Regisztráció Blogot indítok
Adatok
a sötétség seregeinek vezénylő tábornoka

0 bejegyzést írt és 418 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Kedves Barátaink! Hihetetlen, de meglett a titokzatos "Velencei fényképalbum" szerzője, akit legutóbbi posztunk felhívása alapján  Vizi-Bognár Mónika és Németh Tamás közös munkával végül megtalált. Mindkettőjük kiindulópontja az Albert Schweitzerről készült portré…..
Nos mint kiderült nem véletlenül nem értettem, miért van szükség a favágásra az Olimpiai parkban (amelyről ma egy felháborodott olvasónk számolt be) és miért nem emlékeztem, hogy ez bármiylen tervben is szerepelt volna. Íme Rogán Antal, V. kerületi polgármester…..
a sötétség seregeinek vezénylő tábornoka 2013.09.13 17:58:15
@álfirkász: A Soós 3 sarokkal arrébb üzemel egy sokkal tágasabb, átláthatóbb, szebb üzlethelyiségben.
Egy normális országban Lázár János ma este már nem lenne kormánytisztviselő. Igaz, normális országban maga a kormány sem kacsintgat ki a holokauszttagadók felé... Ötmilliárd forintot ad a kormány a holokauszt gyermekáldozatainak tiszteletére kialakítandó emlékhelyre. A helyszín…..
Magyarország Alaptörvénye a házasságot egy férfi és egy nő kapcsolataként definiálja, a család pedig házasságon vagy szülő-gyermek viszonyon alapul a jogszabály szerint. A Polgári Törvénykönyv is hasonlóan rendelkezik, így hátrányosan megkülönbözteti azokat a családokat, akik ettől a modelltől…..
Kicsit túl prezis nekem, pár egyszerű kép nekem többet mondana, de biztos ez volt a feladat. Na de a lényegből ez semmit nem von le, az elképzelés nekem tetszik: villamost az Infoparkba! (tipp: delbudamaskepp.blog.hu) Frissítve: Az egyik szerző, Munkácsi Kristóf képekben is…..
a sötétség seregeinek vezénylő tábornoka 2013.05.22 10:31:48
„Jósolni nehéz, különösen a jövőre vonatkozóan” (Mark Twain) Úgy esett, hogy az első pun háborúban (Kr. e. 249) Publius Claudius Pulcher konzulként, a római hajóhad élén a szicíliai Drepana kikötőjénél szembekerült a karthágói hajóhaddal. Az ütközet előtt a…..
Így tisztelték a jogállamot a jogállam legharciasabb védői: ahogy a Heti Válasz cikkéből kiderült, a Sirály romkocsma mintegy másfél éve szabálytalanul üzemelt. Azzal, hogy van egy meghitt kis helyszín, ahol ellenzéki, kormány- és rendszerkritikus csoportok szervezkednek,…..
a sötétség seregeinek vezénylő tábornoka 2013.04.05 13:18:10
@Fedor: OK, akkor tekintsünk el az illegális italmérés körüli problémáktól, és nézzük csak ezt a két mondatot: "a Sirály klubot működtető Marom Kulturális Egyesületnek a főváros álláspontja szerint azért kell kiköltöznie a helyiségből, mert két éve nem fizettek bérleti díjat. Schönberger Ádám, a Marom egyesület egyik képviselője ugyanakkor állította: azért nem fizettek, mert eddig nem volt érvényes szerződésük, ennek véglegesítése folyt a vagyonkezelővel."
Én azt gondolnám, hogy a dolgok normális menete az, hogy ha szeretnék egy ingatlant használni, megkeresem a tulajdonosát, megkérdezem mennyiért és milyen feltételek mellett adná bérbe, majd pedig, ha tetszik az ajánlat, kötünk egy szerződést. És csak AKKOR kezdem el használni az ingatlant, ha ez a szerződéskötés megtörtént.
