Regisztráció Blogot indítok
Adatok
totopad

0 bejegyzést írt és 120 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Birtokunk Vidék kontra (fő)Város 2019.08.22 16:27:00
Saját kertünk látképe (2013.) Egy nagyon átfogó témát szerettem volna már régóta feldolgozni. A történet 12 évvel ezelőtt indult, amikor úgy döntöttünk, hogy - ma divatos kifejezéssel élve - kiléptünk a komfortzónánkból és hátunk mögött hagyva a fővárost, vidékre költöztünk. Erről már…..
totopad 2019.08.23 09:36:11
@nemecsekerno_007: az utcsó kommentemet neked szántam, valamiért magamnak címezte a rendszer
totopad 2019.08.23 09:43:26
@nemecsekerno_007: sehol nem írtam, hogy vidékről nem lehet kijutni külföldre, én is vidékről kerültem ki
totopad 2019.08.23 09:50:33
@Lordmotor: szerintem nem ugyanazt a szöveget olvassuk, legalább 5x elolvastam ezt a sort, de sehol sem látom benne, hogy vidékről nem lehetne külföldre kimenni!
Váratlanul bejelentette Szujó Zoltán, hogy 18 év után kiszáll a Forma-1-ből, legalábbis ideiglenesen. Az MTVA azt állítja, hogy szerződésszegésre hivatkozva bocsátotta el a kommentátort, míg Szujó azt, hogy a köztévé már évek óta ügyködik a Forma-1-es közvetítések leépítésén...
A politikusok hajlamosak ugyanarról a témáról más számokkal előrukkolni. Érdeklődési körömben, a nyilvánosság ügyében most először történt meg, hogy ugyanazt a számot hangoztatják. Tegnap este, az ATV egyik műsorában Szél Bernadett volt LMP-politikus 78 százaléknyira becsülte a kormánypártok…..
totopad 2019.05.10 10:11:33
@pulsarito: alapból ott van a probléma, hogy jobb és bal oldali médiumokról beszélünk. Én újságírást tanultam -bár sosem gyakoroltam- és az egyik első és legfontosabb szabály, amit megtanítottak az az objektivitás, az érme mindkét oldalának figyelembe vétele. Ma ez nincs meg egyik oldalon sem. Vagy igény sincs rá, vagy lehetősége az újságíróknak, de ez nincs meg.
Ma otthon nincs újságírás, csak politikai kinyilatkoztatások. Azt az információ szerzési folyamatot, amit annó az újságírás jelentett, ma a közösségi média jelenti csak és kizárólag.
A Bors úgy tudja, a TV2 március elején elkezdte egy új, tudásalapú műveltségi vetélkedő forgatását, és az új show vezetésére Stohl Andrást kérték fel, aki el is vállalta a feladatot.A lap úgy tudja, az előválogatók már lezajlottak, és a napokban elkezdődnek az éles forgatások is. A műsorban párok…..
  Amikor az ember belekezd egy olyan posztba, aminek az egyik főszereplője Huth Gergely, a másik Bede Zsolt, a harmadik meg Gulyás Márton, kicsit úgy érzi magát, mint amikor a hüvelygombáról kell reklámfilmet forgatnia. Mert hát fontos dolog ez, de korántsem biztos, hogy beszélni kéne róla, akit…..
A streaming szolgáltatások törekednek a fogyasztói igények minél teljesebb megismerésére és kielégítésére, így tesz a filmek, sorozatok esetében a Netflix vagy a zenéknél a Spotify. Ezek a formátumok a hagyományos tévézés és zenefogyasztás reformját indították el. Üzletpolitikájuk hasonló: fix…..
A 444-nek már a második olyan, vágatlan videót juttatta el  a Kunigunda úti Mély Torok, ami egy normális országban simán alkalmas lenne arra, hogy vizsgálat induljon, és fejek hulljanak, mármint abban az értelemben, hogy a közszolgálat és a hiteles tájékoztatás szemen köpése miatt valakinek felelnie…..
totopad 2019.01.14 09:39:13
@Transylvanianmixedgrill: tőlem messze távol áll, hogy jobboldali lennék, de egy Horváth Csabától, Molnár Zsolttól, Bangónétól vagy a Vadaitól még engem is kiver a víz, pedig szavaztam is rájuk, de inkább meggyőződésem szerint, mintsem a személyükre.
