Regisztráció Blogot indítok
Adatok
szil_

0 bejegyzést írt és 170 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Több felé cikkeztek róla a közelmúltban és kommentben nálunk is előkerült már, hogy van, aki habozás nélkül lelőne egy drónt a háza közelében, ha zavarja. Ezt senkinek nem ajánljuk! Egyrészt mert a szabálytalan fegyverhasználatnak és károkozásnak éppúgy lehetnek jogi következményei (akár súlyosabbak…..
Ha megállunk a brnói (brünni) Szent Jakab templom (Kostnice u sv. Jakuba) előtt, mindig látunk néhány turistát, akik az ég felé tartják a fényképezőgépeket, s elszántan keresnek valamit a templom tornyán. Vajon mi lehet az? Mert maga az épület nem valami különleges tünemény. Kívülről egy a sok…..
szil_ 2019.01.05 21:49:51
@Hata Mari..: ezek itt morvák, nem csehek
szil_ 2019.01.05 22:22:13
@Gyöngyösi Zoltán: Amíg a brnoiak morvának nevezik magukat, addig megadom azt a tiszteletet, hogy nem nevezem csehnek őket.
Pisti élete a főváros Lusaka és a farm között zajlik. Mivel ő a pénzügyes, adminsztrációs szakember a csapatban, ő harcol a könyvelőkkel, bankokkal, hatóságokkal, jogászokkal Lusakában. Pisti talán már csukott szemmel is le tudná vezetni azt a laza 750 km-t a farm és a főváros között, annyit kellett…..
szil_ 2018.07.20 13:47:28
A választási eredmények tükrében összeszedtünk, mik is az ellenzéki pártok bűnei, ami miatt 2022-ben is jó eséllyel a Fidesz-KDNP koalíció fog kormányt alakítani. 1. A beismerő összefogás 2014-ben és idén is az összefogás volt az a sokat hallhatott taktika, amit az ellenzék hangoztatott. Azonban…..
Autentikus élmények, ismerős ízek, barátságos helyiek és felfedezetlennek tűnő tájak. Na meg a medvék. A nyugati turisták egyelőre nem fedezték fel maguknak ezt a régiót. Azt hiszem megtaláltam 2018 egyik meglepetés úticélját. ..
A román kormányfő elfogadhatatlan és az európai politikai kultúrában értelmezhetetlen, sötét időket idéző kijelentése a lehető legrosszabbkor, az Erdély elcsatolását ünneplő román centenáriumi év és a magyar választási kampány kezdetén hangzott el. Mihai Tudose uszító szavai nem szálltak el a…..
A pálfordult exszocialistának csak az a nemzeti, aki pont ugyanazt mondja, gondolja és teszi, mint amit a Fidesz. ..
szil_ 2017.11.06 19:41:18
@megamedve: Azt mondod, hogy ne szavazzon olyan ember, aki nem viseli annak következményét, és én ezzel egyet is értek.
Viszont van egy kis bökkenő: a magyarországi politika olyan szinten pofázik belé a határontúli dolgokba, illetve a szomszédos országok által belügynek tekintett kisebbségpolitikába, hogy ez azt eredményezi, hogy a magyar parlamentbe beszavazott emberek minden böfögése sokszorozottan érinti a határontúliakat, akiknek alig van eszközük a védekezéshez.
Következményt keresel: itt van.

