Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Moszi0725

151 bejegyzést írt és 53 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ha az ember beteg, bármilyen gyógyulással kecsegtető ígéret csábítónak hangzik. De miért költenek rengeteg pénzt intelligens emberek olyan terápiákra, amik többsége nem volt megfelelően tesztelve, hatástalan, vagy veszélyes? Egyáltalán kell-e, etikus-e ezzel…..
Moszi0725 2016.01.09 12:54:19
@mocsing56: Azt hiszem annak kéne utána olvasnia, hogy hogyan dönthetjük el valamiről, hogy gyógyít, hogy hatásos? Mi alapján adunk igazat az egyik félnek? Ez a lényeg...
Moszi0725 2016.01.11 20:19:06
@mocsing56: Ez sajnos nem igaz. Kérem olvasson utána! Például miért használnak kettős vak vizsgálatokat?
És ez csak az első találkozó ára. Egyik ismerőson lájkolta az egyik kinesio tape oldalt a Facebook-on, én pedig megnéztem mi is ez a kinesio tape? Működik a dolog vagy újabb áltudományos átverésről van szó? Utánajártam. Mit ígérnek? A kinesio tape elsősorban…..
Moszi0725 2014.12.18 17:32:43
@Rigó Katalin: Ugye most elbeszélünk egymás mellett, látom én Önt soha nem tudnám meggyőzni és Ön engem csak korrekt vizsgálati eredményekkel. Ugyanúgy a homeopátiáról is lehet alátámasztó cikkeket találni, attól még nem működik. Biztos, hogy a kinesiotaping oldalon van olyan ami mellette szól, efelől nem kételkedem. Az összkép, a korrekt cikkek, viszont ellene szólnak. Szerintem. Ön az eredményére hivatkozott az előbb, most pedig természetesen egyetértettünk, hogy az nem volt független.
Nem tudom miért múlik az eredmény a kilétemen, de ezen ne múljon. Másol írtam már, Mészáros Péter vagyok, biofizikus és az orvostudományok doktora. Évekig dolgoztam kórházban, most klinikai vizsgálatokkal foglalkozom. Úgy érzem jogom van véleményt formálni és az meghaladja az átlagember hozzáértését. De ha pl. Önnek sértő, köszönöm a véleményét, mindenki azt tesz és olvas amit akar. A többi, pl. kómás betegről ezek alapján nyilatkozni sem érdemes, sokkal több információra van szükség.
Moszi0725 2015.06.13 10:17:24
@ludjud: Az a baj, hogy Ön is, mint az emberek többsége nincs tisztában vele mi a bizonyíték. Az, hogy én kipróbálom és úgy érzem működik, nem bizonyíték. Erre találták ki a kettős vak kísérleteket például. Ön szerint lehetséges, hogy egy ilyen tapasz kettéválasztja a bőr rétegeit és gyorsítja a gyógyulást? Minek a gyógyulását? Nem azzal van baj, hogy árt-e, gondolom nem, csak mint kiegészítő "kezelés" alkalmazzák, de kérem Ön ne gondolja, hogy ettől lett jobb Magának. Gyakori tévedés az "utána, tehát miatta" gondolat is.
És igen, ha valamit gyógyhatásúként árulnak, legyen már bizonyítva hogy működik, addig ne kérjenek érte pénzt. Ez így önmagában gondolom Önnek is megfelel, a kérdés csupán az hogy kettőnk mit tekint bizonyítéknak. Nekem ez a szakmám, de Ön továbbra is azt vesz amit szeretne, a fentiek az én véleményem.
Moszi0725 2015.08.12 07:11:16
@startraveller: Nos, az alapvetően sajnos igazad van, a study nem követelménye az életnek. Ez szerintem baj. Kettős vak kísérlet nélkül viszont nem lehet eldönteni, hogy működik-e! Ezt kéne megérteni...
Értelmesen Bioquant lézerterápia 2011.04.17 10:08:00
Egy barátom megkért, hogy nézzem meg miről szól ez a Bioquant in vitro lézerterápia, mert valaki nagyon el akarja adni nekik. Szerintem ez tipikus példája annak, hogy lehet áltudományos baromságokkal és marketing szöveggel eladni valami hasztalan dolgot. Miért?... Videó Kezdetnek…..
