Regisztráció Blogot indítok
Adatok
terasz9

0 bejegyzést írt és 709 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
20 fotó a mai tematikus válogatásban. A közel hetven évet élt kommunista birodalom pillanatképei. 1919. Kommunistaellenes (antibolsevista) kozák harcosok az orosz polgárháborúban..
1962-ben három rab megszökött Amerika legszigorúbban őrzött börtönéből, Alcatraz szigetéről, amit addig lehetetlennek véltek a hatóságok. Az eset után a biztonsági szolgálatok váltig állították, hogy a szökevények biztosan belefulladtak a tengerbe... De mégsem ez történt? Adásunkban bemutatjuk a…..
terasz9 2021.10.19 20:29:49
Az 1800-as évek végének Magyarországa, idilli helyként él sokunk fejében.  A kultúrális élet fellendült, megépült az Operaház, átadták az Andrássy úton az ország első villamosvonalát. A főváros a századfordulóra több mint 700.000 lakosú világvárossá fejlődött, a német nyelvet felváltotta a magyar…..
Ez itt fent a Népszava mai nyomtatott kiadásának címlapja. A címek ugye elég meglepőek, a mögöttes ok meg az, hogy az Alkotmánybíróság nagyjából kimondta, hogy egy cikk címében nem lehet hazudni. Namármost, ha a Népszava emiatt hisztizik, és a címlappal azt sugallja, hogy szerintük ilyen az…..
avagy nem árt ha tudod, mikor büntethet a rendőr, és mikor nem. Autóval rendelkező kisgyerekes családban rendszeresen felmerülnek kérdések a gyerekek utazásával kapcsolatban: utazhat-e gyermek elől, meddig kell gyerekülés, és mikortól elég az ülésmagasító, stb... És természetesen mindig akad…..
Pár nappal a választás előtt már mindenkit csak egy dolog érdekel: milyen eredményre lehet számítani vasárnap? A politikával hivatásszerűen foglalkozó közvélemény-kutatóktól és elemzőktől természetesen azt várják az emberek, hogy tudjanak válaszolni erre a kérdésre. A válaszadás képességével talán…..
terasz9 2018.04.04 17:28:05
A héten utazás és mosogatás közben annyit hallgattam az IDDQD blog retrójátékos podcastjét, a Checkpointot, hogy hétvégére már teljes nosztalgiamámorban úsztam. Úgyhogy elő is túrtam pár olyan játékot, amit rengeteget nyúztam 25 évvel ezelőtt PC-n. Íme a három legemlékezetesebb, pixeles sci-fi játék…..
A politikai elemzés halott – írtam közel három évvel ezelőtt ezen az oldalon. Ma már valamelyest másképp látom: nem halt meg, hiszen ott, ahol korábban látni véltem, valójában soha nem is élt, nem is élhetett. Legfeljebb időnként, néha, percekig: ha élt is, rendszerhiba volt. Nyilvánvaló, hogy…..
terasz9 2018.02.18 03:44:18
Tisztázzuk elsőként, hogy mit jelent az, ha egy sportkamera hamis. Ebben a cikkben nem azt jelenti, hogy visszaélnek a gyártó nevével vagy emblémájával. Jelen esetben a lényeg a 4K-n van, ami azt mutatja, hogy a kamera képes 4K felbontásban videót rögzíteni. Az a kamera, aminek a specifikációjában…..
terasz9 2017.08.13 10:07:20
Biztos nem vagyok egyedül a gondolattal, , hogy az életben egyszer át kellene hajózni egy óceánon – pl. az Atlanti óceánon. És egy ilyen hajóút alatt – kevéssel 70. évem előtt - nem feltétlenül valami romantikus módot, komolyabb sportteljesítményt, vagy túlságosan próbára tevő útvonalat értek.…..
terasz9 2017.06.15 09:19:26
A házi kedvencek sokaknál ma már a családtag szerepét tölti be. Elsőre azt gondolnánk, hogy a véletlenen múlik, vajon cicát vagy kutyát választunk háziállatnak. Felmérések azonban bizonyítják, hogy a választás szoros összefüggésben áll személyiségünkkel. Az állattulajdonosok közötti…..
terasz9 2017.05.18 08:56:51
Madárcsicsergés, napocska, kibukkanó hóvirágok! Mi kell még? Jó program az elkövetkező hétvégékre. ;) Az elmúlt néhány évben többször is jártunk a Vértes-Velencei-hegyvidéken, így most összegyűjtöttem azoknak a helyeknek a listáját, amiket érdemes legalább egyszer bebarangolni...
