Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Bernics Gábor

11 bejegyzést írt és 48 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Belecsapunk a lecsóba..azazhogy a vízbe..   A pécsi vízszolgáltatás önkormányzat általi „visszafoglalása” utáni visszhang jól mutatja a magyarországi neoliberális trendmédia és pártpolitika színvonalát. Nagyjából egy bankrablás jogi és erkölcsi…..
Bernics Gábor 2009.12.10 10:52:52
Igazából a leírtak közül semmivel nem értek egyet, de ezen fennakadt a szemem:

"Ebből semmi nem lett, viszont itt lett a legmagasabb a vízdíj a magyar nagyvárosok közül."

A vízmű többsége tulajdonosa az önkormányzat volt a SUEZ trónolása alatt is.
A víz és csatorna díj mértékét (így együtt a legmagasabb az országban vagy csak a vízdíj?) az önkormányzat határozta meg.
Rajtuk kéretik számon kérni.

Az, hogy az USA-ban leépíthette az amúgy állami kontroll alatt levő vízminőség-ellenőrzést, ismét az állam tehetetlenségét mutatja.
A mostani pécsi bohóckodás is.
Nem úgy veszek meg egy lakást, hogy kidobatom a tulajdonosak, ha nem kívánják azt értékesíteni.

Egy erős versenyben így is hátrányban vagyunk a környező országokkal szemben.
Nem kellene fokozni.
A fenti lépés egyértelmű következménye lehet, hogy egy külföldi beruházó nem Pécsre, hanem Szlovákiába telepíti a gyárát.
Vagy mondjuk kivonul az Elcoteq, ami mindig is a levegőbe lógott.
Utóbbiban vagy több ezer alacsony képzettségű ember dolgozik, velük mi lesz?

"A modern helyi vízművek általában mindenütt önkormányzati tulajdonban voltak,"

És ez miért jó a társadalomnak?
Az önkormányzatnak honnan lesz pénze korszerűsíteni a hálózatot?
A profitot egy profit érdekelt vállalat fekteti be vagy egy 4 évig regnáló, politikai irányítású testület?
A politikai kiválasztottaknál vagy egy szakmai befektetőnél esélyesebb, hogy valóban hozzáértéssel kezelik a vállalatot?

" -Nyilvánosságra kell hozni a kommunális szolgáltatók esetében a külföldi nagybefektetőkkel kötött szerződéseket, különös tekintettel a garantált extraprofitokra, "

Be kell menni a cégbíróságra és kérni kell egy cégkivonatot és mérleget.
Főállásban pénzügyminiszteri és két gyerekes családapai munkakörben dolgozik, mellékállásban zongoristából avanzsált szájharmonikás. A lmpecs.blog.hu kifeszíti a fehér zászlót, felcsatolja a vadvédelmi rácsot, feltesz egy Carlos Del Junco lemezt és vendégül hívja Dr.…..
Bernics Gábor 2009.10.13 15:24:43
@Bartoki: Az vakondokok! :D
(Egy ismerősöm mondta, hogy, ha lebetonozza, akkor az nem pincének hanem valami alapnak minősül, de ezt ne ragozzuk, nem értek a focihoz. :D )
Bernics Gábor 2009.10.13 15:29:30
@Bartoki: Azt gondoltam, hogy a pillanatnyi tűzoltás mellett az mszp népszerűségének legalább a szinten tartása (vagy inkább javítása) lesz a titkolt feladata.

De, ezt nem túlzottan látom rajta.
Az LMP ma hűtlen kezelésért feljelentette Gyurcsányt az ügyészségen hivatali visszaélésért, történetesen a sukorói ingatlanbizniszben való közreműködés kapcsán, de ez sokadlagos. A különböző közösségi portálokon, kommentekben olvasók sokasága értetlenkedett, hogy miért…..
Bernics Gábor 2009.10.09 15:33:49
@valaki76: Fikció, hogy miből finanszíroznák.
Kis hazánkban viszonylag ritkán beszélünk külpolitikáról, leszámítva talán a szomszédainkkal folytatott állandó perlekedést. Holott immár 5 éve az egyesült Európa tagjai vagyunk, ahol az élet a mi felvételünkkel sem állt meg és gőzerővel folytatódnak a viták és…..
Bernics Gábor 2009.09.30 14:29:33
@Surko: "De a britek is amíg lehetett távol tartották magukat az Európai Közösségtől és inkább a maguk Nemzetközösségét építették.
Aztán amikor feldolgozták a múlt elmúlását, belpétek"

Majdnem 20 évvel később pedig a miniszterelnökük elment tárgyalni Gorbi-hoz, hogy akár katonai úton is akadályozza meg Németország újraegyesítését, a később NSZK-ba olvadt NDK nyugati integrációját.

