Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Zergus

0 bejegyzést írt és 50 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A TV2 egy zárt(abb) körű, bensőségesnek mondott sajtóeseményen vezette fel a tavaszi kínálatát a világ legjobb szállodájának választott Aria Hotel tetőkertjében vagy hol, ahol az asztalok billegtek és vagy kurva hideg volt, vagy nagyon meleg (középút nem volt), de nem is ez volt a lényeg, hanem a…..
Január 11-én fog indulni az RTL Klubon a Story Extra című magazinműsor, ezt pedig Szabó Zsófi fogja vezetni. A szórakoztató sztármagazin után jön a Híradó és a Fókusz. A sajtóközlemény szerint egyébként az RTL Klubon nem volt még olyan magazinműsor, ahol fél órában csak…..
Rendelés külföldről, USA-ból, Kínából, ebay-ről 3.rész (Vámolási folyamat) Az előző 2 blogbejegyzés, amit írtam töretlen népszerűségnek örvend, így itt volt az idő egy újabb rész megírására... Így most ez a poszt, egy "megvámolt" csomag útját - folyamatát fogja hívatott leírni általam! További…..
Ferenc közbenjárásával a Versenyhivatal kiderítette, hogy az Oscillococcinum elnevezésű gyógyszertárból vény nélkül is kiadható gyógyszert a Laboratoires Boiron SA 2011. november 1. és 2012. július 8., a Boiron Hungária Kft. 2012. július 9. és 2013. április 17. között nem az…..
Zergus 2014.03.24 14:44:25
Ferenc te nem genya, hanem faszkalap voltál. Anyway...

Tegyük félre a sok gyógyszerészeti faszságot, amit idekeversz és nézzük kizárólag az általad kifogásolt reklámot.

www.youtube.com/watch?v=P9wOHhY9TXU

Azt állítod, hogy a reklám azt mondja: " Mindkettőben azt mondták nektek, hogy az Oscillococcinum véd és szolgál, és aki meg- és beveszi, az "...fütyülhet az influenzára"!"

Tudod te mi az első mondat, ami a reklámban elhangzik? A termék neve. Majd a narráció további része már a kötelező "A kockázatok és..." szöveget nyomja.

Amit te el akarsz nekünk adni, az az, hogy a reklám kimondja azt, hogy véd és szolgál, pedig ez egyáltalán nem teljesül. Egy élethelyzetet vázol fel, ugyanúgy, ahogy a többi - általad elfogadott - gyógyszer reklámja is teszi. Sőt, itt még kevesebb vásárlásra buzdító elem található, mint a normál gyógyszer reklámokban, hiszen, mint azt megállapítottuk, nincs szájba rágott szövegezés. A befogadó kognitív képességeire van bízva, hogy mit és hogyan fog fel a reklámból.

További érdekes kérdésekbe is ütközhetünk, ha megnézzük milyen idősávokban, milyen célközönséget ért el a reklám. Vajon hányan látták az amúgy szöveg nélküli reklám képi elemeit? Vajon hányan voltak azok, akikben tudatosult, hogy mit láttak. Vajon hányan hagyták, hogy utat törjön tudatukba a reklám tartalma?

Te nem a reklámot, hanem a homeopátiás szert jelentetted fel, ami nem teljesen ugyanaz. A kérdéses reklám akkor lett volna ténylegesen félrevezető, ha azt állítja "Minden golyócskában ott van a néma kacsa mája és szíve" és még ki tudja mije... A versenyhivatal meg asszisztált is a balfaszságodhoz, amihez külön gratulálok innen is.

Fel nem foghatom, hogy ha nem vagy érdekelt a gyógyszerszférában, akkor miért zavar az, hogy egyes emberek hisznek dolgokban, amik ha másképp nem is, de placebohatással hatnak rájuk?

