Regisztráció Blogot indítok
Adatok
GO!photo

23 bejegyzést írt és 48 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
‎  Matterhorn a Gorner Grat(Monte Rosa) felől fotózva f: Molnár Anikó "Egyszerűen nem lehet hasonlítani semmi máshoz, csak önmagához. A hó rajta nem olyan, mint a mandula, a kis felhők mellette nem olyanok, mint a nagynéném pihepárnái nagytakarítás után, feketén előugró homloka nem olyan, mint az…..
Szeptember 7-én, kedden este egy különleges levelet kaphattak az istockphoto kontribútorok. Szokatlan design, általában stock-osan kisimult és üde szokott lenni minden kommunikációja a cégnek. Most nem az volt, tömör levél és meglepően borzongató összhatással. Kelly Thompson…..
5 sherpa hegymászó és egy kínai hegymászócsapat kereste Konyit, aki feltehetően egy jéghasadékba zuhant. Amit jégtörmelék fedett be. A kínaiak szerinte nincs már esély, hogy élve megtalálják. Klein Dávid ma jön le a hegyről. Ő azért nem vett részt a keresésben, mert a karja megsérült, s így…..
  Nos. Megvan a végső válasz minden kérdések legkérdésebbikére. Hosszú vajúdás volt, mostanra megszületett a válasz. Shutterstock tax center felállt, s egyértelmű tanácsokkal szolgál az eddig kétséges részletekre. Shutterstock adózási útmutató A megszerzett jövedelem…..
GO!photo 2009.07.28 09:47:34
@glabla: Szia, ezek a jovedelmek a W8 kitoltese utan a termeszetes tartozkodasi helyen adokotelesek. Amennyiben a 7-es mezoben az adoazonosito jeledet megadtad, akkor az IRS valoszinuleg atadja az adatokat a Mo-i adohatosagnak.

A hazai adovonatkozasokrol tervezek irni egy posztot, stay tuned ;)
GO!photo 2010.01.18 22:25:38
Szia,

A fotoliarol egy kulon bejegyzes keszult, itt hosszan diszkutalodott is a problema:

microstockphoto.blog.hu/2009/12/05/w8_ben_nyomtatvany_kitoltese_a_fotolianal

A TIN egy az Intarnal Revenue Service altal kiallitott adoszam, mely a Social Security Numbert helyettesiti nehany esetben adozasi muveletekkor. Ez tehat nem a magyar adoszam. Elvileg, ha nem irsz semmit ebbe a rubrikaba es meg tudod hivatkozni az egyezmenyt, mely alapjan mentesseget kersz, akkor nem fog kerni TIN-t.

Remelem menni fog, sok sikert.
Az üzleti életben nem osztanak érmeket, világkupapontokat, vagy olimpiai pontokat, mégis vannak teljesítmények, melyeknél érdemes elidőzni, hogy külön értékeljük azokat. Létrehozni egy vállalkozást, mely akár érzelmi kötődést is kialakít a klienseivel, mely a…..
Volt egyszer egy magyar microstock ügynökség. És ezen első mondat után meg is állhatunk a sztorival, mindent elmondtunk. Február 11-én a működését befejezi a StockXpert. A magyar alapítók oldaláról azért ég így is egy sikersztori ez, hiszen az első ötbe verekedte magát ez az…..
Appleblog Jó nekünk az iPad? 2010.01.28 09:12:00
Tegnap Steve Jobs személyesen mutatta be azt a terméket, amire állítólag eddig a legbüszkébb. Megpróbálok fogást találni rajta, kitalálni, hogyan viszonyuljunk ehhez a 24-szer 19 centis, 1,3 centi vastag valamihez, ami nagyjából olyan, mintha a MacBook Air billyentyűzetét és…..
GO!photo 2010.01.28 10:03:59
@Ulkesh: Ez egy jo komment volt: okatas egy fontos szegmens lehet. En ugy orientaltam magamban az eszkozt, hogy ket fontos alkalmazasa van:

1, egy kommuntalo eszkoz, melyet az egy-masfel oras utakon konnyen lehet egy valltaskaba is berakni, is kivalo multumedias elmenyt ad, kulonos hangsullyal a(z) (hir)olvasasra
2, professzionalis hasznalatban ez a vizualis eszkozoket hasznalo iparban (design, foto) egy on-site prezentacios eszkoz

es ezek mellett a kisebb szerkesztesi muveletek elvegezhetoek vele, iworkben es alap kommunikaciot biztosit a kozossegi oldalakon/emailen keresztul

Haboru es beke talan nem a megfelelo olvasmany lesz rajta, de a szakkonyvek pl igen, ezek jol kereshetoekke valnak, s ezek nem igenyelnek olyen intenziv olvasast.

