Regisztráció Blogot indítok
Adatok
takaba

0 bejegyzést írt és 49 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Derék republikánusként nem tudok nem röhögve tekinteni az angol királyi családra. Elképesztően szánalmas banda. Ennél már csak az angol nép szánalmasabb, amely megtűri ezt a Truman-showba oltott Barátok köztöt imitáló szappanoperát. Egykor az angol király/királynő valóban…..
Rengeteg oldal foglalkozik a telt lányok megvédésével. Ezek az oldalak általában azt hirdetik, hogy a telt lányok is ugyan olyan szépek, mint a karcsú társaik és nem szabad őket lenézni, azért, mert úgy néznek ki ahogy. Persze lenézni, sehogy sem szabad, de vajon, miért alakult ki…..
A fallal körülvett flamand beginaudvarok a 12.-13. században épültek a női közösségeknek. A beginák nem apácák, hanem önálló életet választó nők voltak. Középkori feministáknak is mondhatjuk őket, akik megtarthatták vagyonukat, dolgoztak, tanítottak, s esetenként férjhez…..
Szexbarátság, szexkapcsolat, szexpajti, ezek a keresett árucikkek a társkeresős részlegben. De ténylegesen mit fednek ezek a szavak, egyáltalán tisztában vagyunk hogy mit is akarunk, amikor ilyesmiről ábrándozunk. Nekem olyan benyomásom támadt, hogy sokan valami olyasféle kapcsolatra…..
takaba 2014.09.12 15:19:27
@Gour: Milyen emberi része van azon kívül, hogy összeteszik a nemi szervüket?
Dehogy van benne maximálisan emberként, a farka és a nunája van benne maximálisan, ennyi. Nem kell másnak képzelni, mint ami. Testi vágyak és ösztönök kielégítése. Nem kell misztifikálni, ezt meg csak azok csinálják, akik maguk is sejtik, hogy magyarázkodniuk kell, és szépíteni az egészet. Nem kell, ha annyira fontos a nagy őszinteség, akkor legyen őszinte ebben is, aki ezt éli: nem érdekli a másik élete, személyisége, csak egy részre kíváncsi belőle. Ha több érdekelné, az volna a párkapcsolat, de ez nem az.
Nem kell megsértődni ezen, be kell vállalni, hogy dugni akar valaki és tojik a másikra hosszú távon.
Az RTL Klub új főzős reality-vetélkedője már a promókampány alatt idegesített egy kicsit, Itt az Iz-faktor vagy mi is volt a szlogen ugye, amikor pedig elővezették a zsűrit, akkor nagyon vakargattam a fejem, mert értem én, hogy nem kellenek az elhasznált arcok, és Gianni már eleve…..
Viccelni majdnem mindennel lehet, de komolyan, Louis CK vagy előtte Bill Hicks életműve az élő példa rá. A félig magyar származású CK párszor nagyon messze ment a korlátok feszegetése közben, egyik előadásának a “pedofil is ember valahol” témájú szegmensének abszurditása…..
7. Késő? Barokk? Kúria? “A ház késő barokk kúria jellegű.” Érdemes megnézni belülről is, úgyis olyan. A félpucér tükörbefényképezést most nem is emelném ki.   6. Na ilyen extrát sem láttam még ingatlanhirdetésben De cuki: “A telken pedig szánkódomb van, ami…..
takaba 2014.06.23 16:22:54
@Bikli néni: Igen, ez is szempont, nem is ezzel van nekem bajom. Hanem a gúnyolási szándékkal. Az, hogy valami nem tetszik, véleményezem, egy dolog, ehhez joga van bárkinek. De eközben nem kell pluszban még gúnyolódni is. Az az, ami már teljesen szükségtelen, nem a tárgyról, a témáról szól, hanem a lelkiségről.
Na mindegy, a helyzet az, hogy rengeteg helyen látom ezt, és ahol lehet, szóvá teszem. Hátha egyszer valakinek a szívéig eljut, és egy emberrel kevesebbet bánt meg. :)
takaba 2014.06.23 21:13:41
@fénycsepp: Pontosan így van. Lehet csipkelődni, ironizálni, de nem egy másik személybe belemászva. Az én tapasztalatom azonban az, hogy ezt a határt sokan nem érzik. Más szavakkal: neki nem gúny, hogy beletapos a másikba, nem is jön rá, hogy azt teszi. Ám ha vele történik meg, akkor feldúltan visszavág.
Egy magánlakás, egy otthon nekem a magánszféra, ami ugyanaz a kategória lehet, mint amit írtál: "gagyi zene". Döbbenetesen ízléstelen is lehet, de nem vagyunk jogosultak fikázni. Más eset, ha mondjuk az Alakor nevű borzalmon ironizál valaki - és ahogy mondod, a gúnyt stilisztikai eszközként alkalmazza egy körültekintő kritikában.
Sziasztok, Csajosok! Atergó Annamari, a tapasztalt, örökké vidám és szókimondó férfifaló újra jelentkezik életvezetési és élvezési tanácsokkal. Ne feledjétek: ha nem tesztek érte, sose kapjátok meg! Ha akarjátok, mondjátok meg, követeljétek, vegyétek el! (Kép…..
