Regisztráció Blogot indítok
Adatok
redrick

0 bejegyzést írt és 634 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Félrefordítások Filléres gondok 2011.06.13 06:56:00
István beküldése véleményes hétvégére illik, és most voltaképp meghosszabbított hétvége van vagy mi.A Scrubs cimu amerikai sorozat a magyar tvben Dokik cimmel fut.Az elso reszben a Janitor az ajtot javitja, mert az beragadt. JD viccesen megjegyzi, hogy biztosan beszorolt egy egy centes…..
redrick 2011.06.14 20:54:16
@blackthorne: jobb, mint amit en talaltam ki (a semmit), de aze igy is eleg szar, lassuk be :)
redrick 2011.06.14 21:06:02
@blackthorne: persze, hogy nincs... nem hinnem, hogy barkinek is lenne, pont ezert akarom tudni, mi lett vegul :)
Félrefordítások Eladó 2011.06.10 08:15:00
Kezdődik a véleményes hosszú hétvége, Jade beküldésével. Ez valójában nem véleményes, hanem újrajátszás, de érdemes egy másik verzióban is megtekinteni: A német verzió sem az igazi (enyhén szólva), de az még mindig kevésbé rossz, mint az angol. Viszont ha mellétesszük a…..
redrick 2011.06.10 10:23:53
@franxepe: Heh, nem is akarmilyen. A homing beacon-t is ezek gyartjak valszeg.
redrick 2011.06.10 10:54:21
@Artie: Bah, aprosagokon akadekoskodsz. Scully egyszer regen meg akarta vizsgalni a kemenylemezt a szamitogepben.
A college, ami nem kollégium, már többször szerepelt, de Aiiaiiyo brékingje most többszörösen is csavart visz a témába: Ez most tényleg breaking: David McQuoid egy hamiltoni lakos ingatlant keresett a környéken a Google népszerű programjának segítségével, mikor meglátta a…..
Félrefordítások Liftre vársz? 2011.05.23 07:51:00
Jól emlékszünk tigi korábbi rengeteg remek beküldésére - ezt a sort folytatja most: Két részlet JD Robb: Meztelenül a halálba c. (GoldBook) könyvéből: Whitney egy pillanatig hallgatott.- A nulla hétszázban van az irodám. Hozza ide a diszket, hadnagy.Whitney was silent for a moment.…..
  Már régóta két kézzel rázzák a pofonfát az MSZP-sek, de most fogtak egy láncfűrészt, és nekiálltak kivágni azt - rájuk is dőlt az egész.   Pedig a szocialisták a kampány során már rákészültek a biztos vereségre: Vonáékkal ellentétben nem nyilatkozták…..
Még mindig a január közepi beküldéseknél tartunk, ezúttal bio következik:Miután tegnap volt egy találatom a pepsifoci.hu-ról, ma meg küldtem neked egyet az nso.hu-ról, most back vagyok, ezúttal hamis barátunk, az Index.hu-ról hozok egy szépséget.A cikk…..
redrick 2010.05.13 22:45:23
@dócziorsi: te itt kotekszel, meg szetoffolod szegeny leiterjakabot? :)
redrick 2010.05.13 22:56:58
@thirteen m.d.: en mar tul vagyok a szegyenen, teljesen szegyentelen vagyok :)
redrick 2010.05.13 23:09:16
@gitáros: mindegy, kiveseztuk :)
Most viszont egy pillanatra en is megijedtem, hogy hatha bot vagyok. De szerencsere nem :)
Komolyan, egyszerűen szánalmas ez a bohózat. Úgy izgulnak a gárdamellényre, mint Stohl a jófajta Viagrára. A szocik amúgy szépen alakítják az új imázsukat, természetesen a megújulás mentén,  tegnap lazán átpasszolták a Jobbiknak a nemzetbiztonsági bizottság elnöki…..
Vajon hogyan fognak bűnhődni ezek a pöfeteg médiarohadékok? Miért gondolja bárki, hogy a nyereségvágyból szándékosan elkövetett szemétségért elég az egyszerű bocsánatkérés?! Pista bácsi 91 esztendős dudás, egy személyben megtestesíti a magyar kulturális hagyatékot. Több…..
