Regisztráció Blogot indítok
Adatok
IPG

16 bejegyzést írt és 127 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Gyerekkoromban a mainál sokkal több helyen lehetett a fény- és félsorompók helyett teljes szélességű tekerőseket látni (általában szakállasakat). Már úgy értve, hogy bent Budapesten: ilyen volt például a lajosmizsei sorompónál, vagy éppen a pécsi és balatoni vonalakon azon a környéken, ahol ma az…..
Tanulságos írás jelent meg az iho-n, ahol vélhetően vagy a kivitelező, vagy a NIF embere magyarázza a bizonyítványt azzal kapcsolatban, hogy miért szükséges 10 hónapos leállás a vonatközlekedésben a Rákos-Hatvan vonalon. Eleve igen érdekes az írás eleje, ahol bemutatásra…..
Üdvözöllek a frissen indult Városi levegő urbanisztikai és közlekedési blogon! Az ünnepélyes negyedik posztban a MÁV(-csoport) elmúlt huszonhat évét értékeljük. Bemutatásra kerül minden lényeges megvalósult és elmaradt fejlesztés. A poszt végén szavazhatsz: szerinted mi a legnagyobb hiányossága a…..
Bekövetkezett az, amire titkon senki sem, illetve mindenki számított: a Kis-Gellérthegy domboldala tovább csúszott, így teljesen leállt a vonatközlekedés. A hétfői hószállingózos reggel után egy szép napos "tavaszi" napot kaptunk ajándékba, ezt kihasználva készítettem pár…..
Ebben a pillanatban zuhant be a postafiókomba a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium várva-várt közleménye a január elseje óta létező megyei-alapú autópályadíjakkal kapcsolatos változásokról. Sajnos továbbra is fizetősek lesznek a fontos autópályakivezető-szakaszok, így például…..
Még aki nem is dohányzik sem ért feltétlenül egyet a dohányzás már-már vallásos, olykor szinte embertelen üldözésével. Szigorúan embertelen, kapitalista okfejtés következik. A poszt szándékosan rideg, az emberélettel, az egészséggel, mint önálló értékkel nem kalkuláló…..
Az előző írásban megkezdtem a menetrendekben fellelhető "kódolt" buktatók, feszültségek vizsgálatát a stokkozási kényszerrel. A folytatásban fordítok a szemléletmódon: megkeresem azt, hogy az állomások, csomópontok milyen mértékig képesek egyes üzemszerű (vagy éppen nem…..
IPG 2013.06.20 13:53:02
@Laptoptáskás Ügynök: Köszi, ez nekem újdonság volt. :)
Folytatjuk megkezdett cikkünket a Balaton északi partjának vasúti menetrendjéről. Az előzőekben szót ejtettünk a menetidőkről, eljutási lehetőségek számáról, egészen az 1980-as évekig visszatekintve. Következzen most két további tényező: Az eljutási…..
A közelmúltban ünnepeltük a londoni metró születésnapját, gyorstalpalón egy-két képet felvillantottunk a kötöttpályás üzemek életéből, most ismerjük meg ezt a hálózatot közelebbről! Ma egy kisebb falat következik: mindössze két megálló (a két végállomás), csupán…..
IPG 2013.04.18 12:23:38
Különös eset miatt kellett intézkedniük a rendőröknek a Fehérvári úton. Április 15-én, éjfél után figyeltek fel a helyi polgárőrök arra, hogy valami furcsaság suhan a Fehérvári úton a síneken. Közelebb érve kiderült, két egyetemista egy házilag barkácsolt hajtányon…..
Két bejelentés is érkezett a Jarokelo.hu-ra a Szilágyi Erzsébet fasori villamossínekről, ahol az átkelést jelentősen megnehezíti a bomladozó aszfalt. A Városjáró blog töltötte fel a lenti képet a Szilágyi Erzsébet fasor XII. kerületi részéről. A beszámoló szerint…..
A sorozat előző cikkében áttekintettük, hogy hogyan lehetne a vasutat sikeresen fejleszteni. Az ott elhangzott elméleti ömlengés után lássunk néhány gyakorlati példát arra, hogy milyen módszerekkel tehetőek adott pályaszakaszok előnyösebbé a rendszer egésze szempontjából, mint…..
IPG 2012.05.22 13:44:38
@Laptoptáskás Ügynök:
Elnézést, a tárgyat kihagytam, az Érd elág-Tárnok közti pályára gondoltam. (félreértés ne essék)

És akkor az alsói vonalon csak távolsági forgalom lenne? Nagytétényt megértem, de Albertfalva és Tétényliget ennyire kietlen lenne, vagy az alsó pályás zónázók megállnának ott is? Kastélyparkra nem terveznek mh.-t? (Esetleg Albertfalva mh. lenne a felső vonalon is?)
