Regisztráció Blogot indítok
Adatok
hrvth

0 bejegyzést írt és 39 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Mandiner blog Menteni kápolnát 2012.07.14 15:01:00
   Béndek: egy elnéptelenedett falu a somogyi dombok között, ami ma Hács községhez tartozik. Béndekről a nyolcvanas években költözött el az utolsó lakó, a helyi mezőőr. A házak eltűntek, helyüket benőtte az erdő. Szerény kis falu volt mindig is, szerény volt a…..
Urbanista A nap képe: működik! 2012.05.23 12:05:00
A legbájosabb Budapestről szóló spanyol nyelvű blog, az En Budapest Facebook-oldalán akadtam a fenti képre. (Fotó: Joost van Beek) ..
    "Hogy milyen fura neve van ezeknek a Szörényi-gyerekeknek! Szörényi Levente, Szörényi Szabolcs, Szörényi Bródy..."   - mondta állítólag a fizikatanárnőnk mamája. Nos egy másik generációnak a "bősnagymaros" kifejezés forrt ugyanannyira egybe, mint a…..
hrvth 2012.04.10 16:26:47
@Rézfánfütyülő fűzangyal:
Köszi, már értem.
hrvth 2012.04.10 16:28:24
@Rézfánfütyülő fűzangyal:
De ha szárazon dolgoztak, akkor nemcsak ott folyt volna, hanem ott is folyt? Ha igen, van valakinek képe erről?
Nem kell nagyon régre visszatekintenünk, hogy lássuk, a Microsoft továbbra sem képes egy erős vízió mentén megújítani önmagát. Inkább azt a taktikát választják, hogy bebetonozzák magukat a piac egyik-másik szegletébe. Vagyis tartós kibekkelésre játszanak.Emlékezzünk csak,…..
Már egy hete csak az új bejegyzésen töröm a fejem, és közben gyűlnek, gyűlnek a mesélnivalók. Rengeteg terv született, némelyik elindult a megvalósulás felé... de haladjunk sorban.1. Legtávolabbi tervekElső és legfontosabb fegyvertény: megszületett az őszi alapstruktúra,…..
hrvth 2011.01.27 12:49:54
@Süveges Gergő: Köszönöm, valószínűleg az intendatúra történelmi változatai alapján élt bennem az a képzet, hogy az intendánsnak teljhatalma van a (közig. vagy szak-) területén, és nem jártam utána, hogy az MTV hogyan épül fel.
Ami falba vésett huliganizmus pár évig, az száz év elteltével történelmi emlékké nemesül. Ezzel a papírdarabbal ugyanez a helyzet. Nem tudom, annk idején kinek lett volna kötelessége eltávolítani ezt a választási felhívást - mindenesetre kissé elkésett vele. Szerencsénkre.…..
Mi is pont a vb-döntőre rogytunk meg, mint a hollandok, és ütemet tévesztettünk, mint van Bommel, de nem maradhatunk poszt nélkül a vébédöntő másnapján. A hollandok a várakozásokon felül teljesítettek a döntőben, összegyúrták a német és a portugál taktikát, mégsem…..
hrvth 2010.07.12 21:48:32
@értelmetlen_nevű: Akkor áruld el, hogy milyen focival lopnák be magukat a szívedbe? Ha fejetlen rohangálással kikapnának a hollandoktól? (nem kell komolyan venni, nem várom, hogy tetsszenek, csak zavar az "ilyen foci" szapulása, meg az, hogy kizálrólag a spanyolokat teszitek felelőssé a döntő képe miatt)
hrvth 2010.07.12 22:04:46
@robot_:
1. sarkítottam, így rövidebben és gyorsabban meg tudtam fogalmazni
2. OK (de azért pontosítok: nem azt mondtam, hogy dicsérjétek, a dics és a szapu két véglet, khmmm)
3. egyetértünk
hrvth 2010.07.12 22:28:49
@megvagy hadnagy: Grat! Ugyanígy vagyok a 2008-as EB döntővel, csak az a különbség, hogy lány. Hálás voltam neki, hogy megvárta a meccs végét, és még pár órát alhattam is.
