Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Bundasian

2 bejegyzést írt és 48 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Három héttel ezelőtt foglalkoztunk egy Gallup-felméréssel, amelyben a közvéleménykutató-intézet munkatársai 66 ország lakosságát reprezentáló mintát kérdeztek meg arról, hogy a hat legnagyobb katonai hatalom közül melyiket választanák katonai szövetségesnek egy fegyveres konfliktus esetén. Most egy…..
Bundasian 2018.09.16 16:13:16
@tiboru: Ezt nem tudtam, kösz az infot. mintha úgy rémlene hogy a svédeknél ezéven vezették be.
Bundasian 2018.09.16 16:16:34
@scsaba1: Annak hogy a szlovákok magyarok ellen szervezzenek népírtást elég kicsi az esélye, bár az illi-baromizmus terjedése talán lehetőséget teremt majd rá. Szlovákiában a nemzetiek az oroszokat testvér népként kezelik, a Nocsnij Vlci putyinista kevéséb szelíd motorosok is jelen vannak már egy alig leplezett kiképzőbázissal.
Bundasian 2018.09.16 17:58:57
@Wikus Van De Merwe: Érthető. Ha jobban belegondolok ez a következőképp lehetséges. Putyin mindkét országban támogatja az extrém nacionalistákat. Ha szeretne egy az EU-t végleg szétziláló konfliktust gerjeszteni, egymásnak kell ugrasztania a szlovák ,,honvédőket'' és a magyar ,,nemnemsohás'' urakat. Jelenleg még nagy az összeborulás, de semmi sem lehetetlen ahogy írtad.
"There's no need to counter your arguments, since you're wrong." - egykori komment az Axis History fórumán Podcastunk mai adásában hosszú kihagyás után ismét egy külsős beszélgetőtársat üdvözölhetünk Sayfo Omar külpolitikai újságíró személyében. A témát Omar nemrég megjelent cikke szolgáltatta,…..
Bundasian 2017.02.28 00:54:40
Csillag Ádám, az ismert dokumentumfilmes megosztott a Facebook-on egy Babij Jar-ral, a Kijevhez közeli náci vérengzés helyével kapcsolatos összeállítást. A héten Porosenko ukrán államfő is megemlékezett itt a térségben 1941 szeptemberének végétől meggyilkolt összesen…..
Bundasian 2014.10.07 10:07:57
@petraeus: az alapvetően jó rendszer azért nem jó, mert a választás lehetőségét 2 korrupt báb között teheted meg. Azért sem jó, mert mindkét báb mögött ugyanazok állnak. Az ő érdekük pedig nem az, hogy azok is profitáljanak a szabadság szelleméből, akik erre nem lennének képesek, hanem hogy ha már hülyének születtek, szabadon zabáljanak.

Ez egy egyre idegesítőbb demagógia, ami az erőltetett meleg egyenjogúsággal, eltorzult feminizmussal, értelmetlen és pusztító versennyel próbál operálni... A liberális kapitalizmus jelenlegi formájában az emberiség pusztulásához fog vezetni.

Igazad van, nincs alternatíva, ugyanis minden ország beleértve Kínát és Oroszországot is, ezek szerint játszik. Ami félő, hogy az orwelli 1984-et vetíti előre... ebből a propaganda rész, a megfigyelés már alakul.

