Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Fairytale

0 bejegyzést írt és 3 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Szertár Blogtalálkozó 2009.06.14 12:39:00
 Szertártalálkozó? Miért ne. Legalábbis tőlem mehet.  Bár még van hátra pár vizsgám, de az agyam már azon kattog, hogy érdemes lehet-e egy blogtalálkozót összehozni. Mondjuk egy napsütéses júliusi napon kinn a szabadban. Esetleg valami közös kísérletezéssel…..
Alap, hogy nem csak a POSZT hivatalos versenyprogramja miatt érdemes leutazni a pécsi fesztiválra - különösen, ha az idei válogatást nézem. A sétálóutcán meglehetősen céltalanul lézengő magyar kvázicelebek jólesően bamba stírölése a teraszon felszolgált kétszemélyes bőségtál mellől mint tevékenység…..
Helyszín: 7621 Pécs, Janus Pannonius u. 8. Látogatás: 2008. június 20. 14:00-14:40 > Észrevétlenül egy metamorfózison ment át. Felkapták a fiatalok. Tipikusan olyan a hely, ahol a kor- és társadalmi osztályok békésen keverednek. Adatlap Elérhetőség: +36 72 315 550…..
Fairytale 2009.05.17 13:43:56
Sziasztok!

Nem tudom, szabad-e belepofázni, de elmesélném, hogy én hogyan ismerem a legendát.

A hely neve eredetileg Sétatéri Borozó (ennek megfelelően a mai napig csúnyán néznek arra, aki sörözni szeretne), és a Papucs név tényleg csak úgy ráragadt.

Állítólag valaki talált egy fél pár papucsot a Sétatéren, és jószándéktól vezérelve bevitte a borozóba, hátha keresi majd valaki. A papucsot ők meg kitették a kirakatba (inkább ablakba), hogy az esetleges tulajdonos tudja, hogy itt átveheti.
Egy pár hétig volt kinn a papucs, amikor valaki jelentkezett érte, hogy az övé, és el is vitte. Erre rá két napra egy másik járókelő bevitt a borozóba egy újabb papucsot: az elvitt papucs párját! Ugyanaz a forma, méret, és a másik lábra volt való... és az kinn ragadt a kirakatban, soha senki nem vitte el.

Aztán amikor nap és az idő megette az ottfelejtett papucsot, akkor kicserélték egy piros hímzett szegedi papucsra, de csak azért, mert helyet már mindenki papucsnak hívta, és kellett a cégér. Aztán nemrég hivatalosan felvette a nevet, amit már mindenki ismert...

Állítólag ez a Papucs legendája, nekem legalábbis így mesélték. A hűvös fogadtatáson pedig nem kell meglepődni, mert a hely másik kuriózuma, hogy a pultosnéni mindenkivel mogorva, és senkit sem akar kiszolgálni, és mindegy, mit kérsz, általában az első válasz az, hogy az nincs! És ami a csoda: ez egy működő üzletpolitika...