Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Kálmánbátyám

0 bejegyzést írt és 118 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A Moody's után a Fitch is leminősítheti Magyarországot. De számít-e ez bármit is? Van-e értelme inkább keménykedni a hitelminősítőkkel? Heti szavazás-összesítőnk. A hírek szerint nagyon úgy tűnik, hogy a Moody's után a Fitch Ratings is le fogja minősíteni hazánkat - a…..
Kálmánbátyám 2010.12.13 10:12:23
@igazi hős: Igen de ennek csak a másodlagos piacon van jelentősége. A végkifizetés, amit az államnak kell teljesítenie az fix. De persze, kereskedni lehet vele, ahogy mondod.
Kálmánbátyám 2010.12.13 12:58:23
@igazi hős: Igazad van, ha a te oldaladról nézzük.
Ha az állam oldaláról, akkor is, csak ott némi nyereség mutatkozik :-)
Kálmánbátyám 2010.12.13 12:58:25
@porthosz: Azért remélem te is látod, a kettő nem ugyanaz.
A Lehmann a lezárt üzleti évek mérlegét hamisította meg, ami te mondasz , az meg egy ígéret, amit legfeljebb kinevetnek.
Köztudott a Jobbik Irán és a keleti diktatúrák iránti szimpátiája, például a magyar választás tisztaságát is az ottani Forradalmi Gárdával felügyeltették volna. A keresztállító Jobbik kedvenc Iránjában nemrég kötél általi halálra ítéltek egy keresztény lelkipásztort,…..
Kálmánbátyám 2010.12.03 12:12:39
@sivatagi n.: És most ezek után te mennyivel lettél rokonszenvesebb, mint a keresztényüldöző fanatikusok ? Te vádolsz másokat gyűlölettel ?
Kálmánbátyám 2010.12.03 14:30:25
@kolbászoszsömle: Persze,próbál visszasompolyogni a hétköznapokba, de ettől nem lesz vonzóbb. Beteszik az alkotmányba a keresztény gyökereket?
Tegyék, ha ettől pár ember jobban érzi magát. De ettől én nem fogok megváltozni, sőt ha nagyon erőltetik a dolgot,ahogy szegény nagyanyám a hittant kiskoromban,csak megmakacsolom magam.
Vagy vonz a dolog,és akkor magamtól beállok a sorba,vagy nem.
De fennhéjázással, fennsőbbrendűségük fitogtatásával nem mennek semmire.
Ezt bármelyik falusi plébános megmondja.
Kálmánbátyám 2010.12.03 14:36:34
@kolbászoszsömle: Nem azért mondtam,mert pártolnám,hogy benne legyen.
Semmi, de semmi keresnivalója benne. Meg a koronának sem.
„…a farkas szőrét szokta változtatni, nem erkölcsét.” (Alvinci Péter: Magyarország Panasza, 1620)   Létre kell hoznunk a Progresszió Múzeumát, hogy a progresszió nálunk meghonosodott utópikus műfaja, a holt dolgok és az idegen szellemek ne torlaszolják el…..
Kálmánbátyám 2010.12.02 11:22:09
@Gabrilo: :-) Hát felőlem lehet konzervatív konzervatívnak is nevezni.
Csak legyen az, ami. Ne parasztvakítás, ne valami ellen, hanem valamiért,valami értékekért,és ne helyekért a nap alatt. Ne kirekesztve, uszítva,mert abból már elegem van. Ha futja ennyire, akkor hálleluja, ha nem,akkor sajnos nálam megy a kukába...
Kálmánbátyám 2010.12.03 09:34:43
@Gabrilo:
Az hogy mi is a valódi "konzrerv" szemlélet, ahogy valaki nevezte, az eléggé bizonytalan . Nem nektek, mert ti valószínűleg pontosan tudjátok.
De mint minden izmus Mo-on,ez is alaposan ki lett forgatva valódi mivoltából.
Pártok, politikai formációk léteznek egytől egyig valami bizarr keverékeként innen -onnan összeszedegetett eszmékkel, ráadásul a "fogyasztókat" megtévesztő elnevezésekkel.
És generációk nőttek fe úgy hogy legfeljebb a tévében láttak konzervatív politikust, politikát.
