Regisztráció Blogot indítok
Adatok
paranoid T.R. marcipan

36 bejegyzést írt és 931 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A Folyóvidéken Valaki nagyon kovácsol valamit, mások meg építenek egy magas izét, magtárat vagy templomot, ki tudja, a szerkezet jelen állapotában legfeljebb bábszínháznak jó, se fala, se mennyezete csak szerkezete, az is fából. Mindenesetre akik melóznak, nem panaszkodnak, nincs az a károgás, ami…..
paranoid T.R. marcipan 2016.06.08 12:29:15
@borzlány: szerintem jaqen nem hisz vagy kételkedik valakiben, hanem szolgálja az istenét, és amikor kell neki egy élet, ad egyet. neki hóttmindegy h melyiket. nem a bérgyilkos birodalom építése a cél, hanem az egy életért egy halál jár elv működtetése.
de nem mondom h biztos ez lesz a megfejtés, csak nem hiszem h J feláldozná magát aryáért, mert akkor ő sem lehetne senki, és ez egy másik elmélet :)
paranoid T.R. marcipan 2016.06.08 12:46:53
@adamskij: érdekelne a teljes körforgás, de az nekem nem derült még ki teljesen, hogyan működik. ami viszont elhangzott, amikor elküldte aryát, h nyírja ki a színésznőt: valaki arca tuti a csarnokba fog kerülni.
amikor a nemtom, talán második évadban (?) arya megmentette jaqent meg a két elmebeteget a tűztől, akkor jaqen azt mondta neki, h három életet mentett meg, hárommal tartozik. eléggé úgy tűnik, h darab-darab alapon megy.
paranoid T.R. marcipan 2016.06.08 13:05:07
@Dekatlon: csak abban vagyok biztos, h ha az a megoldás, h az egész arya fejében játszódik, akkor miután felgyújtottam a székházat inkább újranézem a dallast :D
  A Falon túl Ott folytatjuk, ahol abbahagytuk, azaz Meera húzza maga után Brant, mint a szánkót, az meg tejfehér szemmel haluzik maga elé sok mindent, és hiába jönnek gyorsan a képek, azért azt látjuk, hogy vannak benne White Walkerek, Bran kisése a toronyból, az apja a Tower of Joynál, az őrült…..
paranoid T.R. marcipan 2016.06.01 11:31:28
@Gudzilla: szerintem nem olyan nagy az a kontraszt. arya egy kislány, régóta egyedül, védelmet keres. (ugye a vérebet is megkedvelte végül...)
jaquent szerette, hozzá ment, itt meg ez a kiképzés volt az opció, meg is próbálta rendesen csinálni. gondolj bele, beleivott a kútba, amire jaquen azt mondta, h ha tényleg senki, nem lesz baja tőle - és nem is lett. csak épp rájött a színházban, h minden igyekezete ellenére ő mégis arya stark.
paranoid T.R. marcipan 2016.06.01 11:54:46
@Dr. Fred Edison: nekem az a bajom h ez a sárkánnyal a kezemben ordibálok jelenet volt a makulátlanok megszerzésekor is. akkor ez fejlődés volt, láthatóan lett egy kis önbizalma. azóta kellett volna egyéb skilleket is szereznie, de nem tette, csak rohangászik körbe-körbe h ő faszacsaj, és eléggé olyan, mintha meggyőződése lenne, h az uralkodáshoz ez pont elég. lehet, h a színésznő hibája is, de már ott tartok, h lassan jobban akarom látni h legyakják, mint ramsey megnyúzva.
Nem tudom, mi a hivatalos magyar cím, akinek ez nem tetszik, ne nézze. A Falon Ott kezdünk, ahol befejeztük, havas liheg, mint aki a halálból ébredt pucér seggel, és bazdmeg, tényleg így van, Ser Davos meg kis híján lefossa a bokáját, mert medzsik baszki, tegnap halott vót, most meg itt veszi a…..
paranoid T.R. marcipan 2016.05.11 12:45:37
@Ruadhnait: mindenki mást csinál, mint amit kellene/amire esküdött: dany nem ment a vénasszonyokhoz, tommen nem gyakta le a főverebet, a kis madárkák átálltak, vala beárulta a hárpia fiait, az umberek megcsalták a starkokat (ebben amúgy kételkedem), arya megtagadta saját magát, a vörös rébék már nem stannisben hisz, és mellesleg jon is lelépett. az első rész slusszpoénja a vörös asszony volt, de ebben inkább mindenhová kapcsolódott a cím.
paranoid T.R. marcipan 2016.05.12 09:28:58
@adamskij: de ha inkább látna egy starkot deresben mint boltont, akkor arra jó próbálkozás, ha bevarázsol oda egy starkot és kirobbantja a várból ramseyt. nyílt háborúba kezdeni szarabb ötlet.
bár nagyon kockázatos, még ha ramsey elmebaja nem is közismert. lehet, h azonnal kinyírja, az átadó umberekkel együtt. ha meg esetleg a helyszínen elteszik ramseyt és a karstarkot láb alól, akkor lehet, h deresben megint stark az úr, de esélyes, h háborúzhatnak karstarkokkal. azok ugye nyűgösek a papa lefejezése miatt, nem valószínű, h egy újabb gyilkosság békítőleg hatna.