Ami pedig az adózós érvet illeti: Magyarországon a lakosság fele nem adózik. Szavazati joga több mint 50%-nak van.
Remy Dalmore Fegyverek földjén 2017.08.08 17:47:47
Reggel olvasgattam a CNN híreit, és hirtelen nagy késztetést éreztem rá, hogy beszerezzek egy fegyvert, amivel megvédhetem a családom és magam életét. Ne legyünk kicsinyesek, mindjárt egy 44-es Magnum beszerzését tűztem ki célul, mert jól néz ki, és állítólag nagyot durran. Tervem természetesen…..
szil_ 2017.08.09 14:57:47
@Kovacs Nocraft Jozsefne: pedig az a „vagy” pont azt jelenti, csak ebben az és/vagy elkurvulásban az emberek már nem értenek magyarul.
szil_ 2017.08.09 15:07:12
@Kovacs Nocraft Jozsefne: semmiféle „hülyékről” nem beszéltem, ne magyarázz belé a kommentembe olyat, amit nem mondtam, légyszi.
Ahhoz nem kell hülyének lenni, hogy a hunglisht magyarnak hidd. Még műveletlennek sem kell lenni hozzá, tekintve az elmúlt évtizedek irodalmát.
Magyarul az a „vagy” egy közönséges megengedő vagy, azaz minden felsorolt tételre érvényes.
A fekete kontinens legnagyobb és legmodernebb városában a madár se jár. Kilamba a szellemváros (Fotó: Angola-today.com) ..
Németh Szilárd az idén két mondattal vétette észre magát. Január elején a külföldi forrásokat is felhasználó civil egyesületeket bélyegezte meg a Hír TV-ben sugárzott felvételen: „Ezeket a szervezeteket minden eszközzel vissza kell szorítani, el kell takarítani.” A másik mondata egy lakossági…..
A tegnapi bejegyzésben megemlítettem, hogy a Vasárnapi Hírek közölte az egyik legfelkészültebb vidéki újságíró, Fónai Imre cikkét. Menedéket kínált tehát egy „államosított” újságtól, a Somogyi Hírlaptól elbocsátott kollégának. Ebből bontottam ki ama kérdést, vajon mi lesz a dél-balatoni térség talán…..
A reformáció máig hatóan megalapozta Európa de nyugodtan mondhatjuk, hogy az egész világ sorsát. Indulatokkal és háborúkkal terhesen ugyan, de ma visszatekintve el kell ismernünk, hogy a tolerancia és az emberek békés egymás mellett élését kevés esemény, illetve folyamat tudta annyira eredményesen…..
szil_ 2017.03.18 14:49:04
@MaxVal BircaMan ELEMZŐ: A legfontosabbat kihagytad: ő felelős az elveszett fél-pár zoknikért is!
Michel Droit francia író, leendő akadémikus 1967-ben interjút készített André Malraux-val,  Az ember sorsa és A remény híres írójával, aki akkor Franciaország kulturális minisztere volt.  Ekkor jelent Malraux Antimemoárok című könyve.  Ebből a hosszú beszélgetésből közölt részleteket 50 év után a Le…..
A szegénység nem csak arról szól, hogy kevés a pénzed. Mindent másképp csinálsz, még ételt is alapvetően mást eszel,és másképp, mint egy jobb módban lévő ember.  Kezdjük azzal, hogy hányszor? Ezen a téren nincs különösebb eltérés, nagyrészt szokástól függ, hisz vacsorára egy szelet kenyér zsírral -…..
1 – Izraelben található Földünk legmélyebben fekvő szárazföldi pontja. A Holt-tenger a tenger szintje alatt kb. 420 méterrel fekszik. A víz sótartalmának és sűrűségének köszönhetően azonban ennél lejjebb már valójában nem süllyedhetünk… 2 – A Motorola Israel R&D cég izraeli mérnökei…..
Porig alázta a Helsinki Bizottság Németh Szilárdot: bele akarunk szólni a politikába, és ez alkotmányos jogunk. ..
szil_ 2017.01.12 14:33:51
@Boross Bence: és mit szólsz pl. a katolikus egyházhoz, amit a híveik NEM TUDNAK eltartani?
A Hellcat a második világháború talán egyik legkülönlegesebb páncélvadásza volt. A megtervezésénél legfontosabb szempontnak a mobilitást tartották, ezért az M18-as a háború leggyorsabb páncélvadásza lett. Mindez persze nem járt hátrányok nélkül. Tűzereje csak kielégítő, páncélvédettsége ugyanakkor…..
szil_ 2016.12.09 10:35:12
@Etniez: A helyesírási szabály azt rögzíti, ami 1. latin betűs írású ÉS a történelem során vmiért meghonosult magyar nyelven 2. nem latin betűs írású. Pl. Velence (< Venetiae), Jereván (< Երեւան)
szil_ 2016.12.09 10:43:32
@Etniez: Jogszabály jellegű helyesírási szabályra is van példa. Lásd: Fehéroroszország vs. Belarusz esete.
szil_ 2016.12.09 10:59:09
@Kovi1970: Mármint annak kell fejben tartani, aki (már) nem tudja kiejteni/hallani :) De kérdezz meg erről pl. egy palócot.
mondták volt... ördögtérgye 2011.04.20 09:00:00
Ezt a kifejezést a néptáncegyüttes nevéből ismertem, de napjainkban minden bizonnyal a Filmszemledíjas kisfilm döngölte a köztudatba. Pontosan nem tudom, hogy minél fogva lett ez a film címe, de az tény, hogy a szimbolika révén (jelen esetben ez nagyon összetett), szinte bármit bele…..
Ebben a bejegyzésben egy korábbi olvasói levélhez írt hozzászólásban írja le részletesen egy olvasónk, hogy milyen egy aktívan dohányzó lakó közvetlen szomszédságában élni...
szil_ 2016.10.17 15:05:44
@FlybyWire: A saját életedet te szervezted meg ilyenre, nem állt a hátad mögött a pisztolyos gonosz ember. És nem kell a problémádat magyaráznod, elég sok ilyen emberrel találkozok.
Te csináltad magadnak, nem én. Te károsítod az emberek egészségét, nem én. És szembekötve köpködöd a dohányosokat. (btw: jogosan, de magadat is bele kéne értened az utálandó csoportba)
szil_ 2016.10.17 15:28:15
@FlybyWire: Túl könnyen mented fel magadat a felelősség alól. És közben próbálod rámtolni. Amellett, hogy hőbörögsz a dohányosokra.
Az én életformámmal 50 év alatt sem termelek annyi szennyezőanyagot, mint te egy laza napoddal. Ezt próbálod te összehasonlítani?
Másrészt: 2 ha földemen erdősítettem paulowniával és fűzzel, ez több levegőt tisztít meg, mint amennyit a legközelebbi egész falu (247 fő) beszennyez a nyavalyás traktorokkal.