Végül pedig egy idézet: ,,None are more hopelessly ensalved than those, who falsely believe they are free.'' J.W. Goethe
Bundasian 2014.10.07 10:09:14
@Húsleves: Ezt szépen összefoglaltad, kösz a katpol-os linket!
Érdekes crossover műfajban utazik Péter Anna egy mássalhangzó híján druszája: Ana Perduv újságíró, fehérnemű-, glamour- és pinupmodell, valamint gasztroblogger. Az egyik legnagyobb horvát hírportál női rovatának újságírónője hetente jelentkezik Anina seksi kuhinja (Anna…..
Megvan az új Sebők Vili!!! Alaposan besütizhetett Devecseri "Yolo" Szilárd Amszerdamban! A briliáns öngólt vétő játékos Facebook profilján megtaláltuk az öngól okát, a ma reggeli afterpartiról egyelőre még nincs új posztja a szombathelyi sportolónak!  Én már csak arra…..
Oké, játszhatunk ilyet is. Nem kell ezt túlragozni, tiszta, világos és egyértelmű a történet. De vajon Csatárynak mi köze van a fradihoz? A Ferencváros fideszes elnöke, a fideszhuligánok haverja szerint a drapit becsempészték, aha. A bocsánat vagy a sorry esetleg a sajnálom, az…..
Meggyőző fölénnyel hozták le a csehek a budapesti barátságos mérkőzést a kulcsfontosságú őszi selejtezők előtt! Bílek mester csapata öt góllal terhelte meg a vendéglátó csapat hálóját, míg Dzsudzsákék még a becsületgólt sem találták meg! Legalábbis Jakub Kohár…..
Borítékolni lehet, hogy jó pár családnál várták aggódva a hó végi, jelentős pénzköltéssel járó gyereknapot. Ez alkalomból tettünk egy kísérletet arra, hogy összeszámoljuk, mibe is kerül egy csemete felnevelése.Aki múlt hétvégén kinn volt bármilyen nyilvános…..
Ultrabűnözés. A jelek szerint a szélsőjobb ultrák oldalának számító ultras liberi dotohot olvas és nem merik leírni: Love futball, hate racism! Az olvasással nem lenne semmi baj, örülünk mi is, ha a nácik is eltévednek a dotohora és megismerkednek a rasszizmus-mentes futball…..
Csúnya pörgő-forgó rugásra sikerült és betalált Szávay „öszödi beszéde”. Bizony ezt a szart nem lehet már visszalapátolni a lóba. Az MKP-s vénemberek meg elmehetnek a búsba, Lúzernagyi egyelőre marad, hello, megérkezett a szlovmagyar Jobbik! Hatalmas visszhangot váltott…..
Úgy tűnik a hírös magyar kettős mérce nem áll meg Trianonnál, és a magyarosításnál, már popsit sem úgy fog a magyar, mint a szlovák. Az egyik már meg sem történt, a másik meg tahó paraszt. Szexuális zaklatással és rasszista támadással vádolták meg Hetényi Zoltánt, a…..
A szelektív hallású magyar nacionalisták esete a Beneš-dekrétumokkal és Schwarzenberggel. Repedés a Beneš-falon, Végre egy normál hang, Hűha, Schwarzenberg elvágta magát a csehek előtt, korrekt ember, óriási respect – örömtüzek gyúltak és rácsodálkozott a nacionalista…..
Bundasian 2013.01.20 03:40:04
@Csehszlovák Kém: Te sem értesz sokmindent, csak az a baj, hogy téged az illetékesek nem is szólítottak, mégis ontod magadból a suletlenséget. Nem tudom mi a faszért kellene oromtuzeket gyujtani... Nem fog itt változni semmi, soha nem fogják eltorolni a dekrétumokat, foleg Tótiában, itt ez államalkotó tényezo bazd meg. Ha vissza kellene adniuk az elkobzott vagyonokat, Tótia magyar, Cseho. pedig német gyarmat lenne hirtelen... majom
Bundasian 2013.01.20 03:41:26
@Csehszlovák Kém: A holokausztot sem kell akkor démonizálni. Az akkori politikából logikusan kovetkezett, nem? Do toho, fandíme naším... tudod mit jelent ez egy felvidékinek? A janicsárság billogját, te szerencsétlen.
Bornai Tibor Muszáj ezt? 2012.11.06 22:13:25
Nézem, ahogy a közszolgálati televízió már egy jó ideje a Trianon előtti Magyarországra kiterjedően jósolja meg a másnapi időjárást. Arra gondolok, vajon hogy esne, ha a szlovákok, a horvátok, vagy a románok úgy beszélnének állami televíziójukban a mai Magyarország egyes…..
Miután elolvastam az eheti Magyar Narancs szerkesztőségi cikkét, mely szerint nem, Jeszenszky nem síkhülye, hanem hiteles képviselője a magyar kormány fajvédelmi tendenciáinak, úgy döntöttem, hogy 1. leöntöm kávéval a Narancsot, hátha felébrednek;  2. írok a Vincentre, mert…..
Bundasian 2012.11.03 13:26:50
@szempontpuska: igen, ez így a legegyszerubb. Olvastam a posztot és nekem ez jott le belole..
Attol, hogy szeretnétek idealizálni a cigányságot, még a belterjesség okozta problémák léteznek: mint rabszolgatartás, megélhetési gyermekvállalás, vérfertozés.(Szlovakiaban, ahol élek ezek valos problémák, nem hiszem, hogy nálatok nem, max nem akartok rola tudomást venni)

Itt nem Jeszenszkyrol, Fideszrol és hasonlokrol van szo, hanem hogy a kellemetlen igazsággal szembe tud-e nézni a liberális értelmiség, vagy továbbra is elefántcsonttornyábol osztja az okosságot homokba dugott fejjel.