Igazat adok Puzsérnak abban, hogy ezek megélhetési politikusok. Messze vannak attól, hogy bármelyiket is tisztelni tudjam.
Hadházy-t, Márki Zay-t és Vonát tartom valamennyire hitelesnek. Róluk elhiszem, hogy politikusok.
totopad 2019.01.14 09:47:58
@icipici lencsilány: igen, bár hozzáteszem, hogy nem tudom, mennyit kap a cégéből, de gondolom meg tud élni belőle.
totopad 2019.01.14 10:09:50
@cleanwater: nem vagyok ebben olyan biztos.
Főleg, hogy ő egy fizetett provokátor, aki a szokásos Árpi féle előre lediktált template-eket tolja. Nagyon sokan vannak, akik üzleti érdekből szavaznak a fideszre, mert a ner kiszolgálói. Ismerek olyat, aki ezt a szutyok rendszert tolja és nem segghülye a gyerek és tisztában van azzal, hogy mit csinál. Az ő válasza az volt, hogy neki is meg kell élni valamiből.
A pszichoszomatikus sérülékenységre személyiségünk is hajlamosíthat, mint ahogy a betegségek lelki okairól szóló cikkemben már utaltam rá. De vajon egyes személyiségjegyeink bejósolhatják betegségeinket? Az A-B-C-D személyiségtipológia szerint igen. A személyiségtípusok betű szerinti…..
A pofátlanságnak ugyan nincsen határa, de ha lenne mértékegysége, az a „vgg” (viagogo) lenne. Jó pár helyen felhívják már a figyelmet a Viagogo trükközésére, ehhez én magam is szeretnék most csatlakozni, és bemutatni, hogy működik a Viagogo pszichés manipulációja. Nem igazán az IT biztonság vagy…..
totopad 2018.12.12 08:14:50
@munkanélküli informatikus: Nálunk asszony nevezett be egy koncertjegyre (és nem 60-as IQ-val rendlekezik, de nem tudta, hogy kik ők és nem rendszeres koncertlátogató, tehát jóhiszeműen járt el-, maga a jegy 2x-es felárral volt az eredetihez képest, de semmi probléma sem volt vele.
Reckl Amál blogja X-offenders 2018.12.09 00:37:42
Hát, ezt alaposan benéztem! Pár hete még a tehetségkutatók reneszánszának örvendeztem az idei X Faktor első élő show-ja láttán, ma este már csak ámulok - bámulok, milyen groteszk önbecsapássá fajult ez a műsor, amelyet állítólag az ország harmada néz...
totopad 2018.12.10 10:06:58
@Kolompár Magneto: próbálom figyelni az új bandákat, de egy két zenekart leszámítva, semennyire sem fognak meg, és egy egyszeri meghallgatás után, már kukázom is őket.
Amúgy Maiden-en full ugyanez volt, a keménymagot leszámítva. Én Krakkóban láttam őket idén faterommal és mellettünk pl 16-18 körüli csajok voltak, full nem értettük, mi a francot keresnek egy ilyen koncerten. Ugyanilyen "farokfitogtatás" volt. Ez már nem a zenéről, nem a zenészről, nem a közös élményről szól sajnos.
Mátéék történetében szerintem sokan magukra ismerhetnek. Kis pénzgyűjtés céljából költöztek ki Angliába, aztán hazatértek, ahol hamar világossá vált, hogy az élet meglehetősen bonyolult tud lenni… így aztán megint elmentek. Hogy miért, az kiderül az alábbiakból. Három legnagyobb sikerem…..
Elsőre talán túlzónak tűnik az angolok reggelije – vagy inkább lakomája. A sokféle összetevőből álló, kiadós fogás azonban kitűnő energiabomba a hidegebb napokon. Mutatjuk az angolok szalonnás, kolbászos, tojásos, paradicsomos, főtt babos reggelijét...
