Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Deeena

16 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Kerékpárút épül a Borsod megyei Kazincbarcikán, a csaknem 4.300 méter hosszú útszakasz a helyi vegyipari üzemtõl, a BorsodChem Zrt-tõl a kertvárosig tart majd - közölte a helyi önkormányzat szóvivõje.   Göndör Judit elmondta: a fejlesztésnek nagyon sokan örülnek,…..
A Sátoraljaújhely-Hegyköz Turizmusáért Egyesület, a feladati közé tartozó termékfejlesztés elsõ lépéseként szeptember elején kedvezményeket adó kuponfüzetet vezet be. Célja, hogy összefoglalja az egyesület tagjai által adott kedvezményeket, ezáltal biztosíthasson egy…..
A gyöngyösi és az egri főiskola, valamint a Miskolci Egyetem hozta létre az Észak-magyarországi Turisztikai Kutatás-fejlesztési Alapítványt, amelynek szervezésében szerdán a turizmus és a fenntartható fejlődés kapcsolatáról rendeztek konferenciát a Károly Róbert Főiskolán.A…..
Demjén határában a Termál-völgyben 690 méter mélyről tör fel az ország legújabban feltárt, 68 Celsius-fokos gyógyvize, melyre alapozva készült el a közel tízhektáros területen a Demjéni Gyógyfürdő és Aquapark hét medencével 2007-ben. Az Európai Unió támogatásával és…..
Az intézmény kastélyaiban a régmúlt korok épített emlékeiben nem csak zenei, irodalmi, történelmi, gyermek és családi rendezvények invitálják az érdeklődőket, hanem a történelmi környezetben, parkok ölelte műemlékekben meg is szállhatnak az ide érkező vendégek.Az idei év…..
A Sátoraljaújhely-Hegyköz Turizmusáért Egyesület, miután áprilisban, az Észak-magyarországi Régióban elsõként írt alá támogatási szerzõdést a helyi TDM feladatok ellátásáról, augusztustól átvette a Tourinform-iroda szakmai irányítását és mûködtetését. A…..
A világ legnagyobb könyve  készült el a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Arnóton, a csaknem másfél tonnás  kötet lapjainak hossza 4 méter, szélessége 3,6 méter, és 346 oldalból áll. A könyv az Aggteleki Nemzeti Parkról szól, annak barlangrendszerét, épített…..
Pfiffer Katalin, Mór Borkirálynõje fejére került fel Magyarország Borkirálynõjének koronája augusztus 21-én Tarcalon, a III. Országos Borkirálynõ Választásnak otthont adó Hat Puttonyos Borfaluban. A nyolc döntõben lévõ borkirálynõ közül alig néhány ponttal maradt le…..
Az egri Szépasszonyvölgy sok turista egyik kedvenc célpontja a hevesi megyeszékhelyen. Ezen a helyen nemcsak a jó minőségű borok a főszereplők, hanem a régi pincesorok is. Ezek folyamatos bemutatása, a történelmi lépcsős pincesor infrastrukturális fejlesztése, a partfal és…..
Elkészültek a 2010. évi Országos Borkirálynő Választás koronái. A korona nem vándor korona, minden évben egyedi, gyöngyből készülő koronát kap Magyarország Borkirálynője, amit a választás után bármikor viselhet a választás évének megjelölésével. A választás egyes…..
A Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Tourinform iroda (KULCS-TOUR Nonprofit Közhasznú Kft.) vezetõ partnerségével zajló Tours without borders projekt keretében 10 napos, 4 országot érintõ road show zajlott augusztus 2-11. között. A projekt keretében, melyet a Magyarország-Szlovákia…..
Megkezdõdött Tokaj fõterén az egykori Aranysas fogadó felújítása, átépítése, korszerûsítése, a patinás és új szárnyakból álló épület 180 ágyas, négycsillagos szálloda lesz, alatta kétszintes mélygarázzsal - adta hírül a város önkormányzata szerdán.A…..
A német nyelvterület egyik legnépszerûbb rejtvénymagazinja, a kéthavonta megjelenõ „Reisepreisrätsel-Magazin“ hasábjain Észak-Magyarországról olvashatnak a fejtörõ játékok szerelmesei, a hozzá kapcsolódó keresztrejtvény kapcsán pedig a helyes megfejtést beküldõk…..
2010-ben harmadik alkalommal választják meg a hazai borvidékek (borutak, borlovagrendek, hegyközségek) együttmûködésével Magyarország Borkirálynõjét. A választás döntõjére, illetve a koronázási ceremóniára immár hagyományosan a világörökségi Tokaji Borvidék egyik…..
Újfajta szolgáltatáscsomaggal vonja magára a figyelmet Sirok: Spa Falu néven komplex szolgáltatáscsomagban kínálja falusi értékeit a regenerálódni vágyó vendégeknek.A koncepció lényege, hogy a falu adottságai együttesen jelentenek egészségmegõrzõ vonzerõt, amelyet a…..
Németországban sok német nagy turisztikai vállalatnál az elmúlt napokban készültek el a féléves mérlegek. Az eredmény: a mérlegeredmények mind a Lufthansa-nál, mind az Airplus-nál vagy akár a CWT üzleti utazói irodaláncnál is sokkal jobban alakultak a vártnál.Aki most megnézi…..