Persze a legegyszerubb, hogy az emberi jogok és a holokauszt szent nevében minderrol hallgatunk, vagy inkább addig csurjuk csavarjuk a témát, amig koze nem lesz az eredeti problémához.
Utópirat Vers a kamionosoknak 2012.07.06 14:01:00
Kamionok viszik a vécékefét, gumikacsát Néha elsodornak egy embert, sietnek Célba kell juttatni a drága árut. Kár hogy az az ember apám volt..
Utópirat Magyarország 2032 2012.06.03 18:14:00
Budapestet ma gyönyörű alkonnyal ajándékozta meg a természet. A hajdan forgalmas város zaja már rég múlt idők homályába vész, a gyéren lakott utcákat madarak csicsergése tölti be. A leapadt Duna félig kiszáradt medrébe omlott hidakat és a romok között utat nyerő fák…..
Ez volt az első alkalom, hogy itthon komoly slotcar versenyt hirdettek: a Carrera öthetes bajnoki sorozatán nem csak néhány tárgynyeremény volt a tét, de a világbajnokságon való részvétel is.Kemény küzdelem zajlott a helyezésekért Az elmúlt hetek selejtezői még viszonylag…..
Amit alant láthatnak, az ma már – szerencsére – történelem. Ez egy hivatalos kis oktatófilm 1987-ből. A Pontiac kereskedők agyát mosták vele anno, akiknek így könnyebb dolguk volt, amikor be kellett fűzniük az európai vagy japán autót jó eséllyel még sosem látott…..
Aki harminc fölött van, mindenki emlékszik erre a lendkerekes autóra, ugye? A Tárgy Állítólag egy Packard alapján készült, alapjában véve tökmindegy, az egyik első lemezárugyáras lendkerekes autó volt az ötvenes évek közepén, ami a boltokba került, és olyan sokáig…..
Belsőség Teszteljük a Cougart 2011.02.27 06:00:00
Kezdem elveszteni a fonalat. Azt, hogy mikor mi történt a Cougarral, már csak homályosan érzékelem. Amikor kimegyek a Baronshoz Diósdra, mindig elmondják, bár ott se tudja mindenki fejben tartani, tehát Kölyök, Géza, Hunya vagy a többiek beszámolójában mindig felbukkan valami új…..
by Rammjaeger83 & SchA (Az első rész itt olvasható. Ígéretünkhöz híven a listát főleg repülőgépekkel folytatjuk.) He-177 Greif 1936. június 3-án Wever tábornok, a stratégiai bombázás koncepciójának fő képviselője, repülőgép-szerencsétlenségben életét vesztette. Vele együtt szálltak sírba a…..
Bundasian 2011.02.20 13:49:41
@pimpalini: Érdekes a felvetésed. Tőlem sem állnak távol az ilyen ,,átkos'' rendszerelméleti okoskodások.
Viszont azért az sem egy utolsó szempont, hogy szabadon írhatunk ide pl. erre a fórumra. Szerintem hatékonyság szempontjából egy elitista, korlátozott demokrácia lenne a legjobb. Az óvodától kiválasztott és nevelt vezetők kiküszöbölnék a demokrácia emberi gyarlóságok miatti ,,rabló'' jellegét.

Megjegyezném azt is, hogy pl. a magyar hadiipar páncélos fejlesztés terén szintén szép eredményt tett le, 1938-tól 1944-ig folytatott gyártási tevékenységet, melynek során eljutott a Landsverk-60(Toldi) licensz gyártásától a Párduccal egyenrangú, de bizonyos részeiben előremutatóbb Tas harckocsi kifejlesztéséig. A proto példány megsemmisülésével véget ért programnak egy amerikai tömegbombázás vetett véget 44 júliusában...nem sok hiányzott, kár érte.

Magyarországon nem volt totalitárius rendszer, mégis hihetetlen dinamikájú fejlődés történt, 6 év alatt a nulláról korát meghaladó 38t-ás harckocsi kifejlesztése nem lett volna lehetséges a háború szorítása nélkül.