Regisztráció Blogot indítok
Adatok
nagy_balint

0 bejegyzést írt és 7 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Láttok bármi különöset a fenti kávés dobozon? Pedig engem nagyon meglepett, amikor kézbe vettem. Elmesélem miért! Elhatároztam, hogy veszek egy jegeskávét a moszkvai Balassi Intézettel szemben működő, egész rendesen felszerelt kisboltban. Miután egyik hűtőpultban sem találtam,…..
Gábor megpróbálta kideríteni, miért nem használható emberi logika szerint a Volánbusz internetes jegyrendelése, de nem sok sikerrel járt: Szóval most én voltam a Naiv ügyfél, aki a Volánbusz online jegyvásárlási rendszerébőla) szerettem volna megtudni, honnan is megy busz…..
Másfél éve tudjuk, hogy a leghumánusabb megszorítás az, amit nem a zemberekkel fizettetnek meg. Így gondolta a BKV is, ezért kicsit átszervezte a bérletek érvényességi körét, árat valóban nem emelt. Viszont akik az agglomerációból eddig Budapest+környéki bérlet kombóval…..
nagy_balint 2012.01.19 13:51:53
Szerintem ezt nagyon elnézted kedves posztoló. Idézem:
"Ugyanakkor, mivel a Fővárossal határos településekre érvényes agglomerációs helyi bérletek és a Budapest-bérletek között legfeljebb egy megállóköz lehet, január 1-től az utolsó budapesti és az első agglomerációs megálló közti szakaszon érvényesnek fogadjuk el, ha valaki mind a két bérlettel rendelkezik. Így nem fordulhat elő, hogy az utas e két megálló között az érvényes két bérlet birtokában is jegy váltására kényszerüljön." (
bkv.hu/hu/kozlemenyek/_a_szakaszhatarok_valtoznak_a_jegy_es_berletarak_azonban_nem)
Azaz nem kell 10 meg 5 km-es bérletet venni, mert azok - ahogy eddig is - arra az esetre vannak, ha BB bérlet nélkül be akarsz jutni pestre.
Akkor tehát listázom:
-BB bérlet+agglomerációs helyi: nem kerül többe.
-BB bérlet: egyel előbb kell leszállni
-agglomerációs helyi bérlet: mint eddig
-5 és 10 km-esek pedig csak BB nélkül voltak eddig is hasznosak, és ezek után is.
Úgyhogy mint már említettem, szerintem ezt elnézted (de javítsatok ki ha tévedek). Az ellenőrök pedig a jegyesekre vadásznak.
Bár a Balatoni Hajózási Zrt. egyezséget kötött a MÁV-val, miszerint MÁV-Start kártyával egy sor kedvezményt vehetnek igénybe a Balaton vizén utazni vágyók, erről nem tájékoztatta az összes jegykiadó kisasszonyt. Szandrának is ezért kellett veszekednie nem keveset Tihanynál.Egy…..