Két, szorosan össze nem tartozó, de egymással kapcsolatban álló rövidhírt szeretnék megosztani veletek, amit aztán lehet akár vitaindítónak, akár bármi másnak tekinteni. Mindkettő az elmúlt 72 órában jutott a szerkesztőség tudomására, s a párizsi merényletek egyfajta…..
Biztos vagyok abban, hogy kevés olvasónkat hagyták hidegen az elmúlt egy hét plakátkihelyezésekkel, rongálásokkal, valamint ellenplakát-kihelyezésekkel (plakát-ellenkihelyezésekkel?) tarkított eseményei. Mi sem természetesebb annál, hogy mindenki a saját szájíze, ideológiája,…..
paranoid T.R. marcipan 2015.06.15 08:22:25
@Untermensch4: hello, hát itt is? :)
neeeem, akkor lesz első meg másodrendű vádlott, meg felbújtó, meg tettestárs meg a jóég tudja még mi, de mindegyik ember egyesével. szervezetet nem tudsz vád alá helyezni, az emberekről egyesével kell bizonyítani, h tette, amit tett. egyrészt, a bűnszervezet nem tétel önmagában, másrészt a plakátrongálás nem tud bűnszervezetben elkövetett lenni, mert annak feltétele, h maga a cselekmény legalább öt év szabadságvesztéssel büntetendő legyen.
paranoid T.R. marcipan 2015.06.15 08:24:53
@tiboru: sőőt, a kék szeműek/szakállasok/pontmahúszévesek ellen nem is lehet uszítani, mert a különösen rész után nincsenek felsorolva. tiboru kedves, maga nem érti a btkt! :D
paranoid T.R. marcipan 2015.06.15 18:54:22
@tiboru: kínos a határvonal feszegetése. mindenki csinált már meg saját maga szerint agyament faszságot, mer aszondta a főnök, de ha elég sokáig tolod kifelé a határt (már nem te, úgy általában) hirtelen egy kategóriában találod magad az avósokkal vagy nácikkal.
        Prinz Dániel az átlatszóoktatás.hu-n írta meg a legtisztességesebben, hogy mi történt. Tóth Zoltán egykori államtitkárt (Orbán Viktornak is volt államtitkára 1998 és 1999 között), választási szakértőt megbízott előadóként alkalmazta az ELTE. Tegnap dr. Pesti…..
paranoid T.R. marcipan 2014.06.07 01:49:11
@jotunder: nagyon komoly ismerethiányai voltak, cserébe pökhendi és inkorrekt is. a hallgatóság rendszeresen tüdőembóliát kapott az olyan ötleteitől, mint pl a parlamenti küszöb 4%ra tippelése.
felkapták ezt a témát, de az óráit ismerők között nem találsz olyan embert, aki ne azt mondaná, h miért nem az én időmben rúgták ki.
(állítólag a politikai kötődései miatt nem lehetett, gondolom ez az akadály megszűnt)
Tanulságos közéleti akció volt Teczár Szilárd hadjárata a lányoknak ingyenes belépést biztosító bulik ellen. Az éber erkölcscsősz és genderharcos felvette a harcot egy budapesti szórakozóhely megalázó, elnyomó gépezete ellen, így nincs több ladies free party a Dobozban. A…..
paranoid T.R. marcipan 2013.11.28 00:10:04
@Hohenzollern: én a feminizmus eszméjét nem értem, hogy kerül ide, másodjára sem. nem lehet hogy troll? akkor nem is kellene érteni.
paranoid T.R. marcipan 2013.11.28 00:27:34
@disfear: kicsit elcsúszott ez, elég komoly különbség van az udvariasság és az általános lekezelés között. sose voltam még butább attól, h kinyitották az ajtót nekem.
a gender szemlélet nem a "háztartás" munkamegosztását vizsgálja, hanem a társadalmi nemeket: az két külön dolog, hogy hogyan lép valaki előrébb a munkahelyén és ki porszívózik otthon.
szerintem ez a belépősdni egy túlpörgött hüjeség, akit sért, ne menjen oda, szabadon dönthet. és ha már nagyon feministának illik lenni, nekem ne mondja meg senki, mitől érzem magam a húspiac polcain :)
paranoid T.R. marcipan 2013.11.28 00:38:05
@Hohenzollern: késs egy negyed órát és szólj oda, h vegyétek meg a jegyet addig, bocs, dugó van :))
Esetleg, talán 2013. július 05. péntek megfelel az Úri Közönségnek? Helyszín: Budapest, konkrét helyszínt kijelölhetünk, vagy javaslatokat is elfogadunk. Hajrá, tessék jelentkezni!..
A KDNP nem boldog. Pedig új pápát választottak tegnap este. De a KDNP nem boldog. Mert a neten vicceskednek az emberek. És ha nem boldog a KDNP, akkor sajtóközleményt ad ki. "A KDNP védelmezi a sajtószabadságot, tiszteletben tartja a véleménynyilvánítás szabadságát, de arra…..
paranoid T.R. marcipan 2013.03.14 14:04:01
@Galván Tivadar: Nem tom hogy vagy vele, én több száz zsidó viccet tudok, a katkókról meg vagy hármat. Most akkor mi lesz?

