken – két és fél, lassan három billió Forint…..
Az autó kiskereskedelmi forgalomba hozatalának feltétele, hogy az autó külső felületén - szembetűnően, kontrasztos háttérben, jól olvashatóan, tartósan, magyar nyelven - tartalmazza azt: egyik oldalon - az oldal legalább 30%-át kitevő felületen - a "A autózás súlyosan…..