A bejegyzes is jo volt.
A Fotolia által néhány napja bejelentett adónyomtatvány-felülvizsgálat mindenkit érint, aki kreatív tartalmat kíván eladni a fotoliánál. Amennyiben nincs kitöltve a nyomtatvány, akkor (feltételezhetően a legközelebbi) kifizetésnél a fotolia az Egyesült Államok…..
GO!photo 2010.01.01 12:39:02
@Espíritu:
@grapcsaba:

remelem konnyen atjuttok az akadalyokon. A specifikus kerdesekkel kapcsolatban: A fotolia rendszere erthetetlen okobol nem kiszamithato mukodesu, sajnalom, ha idotoket rabolta. Tobbszori nekifutasra fogadja el az on-line formot, s noha nem veletelnszeru a mukodes, de nem pusztan a form tartalma hatarozza meg, hogy elfogadja-e, hanem az is, hogy a kitoltes soran milyen sorrendet kovet az ember. Nem vegeztem kimerito tesztelest, igy a magikus sorrendet nem tudom, annyi bizots, hogy feleslegesen nem erdemes a kurozrt sem beletenni azokba a mezokbe, amit nem akarunk kitolteni.

9b: en ugy tekintettem, hogy ezt erdemes bejelolni, ahogy Espiritu irta, mert amennyiben nem deklaralja az ember a 9b segitsegevel, hogy hajlando megadni az SSN/ITIN szamot, akkor azt 30% elvonassal sujthatjak (az USA-ba torteno eladasokra). El tudom azonban kepzelni, hogy ettol fuggetlenul nem alkalmaznak elvonast. Meg lehet nezni az elvonasokat a 'Statistics' menuben, itt van egy 'How much is the withholding amount?' opcio, amivel meg lehet jelenitni a visszatartott osszegeket: szerencses esetben itt csak 'Nothing to display' jelenik meg.

Remelem ezek segitenek.
GO!photo 2010.01.01 21:42:13
@Espíritu:

Nothing to display: OK, remelem nem lesz ezzel gond. Ha az instrukcioknak megfeleloen a treaty hivatkozas megfeleloen van beirva, akkor nincsen oka az ugynoksegnek tovabb foglalkozni a kerdessel.

USA/Europa eladas: igen, fotolia erosen europai ugynokseg, nagy piacuk nemetorszag, franciorszag, s csak ezutan anglia, USA. Lathato, hogy az eladasok a nap elejen erkeznek es delutanra elapadnak, amikor mar USA designerek veszik at a terepet.

2 W8BEN: gyanitom, hogy ha ketto azonos tartalmu van, attol nem akad meg a gepezet, nagyjabol kozombos, hogy meghagyod mindkettot, vagy egyiket torlod.

Levonas idozitese: de, vszinuleg.

Istock: a kepek elbiralasa is 8-10 nap mostanaban, igy a beugrokepekre sem varnek gyorsabbat, 2 hetig biztosan nem aggodnek ertuk.

