Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Monsieur

0 bejegyzést írt és 160 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ki ne álmodozott volna arról, hogy egy toszkán kisvárosba költözik, vesz egy régi házat, a helyiek majd befogadják és boldogan él, amíg meg nem hal? Nos, nyilván sokan vannak ilyenek (kisebb irodalom épült erre a tematikára), ám a valóság azért ebben az esetben is más. Nem is kicsit. Poggibonsi..
Monsieur 2020.10.05 14:57:13
A közösségi oldalak ügyeletes szenzációja Orbán Viktor térdeplése a budai karmelita-kolostor erkélyén. Nick Vujicic végtagok nélküli prédikátor társaságában imádkozik, vagy legalábbis magába száll. Hívei erősnek tartják a fényképet, és rajonganak érte. Akik gyűlölik, képmutatónak vélik, és…..
Monsieur 2019.10.29 10:47:23
@Bogyó 2: sztem ez tökéletes..- gratula!
Maximálisan értem én, ha elszakad a cérna. Csak nem szeretem. Hadházy Ákos a mai politikusi garnitúra egyik legtiszteletreméltóbb tagja, szélmalomharca a narancsos korrupció felderítéséért megsüvegelendő, kis túlzással egyedül többet tett azért, hogy kiderüljenek a rendszer sötét ügyei, mint az…..
Monsieur 2019.10.24 00:04:24
@Mdavid89: csak bírja erővel.. - borzasztó nehéz lehet ekkora ellenszélben harcolni ezzel a sok kivarkarkodott bugrissal
Amint azt törzsolvasóink már tapasztalhatták, mai posztunk szerzője egyszerűen imád listákat készíteni, amikkel aztán pofátlan módon provokálja olvasóit, vitára ösztönözve őket. A hadvezérekről, szárazföldi csatákról és fegyverekről szóló posztok után úgy gondolta, hogy milyen jó ötlet lenne…..
Monsieur 2019.07.15 00:54:50
@Spidy.hu: Ja. .-pl.Magdeburg.
És a jő hadvezér..-sokan a mai napig Hannibált tartják e téren a legjobbnak,de buknla kellett, Róma volt a korszerű.A Németek az I. vh-ús trancsírban úgy tartották, a Britek oroszlánok akiket birkák vezetnek.De a nyugat volt korszerű, nyerniük kellett.,.-mint ahogyan a második "félidőben" is.
Nálam a sorrend,Makedónia,Róma,Britannia
A tagállamok filmművészetét bemutató sorozatunkban Olaszország következik. A lista alapjául filmes eredményeket, díjakat összegző rangsorok, illetve különböző netes sikerlisták szolgáltak. Az összeállítás, mint mindig, most is szubjektív – a kommentben egészítsétek ki saját ötleteitekkel,…..
    Josep Borell jövendő külügyi főképviselő miatt Szíjjártó egyszer berendelte a budapest spanyol követet.        Charles Michel az Európai Tanács elnöke ki akarta dobni Orbánt és haverjait Schengenből.   David Sassoli az Európa Parlament elnöke azzal támadta Tajanit, hogy az védelmezi Orbánt.…..
Monsieur 2019.07.05 00:10:59
@Albrecht Neumerker: tisztasor - "pusszantás mindenkinek..."- ez a kabaré manapság a legéletszerűbb
Hofi Gézáról nehéz eldönteni, hogy a korábbi rendszer kegyeltje avagy bátor kritikusa volt-e. Íme néhány dolog, amit kevesen tudnak róla...
Monsieur 2019.05.27 05:27:32
@zsa63: teljésséggel egyetérek. A rendszerváltozás után én is inkább hajlottam az őt lesajnáló hangokkal egyetérteni,de a mostani időkben már természetesen teljesen tiszta hogy ő közelebb állván a tűzhöz,sajnos helyesen érzékelte azt ami mára rög valóság lett.A véletlen úgy hozta hogy épp néhány hete hallgattam Hofikat a jútjúbról és meglepve tapasztaltam hogy a szoc. idők poénjai nem is olyan jók mint ahogyan azok az emlékeimben élnek.Viszont a Pusszantás mindenkinek.., - nos, félelmetesen jó és sajnos sosem volt időszerűbb. Szó szerint fetrengtem kínomban,azt hittem valmi bajom lesz annyira nevettem.