Kedves olvasóink! Bizonyonyára ti is szomorúan tapasztaltátok, hogy egy ideje nem érhető el a Közhír archívum, és honlap. Ennek oka, hogy a szerver, melyen anyagainkat, weboldalunkat, archívumunkat tároltuk, a Kari Napok előestéjén sajnálatos módon, tartalmával zsebében…..
IPG 2012.04.17 10:19:21
vonatmagazin Igazi Gysev Es kocsi 2011.12.19 06:00:00
A hétvégén Sopronban jártam, és Bécsbe menet a vonatablakból érdekes dologra lettem figyelmes Sopron Déli Pu-on áthaladva: az ablakon kibámulva Gysev Es kocsikra kaptam fel a fejem. Régóta vadásztam már ilyen kocsit ábrázoló képre, mert N-es méretben a Minitrix kéttengelyes…..
R. Donát a bátrabb emberek közé tartozik, ugyanis vállalta, hogy megjelenhet a neve a posztnál, de azért én mégis inkább maradnék ennél a verziónál. Egy folyamatosan visszatérő témát vesz elő ismét a fiók aljából, amit személyes tapasztalatain keresztül tár elénk. Örök…..
IPG 2011.09.07 14:34:35
@fizeto_utas: Nyilván éjszaka ha látni is akar az első lámpájával, akkor nem fogja villogóra rakni. :)
1, Halász Halálesetek száma per 100,000 teljes munkaidőben foglalkoztatott fő: 200 Balesetek száma per 100,000 teljes munkaidőben foglalkoztatott fő: 800 2009-ben átlagosan ebben a munkakörben: 6,700 fő dolgozott Átlagfizetés: $22,160  2, Tűzoltó Halálesetek száma per…..
Ezt -az amúgy viszonylag szimpatikus- Norbi gyereket sose értettem, nincs hangja, de tényleg semmi, mit keresett ez bármilyen tehetségkutatóban?  ..
Ránézésre biztosan belekerült pár vicceskedő idióta is, de így jár az aki nem tud méltósággal viselkedni mindig, mindenhol!www.ugo.com/best-of-web/the-50-worst-band-photos-ever..
IPG 2011.05.08 12:38:02
Ma kézbekaptam városunk első "durvánnyálcsorgatós" bicaját, amit Sanyi mindmáig dugdosott a szemünk elől. Pár dolog még félkész stádiumban van, de ahogy fotósunkat ismerjük, keményen forog az agya azon, mi hogyan legyen. Én viszont nem bírtam magammal, és megküzdve a…..
Húsvét körül az ország nagyobb részén már kifejezetten jó idő volt, sok kerékpáros, köztük Dzsaszper is előmerészkedett és nyeregbe pattant, ami persze városban nem mindig egyszerű és biztonságos. Az elmúlt napokban kétkerekűzve a következőket tapasztaltam:…..
IPG 2011.04.28 10:00:57
@theutat villám: Ha időben kiteszed az indexet, akkor nem megy be melléd.
IPG 2011.04.28 10:12:26
@donfuligjimmy: Magamból indultam ki, bocsi. :) Volt már ilyenből balesetem nekem is, hogy kedves autós kollega beparkolt jobbra index nélkül a pirosnál álló kocsisorból, amit én szabályszerűen előztem végig jobbról. Volt egy tükre, én meg repültem három métert.
IPG 2011.04.28 11:15:37
@theutat villám: Az valóban fail, aki autóval barom az kerékpárral is az lesz.
Kooperációs közlekedés ftw!
Vastagbőr Rohad a metró is 2011.04.21 13:01:00
Tegnapelőtt az elmúlt évek legkomolyabb üzemzavara történt a budapesti tömegközlekedésben, a 3 metró vonalán kigyulladt és porig égett egy metrókocsi. "Szerencsére" a vonat ajtóhiba miatt már korábban kiállt a forgalomból, így üresen állt az Árpád hídi…..
Mi sem lehet jobb időpont egy utazási blog indítására, mint a szezon kezdetének számító Utazás Kiállítás "előestéje". Az első bejegyzés mégsem erről szól, hanem egy gyermekkori szerelemről, egy olyan helyről ami sok-sok évig meghatározta az életemet. Gyermekek…..
Subba Faszkorbács: Mizu 2011.04.06 16:36:00
TISZTÁBAN VAGY VELE, HOGY MIT SZABADÍTOTTÁL A VILÁGRA FLUOR?!  Nem elég már az a kibaszott tenyérbemászó feldolgozás??   ..
IPG 2011.04.07 18:52:32