Regisztráció Blogot indítok
Adatok
rózsakeresztes

1 bejegyzést írt és 19 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
patakvér Ragadozók előzetes 2010.03.23 17:52:00
 Megjött az első előzetes a Ragadozókhoz – emlékszünk, a főszereplő Adrien Brody, Robert Rodriguez a producer-társforgatókönyvíró, a rendező Antal Nimród, az operatőr Pados Gyula. A magyarokat Rodriguez és a színészek egyaránt dicsérik. Antal szerint ez a Predator…..
698 éve (1312) oszlatták fel a templomosokat.A templomos lovagrend alapításának pontos dátuma nem ismert. Az általánosan elfogadott nézet szerint a keresztes hadjáratok idején, 1118 és 1121 között jöhetett létre. A Hugo von Payes, Gottfried von Saint-Omer és további hét lovag…..
A mai napi Orbán-beszéd legérdekesebb vonása, hogy a beszéd elmondásával szinte párhuzamosan zajlik a ballib oldal egyre szélesebb köréhez tartozók letartóztatása, elszámoltatása. Az, hogy az ügyészség és rendőrség a választások előtt néhány héttel mer csak ilyen…..
Navracsics Tibor olyan egetverő hülyeségek egész garmadáját szabadította ránk, hogy menten felrázott a politikai pankráció szemlélőiként ránk telepedett súlyos apátiából, feledtetve az előre kiszámított műpofonok és számolatlanul zuhogó kamutalálatok lehangoló unalmát.…..
rózsakeresztes 2009.12.16 21:40:36
@EMU: apám te nagyon műveltnek képzeled magad, ugye? Jó lenne a magyar nyelvet is megtanulni közben, a hagy helytelen alak, a hadd a helyes! Ezt bizony a vidéki koleszosok tudják, mert tanultak. Ha így beszélsz élőben is, lehet, hogy Téged néznek korlátoltnak.
Gyakran előfordul, hogy egy iskolai konfliktus kapcsán bemegy a szülő, hogy tisztázza a tanárral, vagy az igazgatóval a helyzetet. Ezek a megbeszélések gyakran segítenek megoldani a problémát, az alábbi helyzetből viszont éppen az ellenkezőjére derül ki. Az anyuka inkább elhitte a…..
A "portásország" fogalmán elgondolkozva írta meg nekünk Louise a levelét. Részletesen leírja, órákra lebontva, hogy hogyan is nézne ki egy napja, ha nem tanárként viselkedne, hanem egy hétköznapi emberként, aki kimondhatja, amit gondol és nem próbálná csillapítani a…..
rózsakeresztes 2009.11.23 11:05:42
@disloc: biztos bencés suliba jártál, nem?
Nem telik el nap úgy, hogy ne látnánk új cikket a különböző lapokban a sertésinfluenzáról, amit egyébként valamilyen okból a magyar média újinfluenzaként, illetve H1N1 influenzaként emleget, de ha már annyira WHO-kompatibilisek akarunk lenni, akkor a Pandemic H1N1/2009 jelölést…..
Tisztelt MT blog! Központi közigazgatás egyik szervénél dolgozom, férfiként, család (azaz feleség, gyerek) nélkül. Az állami ünnepek előtti munkanapokon a munkaidő a CSALÁDOS hölgyek részére 12 óráig vagy 14 óráig tart, a hivatalos 16.30 óra helyett. Sajnos leírva ez soha…..
rózsakeresztes 2009.11.05 19:40:32
@indapasssucks: hat te is erdekes figura vagy oregem, magyarul sem tudsz talan?