Két évvel rá aláírták a Maastrichti szerződést a következő preambulummal:

"EMLÉKEZTETVE az európai kontinens megosztottsága megszüntetésének történelmi fontosságára és annak szükségességére, hogy a jövő Európájának kialakításához szilárd alapokat teremtsenek,
MEGERŐSÍTVE elkötelezettségüket a szabadság, a demokrácia, az emberi jogok és alapvető szabadságok tiszteletben tartása és a jogállamiság elvei mellett,"

Gyerekek, az európai eszme hazugság.
Bernics Gábor 2009.09.30 14:32:16
@kalapácstollú: Ha a "társadalmi demokráciafelfogás" kritérium lenne, Magyarország ma nem lenne EU tag.
Rejtő írja Piszkos Fredről, hogy annyira utálta mindenki, hogy a szeretete ölt, butított és nyomorba döntött. Ha ki szertetett volna szorítani valakit, azt egyszerűen elkezdte szeretni, mire a többiek rögtön kiutálták.Van Magyarországon is egy ilyen ember, az ország…..
Bernics Gábor 2009.09.07 08:23:57
@beszóló: Testőrök hivatalból járnak neki.
Kis földalattit meg nem hiszem el. :-)
Bernics Gábor 2009.09.07 21:09:59
@Bartoki: Le is állították szerencsére az LMP-t a szervezők.
A majd' négyszáz lakosú Heves megyei kis faluról, Ivádról mindenki hallott már, hála a polgármester, Ivády Gábor egyedi ötleteinek. Mi legutóbb két hete vasárnap írtunk a településről az augusztus 15-re tervezett Batyus Galopp apropóján. Nagy örömünkre ahhoz a posthoz maga…..
Kedves baranyai látogatók! Mi azt szeretnénk, hogy más legyen a politika, mint eddig volt. Erről konkrét elképzeléseink is vannak. Például az egyik az, hogy kíváncsiak vagyunk: szerinted hogyan lehetne más? Kérdőívünk kitöltésével hozzájárulhatsz, hogy igényeid és…..
Bernics Gábor 2009.07.12 22:47:17
Kedves István!

Először is nézést kérek a késői reflektálásért.

Elméletileg ugye a listás helyekről bekerülhetnének olyan nem politikus szakértők, akiknek egyébként erre egyéniben nem lenne lehetősége.
Gyakorlatban persze (sajnos) nem erről van szó..ezek túlnyomó többsége már 20 éve kibérelt hely a politikai elitünk prominensei számára.
Sajnos, én nem vagyok meggyőződve, hogy egy kizárólag egyéni körzetekből álló rendszerben sem pártpreferenciák alapján szavaznának a szavazók.

A pártfinanszírozás kérdése a költségtérítések mellett talán az egyetlen, amiben tökéletes egyetértés látszik a parlamenti pártok között...
20 éve halljuk tőlük a pártfinanszírozás megváltoztatásának szükségességét, mindeközben soha-semmilyen előrelépés nem történt.
Az LMP kiemelten fontosnak tartja az átláthatóságot és elszámoltathatóságot. Hiszen ezek hiánya a korrupció melegágya.
Ennek jegyében saját költségvetését teljesen transzparensé tette:

lehetmas.hu/hirek/118

Azt gondoljuk, hogy külön kell választani a pártok kampány és működési kiadásait, előbbieket csak egy elkülönített, nyilvános számláról rendezhetőek.
Szükségesnek tartjuk a kampányidőszak lerövidítését, a vállalkozások támogatásának csökkentését és magánszemélyek adományainak növelését.
Részletes elképzeléseink a Kezdeményezésünk célja kiadványunkban találhatóak:

lehetmas.hu/img/lehetmas_agenda.pdf

Üdvözlettel:

