Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Tibiflowing12

0 bejegyzést írt és 20 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Tegnap este, amikor az oslói támadások elsői hírei után már folyamatosan a CNN breaking newst néztem, a műsorvezetőkkel és szakértő kommentátorokkal együtt egyre nőtt bennem is a meggyőződés: iszlám fundamentalisták voltak. Már megint ők. Hát persze. Nem akartam azt a hibát…..
Modorosblog A túravezető 2011.06.05 16:58:00
-Hejj, micsoda túrák, micsoda emlékek, kalandok... amikor összetrombitáltuk a családokat, aztán szombat reggel 8-kor találkoztunk a szentendrei HÉV-állomáson, a Nyugatiban vagy éppen a Bécsi útnál, a buszoknál? Sok kis csúnya, gombafrizurás, SZTK-keretes gyerek tépőzáras…..
Az alábbiakban közzéteszem hosszadalmas munkámat, Richard Dawkins Coyne atyával készített interjújának magyar feliratos verzióját. Régóta el akartam már készíteni, és megfogadtam, hogy addig nem is írok a blogra. Végre itt van hát. Az interjú valami tévéprogramhoz készült…..
Tibiflowing12 2010.08.03 12:45:57
Elöljáróban: nem néztem meg a videot, majd ha lesz időm rá, akkor. Lesz.

Van ez a világ teremtése ügy. Hogy akkor most az volt-e vagy van-e. A probléma abból adódik, hogy általában maguk a keresztények sem értik az alapokat. A Teremtés egy ontológiai ügy, mondhatjuk, hogy semmi köze az időbevetettséghez. Ami köze mégis van, az épp maga az időbevetett világ "kibomlása", a történet vagy történelem. A Teremtés nem az időben történik, mivel az idő az már a teremtett világ egy "tulajdonsága". Ontológiai szinteken egyre inkább nincsenek tulajdonságok: Isten nem beszélhető el dologként (végső soron azzal, hogy így beszélek róla, már nem Istenről beszélek!), nincsenek tulajdonságai, mint a dolgoknak. Hogy Istenről mégis beszélhetünk, az annak köszönhető, hogy a Teremtésben mégis képes megnyilvánulni. Bizonyos ókeresztény falfestményeken látunk olyat, hogy egy láb "nyúl" le a felhőkből - ez pontosan erről szól, hogy Isten egyszerre van a Teremtés feletti síkon és egyszerre van jelen a Teremtésben is. A feje / keze az Égben (az Egek egében, ahogy Szt. Ágoston nevezi a föld egénél magasabb eget), a lába a Földön. (Erről röviden írt az ókeresztény szerző, Euszébiosz is!) A katolikusoknak sokkal többet kéne hindu és buddhista filozófiával foglalkozniuk, ott elég világosan kiderülnek ezek a dolgok. Akkor például nem kevernék a létfeletti és létbevetettségi kérdéseket sem.
Harmadjára rendezték meg Orfűn a Lovasi András által megálmodott alterfesztet, melyre idén először én is eljutottam. Ráadásul első hivatalos akkreditációmra is sor került ennek apropóján, amiért ezúton is köszönet az illetékeseknek. Egy fesztiválról írt beszámolónak…..
Néhány napja estig voltam az irodában, ahonnan átsétálva a karácsonyi díszkivilágításban tetszelgő városon az Astorián kötöttem ki. Nagy meglepetésemre összetalálkoztam a 18 éves unokatestvéremmel és két barátjával. Még nagyobb meglepetésemre egy íj volt náluk a hozzá…..
Praxis Oltsak, vagy ne oltsak? 2009.12.05 07:49:00
Elegem van az orvosokból, hogy egyik ezt mondja másik azt mondja és a laikus képtelen eldönteni mivel tesz jót: ha oltat, vagy ha nem oltat. Ki az istenre hallgassak ha nem rájuk hisz ők ezt tanulták. De ha ők se tudják eldönteni akkor én hogy? Nagyon pipa vagyok. Magamért is aggódok…..
Érdekes felvetés került napvilágra az online médiában, mely szerint igenis lehetséges rendszert találni bármilyen összeállításban. Ebbe beletartoznak a mozifilmes plakátok is, melyekben a két legtöbbször használt szín a sárga és kék kombináció. Ezt hivatott szemléltetni az…..
Állítólag nem illik ilyet mondani, de társadalmi fejlődésünk szempontjából hasznos volt, hogy ma lövöldöztek a Pécsi Tudományegyetemen. Hasznos volt, mert nem mutogathatunk majd kifele, hogy pfuj, mennyi hülye él az USÁ-ban. Hülyék tényleg élnek, ráadásul valóban sokan is…..