@ColT: Nem képesek ezek ilyen logikus gondolatmenetre :)
paranoid T.R. marcipan 2013.03.14 14:07:33
@Néhay: megelőztél :)
paranoid T.R. marcipan 2013.03.14 14:12:12
@Rufus78: gondolkodtam: 3 apácásat és egy paposat tudok, a többiben van rabbi is :)
plants and beasts turul hungarica 2013.02.20 08:00:00
Madarat dalolj nékem, múzsa, Eget-földet szárnya alá kerítőt, vagymi... Bevezető: az idétlen courier new betűtípus Vészmadár gondolatait takarja, az Arial a Professzoréit, a georgia meg noirpová kartársnő betűtípusa.  A turul szó kétség kívül török eredetű,…..
paranoid T.R. marcipan 2013.02.22 15:26:17
@vészmadár (pica pica): az antiochiai szent kézigránát
a birtokomban van, nem félek semmitől :))
 Más néven Larus ridibundus, mégmásképpen dankasirály. Teljesen kommersz madár, mégis számtalan igazságot tár fel előttünk. Na de hagyjuk a bennünk élő popper-müller-wass fenetudja hajlamokat, térjünk a tárgyra.Rendszertanilag…..
paranoid T.R. marcipan 2012.03.04 14:49:21
Rossz helyen kerested:

www.youtube.com/watch?v=iW4eTJkGOkw

sütit kérek, nem sört. köszönöm.
Kedves barátaim, Lemilblog-olvasók!A mai búcsúposztommal kapcsolatban szeretnék egy körkérdéssel egybekötött szavazást javasolni. Röviden arról van szó, hogy a Lemilblog egyik szerkesztője nehezményezte, hogy a búcsút követően miért nem mondtam le azonnal az admin-jogaimról…..
paranoid T.R. marcipan 2012.02.20 22:14:14
@Rammjaeger83: ott is szívesen elmondom, hogy a szex mindenre gyógyszer :)