Bernics Gábor
Vastagbőr Az év áfás számlája 2009.07.08 11:01:00
Emlékszünk, a pécsi buszparkot rafináltan eladták egy kft.-nek, majd egyből vissza is bérelték, ugyanannyiért. A Hírszerző kiderítette, hogy a buszokat megvásárló LL Bus Kft. tulajdonosa a máltai LIMATEC International Holding Ltd., mely egy kellemes offshore cég, egyenesen a…..
EGY KIS GONDOLATGÖRGETEG: Azon méláztam mostanában, hogy ki engedheti meg magának manapság azt a luxust, hogy ne legyen zöld. Teljesen biztos vagyok benne, hogy minden ember zöld és öko, csak van aki elfeledkezett róla, vagy soha nem szóltak neki erről. Az ökológiai rendszer az egy…..
Napi abszurd sztori amit Laci küldött nekünk, köszönjük! A Pécs–Bátaszék-vasútvonal a MÁV 64-es számú vonala. Baranya megyében, a Mecsek keleti részén található. Eredetileg Pécset kötötte össze a fontos Duna-völgyi vasúti csomóponttal, Bátaszékkel. Bár az hatvanas…..
Bernics Gábor 2009.06.23 12:18:39
"Én nem mehetek el innen soha-sehova, Nekem nincs útlevelem, nincs gazdag rokonom, nincs pénzes barátom, millió sárbaragadt paraszt a szomszédom. ezeknek sorsa az enyém, s az is marad örökre. Nekem csak térkép a nagyvilág, talán sohase látom Párizst, Rómát, sohase látom…..
A népi bölcsesség szerint ahol a kampányhajrában meg a választás éjszakáján összegyűlnek a jó csajok, ott öröm lesz, lásd Fidesz, 1998, vagy MSZP, 2002 (nem ellenőriztük). Ez esetben az LMP is örülhet majd vasárnap, legalábbis a tegnapi kampányzáró tanúsága alapján,…..
Bernics Gábor 2009.06.08 11:44:52
@zöld dani: Ehhez pénz kellett volna és tízszer ennyi aktivista.
Egy 2009. februárjában indult párttól ez egy baromi szép eredmény.
Bernics Gábor 2009.06.08 11:52:04
@zsombor: "és az a logikám, hogy nem cuki az amatőrség, mert szerintem eléggé analóg a kampány és az, ahogy majd egy képviselőnek működnie kell."

Meg ebben is. :-)
Szép számmal vannak még hiányosságok és hibák a kapun belül is, de ez nem szívlapát téma. :)
Hazánk népességének javarésze vidéki környezetben él. Ahhoz, hogy vidéken élni ne jelentsen egyet az elmaradottsággal, és a fiatalok számára ne a városba költözés legyen az egyetlen alternatíva, sokat kell még tenni. A leginkább kritikus helyzetben a kisfalvak és a tanyás…..
Bernics Gábor 2009.06.05 09:28:33
@pgeri: "Ezért lehet, hogy a GDP-hez mért aránya szerény a mezőgazdaságnak, de a lehetőségeink egyrészt jók, másrészt meg munkahelyek szempontjából a GDP aránynál sokkal fontosabb ez a terület."

Nem jók a lehetőségeink.
Nézz rá egy Európa térképre: Franciaország és Lengyelország lehet Európa éléskamrája, nekünk maximum az extra ínyencségeket tartalmazó kispolc juthat.

Sokkal inkább egy Finn-hez hasonló tudás alapú társadalomban tudom elképzelni az ország jövőjét, mint egy agrár országban.
Bernics Gábor 2009.06.05 17:04:10
@Törzs Jenő: Ez egy demokratikus párt.
Azt mondok, amit akarok. :))))))))
Bernics Gábor 2009.06.05 20:10:43
@Törzs Jenő: Nem feltétlenül kell teljesen egyetértenem az LMP minden elképzelésével és persze, a többi támogatónak sem az egyénnel.
Ez nem az a párt, ahol a szimpátia kimerül a vezér magasröptű gondolataira adott kötelező vastapsban...