MedIQ Legyél a bőrömben! 2009.11.17 19:21:00
A Live in My Skin az egyik legötletesebb egészségügyi kampány, amivel valaha is találkoztam. Egy amerikai gyógyszercég állt elő azzal a javaslattal, hogy vállalkozó kedvű orvosokat hollywoodi sminkesek alakítsanak át olyanná, mintha pikkelysömörük (psoriasis) lenne, ami egy…..
Tibiflowing12 2009.11.17 22:42:37
@Mostly Harmless: Itt persze pszichoszomatikus problémáról is szó lehet, a szilárd táplálékról nem is beszélve. :)
Tibiflowing12 2009.11.17 23:15:09
@Mostly Harmless: Tehetnél egy próbát, Magyarországon elég sok forrás van. :) Engem is izgat ez a dolog, nem kötekedésből írom.
  A Markíza szlovák kereskedelmi televízió tudósításának tanúsága szerint Rytkó Emília elhagyta Magyarországot, és Szlovákiában telepedett le.   Az Országos Választási Iroda egykori vezetője áttelepülését követően a szakmájában helyezkedett el:…..
Tibiflowing12 2009.11.15 21:38:51
A béka marad Önhétfogás 2009.11.10 23:01:00
A neurológia egy izgalmas kérdéséről lesz szó, olyanról, ami azután messzeható filozófiai következményekkel is bír, elsősorban az empirizmus (a világ tapasztalat általi megismerhetősége) egyfajta kritikájaként. A kérdés egyszerű: Miért nem tudjuk magunkat csiklandozni? Több…..
Tibiflowing12 2009.11.15 17:00:54
@sncf: Valaki ott volt a tegnap esti Feldmár előadáson? ;)
Régi haverunk, a lóbaszó Rodell Vereen három évet kapott a legutóbbi húzásáért, remélhetőleg a sitten megtalálja majd az állati szerelmet, amit annyira keresett! ..
Tibiflowing12 2009.11.05 12:14:34
w Kérem kapcsolja ki 2009.10.29 05:30:00
Mivel a gyerek lelkileg vashiányos, viszonylag gyakran kell őt gépek közelébe vinni; az mindegy neki, hogy mozdony, autó vagy hajó, csak nehéz gép legyen. Erre szerencsére sok lehetőség van a kisvasúttól a múzeumon át a veteránautó-kiállításig, csak azt sajnáljuk, hogy katonai…..
Tibiflowing12 2009.10.29 10:03:34
@kilobike: Ehhez a mindenhol zenét hallgatáshoz hozzáfűznék valamit. Én egy baromi jó dolognak tartom, hogy lehetséges a mobiltelefonról kihangosítva zenét hallgatni. Számtalanszor előfordul, hogy éppen így a legegyszerűbb megmutatni valakinek egy zenét, dalt. De inkább szégyenkezve azt mondom, hogy "á majd átküldöm emailen vagy valami", csak mert a mobilról zenét csattogtatás cigányszokás, és itt most a nem roma gyerekeket is értem ez alatt. Jó lenne a kihangosítható mobil, ha nem a cigánykodás mintája volna így belehallgatni egy zenébe.
Mint tudjuk, Bécsben kitört a diáklázadás, vagy valami afféle. Amikor nálunk 2006-ban bevezették a tandíjat, néhány túlsúlyos, szépen borotvált, öltönyös és zselézett úrfiú és úrleány (továbbiakban HÖKös) kidugta a fejét államilag finanszírozott irodájából, majd…..
Kicsit megkésve, de elkészült a Quimby legutóbbi slágerének, az Ajjajjajnak a klipje, aminek a premierjét most minden Lángoló Gitárok-olvasó élvezheti. Szokásunkhoz híven mindezt megspékeljük egy terjedelmes interjúval, ami Kiss Tiborral, a zenekar énekes-gitárosával készült.…..
Ördöglakat Pentominó téglalapok 2009.10.21 21:50:00
A 12 pentominó elem összesen 60 kis négyzetből áll. (A bevezető cikk itt.)  Ez jó, mert a 60-nak nagyon sok osztója van, így többféleképpen is felírható két egész szám szorzataként. De ha geometriai összerakó játékokról esik szó és még két szám szorzata is felmerül,…..
Tibiflowing12 2009.10.22 00:07:34
...valószínüleg én vagyok. " Jössz gázlámpás gyilkosra? ". Ejjj mennyi frappáns ember él a környezetemben... :-) Arról nem is beszélve, hogy a szórólapon ööö FLÁJEREN! is szerepel, hogy a Gaslamp az egy San Diegoi negyed, ahol sokat játszott és elmondása szerint azt…..
Tibiflowing12 2009.10.22 00:06:04