Nem rég jelent meg a 73 éves Bródy János legújabb lemeze bakeliten is, melyről az ATV élő adásában beszélgetett a napokban. [A fiatalabbak kedvéért kiemelném, hogy Magyarország egyik legkiválóbb, leghumánusabb veterán zenészéről van szó.] Szóba került az „Akit a hazája nem szeret” című dal is,…..
Monsieur 2019.05.02 14:03:17
@Hungry__horse: _tényleg..-ki a magyar.? - egy latin,egy avar, egy vandál, egy szarmata,egy turk,egy besenyő,egy ongor, egy vend, egy kun, egy kazár,egy jász, egy rác,egy tót,egy bunyevác,egy oláh,egy sváb,egy szász,egy vallon,egy rutén,egy zsidó.,- ja, azt tisztáztad az nem.. - és (csak halkan merem nehogy..) szóval egy cigány.?
Monsieur 2019.05.02 14:28:49
ha@Hungry__horse: ha már gyula, szerintem inkább lászló..- ő mégiscsak száz évvel később több anyaggal ,több forrással rendelkezve volt régész,történész..
Már ha volna Neki, de nincs. Így aztán marad az, hogy szerintem ott fent valahol már jó sok éve fogja a fejét, és azt ismételgeti, hogy „…ezeken már az ima sem segíthet…”. Még mielőtt majd kommentek sokasága zúdulna rám, hogy égjek a pokolban, meg hogy muszlim-simogató pogány-fajzat, közölném,…..
Monsieur 2019.04.24 23:51:00
@Attilajukkaja: de még az univerzumban is..! - hogy egy piedone filmból is idézzünk,ha már ekkora mélységeket érintünk..
Az elmúlt években soha nem látott mélységeket jár be hazánk labdarúgása. A nemzeti együttes teljesítménye sok esetben mondhatni botrányos. Az Aranycsapat után egyre nőtt a színvonal távolsága más országokkal szemben, világbajnokságra utoljára 1986-ban jutottunk ki.  Az elmúlt évtizedekben rengeteg…..
Monsieur 2019.04.04 10:51:08
@vackor1: ennyi..!
Három héttel ezelőtt foglalkoztunk egy Gallup-felméréssel, amelyben a közvéleménykutató-intézet munkatársai 66 ország lakosságát reprezentáló mintát kérdeztek meg arról, hogy a hat legnagyobb katonai hatalom közül melyiket választanák katonai szövetségesnek egy fegyveres konfliktus esetén. Most egy…..
Monsieur 2018.09.16 20:34:32
@Thomas Dantes: nekem ez a megközelítés tetszik..
Amikor az európai elit tekintélye megrendült, Magyarország hátat fordított minden értéknek, amit az EU megtestesít. A külföldi tőkét már nyugtalanítja Orbán választási sikere, a múlt hónapban eszméletlenül sok pénz távozott az országból. A Nyílt Társadalom Alapítvány kipaterolása véget vethet…..
Monsieur 2018.05.23 00:58:42
@indeksz ISIS Al Kaida mind CIA projekt: nem rég épp o.v. hangoztatta egy fórumon hogy ne jöjjejenek ide "idegen civilizációk"..-bár láthatóan a kampányban vagy mi volt az,akkorra már baromi fáradt volt. alig tudták megmagyarázni a nyelvtudósok hogy ez értelmezhető más népek kultúráját jelölendő is nem csak a feltételezett földönkívüliekre
Nemrég írtam a rendszerváltás óta készült legjobb magyar filmekről, most még nagyobb fába vágom a kiskésem, minden idők legjobb magyar alkotásait gyűjtöm össze. Mielőtt beleugranánk a listába, szükséges tennem néhány disclaimer-t, elkerülendő az elkerülhetetlent, ha egy mód van rá, legalább…..
A Fidesz örökös másodvonalbeli embere nagyon stréberkedik: akkorát nyalt, hogy a hasnyálmirigy adta a másikat. De ebben se volt sok köszönet. Akinek Deutsch Tamás a barátja, nincs szüksége ellenségekre...
Monsieur 2017.09.03 19:59:47
@schlumbergerna: ez jó,tetszik,mondhatni lájk!
Elöljáróban: most nyilván le leszek libsibolsizva, de a világ nem mindig olyan egyszerű, mint amilyennek tűnik, vagy amilyennek láttatni akarják. Van egy olyan közkeletű tévedés, hogy a Fidesz hatalmas, Európában egyedülálló támogatottsággal bír Magyarországon, ebből következne egyesek szerint,…..