@tiboru: én mostanában úgy hallottam, h a csajozós blogbuli tele van jó nőkkel.
Oda a Malév, jaj most mi lesz.Egyrészről oda egy csomó kedves legenda, nagy tudású, elfogó vadászgépről politikai okból utasszállítóra áttért, stramm, jóképű, doktori címet szerző pilótákról, a világ legszebb utaskísérő lányairól és asszonyairól. Aztán odavan persze…..
Ez az írás Bajnai Gordon tanulmányáról fog szólni, aki erre allergiás, ne olvassa tovább. Itt a tanulmány:hazaeshaladas.blog.hu/2012/01/09/koztarsasag_kiegyezes_kilabalasBajnai Gordon körül, noha a politika élvonalában csak rövid időt töltött (vagy épp ezért) kialakult a jó…..
paranoid T.R. marcipan 2012.01.15 21:17:51
A társadalmi összefogás nem létezik sehol. Különösen nem egy nem túl régóta működő demokráciában. A szakértői kormány a magyar politika legnagyobb ökörsége. Az sincs. Nem az a dolga a politikusnak, hogy szakértsen: arra vannak kutatóhelyek, egyetemek, soha nyugdíjba nem vonuló professor emeritusok meg okostojás bloggerek (mint én, csak blogom nincs hozzá:D).

Bajnai az égvilágon semmit nem akart ezzel az írással bejelenteni, senkit nem akart maga mögé állítani, nem hirdetett ellenzéki egységfrontot. Szaknyelven ez a közvélemény szondázása. Épp ebből látszik, hogy amcsik vannak mögötte: jobb helyeken először terveznek, aztán cselekszenek.

Az átlag választópolgár kb mindenhol tesz a jogértelmezésre. Mellesleg helyesen, Locke meg Machiavelli a hüje jogászoknak és hüje politológusoknak való. De tévedés azt hinni, hogy puszták népe. Nem fogja elolvasni a CEU elemzését a médiatörvényről, de észre veszi, hogy a kedvenc politikusát nem mutatja a tévé. Ha a főnök kávézás közben agitál. Akkor kezd el motoszkálni, hogy a kurvaannyát, mit köze hozzá, kire szavaztam?

A legelső politológiai szemináriumon érdeklődött a tanárunk, hogy le lehet-e mondani a demokráciáról? Minden lelkes csoporttársam közölte, hogy neem, mert az csúnya dolog. Leszámítva engem, mert arra az álláspontra helyezkedtem, hogy úgy kell nekik, ha annyi eszük van. Jelenleg is azt gondolom, hogy mindenki, aki lemondana a szabadságról egy kiló kenyérért megérdemli, hogy kicsinálja egy diktatúra. A hiba a rendszerben az, hogy ha őt kicsinálja, engem is, pedig én le se akarok mondani róla.

Na jó, elkalandoztam :) Szóval: nincsenek betokosodott viselkedések és reakciók Magyarországon, elég nehéz bármire azt mondani, hogy 10 éve ez volt a reakció, most is ez lesz. Ha nincs túl nagy szakadék a szöveg és a tettek között, akkor megválasztatni valakit pusztán kommunikáció kérdése. Orbán Viktort is úgy választották meg, hogy sok helyen csak az ördög szinonímája volt a neve, Bajnait is meg lehet attól, hogy meggazdagodott a privatizációból.

(a császáros szüléses sztorit pedig az ősanyák hajtogatják, hogy baszná meg egy talicska aprómajom az összeset, amelyik lenézi a többi nőt)
paranoid T.R. marcipan 2012.01.16 23:02:59
@KürtiT (Tromb74): ellen-mellett nézőpont kérdése. lehet, h orbán ellen, lehet, h a demokrácia mellett. de az is lehet, h az új ellen, a dohos megoldások mellett.
a francicák is inkább harcoltak a kalácsos liba ellen mint a köztársaságért, aztán mi lett belőle?
A mai nap igazán mozgalmas volt a politikusoknak. Igaz nekem is, dehát én dolgozom, úgy meg könnyű. A mai nap legszebb híre, hogy Zaphod Beeblebrox bolgárkertészetből védte meg a disszertációját, a leglogikusabb, hogy Orbánék mégis demonstrálnak, a legfontosabb, hogy az Unió,…..
paranoid T.R. marcipan 2012.01.11 22:02:56
@tiboru: nézd, lehet nincs tömegük, de van filipük.
én viszont itt és most esküszöm, h se fegyverrel se anélkül nem jelenek meg.