Remelem mindent erintettem.
Gábor 4 év után újra moziba indult, de rettenetesen ráfaragott: a Lurdyban többször is eladták az előre megrendelt és egy nappal az előadás előtt átvett helyjegyeit, így egy 9 fős társasággal a maradék helyekre kényszerült ülni. Úgyhogy teljesen érthető, hogy Gábor soha…..
Az uj evre tekintettel Fotolia is bejelentette, hogy mikeppen fogadja az uj evet. Mint legutobbi frissiteskor is, most is noveltek a kulonbozo meretu fajlokhoz rendelt kreditek arat, viszont a reszesedest csokkentettek. Nem exkluzivok eseten az eddigi 32% helyett 28% () minden kreditbol .28 kredit…..
Stockphoto blog Istockphoto 2007.05.03 16:00:00
Royalty free stock photo agency - Jogdíjmentes fotóügynökség Az egyik legnívósabb micro stock ügynökség. Ezt az ügynökséget csak tapasztaltabb fotósoknak, grafikusoknak ajánlom! Nagyon megvállogatják a feltöltött anyagokat, de az eladásokat tekintve jónak mondható! Lehetőség…..
microstockphoto Istockphoto 2009.06.20 21:49:00
Az I-betűs cég jobbára az első szokott lenni a microstock-felsorolásokban. A legerősebb brand a piacon, egy vonzó ügynökség a kontribútorok számára, ugyanakkor a kínált kiemelkedő minőség miatt kedevező a vásárlóknak is. Mitől jó az Istockphoto?      …..
GO!photo 2009.12.20 13:54:43
@Puncipörkölt nokedlivel: Szia, koszonom az erdeklodest es a feedbacket! Az ugynoksegtol elvileg hamarosan kapsz egy levelet, melynekcsegitsegevel a 3 kreditet le lehet hivni. Ha nem erkezne zaros hataridon belul, akkor szolj, s lepek az ugyben.
Udv- Gergo
Információim szerint a Dream Csoport érdekeltségébe tartozó Stockxpert és Stock.XCHNG a napokban 100 százalékban a világ egyik legnagyobb képügynöksége, a Getty Images tulajdonába került, és ezzel lezárult az egy éve tartó felvásárlási folyamat.A Dream a két szájttal éves…..
Látszólag az Internal Renevue Service utolérte a Fotolia ügynökséget is, így a kontribútoroknak itt is ki kell tölteniük néhány nyomtatványt. Első pillantásra ugyanaz a procedúra, mint Shutterstock esetén: amíg részletesebb információt nem gyűjtök, addig használhatóak a…..
microstockphoto Dreamstime 2009.11.19 23:33:00
A Dreamstime ügynökség egy nagy játékos a piacon. Csendben szolgáltat, csendben teljesít nagyobb felhajtás nélkül, de megbízhatóan.   Képek feltöltéseA kontribútorok tekintetében egy pozitívum, hogy igen liberális a kép-feltöltési politika, napi limiteket…..
A StockXpert ügynökség június 15-én jelentete be, hogy egy év után kivonul két előfizetéses programból, így a Photos.comon és Jupiterimages Unlimiteden a StockXpert portfoliója nem lesz elérhető. A bejelentés azzal párhuzamosan történt, hogy az Istockpohoto elkezdte kialakítani…..
Ide gyűjtjük azokat a magyar filmeket, amiket szívesen megnéznétek. Kommentben írjátok be a címét vagy az IMDB-linkjét, és a legnépszerűbbekre ráindulunk, mint egy drótszőrű tacskó...
A Shutterstock LLC felvásárolta a Bigstockphoto ügynökséget. Kicsit már kihűlt ez a hír. Akkor meg minek? S eddig mért nem?A hír hír volt eddig is, de nem látszott az, hogy mit kezd a Shutterstock a Bigsotockkal, s ameddig nem látszik, akkor nem is igazán befolyásolja se a potencilis…..
Az elmúlt másfél hétben volt szerencsém tesztelni a Wacom egyik új termékét a Bamboo Fun Small változatát. A Bamboo sorozat a Wacom cég legkisebb, de ár/érték arányban a legjobb termékvonala. A 2009-es modellek nem csak egy igen szépre sikerült ráncfelvarráson estek át, hanem…..
Megjött az étvágy. Úgy tűnik, hogy az először a ViviZoom által kínált szolgáltatás piaci előnyét nem akarja egyik komoly microstock szereplő sem kiaknázatlanul hagyni. A Shutterstock ügynökség ma jelentette be, hogy a mától vásárolt licenszek esetén 10000USD jogi v;delmet…..
A Magyar Bormarketing Kht. elindította eddigi legnagyobb költségvetésű kampányát, elkészült a honlap, híres emberek győzködnek rajta, hogy igyak bort, mert az jó. Az utcákon óriásplakátok buzdítanak ugyanerre, ha jól dekódolom az üzenetet. A plakátokon mindenesetre színes…..
GO!photo 2009.10.20 13:06:51
@vörös és fehér: Nem teljesen ertem: eloszor a tipografusok egyesuletenek kozbeiktatasaval megvadoltatik egy, a jo hirnevebol elo ceg, majd utana legfeljebb megirattati, hogy ja megsem? Nem tudom ,hogy kinek van igaza, de a cikk egyik legkemenyebb allitasanak mond ellen ez a nyilatkozat.