Egy kellemes februári éjszakának indult, aztán megjelent egy halom rendőr, lelőtték két kutyáját a hétéves gyereke szeme láttára, őt meg a falhoz szorították. A kommandósok csekély mennyiségű füvet találtak, ami csak vétségnek számít Missouriban, úgyhogy bónuszként a…..
redrick 2010.05.12 13:22:59
@amf: En csak azt mondom, hogy ezt nem lehet megindokolni. Ha o alkapone meg a sebhelyes arcu zabigyereke, akkor sem. Kapjak el a haz elott, az utcan, a klotyoban... tokmindegy. Ne menjenek ejszaka az otthonaba, ahol ott a kiskolok, az asszony, meg a kutyak.
redrick 2010.05.12 13:27:40
@Svenmester: eegen, egyetertek. En mondjuk nem ilyen finoman fogalmaztam volna (ezert nem irtam vissza egyik kocsognek se), de aze a lenyeg benne van.
redrick 2010.05.12 13:30:59
@metal: szerintem hulyekkel vitazni nem kecsegtet sok sikerrel, szal inkabb elismerem hogy gyoztel. Okos vagy, meg minden.
Még egy, a GameStopot érintő hír esett be mára: a cég egy munkatársát kirúgták, miután interjút adott egy nemierőszak-játékról. Aki nem tudná: ez a beteg műfaj Japánban viszonylag népszerű (lásd az Index korábbi cikkét a témában), virtuális nőket kell bennük…..
redrick 2010.05.11 21:34:32
Kirugtak. Mi a problema? Csatlakoznek @Zoltan895: velemenyehez. A propagalas, meg a teret adas ele azert odabiggyesztenem harom felkialtojellel az "alkotokat" is
Klasszikus zárás körüli történetnek indult, amikor a biztonságiak egyrészt már nagyon mennének haza, másrészt eljött az ő idejük és kicsit keménykedhetnek a lassan szedelőzködőkkel. Csakhogy keménykedés helyett most majdnem agyonverés lett a dologból, a vadparasztok még egy…..
redrick 2010.05.10 16:11:04
@CatMother: tudod mekkora szivas ez a gourmet-nek? Es nem hinnem (akkor sem, ha tudom, hol elek) hogy mindneki mindenkinek a haverja. Szal a szervezo szol a szkuritatenak, ha a 3 gyoker nem repul, legkozelebb mas csinalja. A szekuriti tulaj persze felbassza az agyat, pikkpakk elokeriti a 3 okolagyut es kibassza oket a picsaba. Vagy az en kurva anyamat a naivitasomert :P
Ha az alábbi képkockákat végignézné, egy külföldi, és feltételezve azt, hogy érti is a magyar nyelvet, nem biztos, hogy kitalálná ki is a műsorvezető. Riportalany által riportert én még így beszopatni nem láttam, szóval Lendvai Ildikó akár el is mehetne műsorvezetőnek.Az…..
Letaszították a világ valaha volt legdrágább autójának járó trónról a Ferrari 250 GTO-t. A földkerekség egyik legszebb olasz sportautójáért ugyanis 28 millió dollárt fizetett egy brit úriember, ennél drágábban pedig sosem cserélt gazdát autó korábban. Nyilvános árverésen…..
A The Times hozta a sztorit a múlt héten, brit orvosok megállapították, hogy a Ferrarikra festett, Marlboro-logót helyettesítő vonalkód tudat alatt hirdeti a terméket. Az EU-ban tilos a dohánygyártmányok reklámozása, ezért felszólították a Ferrarit, távolítsa el a vonalkódot a…..
redrick 2010.05.08 12:10:51
@legyen ez: almodj csak :P Palik volt, Palik van, Palik nem megy sehova, amig a duhongo F1-nezo hordak meg nem latogatjak faklyakkal, vasvillakkal.
  Na tessék már megint szerda van :-) A szinkronrendezés kivesézése után újabb áldozatot találtam, de egyelőre összességében úgy értékelem, hogy néhány bitangot leszámítva viszonylag kíméletesek voltatok a kommentekben. Nem mintha cenzúra lenne, csak meg kell mondanom,…..
redrick 2010.05.07 10:03:36
@dócziorsi: hoho, Pane... vigyazz, nehogy ugy maradj. Regi cseh filmek viccesek ja. Ez most vmi ujraszinkron? Megint elronototok egyet? :D :D
redrick 2010.05.07 10:37:53
@dócziorsi: kinek csinalod? Filmmuzeum? Mikor. Megnezem...
redrick 2010.05.07 10:59:13
@dócziorsi: Hahha, ertem en :) fuj rossz reklam. Meg a vegen megnezne vki, az borzaszto lenne :D :D
És akkor ismét jó ebédhez szóljon a folytatás:A Comedy Centralnak dolgozni egyébként is kegyelmi állapot: nem csak hogy emberszámba veszik a fordítókat, de szem előtt tartják az érdekeit, nem akarják agyonhajszolni őket, jó kapcsolatot ápolnak velük, kvázi kis közösséggé…..