Továbbá tisztelettel kérdem, miben jobbak a gyógyszerek? Van az Algo gyógyszer család, aminek több hasonló készítménye található meg a polcokon. Vegyük most ezekből elő a két leggyakoribb fájdalomcsillapítót (egyik kék, a másik zöld csomagolású, és a fantázia neveik is eltérnek) Egyikben 400 mg, míg a másikban 600 mg hatóanyag található, de ezen kívül minden másban megegyeznek, a hozzájuk adott tájékoztató szerint. Mindenben. Mégis a kevesebb hatóanyaggal bíró készítmény úgy lett pozicionálva, hogy az nem csak fájdalom- és gyulladáscsökkentő, de még lázcsillapító hatással is rendelkezik. A nagyobb hatóanyag tartalommal megáldott testvére meg nem alkalmas lázcsillapításra. Hogy is van ez? Csak nem a termék nevével és csomagolásával próbálják tudat alatt a fogyasztóba plántálni a gyógyszer vélt hatásait? Nos, mondd meg nekem, hogy ez mennyiben tér el egy homeopátiás szernél alkalmazott trükktől? Ez még sem szúrja a szemed, mert ebben van valami valódi hatóanyag, igaz?! Hát, elmész te a büdös picsába a baromságaiddal...
Zergus 2014.03.24 14:55:02
@elwood: Bocs, lemaradt a REKLÁMJAI/promóciós megoldásai/csomagolásai.
A CreativeAds megoldotta a mindenhová kirakott, közhelybajnok "Az ég kék, a fű zöld, az élet szép"-plakátok rejtélyét: ez a nemrég elindult RTL2 tévécsatorna frappánsnak szánt reklámkampánya. Nem tudunk sokat hozzáfűzni, legfeljebb azt hogy a régi L'art pour L'art-videókban…..
Zergus 2012.08.31 18:01:12
Na jó, tegnap még bárki azt hihette, hogy csak a véletlen göcsörtös ujja írta a tévéműsorba, hogy Palimadár, Védd magad!, de mára akkora ösztökélést kapnak az összeesküvés-elméletek hívei, hogy a gumiszoba fala adja a másikat...
comment:com DTK lenyomta a TV2-t 2012.01.14 10:30:00
Hip-hip hurrá, íme a tuti bizonyíték arra, hogy a vámpírmozik ideje lejárt, a csütörtöki DTK show (itt nézhető meg), benne Geszti Péterrel, Osvárt Andreával és a freestyle foci magyar világbajnokával megalázó vereséget mért a TV2-n futó Vámpír Brooklynban című Eddie…..
József Hipernet-előfizető, de telenoros telefonnal nem rendelkezik, így aztán se a forgalmi adatokat nem tudta megnézni, se az ingyenes ügyfélszolgálati számot nem tudta hívni, amiről kiderült, hogy egyéb mobil hálózatokból drágább hívni, mint egy mezei számot:A Telenor Hipernet…..
Zergus 2011.10.26 18:39:31
online.telenor.hu/ugyfelszolgalat/

Elvileg itt mindent megtalálni, nem értem mi a gond...
Forgalmi keret 80%-nak elérésekor meg tájékoztató sms-ekkel dobálnak. (Minimum 8 sms-t küldenek.)
"Láttátok tegnap a fekete Artut a MacGyverben?" - kérdezte ma Eszter, a velvetesek gyöngye a C:c kollektívától. Nem láttuk, de utánakerestünk, és tényleg úgy tűnik, hogy ha az ABC csatorna agytrösztjei lézeres-robotos-szervízfolyosós bevetésre akarják küldeni a…..
Jön az ősz a Tv2-n is, és ugyan Megasztár nem lesz benne, de sok más igen, és végre szélesvászonban. Duplarészekkel jelentkezik a Jóban rosszban, jön a Katerdális és folytatódik a House. Minden egyéb a sajtóközleményben. Augusztus 22-től dupla részekkel visszatér a Jóban…..
Zergus 2011.08.21 15:40:17
@Cirmoscica: A tv2 félhivatalos blogján, amikor az még működött, az ilyen kérdésekre (4:3 vs. 16:9) azt válaszolták egyszer, hogy "a szerződésükben 4:3 arány szerepel, mert amikor megvették a sorozat jogait (asszem épp houseról volt szó), akkor ugye ez volt divatban. Azóta is ilyen arányú anyagot kapnak a gyártó stúdiótól.".
Hogy miért nem tudnak módosítást végrehajtani, azt passzolom...

Valamelyik napokban megjelent cikkben azt olvastam, hogy az NCIS, House MD. és egyéb "régebbi" sorozatok még 4:3-ban kerülnek majd képernyőre. A váltás ezen sorozatok esetében azok új évadjainál lehetséges ill. valószínű. Hogy ebből mennyi igaz, azt nem tudom...
A Gimi című, alapvetően internetre forgatott, azaz websorozatnak nevezett produktum kerül át a tévéképernyőre, mégpedig a Tv2-re. A Kreatív infói szerint a sorozat augusztus 23-tól kedden és csütörtökön lesz látható a tévében, de ha valaki éppen egy McDonald's-ban kajál, ott…..
Csak itt, csak nálunk, csak most: megmutatjuk az Aranypart című új Viasat-reality teljes szereplőgárdáját és a Jersey Shore-klónnak simán tekinthető sorozat első bemutatóját is. Az előzetes várakozással ellentétben nem négy, hanem öt új arc érkezett az Éden hotelből ismert…..
Felpakolták a netre az egyik legjobb reality új, ausztrál kiadásának első részét (sőt, tán a második is fent van már), mi meg betoljuk a c:c olvasóinak hét részben, hátha nem tecsőzik mindenki. Az akcentus legendary.             ..
Zergus 2011.05.19 13:18:13
@MolnarErik: Ez az... :S