az operai angolos távozást is ráfogták a tekre, majd a nem megjelenést is ráfogják. ki merne a teknek ellent mondani?:)
paranoid T.R. marcipan 2012.01.11 22:31:23
@tiboru: bayer zsoltit védje akinek két anyja van. de csüüssssss, nem én mondtam :D
Vannak, akik azt mondják, hogy Németország és Japán porig bombázása a rengeteg véren és szomorúságon kívül pozitív dolgokat is okozott. Például azt, hogy az addig világbirodalmi tervek szövögetésére használt energiát józan és szorgalmas építkezésekre terelte át és ezek…..
paranoid T.R. marcipan 2012.01.10 22:35:08
@altoid: a kifejlődésüket a vezetőink hosszú évek kőkemény munkájával érték el. de nézd másik oldalról: van annak valami romantikus bája, amikor a jobbik a zsidóbérenc hippiknek ajánl segítséget a jogállam nevében... kb ilyen érzés lehet, amikor valaki transzfesztita. én tök átéreztem, milyen nehéz lehet nekik. rögtön miután abba tudtam hagyni a röhögést.
Eddigi életem egyik meghatározó élménye egy felső-középkategóriás amerikai egyetemen ért, ahol üzleti tanulmányokat tanulmányoztam. Ennek a kurzusnak az egyik reklámarca volt a számvitelt okító professzor, aki márkás egyetemeken tanított korábban.A márkás professzor…..
paranoid T.R. marcipan 2012.01.10 19:45:54
@Iustizmord: nem húzogassuk az alvó oroszlán fülit, mert még fel talál ébredni. :)
legyé releváncs, mer kivágnak innen! épp szörnyülködés van. na.
paranoid T.R. marcipan 2012.01.10 19:46:55
@Professor Pizka: te lila talárban jelensz meg. szééééép lesz :D
paranoid T.R. marcipan 2012.01.10 19:51:27
Eredetileg teljesen más irányba indult volna ez az írás, de a vázlatokban feszegett témakör most abban a megvilágításban érdekesebb, hogy miben olyan fene biztos Orbán Viktor, hogy bármit meg mer tenni. Török Gábor mai... izé tegnapi, elmúlt éjfél... írásában azt írja,…..
paranoid T.R. marcipan 2011.12.23 13:58:39
@Professor Pizka: ebből még meggazdagodsz :D

@escargot: ha csak svéd használati útmutató van az ak47esekhez, akkor igen.
(ez persze vicc, neeem, én soha nem lőnék. elftársak, ugyanakkor vegyék figyelembe, h hozzám hasonló hippiből igen kevés van.)
paranoid T.R. marcipan 2011.12.23 17:43:11
@escargot: azt is lehet.
komolyan mondtam, h nem akarok lőni. de ez az én országom, ha muszáj megtartok egy fegyvert :)
Kedveseim, megvolt, jó volt, sajnálhatjátok, hogy nem jöttetek, ha nem jöttetek. Aki jött, az nem sajnálta. A buli hivatalos, kvíz-részéről olvashattok itt hevenyészett beszámolót, a nemhivatalos rész államtitok kategória, nem részletezzük. Nos, a kvíz, amely többek szerint…..
paranoid T.R. marcipan 2011.12.21 19:08:22
@Thaddeus Griffin: mert kijelentetted, h felháborító h mindenhol csak farkak vannak, amikor te pont nem azt szereted :D