Forrás: Váralja Szövetség A Regnum Marianum helyének rendezéséről már volt egy poszt az Urbanistán, a legutóbbi önkormányzati választásokon ugyanis a Jobbik rukkolt elő az újjáépítés ötletével. Már akkor is leírtam a véleményem: a Rákosi által felrobbantatott…..
A napokban új szakaszába lép a szívünknek oly' kedves Nagy Rezsicsökkentés: megkezdődik a Fidesz aláírásgyűjtése a rezsicsökkentés védelmében. A kormánypárt ellenzéki üzemmódja az aláírásgyűjtéssel új fokozatba kapcsol, de nem csak az utcákon folyik a hősies…..
a sötétség seregeinek vezénylő tábornoka 2013.03.20 09:22:28
@serial sinner: A legnagyobb gond, hogy a Fidesz egyáltalán megnyitotta ezt a frontot. A rezsicsökkentés bedobása előtt abban nagyjából egyetértés volt, hogy szarban vagyunk, csak arról folyt a vita, hogy ki miatt.
A rezsicsökkentés ezt a közmegegyezést rúgta fel, és így magasabbra helyezte a lécet a többi párt számára is. Csak éppen azzal nem számoltak, hogy a többi párt mindenféle kormányzási felelősség nélkül gyakorlatilag azt ígér/követel, amit akar. Mint ahogy meg is tették.
Gondoljatok bele: ha mondjuk egy ellenzéki párt hozakodik elő (először) a rezsicsökkentéssel, azt nem igazán lehetett volna hova tenni, hiszen épp az ellenzék sulykolta állandóan azt, hogy mekkora bajban van az ország.
Vendégszerzőnk megtalálta magát az elhíresült ELTE-s diáklistán. * Meglepődtünk, felháborodtunk, nevettünk az ELTE-s diáklistán. Itt az ideje, hogy levonjuk a tanulságot. A hökösök körül terjengő pletykákat még azok is kívülről fújták, akik egyébként tényleg tanulni…..
a sötétség seregeinek vezénylő tábornoka 2013.02.26 15:27:01
Ez az egész listabotrány akkor válik különösen gázzá, amikor külföldön ekkora faszságokat hoznak ki belőle:
www.timesofisrael.com/budapest-u-suspends-students-for-alleged-jew-lists/

Így indul a cikk: "The rector of the University of Budapest suspended student council members suspected of listing of Jews and other minorities."
  Csekati Fürdőhangulat című képét az Indafotó Urbanista-csoportjába töltötte fel. Köszi! Persze az ember tudja, hogy az országok, városok vezetői jót akarnak, de egy gonosz hang mégis azt súgja olykor, hogy a nagy közérdekű fejlesztések mögött - horribile dictu -,…..
„Bizony, a rasszizmus az az ár, amit mindenkinek meg kell fizetni, aki csatlakozni akar a mai magyar politikai jobboldalhoz” – szól Ara-Kovács Attila írásának határozott tételmondata a Magyar Narancsban. Bár a szerző egy nappal később, a lapunkhoz eljuttatott…..
a sötétség seregeinek vezénylő tábornoka 2013.02.07 11:42:40
@Zb74: Az a legdurvább, hogy ha ezt Andrassew orra alá dörgölnéd, jönne egy zseniális érvelés, amit már oly sokszor hallottunk (én legutóbb az Ungváry-Stumpf vitában): "Lehet, hogy Schmidt Mária nem ezt mondta, és a bécsi zsidó lap torzítva tudósított, de nem lehet véletlen, hogy a tudósító épp ezt hallotta ki a szövegből, és hát, tudjuk jól, hogy Schmidt Mária (->Orbán->Jobbik->Hitler) valójában erre gondolt, csak (még) nem merte tisztán kimondani."