Vannak tehát ma is olyanok, egyének, és politikusok is ,akik részben ,vagy egészben konzervatívak, de nem egy helyen, néha különbözö politikai csoportokban. És talán nem világos nekik az, hogy ők tulképp azok.
Velük kellene befogadónak lenni szerintem.
Másfelől viszont az öndefiníció részét kell képezze az, hogy megmondjuk mi nem az, ami. Mi az,ki az aki csak hitelrontó módon konzervnek mondja magát, de közben mást tesz.
És nem,nem kell jámbornak lenni, épp ellenkezőleg; meg kell mutatni a különbséget a valódi, és az álca között.
Múlt hét szerdán a magyar kormány bejelentette a nyugdíjrendszer átható reformját, melyre, mondhatni, azonnal felbolydult a nemzetközi sajtó. A vélemények korántsem pozitívak, sőt, mivel a helyzetet nem önálló esetként, hanem a kétharmadot megszerző Fidesz-KDNP kormány…..
Kálmánbátyám 2010.12.03 08:23:32
@wmiki: Apukám,te csak azért szoktál időnként valami humorosnak tűnő dolgot idebüfizni,hogy a entellektüel blogodat reklámozd ?
Kálmánbátyám 2010.12.03 08:55:23
@Sadist: Kösz :-) Megint tanultam valamit ...
A nyugdíjrendszerrel kapcsolatos döntést nem nevezhetjük szabad választásnak. Mivel a magyar politikusok néhány éve a Pomádé király szerepét játsszák, nem árt szólni: hiába gondolják azt, hogy ha sokat beszélnek a király új ruhájáról, akkor nem vesszük észre, hogy…..
Kálmánbátyám 2010.12.02 08:46:51
@Ringlósztár: Persze, igazad van, de amikor olyan alapvetésekről kezd kialakulni egy beszélgetés, amiket te is említesz, mindig átterelődik a dolog technikai kérdésekre.
Valószínűleg kínos lenne....
Kálmánbátyám 2010.12.02 09:33:01
@Turo Rudi - ElelmiszerIpari Hulladek:
Bizony. A munkaszerződés is bruttó bérről szól. Az én fizumból vonják le.
Kálmánbátyám 2010.12.02 09:47:57
@Turo Rudi - ElelmiszerIpari Hulladek:
Azért, hogy némileg visszakanyarodjunk az eredeti téma felé, nézzük csak meg a szolidaritás, közjó, kontra magánérdek kérdést.
Vajon milyen mértékben várható el tőlem, és a többi adó,és járulékfizetőtől, hogy terheket vállaljak, mondjuk ki, eltartsam részben az államot,és az eltartottak seregét ? Elvárhatom-e cserébe, hogy az állam tegyen meg mindent saját kiadásainak csökkentésére, a kifizetések lehető legalacsonyabb
szinten tartására, persze a körülményeket figyelembe véve ?
Vajon nem érkezik el egy pillanat, amikor úgy érzem,eddig,és ne tovább ?
Amikor azt látom,hogy épp az ellenkező irányba megy megint minden ?
Igyekszem én rendes ember lenni, de balek nem vagyok.
A Jobbik belecsapott a lecsóba.A kormányoldalon mindenki a költségvetéssel és a manyupokkal van elfoglalva, és kölönben is a romeltakarítás utáni újjáépítés elvette az időt a szellem pallérozásától. A Jobbik ötleteit rendre felülírta a kormány, ezért enyhe vákuum…..
Kálmánbátyám 2010.12.02 08:42:21
@stratez: Azt a recskázós dolgot láttad-e,vagy csak a kocsmában mesélték?
Mert szerintem te nem voltál színházban egy ideje.
www.evangelikus.hu/kultura/istenrol-csaladrol-es-hazarol-szol-a-magyar-unnep-zavada-pal-darabja
Amikor a pénztárak a csacsik elkezdtek egy gyenge próbálkozást reklám formájában az őket kellemesen és kulturáltan államosító gőzhenger ellen, akkor abban a pillanatban jött a sebészi pontosságú professzionális kommunikációs visszabaszás az erő alkotmányos oldaláról -…..
Lázár és Rogán javaslata szerint büntetlenül haza lehetne hozni a külföldi és offshore-pénzeket. Pedig éppen a kormány tevékenysége emlékeztet mindenkit arra a régi tapasztalatra, hogy ebben az országban a vagyonok nincsenek biztonságban. A hét elején Lázár János és Rogán…..