Ha nem változik semmi, akkor megy a kukába, pedig a főcíme nekem nagyon, de nagyon tetszik :)
Heteken belül visszatérnek a TV2 legnézettebb sorozatai. Természetesen a Doktor House-ról és az NCIS-ről van szó, de a Született feleségek legújabb epizódjait is meg lehet nézni szerda esténként. Ráadásul mindhárom sorozatból a legfrissebb évadok kerülnek adásba, ami azt…..
Zergus 2011.02.03 20:10:43
@tvblog: Nem vagyok TV-s, így nem tudom hogyan mennek a dolgok. De ez a válasz nekem nagyon betett. Ezt egyszerűen nem hiszem el.

Kitől kapjátok így a kópiákat? A szinkronstúdiótól, vagy magától a gyártótól? És akkor miért van az, hogy más csatornákon az eredeti képarányban adják le a szinkronos epizódokat? Nem is zavar nálatok senkit, hogy olyan hangok szólalnak meg egy jelenetben, amiknek nincs is gazdájuk, de minden bizonnyal a helyszínen tartózkodnak, csak épp kilógnak a képből?
(Nem utolsó sorban a mozifilmekkel mi a helyzet? Abból is nagyon sok csonkítottan megy adásba.)

Ha már szenvedélyetek a szórakoztatás, akkor nem kéne ezt teljes egészében kivitelezni? Legalább a siker sorozataitoknál? Az NCIS a kedvencem, amit semmi pénzért nem töltenék le, de már lassan nagyon kezdem unni, hogy a szereplők fél arcát látom csak a képen...

Annyira nagy kérés lenne, hogy végre ilyenekre oda
figyeljetek? (Az új médiatörvényben meg kellett volna szabni, hogy büntetendő legyen, ha az eredeti műveket ily módon megcsonkítják, és akkor a stáblisták levágásáról ne is beszéljünk :)
tvblog Már kopogtat a Pro4 2011.01.04 18:00:00
A ProSiebenSat.1 tulajdonában lévő TV2 Csoport újabb csatornával bővül 2011. január 3-tól. Az új  csatorna mindenki számára kínál szórakozási lehetőséget, kiemelt műsorsávokban pedig a 25-34 év közötti férfi nézők szórakoztatását tűzte ki célul. A PRO4 műsorában…..
Zergus 2011.01.11 08:21:43
@Kanyecc1st:

Egy tini naplója = mein leben & ich
Megjegyzem ez egy ritka jó német sorozat. Nálam évek óta a Berlin, Berlin tartotta a csúcsot, de tavaly nyáron végre sikerült valaminek megelőznie :)
Nyilván nem én, és még csak nem is mi vagyunk a világ legokosabb emberei. Nyilván vannak olyan szempontok, amelyek nem jutnak eszünkbe.Ezen az oldalon várom az ötleteket - mindenféle ötletet. Lehet az kósza ötlet, félig kiforrott gondolat vagy kész szinopszis. Lehet jótanács,…..
Zergus 2011.01.10 16:03:36
Kedves Gergő!

Mivel nem is olyan régen voltam gyerek, ezért még viszonylag jól képviselem a mai fiatalokat. A 90-es évek vége felé, az m1-en "rengeteg" jó műsor volt, amiket nyugodtan megismételhetnétek, mert manapság már ritkaság számba mennek ezek a programok. Gondolok itt a "kisokos" (ha jól emlékszem a nevére) című gyerekműsorra, ami ha megvan az archívumban, akkor érdemes lenne elővenni, és mai színvonalon tovább folytatni. Mindenféle érdekes dologról volt benne szó. Csak úgy mint a nem is olyan régen a "teknős a láthatáron" című műsorban. Isten ments, hogy egy újabb kölyök klubbot készítsetek, teletömve mindenféle animével, meg isten tudja milyen amerikai szörnyűségekkel. (Nem is beszélve a "jó" magyar mesékről. Jó-jó vannak sikeresebbek is, de azért nem kell őket nyolcszázadszorra is leadni :)

Amit még nagyon hiányolok az ifjúsági sorozatok. Régebben adtak a királyin "kutya legyek" (100 deeds for eddie mcdowd) és "rosszcsont" (wishbone) című sorozatokat is, amik manapság is igen jól megállnák a helyüket a délutáni műsorsávban.