(A Stumpf-Ungváry vitában egyébként kb. úgy hangzott a dolog, hogy miután Ungváry elismerte, hogy esetleg valóban torz képet mutathat Magyarországról a Lendvai-film, feltette a kérdést: vajon miért van az, hogy a nyugati rendezők ezt a torz képet látják? Hát akkor ugya mégiscsak lehet valami baj...)
Roberto, a mulatós masszőr koncertjén Zámbó Árpy háttértáncol. Olyan ez, mint amikor meteor csapódik egy árvízkárosult házába...
a sötétség seregeinek vezénylő tábornoka 2013.01.29 09:37:36
Egyszer összegyűjtöttük Kéneország sirámait, a rendes mindenoldali pártok óhajától a rendes nyugdíjasok és mai fiatalok kívánalmáig. De kik szerint kéne? Bestiáriumunk Kéneország népéről. További megfejtéseket várunk kommentekben. A jobboldali, aki baloldali. A baloldali,…..
a sötétség seregeinek vezénylő tábornoka 2013.01.28 09:24:40
A fenti remek fotót Vox töltötte fel az Urbanista indafotós gyűjteményébe, alatta meg ez a párbeszéd olvasható: Mindennek azért van most apropója, mert felmerült, hogy korlátot kellene építeni az Alagút bejáratának tetejére. Ugyanis évente történik hasonló baleset,…..
Az amerikai Élelmiszer és Gyógyszer Ügynökség (FDA) egy speciális ajándékot hozott nekünk: a genetikailag módosított lazacot, mely kétszer olyan gyorsan nő, mint a természetes társa. Részlet az USA Today december 21-i számából: „A Élelmiszer és Gyógyszer Ügynökség…..
a sötétség seregeinek vezénylő tábornoka 2012.12.24 09:35:57
@biobender: Ez az egész génmódosításos "életminőség-javítás" egyszerűen rossz irány. Engem a Hoarders című (beteges gyűjtögetőkről szóló) dokusorozat egyik szereplőjére emlékeztet, aki, miután telerakta minden szarral a házát, és már szinte mozogni sem tudott benne, ahelyett, hogy elgondolkodott volna az életmódján, inkább bérelt egy konténert, hogy nyerjen némi tárolóhelyet.
Ez itt a lényeg (@Toma001):"Bőven van elegendő élelmiszer mind a 7milliárd ember számára, csak igazságtalanul van elosztva."
A múltkori bejegyzésmeben már foglalkoztam azokkal a nehézségekkel amelyekkel az néz szembe aki korlátozni kívánja az amerikai lakosság fegyvertartási szabadságát, de egy fontos összetevőjét a képletnek csak érintőlegesen hoztam szóba. A fegyvergyáros lobbit. Egy, a Mother…..
Nyilvánosságra került a lista, amelyből az érdeklődők megtudhatják, hogy mely egyetemi szakokon nem  lesz egy darab  államilag támogatott hely sem jövőre. A proscribált diszciplínák nem fölöslegességi hanem alfabetikus rendben sorjáznak, így azonnal szemet szúr az…..
a sötétség seregeinek vezénylő tábornoka 2012.12.22 10:02:06
@De gustibusaut bene, aut nihil: Értem én az iróniát, de az sajna nem igazán talált.
Az andragógia helyzete kb. olyan, mintha valamiért a tibetológus szak hirtelen felkapottá válna, és egy csomó műkörmös cica egyszerre a jakvaj lelkes híveként tolakodna a pár éve létrehozott egyetemekre, hogy ezt tanulhassa. Aztán pedig (valós sztori) meg lenne sértődve, ha az egyik ZH-n éppen nem megy ki az előadó, és nem lehet nyugodtan kiírni az egész anyagot a (fénymásolt) jegyzetből.
Mese habbal Bilbó, aki Zsákos, egy csordányi törp, komótos játékidő, hullámvölgyes baktatás, megházasítva egy újabb dimenzióval, expresszív tájképfestészet közvetlenül a szem előtt...Valami ilyesmi képpel az agyában cammoghat ki a néző a vetítőteremből, és az istenért…..
