Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Inda Krakkóból

247 bejegyzést írt és 71 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Mostanság akárhova megyek, ismerősökbe botlom.Ránk dudálnak barátok, a szczawnicai kisbuszos keblére ölel, hogy mennyi turistát hoztam ma neki, és nem sértődik meg, hogy csak kettőt. A hegyekben köszön a szembejövő idegenvezető, integetnek a buszosok, az éttermes meg úgy…..
Inda Krakkóból 2011.10.11 18:39:52
Hétfőn Krakkóban jártunk (sógornő buszratétele, és némi boltozás végett). A nap a Kazimierz Plázában (Galeria Kazimierz) ért véget, és ha már ott voltunk, akkor felmerült az ötlet egy vacsorára. Főleg, hogy megláttam a Jeff's étterem hirdetését, ami azt sugallta nekem, hogy…..
Zakopanei kalandozások Zakopower 2011.07.07 18:59:26
60 perc és koncert. Zakopower.Fura egy zenekar, csak annyit mondok róluk, hogy magyarul éneklik a Gyöngyhajú Lányt, ami azért nem mindennapi szerintem. (A kiejtésük egy dolog, de nagyon sokat gyakorolják, és szívmelengető érzés egy ilyen gesztus.) Az emberek pedig akár csak ezért az…..
Megint csak fel kell hívnom a figyelmeteket, hogy kemény bejegyzés következik, lesz olyan, aki a fejét fogja majd utána. Szóval a tegnapi menet: 1) Kilép az ajtón, kocsiba beül, irodába bemegy kocsival (1,1 km). 2) Számítógépet, nyomtatót bekapcsol, hiányzó adatot bevisz az…..
Ma sikerült kimennem pénz nélkül a boltba. Nem is lenne ez olyan nagy mutatvány, ha lehetne a Biedronkában kártyával fizetni, de a modern technika ezen vívmánya még nem tört be a katicás boltba.Rövid filo: Vegyek-e ki pénzt az automatából, amit nem az én bankom üzemeltet, vagy…..
Kalandjaink sora végeláthatatlan, és Zakopane bár 26 000 lakosú (vagy más források szerint 35 000) rendre egy nagy falu hatását teszi ránk. Még jó, hogy a helyiek nem tudnak magyarul, mert ezért megnyúznának... Álljon itt egy két példa. Elromlott a mosógépünk, erről Marci írt…..
A magyar és a lengyel nyelvterületek soha nem érintkeztek közvetlenül és így kölcsönhatások sem keletkezhettek. A lengyelben mégis van két fogalomkör, amely igen erős magyar hatás nyomait mutatja. Az egyik a hadsereg, a másik pedig a juhpásztorkodás.A magyar-lengyei…..
Amikor rájön a macskára a mehetnék, és száguldozva, rosszalkodva rohangál fel alá a lakásban, és minden létező tárgyba beleköt, nos ilyenkor kinyitom a fürdőszobai ablakot, és a kis dög eltávozik a nyitott világba kiélni magát.Érdekes mód, amióta beköszöntött a zimankó,…..
Zakopanei kalandozások 1,5 2010.12.01 20:34:44
Immáron másfél év Zakopanéban. Épp máma.    CSom..
Inda Krakkóból 2010.12.02 23:12:10
Zakopanei kalandozások Kultúra 2010.10.13 16:02:00
Kaptam ma szép meghívót. Íme a szövege: Meghívó Az október 23-i nemzeti ünnephez kapcsolódóan a Magyar Köztársaság Varsói Nagykövetsége és a Lengyelországi Magyar Egyesület ezúton hívja meg sok szeretettel minden Lengyelországban élő honfitársunkat  Program: A Szent…..
Alapvetően nem árt hozzá egy kis nyelvismeret is, de ha jó kommunikációs képességeid vannak, és ez vonatkozik a mások kommunikációjának jó megfigyelésére is, akkor kis szerencsével egész napra való vidámságot, nevetnivalót össze lehet szedni reggel. A recept kulcsa: Szállj…..