Monsieur 2017.02.08 15:00:45
@roli101: meg vagyok győződve róla hogy nincs értelme ennek a magyarok ilyenek az ororszok olyanok a németek meg amolyanok.. és akkor milyenek a koreaiak.? régi igazság hogy ahol gazemberek kerülnek hatalomra ott az állampolgárok (majdnem embereket írtam brrr..) annak ki vannak szolgáltatva. csörcsilről mindenki ismeri azt a közhelyet hogy a demokrácia nem jó,csak még bla-bla bla.. viszont nemrégiben hallottam hogy azt is ő mondta miszerint ami viszont ellene szól,az öt perc beszélgetés az átlagszavazóval.
Tegnap este több mint harminc percig csak a menekültügyről volt szó a köztévé Híradójában, miután bejelentette a kormány, hogy ideiglenesen nem fogad több menekültet. Meszes Boglárka műsorvezető hosszan olvasta, mennyire drámai a helyzet az országban menekültügyben. Ezután egy…..
Az eddig is köztudott volt, hogy Lenin az Első Világháború idején Svájcban, pontosabban Zürichben tartózkodott. A császári katonai hírszerző szervezet, hogy az ellenséges Oroszországot gyengítse, 1917-ben megszervezte a kommunista forradalmár és 33 társának Szentpétervárra…..
Monsieur 2015.06.06 05:10:48
@Kón Bandit: a társadalmi fejlődést csak ideig-óráig tarthatja féken egy-egy elvesztett csata vagy háború.Mára már Hitler és Lenin együtt emlegetése lenne valószínűleg újra életszerű. Ahogyan nem nyerhetett Pürrhosz és Hannibál sem Róma ellen,vagy jóval később Dél,Észak ellen,úgy nem nyerhettek a központi hatalmak sem a nyugat ellenében - legalábbis hosszútávon épp ahogy a fentiek sem, biztosan nem.
Korábban még ellenezte a homoszexualitást, most ő smárolt egy sráccal. Miközben heterónak vallja magát! Ki érti ezt? Képek a tovább mögött! Nem kellett sokat várni, hogy a meggyőződésével ellentétes cselekvést bemutató képek érkezzenek a hatvanadik Eurovíziós…..
Poós Zoltán interjút készített az idén hetvenéves Hobóval a Nullahategyre. Olyan hosszút, hogy két részletben jön le az oldalon. Az első rész már olvasható is, és már ez tele van olyan kijelentésekkel, amiket Hobo kortársai nem nagyon fognak megköszönni. Idézünk: A Trabant…..
Monsieur 2015.05.08 00:16:11
@sebi77: Így van. Ez a fontos hozzászólás. Szégyellje magát a Földes ha ezt így valóban kijelentette.
Orbán Viktor beijedt a veszprémi és tapolcai fiaskót, valamint a Fidesz rohamosan eső népszerűségét látva, és gyors országjárásba kezdett. Kedden Pécsett járt, hogy beadjon néhány verbális kábító injekciót az amúgy is kifekvőfélben lévő pécsieknek. De egy kis hakni és…..
Lám, ezt az Orbán-hasonlatot is utolérte a sors. Úgy rémlik, a hazai nyilvánosság első számú kedvezményezettje mindig számíthat arra, hogy a megszólalásait újságírók és politológusok értelmezik. Most még egy karikaturista is csatlakozott hozzájuk, Pápai Gábor - mellesleg…..
Y-GEN Felcsút Farkasa 2015.03.26 11:50:29
Tegnap még arról írtunk, hogy Szijjártó Questor-miniszter nyakig benne van a brókerbotrányban. Azóta Orbán előre menekült és magára húzta az ügyet. Beismerte, hogy ő rendelte el, hogy a kormányzati szervek vonják ki a pénzüket a veszélyeztetett brókercégekből. Nemsokára az…..
Monsieur 2015.03.26 23:25:55
Fotelforradalmár Elég volt 2014.12.16 07:19:03
Rettenetesen dühös és elkeseredett vagyok, és szégyellem magam amiatt, hogy mindaz megtörténhet akár egy nap alatt is az országban, ahova születtem, aminek a nyelvét beszélem és ahol élek (egyelőre legalábbis), amik tegnap történtek. Hogy ennek az országnak a politikai elitje (kormánytól…..
Monsieur 2014.12.16 23:24:19