@BZoltan: amennyiben megvette a reklamugynokseg a jogot a hasznalatra, akkor vegkepp nem ertem, hogy ki van becsapva? A bortermelok/fogyasztok? Ha minosegi a munka, amit az ugynokseg vegzett, akkor nincsen becsapas: a kreativ gondolatot a "jogtulajdonostol" licenszeltek es egy kampanyt formaltak belole. Ez igy mukodik.
GO!photo 2009.10.20 13:36:40
@BZoltan: Felre ne erts: el tudom fogadni, hogy a kampany nem hatekony, nem jol meghatarozott celok vannak, vagy azokat nem eri el. Ha ez a kritika targya, ezt ertem. Ha viszont a Getty-tol beszerzett keprol van szo, akkor azt gondolom, hogy nem jogos a kritika, hiszen a getty images a vilagon az egyik legjobb kreativ outlet, ami arra van, hogy egy jo kampanyhoz jo kepeket es otleteket szolgaltasson. Ezert az 'ujrafelhasznalas' pejorativabbnak hangzik, mint ami tortent.

A wines of victoria eseten bizonytalanabb vagyok: itt az az erzesem, hogy a hivatkozott logo (WoV) egy sokkal jobb logo :) , hiszen ott a pettyek tartalommal birnak arra vonatkozolag, hogy mit akar eladni, ettol kreativ szamomra. Az a pettyes valami, ami a flyeren szerepel mar nem hordozza az eredeti kreativ tartalmat, mert nem a borok szineire asszocial a nezo. Igy pedig nem mernem kreativ tartalom bitorlasaval vadolni a logo keszitojet. S meg egyszer ezzel a kerdessel kapcsoaltban csak egy csendes velemeny amit irtam.

Mindazonaltal nem vagyok tisztaban a korabbi vitak targyaval es allitasaival, csak ezt a cikket olvastam. Udv-
GO!photo 2009.10.20 21:34:46
@Félédes Zweigelt:
1: en arra a feltetelezesre epitettem, hogy jogszeru a hasznalat, s valamilyen licenszet vett hozza az ugynokseg, hiszen ezt allitottak. Amennyiben nem vettek licenszet, es az 'inspiraciot' a getty-tol meritettek, akkor az nem elegans. Ha viszont sajat otlet (ahogy irtad, miert is ne lehetne az), akkor ismet nincs problema. En az informaciok alapjan az elsot feltetelztem, ekkor nehany 1000 dollaros licenszt feltetelezek. Egy microstock ugynoksegnel hasonlo kepre licenszt kb 100 dollaerert lehet venni:
www.istockphoto.com/stock-photo-9920482-bunch-of-wine-corks.php?refnum=ogergo

2, lehet, el tudom fogadni: nekem mint nezonek persze a foldszinrol es a sapadt cianrol nem jut eszembe bor, ezert csak egy retro dizajnnak ertelmezem (megintcsak, mint egy naiv nezo ertelmezve a kepet), tartalom nelkul, emiatt nem is tartom egy utos logonak (noha csinos) ((Mellesleg ez legoja a BMkht-nak? en csak dizajnelemnek lattam az anyagok alapjan))

3, persze kulon kerdes, s en pusztan arra akartam utalni, hogy elorebb mutat ennek a kerdesnek a megvitatasa, mert minden kreativ tartalom leginkabb annak tukreben ertelmezheto, hogy milyen celt szolgal: mit uzen, mit akar eladni, s kinek. A dizajn ennek van alarendelve, enelkul kevesbe ertelmezheto.