@Gloria Mundi: a rönó jelet figyeld :)
Váratlan népszerűséget kapott előző posztom közvetlen kiváltó oka az volt, hogy kiváló barátom és ivócimborám kb két hónappal a harmincadik születésnapja után maifiatalozott egyet, az ötödik sör tájékán, egy pesti kocsmában (elnézést: pub). Ő egyébként doktorátusát…..
Louie the purple horse Bezupálás 2011.12.06 03:07:00
Vallomással kezdem. Én magam egy túlsúlyos, városi életmódba belekényelmesedett alak vagyok, aki szeret finomakat enni, jó zenét hallgatni, és dúskeblű hölgyek társaságát élvezni. Nem szeretek sárban dagonyázni, bármiféle fegyverrel hadonászni, primitív emberek…..
paranoid T.R. marcipan 2011.12.06 19:48:54
@escargot: de ez nem belső, hanem láthatatlan. mint a siker :)
paranoid T.R. marcipan 2011.12.06 20:23:30
@J. S. Bach / Pierre Bezuhov: a lemilt nem katonásdit játszó kispöcsök csinálják, tovább látnak az orruknál :)

@escargot: éljen az asszociáció :)
paranoid T.R. marcipan 2011.12.07 20:33:43
@hazitroll: nagyjából csak arra van :)
de nem az a lényege ennek szerintem, hogy kell-e ember. persze, kell. de nincs a mezőn egymással szembe felsorakozás, és kakasszóra szuronyt előre. ami emberi, ha úgy tetszik "gyalogsági" feladat, az mondjuk egy különleges egység, aki be lehet küldeni tálibokra vadászni egy afgán barlangba. erre kevesen alkalmasak - akár fizikailag, akár lelkileg. a modern háború azt jelenti, h nem fésztufész lövöldözés van, hanem gépek. bombázók, lopakodók, tankok, meg mit tudom én mik. speciális kiképzést/tudást igényel bármelyik, nem azt, h megtaláld a ravaszt az ak47-esen. az felesleges tudás, háborút jobb gépekkel, nem több emberrel lehet nyerni. a aszimetrikus hadviselést meg hagyjuk, ott megint nem a több ember számít.

az ég ne adja, hogy téged vagy bárkit kiküldjenek 6 hónap basztatás (aka kiképzés) után egy ak47-sel valahova. a másik ugyanis vagy nagyobb géppel harcol, vagy ha ugyanaz a kínai szar van a kezében, akkor be van lőve. egyik ellen sincs esélyed.
A Tapló mai műsorában:- Kevinke története. Kevinkét úszólecke közben beszippantotta a tiszalöki erőmű turbinája és paradicsomlekvárt csinált belőle. Trutykó megkérdi edzőjét, Raszputyin Lászlót, hogy milyen érzés egy darált kisfiút edzeni?- Rita, akinek öccsét, a kis…..
... a pillanat, amikor mint egyszeri gimnazista a kollégium előtti bokrok között, a kereszténydemokraták eleinte félve majd egyre óvatosabban a lány bugyijába nyúltak. Nota bene, akkorra a lánynak semmi kifogása nem volt a dolog ellen, nem mondható el azon bugyik tulajdonosairól,…..
paranoid T.R. marcipan 2011.11.30 21:50:16
@Caddy: persze, mert ez az ideális. csakh a szeretet/boldogságot/intelligenciát nem lehet kikényszeríteni.
mennyi a terv elvtársak? 14. ezt megmondták a disznónak is?
Kedves mindenki, a blog újabb mérföldkövéhez érkezett, leült, pipára gyújtott, kiköpött egy hegyeset és megjelenteti fennállása első vendégposztját.A számos, interneten a névtelenség homályában felelőtlenül blogozó személy közül a szerző nem más, mint noirp, a…..
paranoid T.R. marcipan 2011.11.26 18:49:23
@paranoid T.R. marcipan: arra az esetre, ha nem csak a professzor nem érti: a naiv lelkivilágom rombadöntéséért noirpot teszem felelőssé:)
Akik most csodálkoznak az euro-zóna bajain, azok jobbnál jobb elméleteket gyártanak arról, hogy és mint kellene megmenteni az eurót vagy hogyan kelleni dobni az egészet mielőtt mindenkit maga alá temet a közös pénz. Ezeknek az elméleteknek egy közös tulajdonsága van: nem érnek…..