Bajban az internet, úgy tűnik az alkotmánybíróság szerdai döntésével befellegzett a szabad online nyilvánosságnak. Aki még nem hallott volna róla: a határozat szerint az internetes oldalon közzétett sértő kommentekért akkor is felel az oldal üzemeltetője, ha nem volt tudomása a…..
takaba 2014.06.02 17:56:16
@odamondó: Sajnos igen. Szó szerint úgy van, ahogy írod, hogy "többen beledöglöttek már".
takaba 2014.06.02 18:04:56
@trev: - ha a te házadban a vendégeid összeszarják a klozetet, hogy az elöntse az alsó lakót, akkor igen, van felelősséged.
A honlapok egy része azért kommenteltet, mert az növeli a látogatottságot, hozza hirdetési bevételt. A másik része lájkkurvaságból csinálja. Mindkettő önérdekből engedi be a másra köpködőket. Amíg így van, felelős.
(Ha csak a szabad eszmék nagyszerű cseréje volna a cél, akkor azt valós névvel, tagsággal vagy akár zárt bloggal is meg lehetne oldani, és ott nincs megengedhetetlen modor, viszont van szabad vélemény. Aki annál jobban hallatni akarná a hangját, indítson saját blogot.)
 Többek között már a második napon eltűnt édesanyám ivóleve, a kis fülhallgatós rádiója, amit nagyon szeretett és a pénztárcájából is hiányzott 2000 forint. Tisztelt Praxis blog!   Sajnos édesanyám hosszú évek óta különféle betegségekkel küzd. Ennek…..
Azt mondják, hogy már létezik torkos csütörtök fagyiból is, úgyhogy naiv érdeklődő rákérdezett az eseményre egy halásztelki cukrászdában. Az egyszavas válasz helyett érkezett körmönfont levelet kioktatásnak értékelte, úgyhogy tovább mélyült közöttük a kommunikációs…..
7. Apja fia Azért a pucér nős poszterért és a kipreparált antilopok közt megbújó varacskos disznóért érdemes végigkattintgatni a galeszt. (A kipreparált varacskos disznó most úgyis sláger az ingatlanpiacon.) (Kösz Geri!)   6. A “kihúzható sarokszar” vajon mi? Mindegy,…..
A XXI. századi Magyarországon ritkán kerül az ember olyan stresszhelyzetbe, amire a stresszreakciót megalkotta a természet. Kevésszer kell élet-halál harcot vívni, mégha egy sorbanállás néha annak is tűnik; nem üldöz a medve, és nem törnek be ellenséges hordák a falvainkba. De…..
Mielőtt tovább olvasnál, azt javaslom, nézd meg a reklámfilmet. Ha ezt megtetted, már tudod, hogy a reklámban látható kisfiú azért ragaszkodik annyira a kis macijához, mert anyuka nélkül maradt. Ha ezt tudod, érdemes még egyszer megnézni  a filmet, mert újranézve hat igazán.…..
Naturizmus Retro nudi 2014.04.01 11:33:41
Hamarosan itt a strandszezon, addig is hangolódjunk igazi retró képekkel. Ezekben az időkben még nem volt elterjedt a szőrtelenítés, ettől függetlenül mégsem érezzük úgy, hogy panasszal lehetünk a látványra. ..
Újabb fordulat a Normafa felé fogaskerekűzés közben durvuló downhilles és a biciklis körökben alacsony népszerűségnek örvendő sértett történetében: kiderült, hogyan született az önfeljelentő levél. Az előző részek tartalmából: G. Éva több budai internetes újságot…..
December 17- én aztán elaludt örökre. Aminek a bajban hálát adtunk, hogy nem abban a szörnyű kórteremben halt meg, embertelen körülmények között, hanem a saját ágyában békességben, a szerettei között Tisztelt Praxis!   Nem általánosítok. Azon az osztályon, ahol anyukám…..
takaba 2014.03.22 13:06:34
Szinte szó szerint így ment el az én nagymamám is egy pécsi intézményben, ahogy a posztban leírt esetben történt. :( Az ápolónők viselkedése egy az egyben ilyen volt. Az orvosokat alig lehetett megtalálni, ha igen, tüntetőleg váratták a hozzátartozót. Én elhiszem, hogy sok a dolguk, hogy az ápolónők túlterheltek, de nem igaz, hogy az emberi hang nem menne. A többi beteg elmondta, hogy amikor nem voltunk ott (minden nap bejártunk természetesen, de nem aludtunk ott), hogyan beszéltek vele.
Bevittünk egy idős asszonyt, aki még maga kiment a mosdóba, tudott beszélgetni, ha nem is mindig volt a jelen időben, de szépen el lehetett vele lenni. Lett belőle két hét alatt egy magatehetetlen, járásképtelen valaki. És nálunk is a férfiápolók voltak a tisztességesebbek, amikor egy másik kórházba vittük át a nagyit, szegénykémet, aki közben tüdőgyulladást is túlélt. Végül mégis meghalt, és mi még csak haza sem tudtuk már vinni a végére, mert addigra már olyan kezeléseket kapott, amelyek kórházhoz kötötték. :(
A legjobban az fáj, hogy a nővér képes volt megalázni a kis öregasszonyt, amiért megpróbálta a pelenkát leszedni magáról zavartságában és szégyenében - ahelyett, hogy elsegítette volna a vécéig, mivel el tudott volna menni, csak kellett volna az a tíz perc, amíg oda elkísérik. Ezt kapta az utolsó napjaira, megszégyenítést. Én is csak hasonlókat kívánok az ápolóinak, nem többet. Ennyit.