Regisztráció Blogot indítok
Adatok
brob

0 bejegyzést írt és 50 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Nem mentség a szegénység, és a az sem, ha valakit még soha nem bírságoltak meg. Április 15-től hatályos az új szabálysértési törvény. Kapcsolódó cikkünk kommentposztja..
brob 2012.04.16 09:41:21
@lomtengerkapitány: ha megtudsz valamit szólj nekem is:)

De komolyan, nem kellene már ezt a tolvaj bandát elüldözni? Meddig fogjuk még tűrni, hogy tovább szivassana? Az oké, hogy nem mi szavaztuk meg a mostani állapotot, de úgygondolom lehetne tenni azért, hogy ez ne folytatódhasson tovább, és itt most nem feltétlena forradalomra gondolok, bár szerintem sokak szerint ez lenne a megoldás.....
Valaki megmagyarázhatná, miért éppen a Volkswagen az idei - és tartok tőle, minden - Tuning Show legnépszerűbb márkája, mert én komolyan nem értem. A német konszern autói olyannyira túlsúlyban voltak a többi gyártóhoz, vagy akár autóipari szempontból releváns országhoz…..
brob 2012.04.01 21:26:37
@MarcoMB: több dologban is tévedsz, de rámutattál, hogy rosszul fogalmaztam, kell némi kiigazítás.

Tehát a galériában látható rózsaszín Bentley-emblémás felnire értettem, hogy bazári( az arany színű se igazán ok, de az még emészthetőbb). Hozzáteszem, ez a felni számomra egy Bentley-n is ugyanúgy ízléstelen lenne. Ezt egyébként nem irigységből mondom, egyik autó sem kéne a képeken látható formában( a zöld és fekete Golf-ot kivéve).

1. tévedésed: nem beszéltem irányzatokról. persze, ha van olyan irányzat, hogy "rakjunk ronda bentley felnit az egyébként szép autónkra" akkor igen, lefikáztam azt is.

2. tévedésed: Nem az autót fikáztam, hanem a felnit(főleg, hogy az ezüst golfról pl nincsenek belső képek, meg amúgy is). Ennélfogva max arra lehetsz kíváncsi, milyen felni tulajdonosa vagyok, de hogy nehogy álmatlan éjszakáid legyenek elárulom, könyűfém :)

3. tévedés: mivel nem ismerlek, ha odajönnél egy ilyennel és kifejezetten az én véleményemre lennél kíváncsi(amit egyébként csodálnék), szemtől szemben elmondanám, hogy Teszkós, és hogy ocsmány.

A hozzászólásodból nekem az jön le, hogy nálad a kirakat a lényeg, és a parasztvakítás, nem az esztétika. Gondolom, akkor neked bejön a kalocsai mintás felni is, hiszen az meg Porsche. Erről az egészről(mármint a vakításról)meg valamiért eszembejut a Fieroból gányolt Ferrarik sora.....

Amúgy ha kalocsai-s autónál(Polo?) az alapötlet szerintem jó, csak kellett volna egy grafikához és színekhez konyító ember, és akkor ütős lett volna.
brob 2012.04.02 00:59:00
@MarcoMB: Figyi, lehet hogy én nemértem, TE viszont igen. Légyszíves nézd meg, hogy hány komment szól arról, hogy "apám milyen faszák ezek a rózsaszín felnik ezen az ezüst golfon!", és mennyi szól arról, hogy ebben a kombinációban a büdös életben nem raknák fel. (Bár most, hogy ezt kiírtam, biztos megszaporodnak a dícsérő jellegő példák:)

Negharagudj, de nemfogok térdreesni minden "tuning" autó előtt, hogy mekkora király, főleg, ha szerintem ronda. De szerintem te is voltál úgy, hogy megláttál egy verdát, és az villant be, hogy ez mi a sz**... max nem mondtad ki.

Wörthersee-t jó hogy mondod. Azokat a járágnyokat érdemes nézegetni, sok ízlésesen felépített autót lehet látni, értem ezalatt a jó szín- és felniválasztást, külső-belső kialakítást. Van persze pár elborult, de a nagy átlag tényleg ottvan. Az, hogy ilyen mezőnyben magyar építés megállja a helyét, az tényleg büszkeségre adhat okot. Kétlem, hogy pont ez a Golf lett volna díjnyertes, dehát tévedni emberi dolog.