redrick 2010.05.05 15:09:39
@andie: A kommentelok egy reszet nezve van kulonbseg. Egy falut kiirtani nem annyira gaz :D

nyipászta: balatonnal a dumalast "dödögésnek" hivjak. Gyere at dödögni. Videk... :D

akvarium: jovan, mar elismertem, hogy az adott szituban jo. Csak azt mondom, hogy maskor nem ilyen egyszeru, meg lehet, hogy mas nem szan ra egy fel napot egy ilyen jopofa forditas kiotlesere, mert nincs ideje, vagy csak lusta goreny es maris az bena, ostoba, rosszul forditott szinkronnal tartunk :)
redrick 2010.05.05 15:26:22
@seth_greven: en persze semmi ilyesmit nem allitottam, de semmi gond, ettol te meg nyugodtan fellephetsz tamadolag, meg szologassal is be amilyen jopofan csak birsz. De ne vedd zokon, ha eztan mar nem reagalok ra. Peace :)
redrick 2010.05.05 15:37:51
@Agent Vero: Hehh, mikor eloszor hallottam, hogy "gyere dodogjunk egy kicsit" ...
Egy kisse feltem, hogy vmi bortangas, lancos, korbacsos elfoglaltsag :)
A Le Cube névre hallgató televíziós kiegészítő Yves Béhar és csapatának munkája, melyet a francia Canal+ számára készítettek el. A fejlesztők célja a digitális tévézés imázsának felemelése, megkülönböztetése a hagyományos technológiától a design területén is,…..
Philip Mahoney és Aaron Ross  készítették az alábbi Randevú a Rámával előzetest, természetesen Arthur C. Clarke regénye ihlette meg a srácokat. Clarke regényéből egyébként már megpróbáltak filmet készíteni, egy bizonyos ponton David Fincher rendezhette volna a produkciót…..
redrick 2010.05.04 10:18:39
@shitgun: Huhh, jol esik, hogy kivancsi vagy a jelentektelen velemenyemre, de igazabol nem az en asztalom. Csak olyasmiket tudnek irni, hogy nekem miert tetszik, az meg ez esetben annyira szubjektiv, hogy valszeg semmit sem jelentene neked.
De tehetunk egy probat.
Eloszor is, elso nezesre (jo regen) en is elakadtam a filmmel. Masra szamitottam, faszan mukodtek a jo kis beidegzodesek, hogy a konyv alapjan felepul az emberben egy kep, aztan ele raknak egy masikat. Szoval nem nagyon szerettem. Par evig pihent a film, ezalatt a konyvet sem olvastam. Aztan egyszer csak ejszaka tok egyedul voltam, nem volt semmi neznivalo, turtam a filmek kozott, na mondom nekiugrok. Es tetszett! A kedvenc reszem mar akkor is a film kozepso szakasza volt, az utazas. Lassu, van ido elgondolkodni mindenfelen, szinte en is ott vagyok kint tokegyedul... egyszeruen nem tudom megunni... Nem nagyon tudom jobban megfogalmazni, ahhoz Clarke-nak kell lenni :) A latvany, a zene...
Erre pl emlekszunk ugye mindannyian es nem csak az Alien-bol:
www.youtube.com/watch?v=EB3IokHelRk
redrick 2010.05.04 10:40:08
@shitgun: Hat igen, a csillaggyermek dolgot igazabol Clarke is csak a 2010-ben magyarazza meg rendesen, szal nem lehetett Kubricknak egyszeru dolga. Valszeg Clarke sem tudta meg akkor, mi is ez a csillaggyermek dolog hehh.
A film veget amugy ne felejtsuk el a kor technikajanak fenyeben nezni. Asszem 1969-ben keszult a film, sztem egyszeruen nem voltak eszkozok, hogy az utazast a monoliton at mashogy (jobban) megcsinalja. En sem nagyon szeretem a veget, bar annak is megvan a hangulata. Nem az a hangulat, mint a konyvben, de nem mondanam ra, hogy szar.
A Ragyogast nagyon regen lattam, nem tudok semmi ertelmeset mondani rola, de a teny, hogy inkabb a konyvre emlekszem es nem a filmre, azt mondja, hogy en sem voltam tole nagyon elajulva. Meg kene neznem meg1x, hatha az is tetszene :)
redrick 2010.05.04 10:47:20
@shitgun: Hagyd mar. Sosem fogsz meggyozni egy olyan arcot semmirol sem, aki kepes kijelenteni vmirol, hogy "szar es kesz", vkirol meg, hogy "pancser es kuss". Idopazarlas.
Inkabb koszond meg. Fincher egy bena blafasz, mindenki, aki szereti a Fajtklabot idiota, de kis orom az uromben, hogy van meg hebe-hoba egy okosabb kollega, aki szol, ha tevedunk. Igy mar nem fogunk azzal a teves elkepzelessel meghalni, hogy Fincher jo filmeket csinalt. Koszi, tenyleg.