"- Nos... - kezdett bele Brájen - mindnyájan tévedtek! Nem kell
követnetek engem! Nektek nem kell követni senkit sem! Nektek önállóan
kell gondolkoznotok! Ti mind egyéniségek vagytok!!!
- IGEN. MI MIND EGYÉNISÉGEK VAGYUNK! - mondták egyszerre.
- Ti mind különbözõek vagytok!
- IGEN, MI MIND KÜLÖNBÖZÕEK VAGYUNK!
- Én nem! - kiáltotta valaki.
- Mindent magatoknak kell megoldanotok!
- IGEN, MAGUNKNAK KELL MEGOLDANUNK MINDENT!
- Pontosan - dicsérte õket Brájen.
- FOLYTASD! - kérte a kórus.
- Nem! Éppen ez a lényeg! Ne hagyjátok, hogy bárki megmondja, mit
csináljatok, különben... juj!"

:-)
A világgazdasági válság nem egy múló nátha, hanem komoly szervi baj. Nem tüneti kezelésre van szükség, hanem módszeres gyógykezelésre és életmódváltásra. Az egyre kockázatosabb hitelekből finanszírozott, határtalannak hitt növekedés nem fenntartható, így nem is lehet cél…..
Bernics Gábor 2009.06.03 14:09:33
@Rózsa Misi: Perpillanat az szdsz 2%-on áll.
Nagyjából annyi (vagy kevesebb) esélye van, mint az LMP-nek.
Szerintem szavazz át...
Bernics Gábor 2009.06.05 09:33:11
@Galadhriel: "Ha fiatal vagy, akkor a nyugdíjad mértéke nem egy-két év árfolyamán múlik, hanem a hosszú távún. Ha közel vagy a nyugdíjhoz, akkor visszaléphetsz a tb-be."

A probléma az, hogy az állam kötelezővé teszi, hogy mibe fektessem be a pénzemet.
Miért kell magánynyugdíjba?
Miért nem rakhatom a paplan alá, vehetek ingatlant, aranyat vagy részvényt belőle, fektethetem be üzleti vállalkozásba?
Szerintem ez simán alkotmányellenes.

Sejthető, hogy a törvény megalkotói anyagilag sem jártak rosszul a társadalomra rákényszerítésével...
Bernics Gábor 2009.06.05 09:36:31
@Bartoki: "Szerencsére van most pár hete ez a "vége a válságnak" illúzió, ezért megszaladtak a részvények (és a kötvények is). Most per pillanat csak -5% -on áll a részvényes portfólió, és egyébként is csak 3%-kal van lemaradva az államkötvényestől."

Az a szép a magyar pénztárak működésében, hogy még az állampapír alapú biztonságos portfóliók is masszívan veszteségesek.
Az érzésem, hogy ezzel kereszt finanszírozzák a veszteségeket.
Ma Debrecenben döbbentem le, hogy a Piac utcát gyakorlatilag az LMP uralja. Tegnap Pécsett, múlt héten Kaposvárott volt részem egy halál profin összerakott választási rendezvényben. Ugyancsak ma, Pinczés Bálinték úgy beszéltek szép számú közönség előtt Szegeden, hogy ott…..
Bernics Gábor 2009.06.05 09:22:19
@lehetszmas: "Eddig is elutasítottuk a nagyobb közösséggel szemben az egyén elsôbbségét hirdetô, kártékony liberális politikát, és ezután is el fogjuk utasítani."

Remélem ez nem hivatalos álláspont.
Bernics Gábor 2009.06.05 09:23:40
@unabomber: Egyetértek, első olvasásra engem is megtévesztett a név.
A közösségek és a kultúrák fontosabbak, mint az országhatárok Az LMP különösen fontosnak tartja, hogy olyan kapcsolat-rendszer jöjjön létre a Kárpát-medencében, amely az itt élő népek nyugodt fejlődését és egymás mellett élését hosszú távon biztosítja. EP-programjának…..
Bernics Gábor 2009.06.03 14:26:52
@Rózsa Misi: LoL

"Mi liberálisok nem a hatalom monopolizálása és nem az osztogatás lehetőségének megszerzése miatt akarunk a kormányzásban részt venni."

Első két mondat.
Ez Neked nem populista?

:DDDDDDDDDD

korszakvaltas.szdsz.hu/
Állítólag Győrben, Veszprémben és más nagyobb városban is sok plakátunk és matricánk látható. Írjátok meg, hogy saját környezetetekben mit tapasztaltok, és küldjetek fotót is! Ha más párt plakátjával leragasztott LMP-s plakátot látsz, arról is készíts fotót, hogy…..
Bernics Gábor 2009.05.27 12:08:51
@sajt˙: Az még nagyobb gáz, hogy lassan már a lehetmas.hu is erről szól.

