Regisztráció Blogot indítok
Adatok
KolomparVinetu

0 bejegyzést írt és 250 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ahhoz sajnos már hozzá kellett szoknia az arra gyakran közlekedőknek, hogy a Bécsi úton napi szinten akad valami barom, aki leparkol a 17-es villamos útjába. De mint azt a villamos vezetője megírta, nem csak ezen a helyen jellemző ez, a Krisztina krt. sem kivétel. És ha ez mind nem…..
KolomparVinetu 2011.02.18 12:07:36
<OFF>
@hagyma: Ha ez vigasztal, nem csak "egy kommentelő", hanem én sem vagyok kíváncsi a véleményedre, utálom, ahogy tördeled a sorokat, hogy 30 posztba írsz le minden szart. Nekem is elegem van a nagyamerikai álomból, és hogy minden fórumon osztod az észt. Annyira kíváncsi lennék, hogy te mégis mi a francot csinálsz egész nap? Várj, mégse érdekel.
Mindegy, nekem auto-skip-en vannak a hsz-eid, ezt csak azért írtam, hogy tudd: sokan nem csípnek, csak nem írják le minden nyamvadt semmitérő hsz-ed után.
</OFF>
Nincs is annál jobb, mint amikor számítunk valamire, azt gondoljuk, hogy le van rendezve, meg van oldva, aztán jön a hidegzuhany. Tibornak volt szerencséje egy ilyen helyzetbe belecsöppenni és úgy néz ki, nem is nagyon tud sokat tenni ellene.Autópálya külső sávjában 120 km/h-val…..
KolomparVinetu 2011.02.18 11:35:23
@SilentSound: Szerintem meg igen:
"Nem szabad a járművel indokolatlanul olyan lassan haladni, hogy az a forgalmat
akadályozza.
Autópályán és autóúton külső kényszerítő ok nélkül 60 km/h sebességnél lassabb
haladást általában indokolatlanul lassú haladásnak kell tekinteni."
www.reginaautosiskola.hu/filebase/KRESZvaltkivonat.pdf
No meg van egy ilyen dolog a törvény (jelen esetben kresz) alkotásban, hogy nem feltétlen kell betűről-betűre a törvény/jogszabály/stb. szövegét venni, hanem a "törvényalkotó szándékát".
Jelen esetben nyilván nem azt akarta, aki ezt a szabályt hozta, hogy az egyébként 60km/h -ra képes járművel 40-nel döcögj a pályán.
Tudom, hogy inkább munkaidőben szerettek hosszabb posztokat olvasgatni, de most legalább nem rontjátok vele a GDP növekedését. Tompa egy balesetet kezdett el leírni, közben aztán szép fokozatosan felhergelte magát. Első olvasatra kicsit zavaros volt számomra a levél, de aztán mellé…..
KolomparVinetu 2011.01.31 15:50:32
@pengusz: Szerintem ezt kicsit benézted.
Az astrasnal arról volt szó, hogy végigelőzött egy kocsisort, ami állt a zebrán áthaladók miatt, majd át a zebrán. Ilyet én is nem egyet láttam, és ha nem is a gyereke, de ő maga megdögölhetne valóban.
Balhé van! Nem lesz ma, és egész héten online közvetítés, mert Szandika kikészült, és lerugdosta a kamerákat...
KolomparVinetu 2011.01.25 08:26:04
Én Tibor helyében az egész parádé végén tuti nem dudáltam és villogtam volna rá egy ilyen baromra, mert ki tudja, mire képes, ha a kamionos ennyire vissza tudta szivatni. Elmebeteg az ilyen folyamatosan fénykürtölő-dudáló, kamionra személyautóval ráhúzó ember. De itt ezen már…..
KolomparVinetu 2011.01.11 12:09:51
@Stylebyme blog: Köszi, még csak 100-an mondták el előtted. De a többi hsz-ed is ilyen szokott lenni. Vagy csak az ócska blogodat reklámozod, mikor nyilvánvaló evidenciákat hangoztatsz?
Károly egy egészen hétköznapi, mostanában igen gyakori jelenségre hívja fel a figyelmet. Van elég sok olyan nap, amikor mocskos, nyálas, párás, ködös időben kell autóznunk. Meglepően sokakat nem zavar, hogy őt csak 30 méterről fogják észrevenni, a lényeg, hogy ő nagyjából…..