Nem tudom mi történt az Űrgammák körül régebben, de ilyen stílusú sorozatokat is bátran készíthetnétek, vagy ha nincs rá keret, akkor végre valahára elővehetnétek és leadhatnátok az egészet előröl. Szerintem sok korosztályombeli rátok kapcsolna :)

Az ifjúsági filmek terén pedig az égigérő fű, vagy a keménykalap és krumpliorr című alkotásokat kéne példának venni. Vagy esetleg remaket készíteni belőlük. Manapság úgyis mindenből kijön egy "mai" változat.

Ha pedig a televízió arculatára gondolok, akkor a jelenlegi narancs színt tudnám elképzelni, de animált képek helyett élőszereplős csatornaazonosítókat kellene használni. És lehetőleg ne egy csoport óvodás vigyorogjon az ember képébe, mert az igen visszataszító tud lenni :) A logótokat meg illő lenne már valami "normálisabbra" lecserélni.

Remélem építőjellegű kritikákat és javaslatokat írtam, aminek majd hasznát veszitek :)

Sok sikert, sok nézőt kívánok!
A karácsonyi különkiadás után a türelmesebbek egy trailert is láthattak, amiben ízelítőt kaptunk a következő évadból - a türelmetlenebbeknek megmutatjuk, miről maradtak le.  ..
Zergus 2010.12.30 17:44:30
@Alec: Szerintem ne itt kérdezz ilyeneket, de megjegyzem, hogy a tardis.try.hu a barátod ;)
Az AXN SCI-FI-n műsorán napjaink legnépszerűbb sci-fi-sorozataiból új évadok indulnak szeptemberben. Szeptember 6-tól minden hétköznap 16 órakor kezdődik a Ghost Hunters – Szellemek nyomában 3. évada. Jason, Grant és kutatócsoportjuk útját borzongás és feszültség…..
Zergus 2010.08.29 12:36:03
Dráááúúútkoszorú:
Nem értem milyen megdönthetetlen bizonyítékokról beszélsz, amikor a nyomozásaikat direkt arra hegyezik ki, hogy nem minden "esemény" illetve jelenség paranormális. Használnak műszereket, amivel elektromosságot mérnek, így felfedezhetnek olyan helyeket, ahol mondjuk nagy elektromágnesesség van, ami bizony az embernek nem tesz valami jót. Ha ilyet észlelnek, nem egyből azt mondják, h hű itt egy szellem, hanem neki állnak és megkeresik az energia forrását, amit majd' minden esetben meg is találnak. Pont hogy ők azok, akik saját felvételeiket is próbálják megcáfolni. Talán neked ezért tűnik úgy, mintha ultragagyi lenne, pedig ha más hasonló témájú sorozatban is ugyanígy utána néznének dolgoknak, talán ott is megmagyarázható lenne, a szellem járta helyről, hogy semmi különös nincs benne.

Az eseteik többségében, az "ügyfelek" által beállított baromságok vannak, amiket könnyűszerrel le is lepleznek.
Vannak viszont igen érdekes esetek is. Pl, a hétfői részben, a világító toronyban igen érdekes dolgok fognak történni. Érdemes megnézni. Sőt még az évadzáró részt is nézd, meg kíváncsi vagyok, hogy azokra a felvételekre, mit fogsz mondani :D

Az évadok előrehaladtával és a testvársorozatok érkeztével jobbnál jobb részek is műsorra kerülnek majd.

Sok ember azt várja a sorozattól, hogy odamennek valahova és lefilmeznek majd egy szellemet akció közben. De ha nem ezt látják, akkor egyből elkezdenek pufogni, mert hogy ez má mi ez, ha nem is látunk semmit. Ez kérem szépen egy nyomozás, mint ők is szokták mondani, ami (mint a rendőrség esetében) nem hoz mindig eredményt, vagy nem azt amit elvárnak tőle. Nem lehet minden hely szellem járta...
Van egy klasszikus Leiter Jakab a magyarítások történetében, a Roger kapitány, ami az évek során egyre kevesebbszer, de kitartóan felbukkan a tévékben-híradásokban. Az eredete a jóég tudja mikorra tehető, mindenesetre az oridzsinál elkúrást elkövető fordító annak idején a…..
Egy kis késéssel is (megvártuk a plakátokat, tényleg hatan vannak) kihirdetnénk a Traumával kapcsolatos játékunk nyerteseit: Hatfaludi László, xoxo ivett, Futaki Gergő, Szerafin, Zsolt és Zergus. Velük felvesszük nemsokára a kapcsolatot. A Trauma következő része pénteken,…..
A június 4-i Barátok közt második része elindult ugyan az RTL Klubon, de egy perc után félbeszakadt, és a csatorna az újabb reklámok után a Helyszínelők-et küldte képernyőre. A hiányzó epizódot június 7-én, a Fókusz helyén pótolják. 21:10 körül a Barátok közt…..