Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Irkutszk

0 bejegyzést írt és 3183 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
      Amit általában tudni lehet az esetről, hogy a sarkadi vágtán verseny közben egy ló elcsúszott és a lábát törte. A tulajdonost megkérdezték mi legyen a lóval, s végül is az elaltatás mellett döntöttek. Ekkor kezdődött a tulajdonképpeni "sarkadi eset". A lovat a verseny állatorvosa a tulajdonos…..
"Mélységes fájdalom és harag van bennem, mert hagyták a férjemet, akivel már 34 éve voltunk házasok meghalni. Nem érdemelte meg azt, hogy az egészségügy így bánjon vele és magára hagyja. Én nem tudtam segíteni rajta, akinek pedig kellett volna, nem segített. Hogyan fordulhat…..
Irkutszk 2015.05.05 09:36:22
@forge: Akkor azt gondold el, micsoda hatalom van egy tömegbaleset helyszínén az irányító orvos kezében, amikor megmondja, hogy ezzel az emberrel foglalkozunk, azzal pedig csak akkor, ha az elsőt elláttuk. Ez a munkájuk, hagyd, hogy végezzék.

A túlélési esély pedig nagyon is helyzetfüggő, néha jobb, néha rosszabb. De ez nem az orvos, a mentő diszpécser, vagy a beteg hibája.
"Aki ennyire nem ért sem a gyerekek, sem a szülők nyelvén, akinek ekkora nyűg a munkája, az jobb, ha más pályát választ. Nem hiszem, hogy a viselkedését bármi is menthetné, mert nem rángathat egyetlen beteg gyereket sem, nem káromkodhat előttük és egyszerűen nem teheti meg,…..
Irkutszk 2015.04.28 15:12:36
@rest of boys: És milyen az, amikor a lányt fiamnak hívják? (És még meg is magyarázta az ismerős azzal, hogy fiam=fiókám...) :)
Olvasónk hiába szedte a fogamzásgátlót, teherbe esett. A nőgyógyász, aki a tablettát is felírta aljas gyilkosnak nevezte, mert el akarta vetetni a gyermeket. Kedves Szerkesztő!   Most fedeztem fel a Praxis blogot, látom, elég régen működik már. Kicsit olvasgattam a korábbi…..
Irkutszk 2015.04.23 09:45:02
@Zsuzsi25: Vagy például az a Móra Ferenc is szegény családban nőtt fel, akiről könyvkiadót neveztek el, rengeteg csodálatos gyermek- és felnőtt prózát alkotott, Szegeden múzeumot vezetett, és rengeteg felfedezést tett a régészetben.
Irkutszk 2015.04.24 09:00:41
@Zsuzsi2525: Az akkori viszonyok körülbelül olyanok voltak, mint amit a Kincskereső kisködmön c. könyvében, vagy más írásaiban leírt: Meghalt a húga torokgyíkban, mert még nem létezett rá védőoltás; elvitte a keresztapja a 10 év alatti gyereket dolgozni a földjén, mert a szüleinek nem volt rá pénze, hogy etessék. - Nem hiszem, hogy a most szegénységben felnövőknél könnyebb sorsa lett volna, sőt!
Sajnos a fájdalomcsillapítóktól van, hogy rosszabbul érzi magát, pedig már nagyon sok fajtát kipróbáltunk. Tisztelt Praxisblog,   Profi ortopéd sebészt keresek, édesanyámnak Magyarországon, aki minél jobb a szakmában, vagy ötleteket, hogy hol keressek. Köszönök minden…..
Irkutszk 2015.04.13 18:10:21
@sunabajnok: Azt kell mondjam, hogy sajnos a térd-, illetve boka-specialista nem a legjobb megoldás egy csípőizületi problémára; tudtommal nagyon elkülönülnek ezen ízületek sebészeti specialistái. Kifejezetten csípőízületi specialistát kellene szerintem keresni.
Közlik velem, hogy potenciálisan HIV pozitív vagyok, üljek a seggemen még 2 hónapig, majd utána vesznek vért és ellenőrzik. A minimum lenne, hogy ilyenkor felajánlanak egy azonnali újabb tesztet. Jó estét, az alábbi történetet szeretném elküldeni. Kérem, hogy csak a monogramom…..
A kórház érintett főorvosa szerint azért nem tolták át a vajúdó nőt a pár méterre lévő szülészeti osztályra, mert nem ez volt a "vezető kórképe", vagyis másodlagos dolog volt, hogy a beteg állapotos. Tisztelt Praxis!   A minap olvastam egy cikket, ami mélységesen…..
Irkutszk 2015.03.20 09:09:03
@mig54: A társadalom jelenlegi hozzáállása szerint minden remény remény, amelyet meg kell próbálni. Én erre vezetem vissza az eutanázia törvényi elutasítását is; és ezért nem lehet elengedni csak úgy egyszerűen bármelyik drogos anya drogosan fogant, embrió korában drogok között nevelkedett gyermekét sem. Mert egy lehetőség, egy remény, amelyet a társadalom nem akar feladni. Hátha ő lesz, aki megváltja a világot.