Kálmánbátyám 2010.12.01 12:05:38
@NewWay: Nézd, a legtöbb ember most azt hiszi itt most igazság lesz téve, magyar érdekek szerint bla-bla...
Ne légy türelmetlen, amíg a pék, és a fodrász is észreveszi, hogy baj van, ahhoz kell egy kis idő.
Aki meg már most látja, az esetleg szót emel ellene, és szép csendben kiviszi innét amije van, mert hülyékre nem bízom a vagyonom.
Aztán lehet magyarkodni ahogy a csövön kifér :-D
Első látásra úgy tűnik, nincs min gondolkozni, engedni kell a zsarolásnak és azonnal át kell lépni az állami nyugdíjrendszerbe. Mi azonban nem vagyunk ebben olyan biztosak. (Fotó: regionaplo.hu) A múlt hét óta tudjuk, hogy akik magányugdíjpénztári tagok maradnak 2011.…..
Kálmánbátyám 2010.11.30 08:14:17
@EgyEmber: Szakszerűvel nem szolgálhatok, de szerintem is jóllátod. A MNYP-ok az állam legmegbízhatóbb hitelezői, mert akkor is kötelezően állampapirokat kell venniük , amikor más, piaci vevők nem vesznek (lásd a közelmúlt diszkont kincstárjegy aukciókat, ahol kb.az egyharmada lett lejegyezve)
Kálmánbátyám 2010.11.30 14:19:58
@Hari R. Seldon: Őőő, nem mondtam, hogy magas kockázatú államok kötvényeit kell venni. Gondoltam,ez evidens. :-)
Ha viszont vállalja valaki a rizikót, akkor lehet azár ír állampapírt is venni, ha jól tudom 30 % a kamat :-)
Aki napi szinten érdeklődik a politika iránt, az bizony hetek óta várt a tegnapi napra. A két nagy rivális, a jobb- és a baloldal legfőbb magyarországi helytartója, mint Rocky Balboa és Apollo Creed csapott össze (verbálisan) tegnap a Parlamentben. (Igaz, ami igaz, egy sztárboxnak…..
Kálmánbátyám 2010.11.30 12:55:13
@wmiki: Mondanivalód is van,vagy csak trollkodsz,széparcú ?
Kálmánbátyám 2010.11.30 09:07:50
@Schaf: Én önként léptem be . Senki sem kényszerített, csak most a kilépésre :-)
Mellesleg, a jelenlegi törvények szerint rendelkezhetek vele,tehát az enyém.
És tele a hócipőm azzal,hogy most az egész ország valamennyi lakosának az adósságát velünk akarják kifizettetni. Nem.
Kálmánbátyám 2010.11.30 09:38:52
@Schaf: Neeem,azt nem kellene. De mondjuk ne csökkentsük a nyugdíjkorhatárt akkor,amikor egyre kevesebb eltartó tart el egyre több eltartottat.
Akkor esetleg elhiszem, hogy valami történik,a lopáson túl is. Az adósság valamennyiünké,nem csak az enyém.
Mert így nem érzem biztonságban magam,hogy majd sok év múlva én is kaphatok valamit, azon a cédulán kívül,amire Matolcsy barátunk ráírta, hogy "ez a nyugdíjad"
Kálmánbátyám 2010.11.30 12:05:08
@magyar-magyar szótár:
Ez csak egy durva közelítés. Azért , mert nem számoltam a rajta lévő üdülővel, gazdasági épületekkel,üzletekkel, amik jól láthatóak a bevalláson. És nem vettem külön a budaörsi földet sem, ami viszont jóval több, mint 3 ezer.
És nem számoltam az erdővel sem külön,ami megint egy más számtanpélda. De ha van kedved ,számold végig, több lesz az ,mint négy milla :-)
 A kormány nyugdíjvédelmi megbízottja elmondta: a kabinet "eltökélt szándéka volt", hogy a reálhozamot adó- és járulékfizetési kötelezettség nélkül lehessen felvenni, egy összegben. "A jogászok azonban felhívták a figyelmet arra, hogy ez nem lehetséges,…..