SF.blog Gizmó harmadszor? 2010.05.03 11:03:00
A mostani ’80-as éveket remake-elő időszakban (elvégre nyáron érkezik a Szupercsapat mozifilm is, télen pedig az új TRON) a legkevésbé sem meglepő, ha még egy sorozatot elővesznek folytatás céljából. Joe Dantéval, az első két rész rendezőjévbel ezen a hétvégén…..
OFF: Légyszíves kommentelés elött, olvassátok el a posztott ne csak az index ajánlóját! On A százholdas pagony fővárosi részén elterjedt nézett, hogy aki Jobbikosokkal beszélget, az bizony nem ehet mézet! Kérem a kedves demokratikus erők parlamenti képviselőit, a…..
redrick 2010.05.01 13:28:40
@hetzer87: hehh. Ha tudnad, hogy engem hanyan naciztak le csak az utobbi egy hetben. Kulonben sem vagyok nagy hive a cedulazasnak. Ha mar muszaj, akkor ketfele cimket hasznalok: Faszkalap es nem faszkalap. Van boven mindkettobol az osszes oldalon... helyesbitek, faszkalapbol sokkal tobb van minden oldalon.
Az a teny meg, hogy siman bebasztal a netharcosok klubjaba a rendelkezesedre allo infok alapjan... hat ezzel te is bekerultel az en egyik klubomba :)
redrick 2010.05.01 13:40:47
@málnabarack: jol mondod
redrick 2010.05.01 14:19:20
@hetzer87: Ezen a poszton ne huzd fel magad, mert pont azt mondja, amit te. Csak ironiaval.

"Ha törvényjavaslatot tesznek, ne, mondom ne vizsgálják azt, hogy az működik-e, használ-e az országnak. Hiszen zsidók, cigányok és buzik vérével van beszennyezve, sőt egyenesen az ő bőrükkel kötötték be azt."

Erzed? A tobbi felhuzottnak is javaslom az ujraolvasast.
En csak a multkori poszttal valo ellentetet nem ertem. Lehet, hogy ezen a blogon tobbfele velemeny is van? Es beszologatnak egymasnak? Az fasza lenne :)
"Ő itt Füge, a kb. 10,5 hónapos szukácska, akit fél éve hoztunk el az Árvácska menhelyről! Elég rosszul kezdődött a kis földi pályafutása, hiszen a menhely elött már megjárta a gyömrői sintértelepet is! No de most már itt van nálunk és jobb helyre nem is kerülhetett…..
Brian Aldiss az angolszász sci-fi egyik nagy öregje - mondom ezt annak ellenére, hogy a regényei közül sajnálatosan kevés fordult meg a kezeim között mindeddig, egyedül a Non-stop található meg tőle a polcomon. Ezért nagy örömmel csaptam le egy antikvár Helliconia:Tavasz…..
redrick 2010.04.30 15:14:40
@redrick: hogy ezt mennyire nem ide akartam irni... :P Mijafaszer nem lehet torolni a sajatjaimat?
bocs...
redrick 2010.04.30 17:31:05
@Goompah: semmiseg :)
redrick 2010.04.30 21:07:46
@flugi_: :))) tessek, pozitiv hozaallas :D
Valamelyik posztban (talán a múltkori szinkron szerdásban) valaki nagyobb pénzt tett rá, hogy a félrefordítás blogot nem olvassa a szakma. Az összeget azóta is várom, mert én természetesen már akkor is tudtam, hogy ez nem így van, hiszen többször kiderült már, hogy többen is…..
  Erős, korábbi munkásságához méltó kormányrendelettel búcsúzik az Új Reformkor és a Nagy Válságkezelés kormánya. A 97/2010. (III. 31.) számú, az egyetemes elektronikus hírközlési szolgáltatás nyújtásának részletes pénzügyi és műszaki feltételeiről és…..
redrick 2010.04.29 21:43:49
@Bloodscalp: minek olyasmirol dumalni, amirol halovany fogalmad sincs? Inkabb kussolj es figyelj, hatha felszedsz vmit.

@monyon le: lol. Ha ellop a cigany 3 m kabelt, leall a fel orszag. Osszeomlas bahh...
redrick 2010.04.29 22:39:50
@JohnHenry: eegen, vigyazz, mert a part strategak felfigyelnek rad, mehetsz az orok buntibe a gulagra.
Félrefordítások Shaft rossz anya 2010.04.29 05:53:00
Krumplicukor szép találata:Tegnap, december 27-én ment a viasaton a két pasi meg egy kicsi (two and a half men), és az epizód végén énekeltek a "Shaft" című film zenéjét, persze ezt nem szinkronizálták le, hanem alul feliratozták.Volt valami ilyen sor benne:"I"ve…..