Ha belegondolok, a művészet is mindig a tragédiából gyarapszik és fejlődik ki. Ha valaki nem élt át poklot, nem látja a biztonságnak, a békének a szépségét sem, és nem fog belőle csodálatos műveket alkotni.
Irkutszk 2015.03.20 17:31:30
@mig54: A 19. században elképzelhetetlennek tűnt az, ami ma evidens, például a vakcinák révén, vagy az antibiotikum révén. Azért létezik a kutatás, hogy bebizonyítsa, hogy a lehetetlen lehetséges.
Az adminisztrátor a felelős, ha elküld olyan beteget, aki később belehal, mert nem látta orvos? Tisztelt Praxis!   A békéscsabai sürgősségi osztályon kellett várakoznunk szerda délután. Türelemmel tettük, hiszen a kiragasztott tájékoztató felkészített bennünket: 2-6 óra…..
Magyarországon minden 5. nőt bántalmaznak. A problémáról beszélni kell, és mindenkinek ki kell állni azokért, akik sok esetben nem tudnak kiállni magukért. Magyarországon minden 5. nőt bántalmaznak. Ez annak a négynek is ugyanúgy fáj, aki nem vált erőszak áldozatává, ezért…..
Irkutszk 2015.03.11 09:59:01
@mig54: Az én felfogásomban ezekben a helyzetekben nem elsősorban szerelemről, hanem függőségi viszonyról van szó. Pl. lehet lelki, financiális, lakhatási, vagy gyermek-elhelyezési függőség (ha két felnőtt kapcsolatáról beszélünk); amelyekből nem mindig könnyű kitörni, még erősebb egyéniségű embernek sem.
Mikor fogják már ember számba venni a beteget, és az Őt ápoló családtagokat? Az egészségügyet alapjaiban kellene átreformálni! Pl. azzal, hogy az otthonaikban ápolt betegekre sokkal nagyobb gondot fordítson a Magyar Állam anyagilag! Az ápolási díjon lévők emberfeletti…..
Hogyan döntsünk hát felelősségteljesen és tegyük a legjobbat a gyermekünkkel? Tisztelt Praxis!   Gyakorló édesanyaként nem sok időm marad, ennek ellenére szoktam önöket olvasni és most a segítségüket szeretném kérni egy olyan témában, amely egyelőre számomra igen…..
Irkutszk 2015.03.10 08:02:07
@szabidoki: Ennek a végéről eszembe jutott, hogy engem még beoltatott Édesanyám fekete himlő ellen. Akkor már nem volt kötelező, de valahogy szerzett egy vakcinát.
Irkutszk 2015.03.10 08:30:29
@asztalosani: Lehetségesnek vélem, hogy ha kevesebb írásjelet, nagybetűt, és kevesebb indulat-jelzőt használnál a hozzászólásaidban, akkor mélyebb válaszokat kapnál. De természetesen ez csak egy apró megfigyelés, nem vélemény az általad leírtakról, illetve semmiféleképpen nem javaslat.
Arra szó szerint emlékszem, hogy kis k***-nak nevezett, és arról beszélt, hogy biztos már rengetegszer kellett ilyen tabletta nekem Tisztelt blog! Egy ideje olvaslak titeket, de most sajnos saját magam is kénytelen vagyok írni egy történetet. Nőgyógyászati problémáim akadtak,…..
Irkutszk 2015.03.09 09:15:00
@csakmotyogok: Ez a mai korban nagyon is elképzelhető.