Kálmánbátyám 2010.11.28 12:08:39
@KG2000: Ahh az állami garancia :-) Bocsi, de a bankszámlán is csak korlátozottam van, mégsem tojja össze magát senki, hogy eltünik a pénze.
Életbiztosítás megtakaritási részén sincs, mégis rengeteg embernek van.
Vigyázz ezzel, mert egyáltalán nem biztos, hogy valaki egy össze-vissza kavaró kormány kancsal igéreteiben jobban hisz.
Bahh, a legtöbb nagybanknak sokkal nagyobb a tökeereje, prudensebb, és megbizhatóbb, mint a magyar állam.
Varánusz Neszójábe! 2010.11.20 04:22:37
Ezzel a "költségvetéssel" mindig csak a baj van. Mindegy hol, mindegy kinek szól, a pénz elosztása és a működés finanszírozása állandó lehetőséget nyújt a verbálkarate feketeövesei számára egy kiadós pofozkodásra. Pártunk és kormányunk elkészítette a…..
Kálmánbátyám 2010.11.20 22:01:43
@agentT: Barátom, ha csürhét akarsz látni, nézz a tükörbe. Mit gondolsz miért undorodik töletek egyre több ember ? A hozzád hasonló senkiházi fityfaszok miatt, akik most a nyáj közepén már bégetni is mernek. Olyan vagy , mint a gazdáid:
ostoba, arrogáns, és nagypofájú.
Hányadék.
Kálmánbátyám 2010.11.20 22:12:07
@agentT: Te vagy egy anarchista barom vagy, vagy egy old-school kommer. Ne hogy normális nem az biztos.Felszámolni a demokráciát ? És majd a hozzád hasonló macskajancsik fogják diktálni a tempót ? Keresd meg a gyógyszered, commandante
vagy olvass kevesebb képregényt.
Semmi nem mutijja jobban országunk romlását (mert nemzetünk tudvalévőleg nincs), mint az, hogy a tanulatlan néptömegek nemhogy az Akadémia Filozófiai Kutatóintézetében történtekkel, hanem az Alkotmánybíróság felkent jogainak csorbításával sem törődnek. Mint az egyáltalán…..
Kálmánbátyám 2010.11.20 17:18:36
@imperial: Pedig inkább a teáltalad képviselt gondolatoknak kellene az őket megillatő helyre kerülniük.
A pöcegödörbe,
Kálmánbátyám 2010.11.20 20:20:18
@Blogger Géza:
Szerintem te meg készülj arra, hogy ez nem lesz mindig igy.
Fogyóban prolitöbbség, múlóban a dicsőség. Napról napra jobban látszik, hogy ez nem az amit a Zemberek akartak. Bojler Géza,hozzál még valakit ...
„Szőrös töke van a légynek, ha nem hiszed, nézd meg!” Részlet egy népszerű dalból  Nem tudjuk, mikor sikerült kifejlesztenie Paul Lendvainak azt a testét borító különleges, teflonszerű anyagot, amelynek felhasználhatóságát jelenleg brit tudósok…..
Kálmánbátyám 2010.11.19 13:18:38
@Chicano:
Most akár kárörvendhetnék is, de nem teszem.
Csodálkozol ? Most az is OV diktatúrájáról fog olvasni aki eddig nem is hallott róla.
Biztosan ezt akartátok ?
Egy évvel ezelőtt hol voltak ezek az iratok ?
Pár hónappal később nem ért volna rá a leleplezés?
Most már az isten sem mossa le a leleplezőkről, hogy aktuálpolitikai bosszú az egész, még ha nem is igy volna. (Igy van, tényleg?)
És ez nagy segitség lesz a következő lebuktatott spiclinek is.
Gratulálok.
"Az Alkotmánybíróság döntései kötelezőek. Nincs kibúvó, nincs kiskapu, ez a magyar demokrácia vastörvénye." - Orbán Viktor, 2007. július 29. Karácsony Gergely LMP-s képviselő ezt az idézetet tartotta fel a parlamentben.Orbán Viktor frakciója a miniszterelnök saját…..
A köztársasági elnök szerint az alkotmányos hatalom Istentől ered, és az országot a Sátántól kell megvédeni. Schmitt Pál igen komoly keresztény elhivatottságról tesz tanúbizonyságot az új alkotmány tervezetéhez fűzött gondolataiban. A kereszténység pedig valóban az európai…..