Gery Greyhound (a Mi éveink, és a Best of Gyurcsány videók készítője) egy hiánypótló és egészen elképesztő videót osztott meg a tumblr oldalán.Ez egy "egy szigorúan belső felhasználásra szánt dokumentumfilmecske" a 2009-es pécsi időközi polgármester -választásról, ahol…..
a sötétség seregeinek vezénylő tábornoka 2012.12.16 18:02:44
@Gery Greyhound / project eleven: A vimeo.com-on írod: "[...] Erről készült is egy szigorúan belső felhasználásra szánt dokumentumfilmecske is (amelynek készítése során - Kubatovék vesztére - én is közreműködtem) melyet most itt először láthattok teljes terjedelmében. Ez a videó annak idején egy szigorúan bizalmas anyagnak számított, fejvesztés terhe mellett gyakorlatilag esküt tettem rá, hogy tőlem nem fog kikerülni sehova se... De hát ez már régen volt, mára pedig megváltozott a helyzet, és kötelességemnek érzem, hogy ezt a videót közzétegyem. "

Szerintem az egészben, listázástól, Fidesztől, mindentől függetlenül ez a legnagyobb szemétség és sunyiság. Nem kívánok neked semmi rosszat, csak annyit, hogy a jövőben minden potenciális munkáltatód olvassa el ezt a pár mondatot, és ezután döntsön arról, hogy alkalmaz-e.
A mulatós műfaj legendásan toleráns célközönséggel rendelkezik. Hogy a publikum muzikális fájdalomküszöbe olykor műholdakba ütközik, az már régóta ismert tény. Mindemellett a kedvenc előadóik esetében a STÁRalkat teljes hiánya sem számít hibának - sőt, olykor a legalapvetőbb elvárások egyike. Nos,…..
a sötétség seregeinek vezénylő tábornoka 2012.12.03 09:46:12
Tegnap este publikáltam egy posztot, amiben leírtam az RTL Klub Híradó Couchsurfing riportjáról szerzett forgatási élményemet. A posztban eredetileg közzétettem egy beszélgetést, ami az operatőr és közöttem zajlott az autóban útban a CS party felé. A dialógusunk alatt szóba…..
a sötétség seregeinek vezénylő tábornoka 2012.11.21 00:28:39
@nikita: én egyszer voltam RTL stúdióban (reggeli műsorban), és olyan iszonyat szerződést kellett aláírnom a titoktartásról meg miegymásról, hogy még magáról a szerződésről se mondhatok semmit, különben leperelik a gatyám.
Szóval, nem tudom, veled mit írattak alá az elején, de valószínűnek tartom, hogy benne volt annak a tiltása is, amit csináltál.
A gond az, hogy aki valaha dolgozott médiában (főleg politikai területen), tudja, hogy a magánbeszélgetések kérdezés nélküli idézése a legfőbb bűnök közé tartozik, mert ha ezt az íratlan szabályt nem tartanák be, a médiavilág holnap lehúzhatná a rolót - senki nem állna velük szóba.
A stílusra persze nincs mentség, ez meg valószínűleg a "mi vagyunk a tévések, mi szartuk a spanyolviaszt" mentalitásból fakad. Döbbenet, hogy mennyire túl vannak értékelve a többi médiumhoz képest a társadalomban.
Mandiner blog Neked a családfád? 2012.11.17 08:01:00
Minden, egy kicsit is tudatossággal élő ember számára eljön valamikor az idő, amikor elkezd saját gyökerei iránt érdeklődni. Van, aki már gyerekkorában is késztetést érez erre, másnak a felnőtté válás éveiben lesz ez érdekes, míg megint mások csak idősebb korukban, esetleg…..
a sötétség seregeinek vezénylő tábornoka 2012.11.17 10:49:56