Nem akarok én senkit sem meggyőzni semmiről, tudom, milyen a világ. Csak elültetendő a gondolatot vetettem fel, hogy itt kellene, hogy kezdődjön a történet, és nem a fizikai vagy hormonális fogamzást akadályozó eszközöknél. Illetve annyit tennék hozzá, ha lehet itt bárkivel értelmesen beszélni, hogy mindenben van bizonytalanság (az önmegtartóztatáson kívül). Tehát, ha egy férfi és egy nő közösül, használjon akár 1, akár 10 féle akadályozó módszert, akkor is megtörténhet, hogy a nő teherbe esik. (Csak ugye ezeket nem ildomos mostanában emlegetni. Vegyük be a tablettát, használjuk a fizikai akadályozó eszközöket, élvezzük ki az életet fenékig, éljünk a mának, éljünk magunknak, teljesedjünk ki, stb.)
Irkutszk 2015.03.09 09:16:49
@mig54: Felőlem úgy élnek, ahogy akarnak. Ahogy az élmény, úgy a következmények is az övék.
Irkutszk 2015.03.09 09:33:46
@mig54: És az számodra normálisabb volna, ha törvényileg odakötöznék az orvos kezét a recepthez, és köteleznék rá, hogy egy szerinte káros anyagot felírjon egy embernek, mint gyógyszer? Azért létezik ez a sor, mert senki nem kötelezhető rá, hogy felírjon egy egyébként mérgező anyagot egy másik embernek, hogy az bevegye (és igen, minden gyógyszer méreg; gyógyszer attól lesz, hogy a megfelelő adagban, a megfelelő betegnek, és a megfelelő információkkal együtt kapja meg).

@EZAZ: Nem értek egyet, de nem is fogok vitatkozni - a korábban leírtak miatt. Mindenki úgy gondolkodik, ahogy akar.
Praxis Meg fog halni a kisfiam? 2015.03.02 09:27:41
A daganat nagyon rossz helyen van. Nem valószínű, hogy műthető és elég nagy is. De mindenképp meg kell operálni, mert különben belehal. 6 éves fiacskám december 30-án felébredt, majd mikor jött a reggeli pusziért megláttam a nyakacskáján, a pocakján és a hátán pici hólyagos…..
Irkutszk 2015.03.05 22:33:44
@Tempus.Anh: @mig54: Rezsimek jönnek és mennek, de a népek és nemzetek is ugyanúgy. Szerintem.
Irkutszk 2015.03.06 15:37:08
@Tempus.Anh: Hála Istennek, de ezen sokan és sokat dolgoztak eleink (és remélem, a mostani magyarok is).

De ami mondjuk nekünk eddig még sikerült, az a rengeteg elfeledett néppel nem. Gondolom elég keveset tudunk akár az indiánok kultúrájáról, akár a Kárpát-medencét előttünk lakó népekről, de akár az új-zélandiakról is, mivel ők kisebbség lettek, és elnyomással eltüntették őket a történelemkönyvekből ugyanúgy, mint a kulturális nevelő intézményekből. A magyarok is nagyon büszkék lehetnek arra, hogy megmaradtak ez alatt a most már több, mint 1000 év alatt itt a Kárpát-medencében, de ehhez elnyomtak minden olyan népet, amely letelepedett közöttünk, esetleg akiket betelepítettek közénk.

Én erre gondoltam, nem pedig elsősorban a saját nemzetem helyzetére.
Irkutszk 2015.03.07 08:01:07
@Tempus.Anh: Ne beszélj már zöldségeket. A kunok, a betelepített németek-szászok, a tótok, a törökök mind beolvadtak a magyar nemzetbe. Magyarosíttatták a neveiket (hol önszántukból, hol nyomásra), mára még a származásukat is alig ismerik a leszármazottaik, annyira beleolvadtak a magyarságba.
A legáltalánosabb dolog, hogy ha időpontot kapok egy rendelésre, a minimum az, hogy az időponttól számított minimum 1-1,5 órával később kerülnek az emberek sorra. Tisztelt Praxis!   Most ez vicc akar lenni, hogy megváratják-e az embert, hogy miként bánnak az emberekkel? A…..
Betegszállító már nincs. este lévén, úgyhogy kiülhet a folyosóra és megvárhatja a reggelt, vagy akár haza is gyalogolhat. Tanyán lakom Bács megyében. A legközelebbi település 5 km, ahol van orvos, meg ügyelet. Itt felénk, mivel szórvány tanyák vannak, kell a jármű, mert ha…..
Irkutszk 2015.03.01 06:51:07
Ami a posztban le van írva, abszolút szociális kérdés. A piacról-boltból hogyan megy haza a néni? Ugyanaz a problémakör, mint az orvostól. Nagyon sokan vannak, akik a szomszéd(ok) segítségére szorulnak elintézni ezt vagy azt, és most nem csak a tanyán élőkre gondolok. Hiszen sok idős a lakásából nem tud elmenni vásárolni, csekket befizetni, stb. Ők is a rokonságra-szomszédra szorulnak, hogy el tudják intézni a dolgaikat. És az is szociális probléma, nem egészségügyi. Én támogatom, hogy ezt meg kellene oldani - csak azt szeretném kérni, hogy ezzel a megfelelő helyen kopogtassanak. Majd mikor @dr kíváncsivagyok: megy tüntetni a nyolcmillió szegény haragos élén, ők sem hiszem, hogy a kórházakat fogják elsősorban megtámadni. Azokat a kórházakat, amelyekben ugyanolyan szegény orvosok dolgoznak éjjel-nappal, hogy mentsék a menthető emberéleteket.