Egy mondatban Fideszprolik 2010.11.11 09:36:34
A hír: Nyugdíjba küldenék TGM-et. (A legalább négy nyelven kiválóan beszélő filozófussal szemben érvként hozták fel a nyelvvizsga hiányát.) Egy mondatban: A Fidesszel és a fidesznyikekkel nem az a fő baj, hogy beképzeltek és arrogánsak, sokkal inkább, hogy kisstílűek, és…..
Kálmánbátyám 2010.11.11 17:56:42
@Werwolf: Viszont a blogja roppant olvasott lett. És ez pozitívum valahol valakine. A Zorbánfóbia meg a Gyurcsányfóbia tulajdonképp testvérek. Mindkettő az objektivitás teljes hiányát jelenti.
Kálmánbátyám 2010.11.11 18:06:02
@Werwolf: Én sem érzem pozitívnak, megnyugtatlak. De lehet hogy valaki most jól szórakozik ezen itt.
Mellesleg : orbánfóbia mint önálló fogalom létezhet egyáltalán ? Vagy ez inkább az egész Fidesz iránt érzett ellenszenv kivetítése egyetlen személyre ?
Kálmánbátyám 2010.11.11 18:18:42
@Werwolf: Szervusz. Ne edd meg Piroskát.
w Tribuszerné visszanéz 2009.10.02 02:20:00
A válságnak győztesei is vannak, és ezek között sokan olyanok, akik további áldozatokat szednek. Az elkeseredett, kétségbeesett embert el lehet csábítani könnyű álommal, és ezt nemcsak a kuruzslók, a fasiszták meg a kommunisták használják ki, hanem lehet, hogy éppen a…..
Kálmánbátyám 2009.10.02 11:36:30
Az MLM rendszert az különbözteti meg a Ponzi sémától (en.wikipedia.org/wiki/Ponzi_scheme),hogy van valami termék is benne.
De miután a tagok bevételeit nagyobb részt a hálózatépítés eredményezi,maga a termékforgalmazás csak töredék,szerintem ez nem más,mint a jó öreg pilótajáték kiszínezett változata.
A cégeknél az IT-arcok rendszerint arra hivatkozva korlátozzák a munkatársaknak a szoftverek telepítését és egyes szájtok elérését, hogy "az biztonsági kockázatot jelent a cég számára". Persze ennél mélyebb, ésszerűbb érvelést nemigen fogunk hallani. Mert ugyan…..
Kálmánbátyám 2009.08.29 13:09:58
@az igazi Sipi:
Idézek egy másik hozzászólót :

türannos 2009.08.29. 12:54:52
@Kálmánbátyám: barátom jelen időszakban a cégvezetők nem igen terveznek költeni semmire ha nem muszály, de nem azért mert szar, hanem mert pénzbe kerül...

... azon felül ha megszűnik a támogatás az XP-hez akkor muszály lesz, ha új gépet kell venni muszály lesz.

Nincs itt semmilyen érzelmi indíttatás.
Akkor fognak váltani , amikor gazdaságilag szükségszerű lesz.
És az nem a válság közepén lesz...
AZ MS meg addig fogja támogatni az XP-t, majd meglátjátok, amíg a piac azt kívánja (és most nem a háztáji felhasználókra gondolok).

A kérdés az az, hogy egy ilyen gyorsan fejlődő területen meddig lehet büntetlenül halogatni a váltást.
Kálmánbátyám 2009.08.29 13:33:42
@BKV reszelő:
Hmmm, érdekes dilemma.
Ha valami működik, nem kell megjavítani :-)
De ha van egy újabb megoldás, ami hatékonyabb, gyorsabb, megbízhatóbb, akkor lehet hogy gazdaságilag is érdemes váltani. Vállalati környezetben csakis akkor.
Akkor még egyszer megkérdezem : a 7-es annyival jobb az XP-nél, vagy a 98-asnál, hogy megérje ?
Szerintem nem.
Kálmánbátyám 2009.08.29 14:33:49
@türannos:
De, el tudom :-)
Nálunk, (kis cég) Ubuntu workstationok vannak.
Felhasználói jogosultságok gondosan beállítva, root jelszó nálam :-)
Hogy erre Redmondban is rájöttek, nahát :-D