Regisztráció Blogot indítok
Adatok
hippikutya

0 bejegyzést írt és 4 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
„A csúnya épületek, politikusok és kurvák előbb-utóbb mind köztiszteletben állóak lesznek, ha sokáig húzzák” -hangzik el az Eiffel-toronyra, olajmaffiózó szenátorokra, amerikai nyakkendős MDF-esekre és Medveczky Ilonára egyként érvényes tanítás a Polanski-mestermű Kínai negyedben. Roman Polanski…..
Szabó Dániel nevű olvasónk kiöntötte a szívét a Lost végével kapcsolatban, és úgy gondoltuk, ha már volt egy abszolút pozoitív és egy tök negatív vélemény itt a blogon, akkor legyen egy középutas is.  Egyik szemem sír, a másik nevet. Eltelt már jó pár óra és…..
hippikutya 2010.05.27 23:37:49
Igazán remek írás, csak gratulálni tudok hozzá. Szinte minden mondatával egyet tudok érteni. (Bennem is hasonló gondolatok fogalmazódtak meg, ugyanakkor nálam elég egyértelműen "győzött" a "Man of faith".) Az évadzáró értékelését nem is ragoznám, inkább azt emelném ki, hogy az írásban szerintem nagyon jól megjelenik az a kettősség, ami most a Lost rajongókat jellemzi. A közvetlen környezetemben lévő Lost-nézőknél és a különböző fórumokon egyaránt azt tapasztalom, hogy az emberek ezen a "hit embere - logika embere" vonalon vitatkoznak egymással, érvelnek, átkozzák vagy éppen istenítik az utolsó részt (vagy sokszor inkább a teljes hatodik évadot). Gyakran érzem azt, hogy ami most az évadzárót követően zajlik, az tökéletesen párhuzamba állítható a klasszikus bunkerbeli jelenettel, ahogy Jack és Locke győzködi egymást a gombnyomogatás értelméről.

Ilyen szempontból már végképp remeknek tartom a záróepizódot, mert olyan beszélgetéseket, vitákat vont maga után, ami azért az egész sorozat szellemiségével összhangban van.
A félreértések elkerülése végett, nem gondolom, hogy ez tudatos lett volna a készítők részéről, inkább csak véletlen, "melléktermék", esetleg kényszerpálya (a koherens logikai magyarázat végigvitele tényleg nem volt a tarsolyban?), mindenesetre nekem jobban tetszik, hogy marad még tér a "szerintem, itt az történt..." típusú agyalásoknak, mintha kaptunk volna egy mindenki számára megfelelő, kerek, egyértelmű lezárást.
Végülis, a Lostról van szó, ahhoz pedig ez igazán stílusos slusszpoén volt...
A Lost ötödik évada úgy fejeződött be, mint az összes többi: egy zseniálisan összerakott, de bizonyos tekintetben csak a logikus gondolkodás totális felfüggesztésével élvezhető történettel, ami számos válasz mellett felvetett néhány olyan kérdést, amin bőven el lehet…..
hippikutya 2009.05.15 15:28:08
állat rész volt ismét... az a jó, hogy megint adtak elég agyalnivalót...

1, ami a bomba felrobbanását és múlt megváltoztatását illeti, szerintem nem tudtak változtatni semmin, 'mindig' minden úgy történt, ahogy most láttuk, az incidens eredetileg is így zajlott le. Erre a legerősebb érvem, hogy Miles + az anyja az 'eredeti' múltban elhagyta a szigetet, mert elzavarta őket az apjuk. De ez pont azért következett be, mert hőseink visszamentek és megpróbálták megváltoztatni a múltat, ha nem lettek volna ott, akkor Changnak eszébe sem jut kiüríteni a szigetet, stb., és akkor nem ez Miles múltja, vagyis pont az történt, amit Miles fel is vetett az egész happening előtt, hogy mi van, ha pont azzal idézik elő a nemkívánt eseményeket, hogy meg akarják változtatni a múltat, hogy elkerüljenek valamit... (lásd görög mondákban a jóslatok analógiája) Egyébként még Chang kezének elvesztése is erre utal, hisz ha nincsenek ott Jackék 'eredetileg is', akkor minden máshogy történik, nincs ott a doki, mármint Chang a hattyú építkezésnél, nem pont ott áll, stb... mondjuk ez gyengébb érv, mert a kezét egy Jackék nélküli incidensben is elveszthette...

2) Juliet: én sem vennék rá mérget, hogy meghalt (bár itt lehet, hogy a vágy keveredik a realitással, eszméletlenül szurkoltam, hogy Jack legyen az, akit kiírnak a sorozatból...), mindenesetre az félelmetesen gagyi megoldás lenne, hogy egy hidrogénbomba vagy akár atombomba, 1 méteren halálos, bezzeg 100 méterre mindenki túléli... na ne... főként, hogy azzal az energiával Faraday egy bazi nagy energiabuborékot akart semlegesíteni...

másik, bár ezt nem tudom pontosan, állítólag az írók már régebben megmondták, hogy a szezonzáróban kíirnak egy főkaraktert. Ez szerintem Locke-ra vonatkozott, hiszen dead is dead, maga a karakter tutira meghalt és ezt most tudtuk meg. Az, hogy 'fekete ruhás csávó' az ő képében masírozott Jakobhoz, nem változtat Lockbácsi halálán... szóval, ha csak egy főkaraktert írtak ki, az inkább ő lesz... de nem tudom pontosan, hogy mi volt az elejtett info...
hippikutya 2009.05.15 17:56:30
@Állandóan változó: Egyetértek maximálisan, a Sayid-Ben sztori valóban a legjobb példa erre...
Mondjuk kérdés, hogy mi lesz most, hogy előidézték az incidens, ami aztán maga után vonja az egész eddigi sztorit, azaz hogyan kezdődik a hatodik évad... szerintem az egész jövőből jött banda elflessel vissza a szoborhoz Locke-ékhoz... bocs, ál-Locke-ékhoz... de nem az Oceanic 815-ön kezdünk, arra fogadnék, csak hogy legyen már ellenpár is :-)