Áramot nem veszek, hanem eladok.
Boltba legutóbb szemüvegért voltam.
A mérlegem messze pozitív.
szil_ 2016.10.17 15:51:22
@FlybyWire: „Arra nem válaszoltál, hogy boltba jársz-e.” Válaszoltam.

Ezt „kellett”, meg amazt „kellett”, illetve „muszáj volt”. Mondd, valójában ki éli a te életedet?

„Ne aggódj, az összes fűzed soha nem fog annyi káros anyagot kiszűrni, mint amennyi káros anyag és környezetszennyezés az 50+ éved alatt elfogyasztott, elhasznált javak előállítása és szállítása okozott.”
Paulownia és fűz - jól válogatott és gondozott aljnövényzettel.

„Ja és ha már gyakorló demagóg vérzöld aktivista...”
Nem tudom, hogy ez mit jelent, biztosan megint vmi agresszív gúny akar lenni, mint a „te fasz”, meg a „címeres giga barom”. Megkérlek, maradj inkább ezeknél.

„Fogalmad sincs, mennyi szennyező anyagot termelek, ...”
Tényleg nincs, de egy ember dohányzását mértük az autózásodhoz, és mint most kiderült a repülőzésedhez. A dohányzás is ártalmas mások egészségére, és az autózásod/repülőzésed is. A mértéken lehet vitatkozni, persze.

Nem értem, hogy miért kéne a föld megmentője legyek, vagy egyáltalán hogyan gondolod azt, hogy egyetlen ember lehet a föld megmentője. Magamért vagyok felelős, és korlátozottan a családomért, még korlátozottabban a környező közösségekért. Nem is értem, hogy mi okból kéred számon rajtam :O
Folytatjuk elmélkedő sorozatunkat a sajtok közti különbségekről. Sajt és sajt között, sajt és nem sajt között, kézműves és ipari sajt között próbáltuk egyértelműsíteni a határvonalakat. Próbáltuk, mert sok esetben, ha igazán korrektek akarunk lenni, ez sose fog sikerülni. Először a kézműves és…..
Sajnos nyugodt szívvel kijelenthetjük, hogy a magyar nép vevő a diktatúrákra, és a diktátorokra. Amint az egyiket nagy nehezen levetettük, vagy sokkal inkább levált rólunk, veszünk egy nagy, mély, szabad levegőt és már bukunk is le a következő mélyére. Ddiktatúra és diktatúra között is van…..
szil_ 2016.10.12 10:15:17
@morpho: Ha Orbán Ráhel végre rááll a másik saját lábára is, akkor leváltja majd a fő kleptokratát.
  A Milla és a Kutyapárt közti párhuzam sok szempontból erőltetettnek tűnhet, azonban kétségtelen, hogy ennél lényegesen több a hasonlóság, így könnyen felismerhetővé válnak azok a lépések, melyek elkerülése mindenképp szükséges ahhoz, hogy az MKKP ne váljon az ellenzéki hiénapártok martalékává…..
szil_ 2016.10.08 21:42:16
@Orbán Viktor: nem „szarrcsinbók”, hanem „szarcsimbók”
A mai népszavazás 95%-os feldolgozottságánál az érvénytelen szavazatok aránya 6,3%, ez már 5% alá nem mehet. Területi megoszlásban természetesen Budapest, azon belül is a 13. kerület vezet, a legdurvább szavazókörben 32,7% érvénytelen, majdnem egyharmad. De 20% körüli vagy feletti értékkel…..
szil_ 2016.10.03 20:17:21
@Androsz: Áááá, fenéket ez a példátlan gazemberség. Mondok én neked jobbat: ez az egész fing a biliben alsó határon 18-20 milliárd közpénzbe fájt.
A pécsi 400 ágyas kórházból évek óta hiányzik egy ilyen kisebb összeg, amit a fidesz-haverok óriásplakát, citylight, hűtőmágnes (hűtőmágnes, bazdmeg!) házmesterkampány tervezése, gyártása/levezénylése címen zsebrevágtak. És akkor ide még bele sem számoltuk a kisfaszombasznádi fideszes polgi saját akcióját a falu igencsak szűkös pénzéből.