KolomparVinetu 2011.01.11 10:59:12
@BettyBoopyy: Ez engem is nagyon zavar, mármint hogy egyik autó kivilágítva, másik nem kivilágítva közlekedik, pedig a fényről már jó előre lehetne látni, hogy azaz autó áll, vagy mozgásban van.
Volt már az idei télen, hogy nem vettem észre időben a balról érkező, kivilágítatlan koszos, ezüst Mondeót a szürkületben, mert a parasztján kívül mindenki világított, amit - nyilvánvalóan - jóval hamarabb észreveszel, és elég csak egy pillanatra az adott irányba nézni.
Nem lett semmi, csak satuzás, meg némi mutogatás, de kicsin múlott.
Nem értem, hogy ez mért jó egyeseknek... 800Ft hella H7 vs. 3-5.000.000 értékű jármű...
Hirtelen ez a dalszöveg töredék jutott eszembe a Belga Magyar nemzeti hip-hopjából, mikor olvastam P. levelét. Nem szövegelt sokat, a képek úgyis magukért beszélnek. 1. kép: A közterület-felügyelők leparkolnak a kocsijukkal, ahogy illik. Példát mutatva valamennyi jogkövető…..
KolomparVinetu 2011.01.11 10:45:05
@vuk_: A lakásod se személy, akkor a lakcímed se személyes adat...?
Egyszerűen arról van szó, hogy a rendszerváltozás óta ilyen impotens parlamenti ellenzéke még nem volt Magyarországnak. (Fotó: Index) Nyilván mindenkinek feltűnt, hogy az elmúlt néhány hétben az európai politika és politikai sajtó kiemelt figyelmet fordított Magyarországra…..
KolomparVinetu 2011.01.07 12:32:04
@Szekuriti Blogger: Megvan az a lendület. Ha megnézed a statisztikákat, (bár tény, hogy 1-2 hónapja néztem) az első 5 helyből 3-on a felszólalások tekintetében magasan a jobbikosok állnak: élen Gaudi-Nagy Tamás, Novák Előd a 3. nem jut eszembe.
Tükrözi ezt a média? Dehogy! orbán el is mondta, hogy nem mehet le adásban a Jobbikról csak botrány. Azt ezt megelőző mszp ciklus alatt ugyanez volt a helyzet.
Érdemes a neten keresgetni a jól ismert helyeken ezeket a videókat. Ha csak a felét hallották volna az emberek, orbán nem hogy miniszterelnök, de takarító se lenne.
Pont ezért nem mehet le.
Az is érdekes, hogy mindenki a rettenetes elnyomó önkényuralomra törekedő Jobbiktól félt, nem mintha bármi okot adtak volna erre. (az már más kérdés, hogy az mszp/szdsz/fidesz bűnszervezetek mit mondtak róluk, rólunk...) Erre itt van orbán, aki viszont tényleg ezt is akarta, és meg is csinálta. Csak neki tapsoltak közben...
De aranyos ettől a zsebcsászártól az is, ami a wiki leaks botrány kapcsán látott napvilágot ti. hogy Amerika fele azt kommunikálta, hogy a Jobbiknak nincs semmi programja, holott nekik volt egyedül. Jóval a választások előtt. Letölthető formában, 64 oldalon.
(Kíváncsi vagyok, hány fotel-huszár pacifista liberális panel proli vette a fáradtságot, hogy akár csak belenézzen, de hát persze nem a valóság a fontos, hanem amit az emberek hinni szeretnének...)
orbán nemes egyszerűséggel lenyúlta a Jobbik programját, kiherélte, megrágta kiköpte és ez a förmedvény jött ki belőle.
Szerintem.
w Az irodalom visszavág 2010.12.09 08:15:00
Ha mostanában emberekkel találkozom, vagy akár csak felveszem a telefonomat, nem úszom meg, hogy el ne hangozzon: jaj, szegénykém, mi lesz most veled, hogy médiatörvény? A kérdés persze jogos. Magyarországon kialakult, és ma még éppen jelentős hadállásokkal bír az a fajta…..
Régebben vitatkoztatok már arról, hogy ököllel be lehet-e törni egy autó ablakait. Sokan még abban is kételkedtek, hogy egy felhúzott oldalablakot be lehet ütni, nem is tudom, hogy felmerült-e ugyanez az első szélvédő kapcsán. Mert nagy sebességű gázolásnál persze, hogy…..
KolomparVinetu 2010.11.30 15:06:04
@Reggie: "Éljen Magyarország!"
Az országgal semmi baj nincs, az ostoba választókkal van.