Akinek volt már szerencséje a helyszínen átélni egy Forma-1-es futamot, biztosan sikerült állást foglalnia a fent említett kérdésben. A helyszíni megtekintés mellett több érvet is fel szoktak sorolni, akik erre esküsznek, ilyen például az egyedi atmoszféra, a verseny hangulata. Ugyanakkor szól bőven…..
Nem áll jól Orbán európai játszmája...
totopad 2018.08.31 15:41:38
@rallus: mond ezt a szr szöveget a tanároknak, orvosoknak, és kérdezd meg azt a párszázezer/milliót, hogy ugyan miért is vándoroltak ki külföldre az emútnyócévben?!
A Fidesz érdemi válasz helyett ellenstatisztikákkal altatja a problémát. A múltkor még az az egy menekült is kimászott a kerítésen. ..
totopad 2018.08.30 11:27:02
@Rettegek mert ballib vagyok: megbszhatod a kibszott statisztikáidat, mennyivel emelkedtek az árak az elmúlt 10 évben? Csak egy rohadt bevásárlás 20-30%-al, tapasztalatból tudom, mert 5 éve külföldön élek ls minden egyes alkalommal, amikor haza megyek ugyanaz a kosár többe kerül, mint előtte 3-4 hónappal.

Pályakezdőként fel tudsz építeni magadnak egy házat? Fent tudsz egy lakást, autót tartani?! Az én generációmból otthon ez nem sok embernek adatott meg.

Az utolsó munkahelyemen már a duplája a bér ahhoz képest, amikor én 6 éve ott dolgoztam, mégse marad ott senki, mindenki ugródeszkaként használja. Dobálózhatsz a statisztikáiddal, de ki fog ürülni az ország és rátok dől az a szr, amit összeloptatok.
totopad 2018.08.30 11:28:15
@Joe1952: a fidesz székházban
totopad 2018.08.30 11:37:12
@Rettegek mert ballib vagyok: dehogy akarom én visszahozni őket, jó nektek ez a náci diktatúra, én azt akarom, hogy ürüljön ki a rohadt ország és a végén az utolsó kapcsolja le a lámpát
Az Átlátszó riportja nyomán mi is megírtuk, milyen változásokat léptetett életbe a Hír TV új vezetősége, már túl azon persze, hogy a vezetőváltás pillanatától kezdve újra szigorúan tilos gecinek gondolni Orbán Viktort, sőt, ami azt illeti, kötelező úgy tenni, mintha senki sem lenne kevésbé geci nála…..
totopad 2018.08.08 16:47:42
@Popelo Fidelium: tehát szerinted tök helyes, hogy lopott közpénzből fenntartott áltájékoztatást, propagandát, néphülyítést? Fegyvert fognak a fejükhöz, hogy itt dolgozzanak?
Hol nem szrom le a megélhetését. Ő választotta ezt a "szakmát".
És ez nem jó emberség kérdése, kiváltképp, hogy semmit sem tudsz rólam és nem is ismersz!
Miután az Orbán Viktort egykor legeciző Simicska Lajos visszaadta a Hír TV-t a Fidesznek, azonnal megszűnt a csatorna legsikeresebb műsora, a Szabadfogás, de a vitaműsor vezetői „szamizdatban” megcsinálták a soron következő, szerda esti adást, amit azóta 151 ezren néztek meg a Facebookon. A műsor…..
Az van, hogy holnaptól, azaz augusztus 1-jétől az amerikai HBO levetíti az Aranyélet első két évadát. Erre szokás mondani, hogy hoppácsak...
„Elég hamar világossá vált számomra, hogy egy álomban élek. Ahogy az is, hogy nem a sajátomban. Miért nem a sajátomban?” – ezt Donáth Mirjam mondta egy tavaly decemberi interjúban itt, a Határátkelőn. Ő egyike annak a három főszereplőnek, akik köré a Menjek/Maradjak csapat…..
totopad 2018.06.20 16:52:14
Nagyon érdekes téma ez és engem is érint.