De egyébként meg hagyjuk, semmi értelme azon vitatkozni, hogy neked az tetszik, nekem meg más, ez messzire vezet:). Azonban ha van valami online cucc az autód építéséről, dobhatnál egy linket magánban ha gondolod, érdekelnének a részletek....
A múltkor a bringakiállításon jártam, a Hungexpón. Ott találkoztunk Merényi Danival, aki a maximalista elmebetegek klubjának doyenje, vagy nem is tudom, mije, a lényeg, hogy bicikliket csinál. Pontosabban vázakat. A kultikus Napirajz.hu alkotója az olasz Pegoretti manufaktúrában…..
brob 2012.03.30 22:37:52
@Make Valamit: toploaderben nem csak 4 sebességes volt, ha jól tudom, az 5-ösök már borg warner-ek, illetve tremec, de javíts ki ha tévedek:)
brob 2012.03.30 22:39:33
@Make Valamit: úgyértem, hogy toploaderben max 4 sebességes volt...
Belsőség Búcsúzom tőled 2012.03.25 17:55:00
Csikorgás, csikorgás, csatt. Így kezdődött az a napfényes, de hűvös szeptemberi reggel, amikor szertefoszlott az álmom, hogy hagyhatom tisztességben megöregedni az autómat. 518i-t, 1984-ből. Pedig azt szerettem volna, ha kellemes rozsdapöttyökkel, de a tartóelemek épségét szem…..
TComment Odafent nem számolnak 2012.03.23 06:15:00
Amerikából vagy Svájcból autót venni sokkal olcsóbb lehet, mint idehaza. Hogy mégis miért nem csinálja ezt mindenki? Mert idehaza olyan ember mondja meg az árát, aki soha nem is látta. Pocsék módszerek, irreális számok. Üdvözöljük a valóságban. Kapcsolódó cikkünk…..
brob 2012.03.23 21:00:12
@ingenium rusticus /Csellók és gordonkák vegyesen.:
sajnos ez a helyzet, itt nem a vámosokkal, vagy a kormánnyal van a baj, hanem azzal birka népséggel aki nem rúgta már szét a seggét eme két szervezetnek(meg az összes többinek). Remélem nem kell 30-40 év ahhoz hogy változás legyen....
Belsőség Bioetanol? Biodízel? 2012.03.22 16:15:00
Péter, aki annak idején segítségünket ill. segítségüket kérte lassan, de biztosan halad doktori címe felé. Időközben kiderült, ki nyerte a pöpec kis traktort, valamint egy rövid szösszenet erejéig még egy kis biodízel-bioetanol-oktatást is kaptunk. Tanulni pedig sosem késő.…..
brob 2012.03.23 01:31:09
@midnignt se - kitiltotta az ommm: "LPG-t nepszerusitsuk inkabb" addig jó, amíg nem népszerűsödik, mert aztán az is annyi lesz mint a benzin/gázolaj :)
Lassan egy hónapja posztoltam ki a Facebookra a Hangyászban ülő vigyorgó fejem, alatta egy olyan lábbal, aminek a talpa épp a kipufogó-leömlő talpával talpalt össze. Úgy alakultak a dolgok a térben, hogy a 350Z motor és a hozzá való leömlő éppen oda került, ahová a…..
Extra adót vetnének ki a fényvisszaverő ruhadarabokra. A Levegő Munkacsoport tiltakozott, szerintük így nehezebb észlelni a gyalogosokat, kerékpárosokat. Az NGM sajtóügyelete csupán annyit válaszolt nekik: „tudjuk”. Kapcsolódó cikkünk kommentposztja..
brob 2012.03.06 00:19:49
@Krisi: Igen, ez így van, ahogy mondod. Vonatnál érdekes módon mindenki tudja, hogy 10m-rel előtt nem mész még át a vasúti átjárón. Mondjuk ebben szerintem az oktatásnak, felvilágosításnak is nagy szerepe van, hiszen mindenhol azt hallod, hogy gyalogosnak így elsőbbsége van a zebrán meg úgy.persze elvben igen, de van, hogy a körülmények, vagy a fizika felülbírálja, és ezt csak odafigyeléssel-a gyalogos részéről is- lehet kiküszöbölni. Nekem még úgy tanították(a szüleim, és nem a tv, vagy az iskola), hogy bárhol is megyek át az úton, mindig alaposan nézzek körül. És ezt megteszem akkor is, ha lámpa van, mert azért volt pár eset, hogy gyalogos zöldnél esett be valaki a kereszteződésbe...Nem kerül semmibe körülnézni...illetve igen, adott esetben egy élet múlhat rajta.
Szűnni nem akaró szeretettel köszöntünk mindenkit, hosszú kihagyás után ismét kapcsoljuk a gépházat. Először is egy szolgálati közleménnyel szeretném kezdeni. A fék jó. Biztosan, véglegesen, nagyon. Nem ereszt, nem szivárog, nem nyúlik a pedál, a fék harap, adagolható,…..
brob 2012.03.05 23:57:55
@1kutya: jah, megesik:D És érdekes módon, mindenhol van csavar...:D
brob 2012.03.05 23:59:01
@dennisthemenace: nemcsodálom, ezzel a motorral tényleg arra jó, hogy amíg megy, addig taposni aztán cserélni. Csak azokat sajnálom, akinek ilyenje van, és fizeti a szervizelést....
brob 2012.03.06 00:03:50
@Dennis01: hát nem irigyellek:D itt sajnos az egész motort ki kellett szedni, ez se volt leányálom. pl hengerfejet kipuffogóleömlőstől-turbóstól együtt szedtem le-így volt gyorsabb:D amúgy meg mindenhol mintha direkt 2x annyi csavar, vízcső, stb lenne beépítve, mint amennyi kéne... A Transit rakterében egy szép kupac van a kibontott cuccokal, 4 doboznyi csavar stimmel, meg még pár hozzájön a motorból:D Tdci-kkel kint is annyi baj van mint itt, vagy ott jobban bírják a kiképzést?