Cigánybűnözés pedig nincs. Orbán mondta.
autózz! Ennek mi értelme volt? 2010.11.15 14:31:00
Én tulajdonképpen az eddigi sztorik után már csak költői kérdésnek tekintettem 1kutya levelében azt, hogy tényleg van-e ilyen hülye, mint akiről írt. Az esetek 99%-ában valószínűleg akkor is igazam lenne, ha az igent még a történet elolvasása előtt vágnám rá. Ez a mai sem…..
KolomparVinetu 2010.11.17 09:31:02
@KaPé: Bazmeg ennyire egyszerű vagy? Fordíts már 1 kicsit a képen, ott van mögötte a jobbra nyíl.
Jó kis felelősséggel kapcsolatos helyzetet küldött be Balázs, ami persze számára kevéssé jó, mert neki át is kellett élnie. Szerintetek a lenti esetben ki a baleset okozója? Az alábbi eset szeptember 21-én délután történt meg velem Budaörsön. Egy Renault Espace 3-at vezettem,…..
KolomparVinetu 2010.11.15 14:19:46
@vezereger: remélem nincs jogosítványod.
"amíg a saját sávjában az ember a sávhatárokon belül mozog, még csak tükörbe sem kell néznie, simán megteheti, mert ugyanis semmiféle szabály nem írja elő, hogy a kijelölt forgalmi sávban annak melyik oldalán haladjon az ember"
Először is de, előírja, az úttest jobb széléhez kel húzódni, másodszor nem kell figyelnie a tükröt?! Ezt nem szeretném megmagyarázni.
Index nélkül megállhat?
3 esetben _kell_ indexelni: elinduláskor, irányváltáskor és _megálláskor_.
A többi kommented ezek után nem olvastam.

Aki meg nem indexel körforgóba és és leforduláskor azok intubáljanak a seggükbe néhány farfekvéses titánium sünt. Mindennap agyfaszt kapok tőlük, hogy 2-3 percenként lenne 1 rés, ahova be tudnék ugrani, ha a parasztja jelezné, hogy lefordul. Így nem ritka, hogy akár 15percet is állok reggel a kereszteződésbe. Ez igen felbasz.
Nőkön zokni? Nem tüzel fel. Funkcionális ruhadarab, hogy ne fázzanak, semmi több. Nem ezzel csábítanak, az biztos. Ez persze nem jelenti azt, hogy ne létezne zokniból is egy sztártervező által készített méregdrága darab. Valljuk be, valami dögös La Perla bugyihoz jó meleg…..
Én is tapasztaltam már, hogy a kétkerekűek ott mennek, ahol épp látnak annyi rést, hogy elférjenek. Ez talán fokozottan igaz azóta, mióta álló kocsisorok között előremehetnek, mert egyesek szeretik a szabadabb szabályokat még szabadabban értelmezni. Zsolt rendszerint a szűk…..
KolomparVinetu 2010.11.11 14:30:37
@PeterBlau: De vazz, üljél már át autóba, és nézd meg úgy a robogós haverjaidat. Életveszélyes, amit ezek csinálnak. Ettől csak az elektromos biciklis (hangtalan halál) 80+os nénik/bácsik kamikázébbak.
Hangtalan halál.
KolomparVinetu 2010.11.11 14:47:08
@Laciii: Széptestvérem, neked mi nem világos ezen a szituáción?
Felsorolom a tényeket:
1. EGYIRÁNYÚ utca.
2. Jobb oldalon végig állnak az autók.
3. A bejárót épp nem foglalják el a parkoló autók.
Na most kérdéseim:
1. Hány 3 m-nél szélesebb egyirányú utcát láttál, aminek ráadásul az egyik oldalát parkolónak használják?
2. Lehet-e ebben az esetben az úttest bal oldaláról kanyarodni? (Mivel parkoló autók állnak a jobbon, ezért már eleve középen haladsz, feltételezem)
További ínyencségek:
1. Ha ott egy autós elfér jobbról, az alighanem a szabadon hagyott kapubejáróban teheti meg.
2. Mit érdemel az a szervdonor, aki jobbra indexelő autót jobbról előz?
3. Kell(ene)-e számítania ilyen esetben jobbról elhaladó járműre?
Mrbeno családjával együtt vasárnap délután lett egy figyelmetlen autós áldozata, aki annak rendje és módja szerint a felelősség elől kibújva megállás nélkül továbbhajtott. Aki látta a két piros autó szerencsétlen találkozását az M7-esen, azt kérem, jelentkezzen a blog…..