Ebből a posztból én sokkal inkább megpróbálnám megtanulni azt a jóindulatot, és önzetlenséget, amelyet a posztíró leír a szomszédja irányában, ezt sokkal fontosabb üzenetnek látom; mint azt, ami a kórházban történt. Miért nem örülünk, hogy nem kellett bentmaradnia a néninek, mert találtak gyógyírt a kiugró vérnyomására? Én is ültem már a nagymamám mellett kiugró vérnyomással, és nagyon hálás voltam az ügyeletnek, mert a nyelv alá fújt, szívre ható gyógyszernek, akik és ami segítségével otthon maradhatott a nagymamám.

Vagy az itt hőbörgők ANNYIRA szeretnek kórházban feküdni?
Irkutszk 2015.03.01 09:17:48
@asztalosani: Rólam annyit tudsz, mint szöcske a bécsi szelet elkészítésének fortélyairól.
Irkutszk 2015.03.02 06:49:41
@zünüke: Ezt csak annak tudatában lehetne megállapítani, hogy milyen indokkal vitték be ismét a nénit. És még akkor is kétséges, hiszen a vérnyomás kiugrását sikeresen kezelték, az aznapi állapota alapján semmelyik osztály nem tudta felvenni fekvőbetegnek a nénit. Tehát hazaengedték.
A Belgyógyászaton egy osztályon töltött éjjel után az intenzívre kerültem, "megfigyelésből", később elmondták, hogy életveszélyben voltam, ezért volt szükséges az intenzív. Január 15-én fájlalni kezdtem a derekam. Mindenki azt mondta: "biztos rosszul mozdultál". Egyre…..
Irkutszk 2015.02.23 19:18:00
@EZAZ: latexre is lehet allergiás valaki...

@123456789ba: Nos, ha ennyire okosak vagyunk, akkor nem kellene ezt írni: "Azt nem értem, akkor miért nincs erre egy kicsit jobban felhívva a figyelem." Illetve arról aztán végképp nem tehet egy gyógyszer sem, ha az orvos nem végzi el azt a vizsgálatot, amit beígért...
Minden idős embert az isten mentsen meg ezektől, mert itt csak 60-70 éves korig ember az ember.  Tisztelt Praxis!   93 éves édesapámat fulladásos panaszokkal vitték be a PTE I. sz. Belgyógyászati Klinika sürgősségi részlegére, immár harmadszor. Minden alkalommal legalább 6-8…..
Irkutszk 2015.02.18 13:36:49
@asztalosani: Nem mindegy, hogy milyen betegségei mellett, milyen gyógyszerek mellett, és milyen típusú fulladásos tünetei vannak egy betegnek. - Remélem, ez mindenki számára világos.
(Mint ahogy az sem mindegy, hogy a Balatonban úszva vannak fulladásos tünetei, vagy otthon a fürdőszobában a kövön - a környezet hasonló, és mégis oly nagyon különböző!)