Jóóój és awwwww! Rántott Ronaldo must die!..
terasz9 2016.06.23 10:38:46
A VIASAT3-on nemrég indult el Magyarország első meztelen valóságshow-ja, az Ádám keresi Évát, ahol a szereplőknek anyaszült meztelenül kell randizniuk egymással. Ennek kapcsán készült egy nem reprezentatív kutatás, amelyben több mint ezer embert kérdeztek arról, hogyan…..
Az ENSZ egy friss tanulmánya szerint 2015-ben körülbelül 7,3 milliárd ember élt a Földön, és ez a szám az előrejelzések szerint csak növekedni fog, 2100-ra a becslések már 11,2 milliárd embert jósolnak. De vajon melyek a legnépesebb országok most, és melyek lesznek…..
Lassan úgy érzem, ha a kinetikus szó nem szerepel egy játék nevében, nem is érdemes vele foglalkozni. A valóban elég furcsa életet élő, ám annál hatékonyabban takarítható homok úgy tűnik, minden pepecselő álma. Mászik magától, szétesik, mállik, olvad, miközben könnyen…..
terasz9 2014.03.22 21:22:10
2004-ben indult útjára a Megasztár, a TV2 énekes tehetségkutatója, és ugyan eddig csak hat évada volt, de idén máris a 10 évfordulóját ünnepli. És ha már van egy ilyen kerek szám, a TV2 le is csap rá, és március 15-től, azaz szombatonként, az RTL Klub Szombat esti láza ellen…..
A mai bejegyzésemben egy olyan roncsot mutatok be, amely csak azért „jött létre”, hogy konkurenciája lehessen a közelében található híres történelmi hajóroncsnak, azaz elsüllyesztésének egyetlen célja, hogy turistacsalogató látványosság legyen. Járjuk tehát körbe…..
Elképesztő statisztikát tett közzé az NFL: az őszi tévés idény 35 legnézettebb tévéműsorából 34(!) amerikaifutball-közvetítés volt, ami egészen lenyűgöző. A meccsek átlagnézettsége 17,6 millió volt, összesen 205 millió amerikai látott legalább egy összecsapást…..
best of semmi 2013.09.30 21:11:29
Nos, azt hiszem az utolsó bejegyzés jön. A blog beteljesült a következő képpel, meg amúgy is.Évek óta keresem az alábbit, és hála Boba Fettnek megvan.Amszterdam.Kösz a képeket...
terasz9 2013.10.05 23:49:45
A napokban egy ajánlórendszereket fejlesztő ismerőssel beszélgettem a viselkedésmintákról, felhasználói attitűdökről. És ekkor került szóba az "add to cart" dilemma. Vagy máshogyan megközelítve: a shopping cart optimalizálás kérdésköre.  Az alapdilemma úgy szól, hogy…..
Még nincs másfél órája, hogy az Android-főnök Sundar Pichai a saját Google+ oldalán arról számolt be, micsoda meglepetés érte, mikor visszatért ázsiai útjáról. Nem elég, hogy megtörtént az egymilliárdodik Android-aktiválás, vagyis már elméletileg a Föld lakosságának…..
Sokan hajlamosak alábecsülni a rúgók és a mezőnygólok futballban betöltött szerepét. Pedig közismert tény, hogy a liga legtöbb pontot szerző játékosai a rúgók, ráadásul számos találkozó végződik három pontnál - azaz egy mezőnygólnál - nem nagyobb különbséggel. Nem is…..
Manapság az NFL-csapatok számára kötelező előírásként szerepel, hogy 53 játékos kaphat helyet az aktív keretükben. Emellett a szabály arról is rendelkezik, hogy egy gárda egy meccsre 45 fős rosterrel mehet. Mindez azonban nem volt mindig így. Olyannyira nem, hogy a távoli múltban…..
terasz9 2013.07.09 12:35:53