KolomparVinetu 2010.11.11 12:37:50
@[mike]: Bazz ez nagyon durva. Ez nekem beb*szott.
Azt hiszem, joggal mondhatom így Danuta levelét elolvasva, hogy a sztereotípiák igen nagy halmazába esik bele, éppen csak nem kalapos öreg bácsi, mert az nehezen összeegyeztethető a szőkenőséggel. Bár a kalap, a begipszelt láb lehet a halmazok közös metszete és egyszer meg is fog…..
KolomparVinetu 2010.11.11 11:03:56
@dnw599: Köszi, ilyesmit akartam én is írni. Szerintem a kolléga beszopna Szegeden és Békéscsabán is pár helyet helyismeret nélkül.
(Én főleg itt közlekedek)
Ezzel együtt a sáv nem-tartás gáz.
Volt már olyan poszt régebben a blogon, ahol kategorizáltuk a sofőrtípusokat (aki megtalálja, hogy belinkelhessem, az kap egy pirospontot), most fordítunk rajta egyet, a gyalogosokról lesz szó. És egy szinttel lejjebb megyünk a struktúrában, Richelieu ugyanis azokat az alfajokat…..
A Stereoboard magazin szavazásának köszönhetően végre megtudhatjuk, kit utálnak a legjobban a zenerajongók. A választék szép, a helyezések viszont meglepőek. Persze szerepel rajta természetesen a koncertjeit rendszeresen egy órával eltoló, majd emiatt a szervezőket leanyázó Axl…..
KolomparVinetu 2010.11.05 12:03:10
@Geolány: Mert semmit nem ismersz, csak a média szarokat. mint az itt lévők többsége.
Kátai Tamás? Leander? Gondolom senki nem ismeri. Kurva jó magyar zenészek vannak, sokkal jobbak, mint az összes befutott cigány banda a világon. Csak sajnos a kutya nem ismeri őket, mert a viváig terjed az emberek igénye a zenéig. Aztán fikázzák a magyart. Dögöljön meg az ilyen.
Nem fogunk minden egyes célba ért nyereménytárgyról külön posztban megemlékezni, de a C64 DTV-ről muszáj. Ezt az eBay-nyereményjátékunkon nyerte András, akit nagyon irigyeltünk ezért. A cucc ma már szinte beszerezhetetlen, András példánya (ami ráadásul bontatlan példány volt)…..
KolomparVinetu 2010.10.29 10:18:20
@Flankerr: Őket vágod? www.pressplayontape.com/
Ezt most találtam, nem ezt akartam először, hanem az első számukat, de kurva jó!
www.youtube.com/watch?v=S9uMhkhI03o
IDDQD Újra gyilkolt a Farmville 2010.10.28 16:24:00
Az IDDQD legénysége köztudottan nem az a digitális mezőgazdász fajta, így azon az egyértelmű apropón túl, hogy szeretünk alaposan hozzádörgölőzni a bulvármocsokhoz, az az elv is vezérel minket, hogy felhívjuk az emberek figyelmét a magát elsőre ártatlan időtöltésnek…..
KolomparVinetu 2010.10.29 09:08:05
@Adani: Erről van szó.
KolomparVinetu 2010.10.29 09:12:20
@ColT: De ha ezt az értékrendet a hitvány celebektől, drogostholoktól, orbángyurcsányoktól, főzős börtöntöltelékektől, győzikéktől, kikent kifent buziktól a viván meg a hülye haverjaitól kapja a diszkóban 3-4 drgotól elhülyülve, akkor mi van? Már pedig ez van.
Anyukának meg apukának kellene jól pofán vágni édes gyermekét, és NEVELNI, akkor nem lennének ilyenek. De hát könnyebb a tv-re, meg úgy bármi másra fogni. Csak nehogy a saját felelősségünket kelljen beismerni, de hát végülis az elmúlt 20 év másról sem szólt.
-Hát ezt nem hiszem el! Hijj, Zsolyesz, a Jóisten áldjon már meg - ezer éve nem láttalak. Megint összeállt a szigetes törzsgárda!-Gyá, csááá! Néztelek a viven, asszonypajtást hegeszteném erőst. Gratula.-Kösz, de azért ilyeneket most már ne nagyon mondjál, érted. Mégiscsak a…..
KolomparVinetu 2010.10.08 11:07:21
@perfor: Te is szarvasi vagy? :)