Délután kettőkor szűk kompánia gyűlt össze a gödöllői Opel Gaál bemutatótermében, ahol egy öreg Chevrolet pickup és egy Opel Ascona raliautó közé állítva, néhány szalámis szendvics társaságában ott várakozott a legelső magyar Astra. A közlekedési múzeumban rendezett…..
Úgy tűnik, a motoros drift népszerűsége kezdi utolérni az autókét. A divathullám hétről-hétre megszüli a maga videós anyagait – ami néhány éve a streetfighter-kunsztok bemutatása volt, az ma a hátsó kerék dinamikus kipörgetését jelenti.Ennek a motornak az alapja egy…..
brob 2012.03.02 22:53:11
Egykori kollégám mondása, „hogy csak a káröröm az igazi öröm, mert nincs benne irigység.” Ennek ellenére nem szép dolog, még ha nehéz is önuralmat gyakorolva tárgyilagosan szemlélni azt, hogy valaki Hummerrel megy a balatonakarattyai jégre és az beszakad alatta.  A…..
A kelet-ázsiai országok kultúrája merőben más, mint amit az európai szem megszokott. Ennek megfelelően a tuningszokások is más irányba terelődnek, elég csak belegondolnunk a Leepu-féle szörnyek építésére. Ám ez a Datsun túltesz minden Leepun, minden eddigi szörnyűségen.…..
brob 2012.02.05 01:36:55
@Don Marcus Hibiscus: mesélj már valamit erről a 426 Hemiről nekünk:) add ki ami a szívedet nyomja :)
brob 2012.02.06 10:43:01
@közlekedési bűnöző: köszi a linket ezeket nagyjából eddig is tudtam(évszámokat leszámítva), bár igazából Don Marcus Hibiscustól vártam volna, hogy legalább linkeljen valamit:) de íme egy másik link, érdekes, hogy pl 47'-től már gyártottak hemi hengerfejet a flathead blokkokhoz.Maga félgömb alakú égéstér pedig 1901-től volt használatos. en.wikipedia.org/wiki/Hemi_engine
brob 2012.02.06 10:46:58
@monstertruck: Horsthoz tényleg illene ez a verda:D az a reklám nagyon szar lett....főleg az "szeretünk Horst"-os csaj, na az übergáz. De minderről nem a TC-s fiúk tehetnek..
Nem, nem a Winkler-féle Mercuryról lesz szó, hanem a Ford Cougarról. Abból is lehet ám rondát alkotni, nem is akárhogy. Íme: Győztes kivitel. Elég rájaképű. A nagy szárny nélkül nem autó az autó. A kerékhűtés elengedhetetlen kellék. Illetve felhívnám a figyelmet az izmos…..
brob 2012.02.03 23:05:08
@Minibull: csak egy gyökér aki olvasta valahol hoyg 426 Hemi, azóta ezt ismétli, így éli ki magát :) de ha már heminél tartunk, nekem jobban kellene egy 429-es Ford:)
brob 2012.02.04 09:54:57
@daneel1976: ha rákeresel a A Ford 429-es hemi blokkjára, akkor látni fogod, hogy mégiscsak lehet, hogy hemi is, meg Ford is. Ha pedig megnézed az escort turbo CVH hengerfejét, látni fogod, hogy szintén félgömb alakú az égéstér-tehát hemi. Igazából csak arra akartam rámutatni, hogy nemcsak a 426 létezik. Ja és a GM-nek is volt hemi motorja, igaz ott a hengerfej nem gyári, hanem független gyártótól(Ardun), de akkoris.... Hogy ne legyek off: ha már így kicsicsázták szerencsétlen cougart, legalább egy normális felnire futotta volna...biztos a szárnynál elfogyott a zsé:D
TComment Útdíj? Észnél vagytok? 2012.02.01 11:10:47
Imádkozzatok, hogy ne szálljon minden autós BKV-ra, mert a gatyátokat is ráfizetitek. Kapcsolódó cikkünk kommentposztja..
brob 2012.02.01 18:54:28
@kitiltott, de seráfütty: a megoldás erre az, hogy nem visszahívni kell őket, hanem megszüntetni az egész kócerájt, cimbikkel együtt. Egyébként Vikus(O.V.) megmondta, hogy a népnek joga van eltávolítani azt a vezetőt, akivel nem elégedett (youtube-on fentvan), csak azt nem értem MIRE VÁRUNK MÉG??
Mire van szüksége a magyar autósnak 2012-ben? Területi alapú rendszámra. A véletlenre sem bíztuk: megkérdeztük a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium Kommunikációs Főosztályát, hogy akkor most, Tornóczky Anita szava járásával élve, ezt most így hogy? A válasz…..
brob 2012.01.22 01:54:10
@hauptrichter: igen, tudom, hogy hatalmas adósságok, leépült gazdaság, közlekedés, egészségügy a másik oldalon. A másik oldalon viszont villák, offshore cégek, ezerfelé elfolyó pénzek vannak. Lehet, hogy a jelenlegi kormányzat jószándékkal csinálja amit csinál, de sajnos nekem nem ez jön le, főleg nem az ilyen rendszámcserélős akciókból. Hiszen ez tisztán lehúzás, ezt még egy 10 éves gyerek is látja. Nem azért lehúzás, mert nekem fizetnem kell majd minden fecni után, amin szerepel a rendszám, nem azért.