w Caligula a lovát ugratja 2010.06.25 05:30:00
Az keveseket érdekel, hogy az Alkotmánybíróságba vagy az Állami Számvevőszék élére pártlelkű droidok kerülnek. Hogy mire jók ezek a szervek, eleve nem sokan értik, ezek csak távoli Audi-kulcsok. A köztársasági elnök, az már látványosabb szerep, annak ellenére, hogy arról…..
hrvth 2010.06.25 14:39:07
@kaffogó hebrencs: nyugi, ez nem csak az mszp-szavazóknak nem tetszik (bár a hivatkozott megmagyarázókat nem ismerem, de én pl. általában szívesebben kötök bele tóta w-be, mint orbán v-be, most mégis azt mondom, nagyon nem tetszik, amit az elnökválasztás körül művelnek) (hozzáteszem gyorsan: nem vártam, hogy tökéletesek lesznek, de ez mégis túl van egy határon)
Nou San Trafford A ghánai rugó 2010.06.19 19:56:00
Megtetszett nekem ez a Ghána, afrikai válogatottól ritkán látni ilyen fegyelmezett és részleteiben is kidolgozott csapatjátékot. Sokan kárhoztatták őket, hogy nem tarolták le, szedték ízekre, koncolták fel az emberhátrányban játszó ausztrálokat, de én nem így érzem. Ghána…..
Tegnap délután kettős jubileumhoz érkeztünk. A Portugália-Elefántcsontpart meccs előtt hangzott el tizedszer, hogy "ez már tényleg jó meccs lesz". Aztán tizedszer csalódtunk. Sokan igen nagyot, mások kisebbet. Északi szomszédaink a koradélutáni találkozón segítettek…..
10 nap. Pontosan ennyi időre volt szüksége Vicente Del Bosque spanyol mesterszobrásznak, hogy az utolsó darabkákat is lefaragja élete főművéből. Egész pontosan hét kisebb-nagyobb darabkát a spanyol futball méretes gyémánthegyéből kibányászott harminc egységnyi tömbből. Pár…..
hrvth 2010.05.30 21:15:38
@hrvth: O.K., megnéztem a wikin. Mindjárt kikeresem Valdest is. Én még megbukni sem tudtam spanyolból (nem tanultam), de gyanús, hogy a "la" névelő lehet.
hrvth 2010.05.30 21:37:05
Akik - hozzám hasonlóan - már nagyon várják a vasárnap estét, amikor végre elindul az adatok özöne, és értelmét veszti minden korábbi ködszurkálás, azok számára a napközbeni részvételi jelentések is értékes információnak számítanak. Önmagukban azonban ezek a…..
hrvth 2010.04.11 12:07:52
@szubjektiv: Ehhez még annyit, hogy az egyik szervező azzal biztatta a távozókat, hogy később sem lesz jobb (nehogy véletlenül kedvük legyen visszajönni).
hrvth 2010.04.11 12:12:41
@ubul2000: Vagyunk egypáran, akik munka miatt élnek Bp.-en, és nem minden hétvégén megyünk szülőket látogatni 200 km-re, de a legállandóbb cím még a régi (Bp.-en belül néha költözünk).
Egyébként azt hiszem, választókerületenként egy szavazókört jelöltek ki az igazolásosoknak, ami azt jelenti, hogy többnyire messzebbre kell menni, így adott esetben megéri 40 percet várni (nekem ennyi az út gyalog oda-vissza).
Vastagbőr A részvétel is fontos 2010.04.11 09:35:00
Hírek, részvételi adatok, vélemények: 18:2117:30-as részvételi adatok szerint 59,28% a részvételi arány. 2006-ban 61,72%, 2002-ben 65,56% volt.17:332 óra 20 perc alatt adtam le a voksomat Zuglóban! Több száz méteres sor! Botrány! Itt a a videó! (Hopp, az Index is erről…..
hrvth 2010.04.11 12:02:54
@Szekuriti Blogger: Én is ártatlan kétlaki vagyok. Szerintem egyszerűen egyre többen vagyunk. Más kérdés, hogy erre nem igazán sikerült (akaródzott) felkészülni. Bp.15. vk.-ban 40 percet álltunk sorban az igazolással, sokan inkább hazamentek. Ennyit azokról szép szavakról, melyek szerint a demokráciában kívánatos, hogy minél többen éljenek a választójogukkal.
