Regisztráció Blogot indítok
Adatok
eerrre

0 bejegyzést írt és 11 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Régóta húzódó probléma a volt Városi Mozi sorsa. Több éve, hogy bezárták már, azóta az állapota folyamatosan romlik. Több ötlet is született az újrahasznosításra, ezek közül a teljesség igénye nélkül néhány:- Helytörténeti múzeum (ezt többen elvetették, mert…..
eerrre 2009.06.01 13:12:10
Nem tudom mit vártok Zombor Gábor és szakmunkás brigádjától...gusztustalan amit művelnek, olyan pályázatot írtak ki amely eleve kizárta annak a lehetőségét , hogy itt a fiatalok nyerjenek teret. Ugye ki az az őrült aki rákölt 250 millió ftot, majd fizeti a bérleti díjat emellett az ifjúság számára csinál kulturális szórakozást.Ebben nincs üzlet. Ezzel szemben a kaszinóban van pénz...Itt az alapvető koncepciónak annak kellett volna lennie, hogy a város önerőből felújítja az épületet, majd kiadja bérbe. Csakhogy Kecskeméten a fiatalokra magasról szarnak. Önkormányzat egyik feladata többek között az ifjúság védelme is, ezt mindig elfelejtik. Nem tudom elhinni , hogy az évek során erre ne lett volna pénz, annyi másra baromságra viszont van. Nézzük csak, ugye a KTE pályát most vissza akarják vásárolni, kb 2szer annyiért 1.5 milliárdért. Normálisak? Majd parkosítanak:) Mert a nyugdíjasoknak nem tetszik ha ott van valami, meg a régi kádereknek meg a Malom központnak stb...persze korrupció nincs a városban.
Nekem nincs kifogásom azzal kapcsolatban , hogy játszótéren 10 után ne legyen senki, jogos. Az is jogos , hogy ne dohányozzanak ne ordibáljanak. Azt is megértem, hogy nem a templomnál kell bmx-ni. Sőt magánvéleményem szerint én a szemetelést is büntetném, de ez most nem ide tartozik.
DE! Az nagyon nincs rendben ha állandóan elveszünk vmit és nem adunk cserébe semmit. Fiataloknak nincs megfelelő helye Kecskeméten, semmi...Csodálkoznak, hogy a köztereken vannak? Erre mi a város válasza? Betiltjuk kizárjuk megtiltjuk stb... Ezzel csak azt érik el, hogy elmenekül innen mindenki.
Bocsi ha kicsit hosszú voltam, de kijött belőlem...
ui: éljenek a nyugdíjasok!:)
Először is köszönetet mondanék EXplorer szerkesztőtársnak a segítségéért, amit a sikeres blogozáshoz nyújtott! :-)Amint azt a címből is láthatjátok, egy új cikksorozatba kezdünk mely egy kis időutazásra invitálja az érdeklődőket. Ezek a cikkek városunk történelmének…..
eerrre 2009.05.26 18:09:40
Érdekes és jó írás ez. Ugye a Komcsi korszak alatt Kecskemét rengeteget fejlődött, megyeszékhely lett, megduplázódott a lakossága. Viszont amit a belvárosban műveltek: Aranyhomok, Lordok háza, stb stb az égbekiáltó bűnnek nevezném...

Kedves szerkesztők! Erre tervezitek, hogy megjelentek?

www.kecskemetitv.hu
Hogyan használhatják ki a kis és középvállalkozások azt a tényt, hogy a külföldi befektetők és vállalkozások versenyképes heyszínnek tekintik Kecskemétet? Erről is lesz szó a Berano Hungary Kft. pénteki partnertalálkozóján.


A Mercedes beruházás következményeként a külföldi befektetők és vállalkozások versenyképes helyszínnek tekintik Kecskemétet, a város felkerült a világ gazdasági térképére. A jelenlegi gazdasági helyzetben ezt a lehetőséget a helyi és megyei vállalkozások is jól ki tudnák használni. A rendezvényen ezekről a kecskeméti lehetőségekről adunk tájékoztatást vendégeink számára.

A rendezvény időpontja:
2009. május 29. (péntek) 15 óra
Helye: HOLLÓ Vendégház (Kecskemét-Katonatelep)

Fővédnök: Dr. Zombor Gábor polgármester
Védnök: BKKM Kereskedelmi és Iparkamara


PROGRAM

15 órától Regisztráció
15.30 Dr. Zombor Gábor Kecskemét polgármestere előadása
Téma: Kecskemét város versenyképességének javítására irányuló gazdaságfejlesztési beruházásai
15.45 Dr. Balogh László a DARFT társelnöke előadása
Téma: Régiós fejlesztések
16.00 Szemereyné Pataki Klaudia alpolgármester asszony előadása
Téma: Új üzleti lehetőségek Kecskeméten
a Mercedes-Benz beruházása révén
16.15 Dr. Svébis Mihály Megyei Kórház főigazgatója előadása
Téma: Kecskemét Megyei Kórház beruházása
16.30 kávé szünet
17.00 Jánosi István Hírös Sport Kft. ügyvezető igazgatója előadása
Téma: Kecskeméti Élményfürdő beruházás
17.15 Dr. Danyi József Kecskeméti Főiskola rektora előadása
Téma: Kecskeméti Főiskolai beruházása és a mérnökképzés helyzete
17.30 Halász István BKKM Kereskedelmi és Iparkamara ált. alelnöke előadása
Téma: a Kamara szerepe a kecskeméti beruházásokban
17.45 Konzultáció az elhangzott projektekkel kapcsolatban
18.30 Állófogadás, kötetlen beszélgetés
Kecskemét Villamost Kecskemétnek! 2009.05.16 12:47:00
Nem tudom, tudtátok-e: "Az 1890-es évek végén, az 1900-as évek elején 3 villamosjáratot terveztek megvalósítani Kecskeméten. Ezekben az években hozták létre – teret hagyva a villamospályának – a Rákóczi utat, tervezték a Vásári utca (a mai Petőfi Sándor utca…..
eerrre 2009.05.18 10:26:32
@meple:

Ugyan már, ha akarják meg lehet oldani. Sztem meg nem a Rákóczi úton kell mennie, inkább a Nagykőrösi utcán. Amúgy ha jársz Szegeden, nézd majd meg milyen szűk utcákon megy a villamos a belvárosban.
De mind1, a lényeg ,hogy legyen normális tömegközlekedés, nekem mind1, hogy villamossal vagy anélkül. Felháborító, hogy egy 35 ezres Szekszárdon jobb a tömegközlekedés mint itt, ahol folyamatosan emelkedik a népességszám.
eerrre 2009.05.18 20:01:30
@whipy:

hagyjuk már:) Szerinted mikor épült Szombathelyen, Pécsen Szegeden Nyíregyházán mennyien laktak? Na ugye...
eerrre 2009.05.18 20:03:45
@whipy:

Szegeden tanulok én is, vasútállomástól a belváros 15 20 gyalog... további 10 perc gyalog a belváros és ennyi.. Miről beszélsz?