Hanem azért mert a tisztelt képviselő urak magukat megkímélik ezen összegek kifizetése alól. Azonfelül azért lehúzás, mert amíg az ország nagy része anyagi tűrőképessége határán van, addig ők kapják szépen a nemkevés lóvét havonta. Könnyű úgy megszorító intézkedéseket, új adókat kivetni, hogy meg sem érzik. Ha mondjuk a saját fizujukat leszállítanák 150-180e/hó környékére(és akkor még elég jó a fizetésük a nagy átlaghoz képest) akkor aztmondom, OK, van bennük valami, ha más nem becsület.

Az ilyen-olyan okból " hiányzó" milliárdok mellett persze elhanyagolható összeg lenne ez, de talán pár szavazót nyerhetnének a választásokon. Amellett tőlem lehetne bárki hatalmon, csak legyenek végre hozzáértő, szakterületükön elismert emberek a megfelelő posztokon.... Ha Viktor megéri hatalmon a következő választásokat, és közben mutat valami kézzelfogható javulást, akkor tuti rá szavazok. De attól félek, hogy lesz itt még előrehozott választás...
brob 2012.01.24 13:43:17
@moslekzabalo.il: egy szóval nem mondtam, hogy bárkire fogok szavazni... legszívesebben az összeset felraknám pár buszra, aztán viszlát.
Nem vagyok gyűjtő, vagy legalábbis saját sztenderdjeim szerint ez még nem számít gyűjtésnek. Egyet gyűjtök konkrétan, a saját egykori autóimat, ami a7 1997-es Toyota 4Runnert leszámítva meg is van. Persze a Renault 4-esből és 5-ösből, meg a Golf II GTI-ből nem mondanék nemet…..
brob 2012.01.22 02:09:07
Mint Robi a Robinak: www.matchboxshop.hu , gyüjtögetés közben akadtam rá, ha matchboxra vagy ráizgulva, it van a pár száz forintostól a komoly, gyüjtői darabokig.
Percek óta röhögök, ha Kafka itt élne, biztos ő is jól szórakozna, aztán persze megírná valami elborult novella formájában, amiből később Tim Burton egy még szürreálisabb filmet forgatna, természetesen Johnny Depp-el a főszerepben .."Szerzői jogok védelmére hivatkozva…..
 Úgy hírlik, jövőre alapjaiban változik meg az autópálya-használat fizetésének rendszere. És az a kép, ami kibontakozik előttünk, több mint rémisztő... Kapcsolódó cikkünk kommentposztja..