Deák Ferenc Most, hogy közeledik a 2010. évi országgyűlési választások időpontja, talán nagyobb érdeklődés övezi azt a kérdést, hogy a parlamentarizmusnak milyen előzményei voltak Magyarországon. Az első népképviseleti országgyűlési választások 1848-ban…..
A Messier-katalógus 27. objektuma a Súlyzó-köd (M27), ami nem más, mint egy planetáris köd a Kis Róka csillagképben. 1764. július 12-én fedezte fel Charles Messier, aki M27 számon katalogizálta. Mindez természetese eltörpül amellett, hogy mi meg huszonhetedszer érkezünk…..
Tényleg mintha tesiórán lennénk: előre állt a drabális állat, aki az apjától Audit kap, mikor betölti a tizenhetet; mögötte a lányok kedvence, a sportos srác, aki normális csajt valamiért mégse tud soha felszedni; harmadik a melák, az egyszerű komputerű, aki már a…..
A mai napra nem jut csúcsrangadó, és lássuk be, inkább az Olimpiakosz-Bordeaux-nak van esélye rangadóvá nemesülni, mert a másik párosításban megvalósult a nyolcaddöntők legnagyobb egy páron belül tetten érhető erőkülönbsége. A Barcelonának nem valószínű, hogy gondot…..
hrvth 2010.02.24 11:56:15
@horas: így már sokkal jobb...
Felemás érzésekkel vágunk neki a szezon második felének, ugyanis rövidpályás kínai úszóbajnokságot megszégyenítő mennyiségű rekord dőlt meg, míg sajnálatos módon másfelé vette az irányt a liga egyik legjobb gólvágója, és szombatig teljesen másféle szezon nézett ki a…..
hrvth 2010.01.27 14:02:43
@Everred: Szóval Messinek mindig úgy kellene mozognia a pályán, mintha az aktuális ellenfele törpe lenne? Az adott esetben a mozdulata nem volt alkalmas arra, hogy sérülést okozzon, mert nem egy törpe volt mellette.
CR mozdulata az adott esetben alkalmas volt arra, hogy sérülést okozzon. Igaz, ha egy törpe lett volna mellette, akkor a levegőt érte volna, és nem törte volna el az orrát.
-> Ha a bíró mindkét esetben figyelembe vette volna a törpék eshetőségét, Messit ki kellett volna állítania, Cét nem. Hülye bírók, nincs fantáziájuk.
Lassan már ott tartunk, hogy az a ciki, ha igazat jövendölünk. Legutóbbi jóslási kísérletünk súlyos kudarca természetesen nem szegte kedvünket, és az év eleje újra jó alkalmat biztosít a baklövésre, amit metsző kegyetlenséggel használunk ki. Hajtás után egyrészt az…..
Tizenhét szótag / Még egy nagy költőnek is / Kevés ahhoz, hogy - ööö, igazából pont elég egy haikura, nekünk meg még annyi sem kell. Ütvefúrót megszégyenítő igyekezettel keressük tovább _popp_ mester (3#), Isarsturm (2#), ktn, Oarbeaskoa, Aradebil, loveBZ, shinigami, ZenZo,…..
Az, hogy a két legjobb csapat játssza a döntőt ma este, még nem jelenti azt, hogy jó meccset is látunk, de legalább leegyszerűsíti a helyzetet, ami a várakozásokat illeti. A legszebb, és a leghatékonyabb focit játszó társaság fináléjának színvonalát az dönti el, melyikük…..
Itt még Magath az edző, de ott már Hitzfeld. Goethe hatása az európai gondolkodásra és művészetre – ahogy a magyar irodalomra is – mindmáig óriási, nyilván ennek tudható be a Bundesliga kommentekből sugárzó életerő és alkotni vágyás - az önkifejezés vágya, az…..
Hivatalosan még nem ez a harc lesz a végső, de sanszos, hogy több helyen is dobálhatjuk a pontokat az "i"-re. A kiesés ellen papíron nyolcan, valójában csak öten küzdenek, a nemzetközi kupaindulásért még négyen vannak versenyben, míg a bajnoki versenyfutás…..