4 éve költöztem külföldre. Akkor csak úgy voltam vele, hogy mindegy hova, mindegy mit, de nem akarok többet ebben az országban élni. Az első kapott ajánlatot elfogadtam és egy próbát megér alapon nekivégtam. A szüleimen kívül nem volt otthon se kutyám, se macskám, így veszíteni valóm se. Azóta kint megnősültem, a munkaajánlatból jólfizető karrier lett. Nincsenek millióim a számlámon, de ki tudtam egy kényelmes életet alakítani magamnak és a feleségemnek, tudunk gyűjteni, utazni, megengedhetünk ezt-azt. Amikor elindultam, nem igazán voltak terveim, csak változtatni akartam az életemen és bejött. Azóta viszont változtak a dolgok és tervezzük a gyereket, családot. És ez itt a kulcs kérdés.
Én nem szeretném megfosztani a saját gyerekemet a magyarságától. Én -sokáig- nagyon büszkén vállaltam azt, hogy magyar vagyok -bár az utóbbi pár évben, már inkább átokként gondolok erre-. Szerettem magyarnak lenni, amíg ez az átpolitizált álvalóság el nem jött az országba.
Otthon várna egy örökség ház, de félek belevágni. Nem szeretném elkotyavetyélni az örökségem, de annyira bizonytalan minden. Vidékre -Pest melletti agglomeráció- kellene hazamenni egy külföldi feleséggel. Őt sem szeretném kitenni annak, hogy akár egy attrocitás is érje, vonaton, buszonm boltban, azért mert mondjuk nem beszél magyarul. Vagy esetleg a későbbiek folyamán a gyerekemet érje inzultáció azért, mert félvér.
Én magyar céghez az életben nem fogok még egyszer elmenni dolgozni, ezt megfogadtam, mikor eljöttem otthonról. Így megint meg vagyok kötve, hogy valamelyik multinál helyezkedjek el és akkor még kérdés, hogy a feleségem kap-e esetleg állást angollal.
Baromira tud hiányozni az az ország, amiben majd 30 évet éltem, de azt is tudom, hogy valahol az megszünt és ma egy sokkal rosszabb állapotú társadalomba mennénk haza. Én nem szeretnék egy olyan országban gyereket nevelni, ahol megbélyegzik azt, ha valaki más, mint azt se, hogy norma legyen a segítségnyújtás elutasítása.Nem dugom homokba a fejem, látom, hogy mi zajlik a világban, de egyszerűen elborzaszt az, ami ma otthon történik és ez egy olyan dilemma elé állít, ami folyamatosan gyötör.
Orbán Viktornak jobban meg kellene gondolnia, hogy kinek nyilatkozik!..
totopad 2018.06.08 15:00:31
@Hilda kisfia: szimplán politikai nézet alapján képes lennél embereket kivégezni? ez most komoly? 2018-ban ez a szint?
Az alábbi történet sztoriszinten egy teljesen hétköznapi esetnek tűnik: emberünknek kellett egy fülhallgató, bement hát a legközelebbi üzletbe, megvette, de sajnos nem volt szerencséje, mert az új füles hamarosan tönkrement. Uncsi. A részleteket tekintve azonban elég elképesztő, ami a Köki…..
A Czeglédy Csabáról több lejárató riportot készítő Tv2 Zuschlag Jánossal bizonyítaná igazát, írja a hvg.hu. A cikk szerint egy tárgyaláson elhangzott, hogy "egy, a Tényekben korábban elsötétítve bemutatott „tanú” gyakorlatilag Zuschlag magyar hangja volt, csak kvázi statisztaként ismertette a…..
"Az, hogy meleg vagy, nem számít. Isten ilyennek teremtett, és ilyennek szeret, és számomra ez nem számít. A pápa ilyennek szeret. Boldognak kell lenned azzal, aki vagy." - mondta Ferenc pápa Juan Carlos Cruznak, a chilei Fernando Karadima atya által elkövetett molesztálások egyik (immár felnőtt és…..
Rengeteg film van, amelyben Harley-Davidson motorokon száguldoznak a szereplők, ám a Terminátor 2. - Az ítélet napja című mozi legendás üldözési jelenetében szereplő Fat Boy alighanem a leghíresebbek között van. Ezt a motort lehet napokon belül megvenni...
totopad 2018.06.01 11:09:32