Inda Krakkóból 2010.09.19 14:18:04
Egymást hibáztatatják a parlamenti erők a Smolensk emlékére állítot kereszt  eltávolítása miatti meghátrálás miatt.Az elnöki palotánál felállított emlékhely konfliktust okozott kedden a helyszínen, és a szejmben egyaránt. Hatalmas tiltakozások kísérték a kereszt…..
Tegnap sörtésztás húst sütöttem, és ahhoz ugye jól jön a kötény. Ki is vettem a megfelelő fiókból, ahonnan egy reklámszatyor oldaláról Bruce nézett vissza rám emígyen:Szerintem egész jó reklám lett, nem tudom a lengyelek mekkora lovéval bírták rá, de én egészen…..
Zakopanei kalandozások És bingó! 2010.06.01 10:13:48
A tegnap kissé késve megkezdett visszaszámlálás lejárt. Ma egy éve költöztünk Zakopanéba!   CSom..
Inda Krakkóból 2010.06.01 19:26:43
Péntek, irány Amszterdam, mert nehogy már a főváros maradjon ki a holland túrából. Az idő pedig vészesen fogy, hiszen vasárnap repülünk haza. Persze Amszterdam nekem furcsa főváros. Igaz, bár Amszterbam a főváros, a nagykövetségek, az állami közigazgatás és az Eu-s…..
Még egy kezemben elfér mind a négy apróság. Színes kis gomolyag formában. Egy teknőctarka, egy cirmos kis vörös foltokkal, egy nagyon vegyes (csíkos-foltos) és egy igazi komornyik, fekete színben, fehér zoknikkal, mellénnyel és szemüveggel.Igazi öröm velük játszani, bár csak…..
Inda Krakkóból 2010.05.02 16:17:17
Krakkóban az élet Blogköltözés 2010.04.24 12:58:04
Itt az új blog: indawwa.blogspot.com ..
Krakkóban az élet Varsó 2010.04.20 21:17:26
Lesz új blog, és lesz itt linkje, csak nincs még otthon netem.Az utóbbi két napban többször is volt olyan, hogy majdnem elsírtam magam. A gyönyörűségtől. Nem tartom kizártnak, hogy ez csak a költözés utáni adrenalinlöket miatt van és majd pár nap/hét múlva utálni fogom a…..
Krakkóban az élet 2,9,3 2010.04.18 02:37:06
2 év, 9 hónap és 3 nap. Ennyi ideig voltam krakkói lakos. Annak ellenére, hogy általában nem vagyok visszatérő fajta, el tudnám képzelni magam, amint kergetem az unokáimat a Błonia körül. De most irány Varsó!!! ..
A 139-es busz lépcsőjén van pár groszy, forint, bani és eurocent szétszórva. Én szóltam...
Mindig is sejtettem, hogy minden csoda három napig tart, és egy hetes nemzeti gyászt hirdetni kockázatos vállalkozás, mert pár napig könnyű félretenni pártpreferenciákat, de előbb-utóbb kilóg a lóláb. Konrétan egy hír verte ki a biztosítékot, éspedig a Kaczyński család…..
Valahol Kolozsvár és Temesvár közt vonatozván jött a hír, hogy lezuhant a repülőgép, amely a lengyel elnököt, a feleségét, valamint a lengyel elit meghatározó személyiségeit szállította volna a katyini megemlékezés helyszínére. Túlélők nincsenek. Még 8 órát kellett…..
Krakkóban az élet Small city life 2010.04.06 11:17:19
Magyar népdalokat énekelni zongorakísérettel hajnali 5-kor jó dolog. ..
És akkor megvolt ez is: 2 év és 4 hónap után az utolsó munkanap a cégnél. Kaptam óriási virágcsokrot, nagy tapsot az együtt eltöltött évekért, sok nemcéges telefonszámot és nemcéges emailcímet. Illetve egy kártyát, amire az agyoncsépelt sok sikert, sok szerencsét duma van…..
Krakkóban az élet Színházban 2010.03.31 09:38:50
A tegnap este kudarcot vallottam, mint amatőr műkedvelő.Több, mint két és fél év után elmerészkedtem egy lengyel nyelvű előadásra a színházba. Sztotin ajánlotta a blogi.pl című előadást, amelynek forgatókönyvét a lengyel irodalmi élet neves szereplői írták 3 blogra…..