Nézzétek meg a baranyai blogot.
Bernics Gábor 2009.05.27 16:55:05
@sajt˙: Az LMP szépen beszállt abba a kakasviadalba, ami ellen annyira szónokolt.
Bernics Gábor 2009.05.29 12:59:25
@HalivudEstevez: Lényegtelen. Az eszköz sohasem szentesíti a célt.
Az én kampányom Kampányvideók 2009.05.28 08:14:00
    ..
Bernics Gábor 2009.05.29 12:56:48
@Csemegekereskedés: Nem szeretném magyarázni a Jobbik programját, lévén, hogy az első 5 oldal után letettem..
Közel sem biztos, hogy itt fegyveres erőre gondolnak.
A falvakban baromi kevés a rendőr, jó részben idősek laknak, biztonságtechnika - jobb esetben - egy kuvasznál megáll.
Ezekre a helyre egy önkéntes, polgárőrszerű szervezetet simán el tudok képzelni.

Nem értem, hogy ezeket a média anyagokat miért nem futtatják végig a belső fórumokon (mondjuk a megyei listákon), még a kiadás előtt.
Eddig is számtalan hibát vettünk észre a kiadott anyagokon ("szekfű" elég kirívó példa..), jobb lenne ezt még a kiadás előtt kijavítani.

Szép hétvégét és jó plakátozást...
Szia! Tegnap a Móriczon, a Meki előtt láttam pár szabálytalanságot. Lefotóztam őket. Csatolva küldöm.   ..
Megjelent a Lehet Más a Politika és a Humanista Párt  európai parlamenti választásra készült reklámfilmje. Az egyperces reklámfilm - a többi pártoktól eltérően - nem a politikai ellenfelekkel szembeni konfrontációra, hanem az összefogás által képviselt értékek…..
Sokan feltették nekem is, másoknak is ezt a kérdést a cetligyűjtés közben. Meg más, fontos kérdéseket is, de itt és most az EP programról lesz szó. Tisztában vagyunk vele, hogy az EP választás a nagy pártok részéről sima belpolitikai esemény, nem is nagyon hallunk…..
Európai szintű együttműködésre van szükség a szociális ellátórendszer, valamint a környezet védelme érdekében a Lehet Más a Politika és a Humanista Párt (LMP-HP) szerint, melynek elképzeléseiről Várady Tibor, a Humanista Párt elnöke beszélt csütörtökön Pécsett.  …..
Az európai zöldek az LMP mellett - aláírásgyűjtés 5 millió munkahelyért                     A Lehet Más a Politika is csatlakozott az Európai Zöld Párt (EGP) nemzetközi petíciós kampányához, amelynek célja, hogy öt éven belül…..
Bernics Gábor 2009.05.25 23:55:50
@Luszi8: Kedves Luszi!

Nem értem mire gondolsz.
A kezdeményezés célja, hogy a mostani fenntarthatatlan gazdasági struktúra - jövőnk, gyermekeink jövőjének felélése helyett (mely a jövőben garantálhatóan újabb válságokba fogja sodorni szűk hazánk, Európa és a világ népességét) próbáljuk meg fenntartható pályára állítani a világgazdaságot.
A krízisre adott válaszok közül az előbbire jó példa a roncsautó program bevezetése, utóbbira a megújuló energiaforrások támogatása, az adóparadicsomok megszüntetése, a környezetszennyező technológiák megadóztatása.

A gazdasági és ökológia válság nem áll meg az országhatároknál, a krízist csak együtt tudjuk megoldani, a Green New Deal erre kívánja felhívni a figyelmet.
Bernics Gábor 2009.05.25 23:56:55
@kohn töhötöm: Nektek is! :-)
Azt tartják róla, hogy a legsikeresebb pályaelhagyó: eredeti építész-technikusi végzettségével volt már kőműves mester, kertész, újságkézbesítő, karikaturista, amatőr színész, humorista, író, költő. A rendszerváltás óta dolgozik a hajléktalanokért és képviseli…..
"kiábrándultunk a kiábrándultságból" - Avagy mennyire Lehet vajon Más a Politika A Lehet Más a Politika egy új színfolt kis hazánk elmocsarasodott politikai játszóterén, ami ez év februárjában lépett a kezdeményezésből konkrét párti státusba. Hogy kik ők, és…..