Még a posztíró is leírja, hogy azért került fel osztályra az Édesapja, mert szívelégtelensége van, _és mert mozgáskorlátozott_. Sok ember járkál az utcán, és kár ambuláns kontrollokra szívelégtelenséggel (gyógyszeres kezeléssel karban tartva). Amit ír a posztoló, aszerint a kezelőorvos nyíltan, őszintén és egyenesen megmondta a hozzátartozónak a helyzetet. Én is csak azt tudom mondani, hogy eszerint kellene az elhelyezésen, kezelésen gondolkodni. Tudom, hogy utólag könnyű, de pontosan azt lehet megkérdezni a kezelőorvostól, hogy akkor otthoni körülmények között mi a teendő egy hasonló szituációban.
Irkutszk 2015.02.18 15:14:28
@asztalosani: A te szavaiddal élve, akkor fussunk neki még egyszer:

A kórházi aktív ágyak egy-egy betegségben szenvedő ember gyógyszerbeállítására, kivizsgálására, műtéti előkészítésére - közvetlen műtét utáni felügyeletre, akut ellátásra szorulók elhelyezésére vannak. Kegyetlenül csak erre, okát lásd a finanszírozás címszó alatt. Ergo, a kórházi aktív ágyak alkalmatlanok krónikus ambuláns betegek elhelyezésére. Nem alkalmasak a posztban szereplő idős beteg tartós elhelyezésére, mivel ő egyik kategóriába sem esik bele. Nem láttam, nem is fogom sosem látni a gyógyszerelését, de a kezelőorvos mondata alapján nem lehet úgy változtatni a gyógyszerelésén (amely gyógyszerelés nem igényli a kórházi tartózkodást), hogy attól a beteg életminősége javuljon, életkilátásai javuljanak.

Arról, hogy a beteg hogyan érzi magát, erősen csak közvetett infónk van. Egyrészt mert nem a beteg írta le, hogy mikor mit érzett, másrészt mert csak egy leírt szöveget olvashatunk, amiből mindenki különböző képet vetít maga elé. Megjegyzem, szerintem egy orvos vagy egy nővér árnyaltabb képet tud ilyesmiről elképzelni, mint akár én, akár egy laikus, szimplán azon okból, hogy többször találkoztak a tünettel, mint mi...

Lehet, hogy szerinted alap az ilyesfajta oktatás, de szerintem: egyrészt lehet, hogy nincs válasz a kérdésre; másrészt lehet, hogy elmondja az orvos, de a hozzátartozó vagy nem írta le, vagy elfelejti (nem rosszindulatból írom, hanem mert ez szokott történni stressz-helyzetekben általában az emberekkel - velem is).
Ahogy ott állt és mondta a magáét, látszódott rajta, hogy tisztában van vele, hogy ő most munkaidőben, elkésve dohányzik és beszélget magánjellegű dolgokról, de ő ezt következmények nélkül megteheti. Sziasztok!   Én valójában érdeklődni szeretnék, hátha az olvasók…..
Irkutszk 2015.02.03 18:51:17
@yogosan: Tudtommal már csak egy "moderátor" van sajnos, aki nem moderátor egyébként, hanem az oldal tulajdonosa, Despota. Az ő moderátori hajlamáról, vagy bármilyen aktivitásáról nem rendelkezem semmilyen információval.
Iszonyú nyomás van a gyógyítóink vállán és ez azt eredményezi, hogy kellemetlen tüskévé válnak és elvész a hivatottság, emberség belőlük és gépiessé, arrogánssá,esetenként hanyaggá válnak. Tisztelt Praxisblog Szerkesztő! Már egy ideje figyelemmel követem megosztott…..
Irkutszk 2015.01.31 19:05:43
@swiss blend: Khm, a taníttatás költsége az oktatásban jelentkezik, nem az egészségügyben.

Hja, és ha már közgazdaságoskodunk, akkor a tandíj kifizetése messze nem fedezi az emberi erőforrás-hiányt, amit az elvándorlás okoz. Lehet nagy hangon követelőzni, de ha már követelőzünk, követeljünk valami értelmes dolgot; pl orvost!
Irkutszk 2015.02.01 19:36:45
@EZAZ: @defné: A szerintem talán ebben a kérdésben legobjektívebb jelzők (t.i. perek) azt mutatják, hogy az orvosok nem hanyagolják el a munkájukat.
Irkutszk 2015.02.03 18:48:04
@csak néha benézek ha marhaságot látok: @qbr: ( @zünüke: )

Nekem továbbképzésen 2013-as külön keretes legnagyobb támogatásra 277,9 milliót mondtak; ritka betegségeknél 2012-es volt az adat, ott a teljes támogatás 3,7 milliárd forint volt, ami 92,5 millió/főre jön ki. (minden forintban)
A “drogos” szó el sem hangzott. Mivel a bejárati ajtóig kísértem a beteget, arra figyeltünk fel, hogy nem is a szemben lévő gyógyszertárba veszi az irányt! A 2015.01.26-n “Drogosnak nevezett az ügyeletes orvos” cikkre szeretnék reagálni. Dr. B. vagyok.   A “beteg”…..
Irkutszk 2015.01.30 08:56:03
@asztalosani: A személyes adatok kitakarásával is csak a beteg beleegyezése esetén tarthat kiselőadást a panaszokról/tünetekről - pl. ha klinikán kezelteted magad, ezt aláíratják veled.