kepzeld, amiota vilag a vilag, a jelen nemzedekeinek oregkori eletet a jovo nemzedek felnottei, a jelen gyerekei teremtik meg. ha ilyen majom lesz mindenki, mint te, akkor keszulhetsz oregkent a kegyes halalra, amit mar most is belebegtetnek egyesek azokra, akik csak teher a tarsadalmon. S ne gyere azzal, hogy ok te ezt vallalod, mert amig nem allsz a konkret dontes elott, addig nem is tudsz felelosen donteni.
rózsakeresztes 2009.11.05 19:35:08
@glassjaw: eleg debil vagy, ha nem tudsz a kis onzo vilagodnal szelesebb horizontot latni. sajnalom, hogy ilyenne valtal, valami felrecsuszott a nevelesedben, hogy ilyen arrogans, individualista majom lettel. nem szoktam minositeni senkit, de ez nagyon zuzos volt.
 Bár szorosan véve nem tartozik a pedagógusok alapfeladatai sorába az a közutálat, amit a tanártársadalom nagy része Magyar Bálint iránt érez, ez a jelenség mégis működik. Ő ugyan aligha tudhat erről, a mértékéről pedig valószínűleg lövése sincs: azokon az oktatással…..
Holnaptól vetítik a hazai mozik az utóbbi idők legsikeresebb sci-fi-jét, a District 9-t. A történet szerint néhány éve megjelent Dél-Afrika felett egy űrhajó, tele idegen bolygóról származó lényekkel, akiket végül egy gettószerű menekülttáborban helyeztek el. Neill Blomkamp…..
Huebertől kaptuk ezt az inkább elkeseredett mint felháborodott hangvételű levelet, amelyben a frissen kézhesz kapott órarendjén töpreng, nem értve, hogy is kaphatott ilyen mennyiségű órát a nyakába. Aki szerint a tanárok egész nap csak sakkoznak a lyukas órákon, az olvassa el!Szia…..
rózsakeresztes 2009.09.08 15:19:10
@pcr: ecsém gondolj bele, amikor a gyerek már otthon lubickol, a tanár még gürizik egy kört, mi június végéig és augusztus elejétől már dolgozunk, alapfizetésért, a jűlius meg kötelező szabadság. A többi szünet valóban többlet, de akkor is vannak pl. továbbképzések, táborok stb...
A fizuról meg annyit, hogy 1949-ig a középiskolai tanárok komoly fizetést kaptak, utána döntött úgy az állampárt, hogy a szellemi munka nem olyan fontos, mint a fizikai, na ezért jutottunk el ide!!

Amíg a tanárok fizetése nem lesz versenyképes, addig a kontraszelekció működik, de addig Ti is a gatyátokat fizetitek ki, hogy a piacon megvedd a néhány jó tanár felkészítését.

Arról ne is beszéljünk, hogy a tanárok nemcsak tanítanak, de nevelniük is kellene, hogy a diákok normális országot képzeljenek maguknak.
w Non sequitur 2009.08.14 05:15:00
Fidesz-program márpedig nem lesz, csak a választás előtt, februárban; ami logikusnak tűnik, de nem az. Ugyanis a kormányellenes hőbörgés minden egyes mondatához joggal várja el a lakosság, hogy mondják meg neki, mi lenne az alternatíva. Programkezdemény, nagyvonalú tervelkedés már…..
A ma este minden bizonnyal óriási élmény lesz sok ezer érettségizett fiatal számára: ma derülnek ki a felsőoktatási ponthatárok. A közösség és az állam szempontjából azonban lényegesen fontosabb, hogy idén hány olyan diákot vesznek fel az állami képzésekre, akik pár év…..
rózsakeresztes 2009.07.23 19:48:52
@shenk: öregem, Te azért előítéletes vagy, nem? speciel a listán a klasszikus bölcsészet nincs is rajta, s elég ciki az országra, hogy az általános műveltséget adó szakembereket így lezüllesztették. Én is bölcsész vagyok, de - bár szeretem ezt a munkát - kénytelen vagyok mást is keresni, mert nem lehet megélni. (Egy kis emlékeztető: a kommunizmus egyik első intézkedése volt, hogy a tanárok bérét 1/5-re csökkentették 1949 után!!) Az összes sikeres európai országban a tanárok megbecsültek, átadják a normákat, amik segítik a társadalom többi tagjának is az életét. A Tiédet is...