Ha a helyszín akkor is már kicsi volt, mikor a Dr. B-ből kideríthető volt az orvos személye, akkor a tünetekből, sőt, talán még a történetből is kitalálható, hogy melyik beteggel történt. Ergo szerintem is etikai aggályokkal jár az ambuláns lap közönség előtti meglibbentése. Mindenki nyugodjon bele, hogy ez az orvosi titoktartás körébe tartozik; és ha az ellátásban a teljes orvosi szakértelmet követelik meg a betegek, akkor ez abba beletartozik. Tudjátok, a Hippo eskü! - most is érvényes, nem csak akkor, mikor ti érveltek vele.
A tudomány érdekei nyilván pont az én édesapám máját követelték. Kedves Praxis Blog!   Két év elteltével szántam rá magam, hogy leírjam a történetünket. Azért pont most, mert most már talán meg tudom őrizni a nyugalmamat, és azért írom meg, mert még mindig borzasztóan…..
Irkutszk 2014.12.16 14:53:18
@József Gyetvai: Én úgy gondolom, hogy a boncolás, szervátültetés stb problematika elsősorban jogi. Egy hozzátartozó sem dönthet ugyanis az elhunyt helyett. Mert hozzátartozóból sok van, mi van, ha nem értenek egyet? Ott fognak vitatkozni és pereskedni a patológia előtt?

A másik probléma a fejlődés, tanulás. Ha nem embereken tanulnak meg az orvosok orvosnak lenni, akkor max állatorvosok lesznek... Azoknak biztosan nagyon jók, de az emberhez nem fognak érteni. Ehhez túlságosan is fizikai, fizikális az orvostudomány.

Még egy apró megjegyzésem lenne azzal kapcsolatban, hogy megtiltanád a szerveid felhasználását. Az én személyes véleményem az ezzel kapcsolatban, hogy a szervek egy beteg embernek segítenek, ha alkalom van rá (felhasználhatóak), nem az orvosoknak.
Kellett várni cirka két órát, mire előkerült, az orvos, aki egyedül volt az ambulancián.   A tegnapi nap folyamán, munka közben bemutattam egy dupla leszúrt Alexet, magyarul elterültem, mint Hortobágyon a furulyaszó. Jegyzőkönyv, ittam, nem ittam, szonda, nem ittam, irány az…..
Irkutszk 2014.12.15 13:35:46
@drontal: @mig54: Esetleg Alexandra...
Akik olvassák ezt a könnyekkel átitatott, szomorú és egyben dühös bejegyzést, remélem egy megosztással segítenek a küzdelemben. Tisztelt Praxis!   Édesanyám életének utolsó, sajnos szenvedésekkel teli periódusáról szól ez a nem éppen hétköznapi levél. November 24-én,…..
Irkutszk 2014.12.03 08:49:03
@Irkutszk: Ami lényeget ki szerettem volna emelni, hogy 15% a túlélési esélye a metasztázist képző tüdőráknak. A belefeccölt szeretetmennyiségtől függetlenül. Ilyen arányok mellett pedig nagyon is el kell gondolkodni azon, hogy mi jobb a betegnek: a kínzás a kezelésekkel, vagy a belenyugvó elfogadás.

A videóban az én véleményem szerint szépen csendesen ezt próbálta meg közölni a hozzátartozóval a nővér. Más standardok érvényesek egy ilyen betegnél, mint egy olyan betegnél, ahol 20-30 éves túléléssel számolnak. Sokkal fontosabb a napi szintű béke, mint az, hogy benne legyen az inzulin a betegben...
Az milyen már, amikor az itt dolgozó, TB járulékot fizető külföldit az angolul egyébként tökéletesen beszélő, fiatal orvos kioktatja arról, hogy Magyarországon magyarul kéne beszélni?!   Tolmácsot szeretnél kérni?   Az milyen már, amikor az itt dolgozó, TB járulékot…..
Irkutszk 2014.12.01 08:53:25
@Tempus.Anh: Nem csoda, hisz a román nyelv közel áll az olaszhoz.
Irkutszk 2014.12.01 08:56:36
@defné: Szerződéstől függ.