Moszi0725 2012.01.24 06:38:00
@伊姆雷: Jó reggelt! Nagyon örülök, hogy megtaláltad ezt az írást és főleg hogy vetted a fáradtságot leírni mi történt veled. Leírom mit gondolok. Nos, igazad van, lehet hogy az a víz is elég volt hozzá. De ha jól tudom általában az egy csepp vér mellé szoktak egy csepp fizsót is keverni hogy ne legyen olyan sűrű a minta, az is lehet hogy elsőre valami töményebb oldatot raktak, amitől összeállt a minta, biztos ki lehet kísérletezni. Természetesen nem voltam ott, ez csak a fantáziám tüneménye, nem állítom hogy így történt, de Te aki az egészségügyből jöttél, biztosan tudod hogy bárhogyan is volt, ez a “vizsgálat” nem bizonyíték. Említhetném azt a tényt, hogy ez a ránézésre össze voltak tapadva dolog nem pontos diagnózis. Erre ma már vannak szoftverek, amik mondjuk 10 millió vérlemezkét megszámolnak és számosítva közlik, hogy x % van összetapadva. Mondjuk bent a kórházban (ha tudod) nézd meg a véredet a mikroszkópban, vajon akkor is össze lesznek állva? És a víz után fél órával? És még ez is csak egy kísérlet, amit 1000 embernél el kéne végezni. És persze soha nem voltam ilyen “vizsgálaton” és nem vagyok a téma elismert szakértője (azért hogy hogy lehet embereken in vitro terápiát végezni most sem tudom), de az írásomban rámutattam néhány dologra, ami mellett most sem lehet elmenni. Ezeket remélem figyelembe veszed. Aztán a másik dolog, hogy érdemes elolvasnod a 2012 jan 14-i cikket is, eszerint függetlenül az én szakértelmemtől, azt is megnézhetnénk hogy ők mivel bizonyítják az igazukat. Hol van publikálva, hogy a vérlemezkék sima mikroszkópos ránézéséből a teljesítőképességre vagy a fáradságra lehet következtetni? Említettem a kínai kísérleteket, amik egyáltalán nem erről a készülékről szólnak. Hol vannak a kettős vak kísérletek? Klinikai tanulmányok link alatt felsorolnak 6 db címszót, de semmi hivatkozás. Ezeknél is ezt a készüléket tesztelték? Miért nem lehet őket megnézni? Csak azt szeretném ezzel mondani, hogy én addig nem hiszem el a hatásosságot (a placebo túl), amíg nem látok bizonyítékot. Végső soron nem én szeretném bizonyítani, hogy nem működik (hiszen nem is tudnék holnapra kettősvak kísérleteket végezni), hanem azt szeretném hogy először ők bizonyítsák azt, amiért pénzt kérnek! Ettől függetlenül működhet a dolog, de én nem látom bizonyítottnak az itt felsoroltak alapján. Ez a véleményem. Te, ezen csak remélni tudom hogy el fogsz gondolkodni és a számodra kedvező döntést fogod meghozni. Remélem segítettem a döntésben és köszönöm a kommentet. Én biztosan jó egészséget és boldogságot kívánok!
Moszi0725 2012.05.21 16:33:41
@biosz7: Köszi, örülök hogy jól vagy! Lehet egyszer én is el fogok menni egy "vizsgálatra", főleg hogy kérdezzek, de a cikkben leírtak miatt továbbra is marhaságnak gondolom.
Moszi0725 2014.06.19 17:58:57
@jozsa1960: Kedves jozsa1960,

Orulok, hogy jobban vannak es tudom hogy a valaszom bonyolultnak vagy hihetetlennek hangzik, de gondolkodjon el rajta.
Az orvosok nem azert irjak fel a gyogyszereket, mert a gyogyszergyartol kapjak a fizetesuket, hanem azert mert a gyogyszerekrol BE VAN BIZONYITVA, hogy mukodnek. Ez statisztika, megvizsgalnak sok ezer embert akinek adjak es sok ezret akinek placebo adnak es kijon, hogy a placebohoz kepest tenyleg hatasos. Csak ezutan lehet valamibol gyogyszer. Olyan is van, hogy egy gyogyszer tenyleg csokkentette a tumor meretet, de nem lattak bizonyitottnak, hogy jelentosen javitotta a betegek eletminoseget, ezert visszavontak az engedelyt.
Ehhez kepest ez a lezerterapia nem rendelkezik ilyen komoly vizsgalatokkal. Lehet hogy mukodik, en nem tudom. De akkor miert adjak erte penzt, khmm hogy kerhetnek el erte penzt??? Ez mar szerintem atveres. Ugyan most On azt gondolja, hogy ettol javult az allapot, ami persze lehetseges, de ez akkor is csak mondjuk egy a 10000-bol. Mellesleg nem irja, de gondolom az eletmodjukon is valtoztattak, hosszu ido telt el, mastol is javulhattak, irta hogy kezdetben (ferje most is) emellett a gyogyszert is szedtek, egyaltalan nem biztos, hogy a lezerterapia miatt gyogyultak meg! Lehet, hogy a terapia csak placebokent hat es ami valojaban segitett az a mellette szedett gyogyszer volt.
Megegyszer mondom, nem allitom hogy a lezerterapia biztosan nem mukodik, de azt latom hogy ezt semmi komoly vizsgalat nem tamasztja ala. Tovabbra is mindenki azt vesz amit akar, de probalja meg elhinni, hogy az Onok javulasa nem bizonyitek!
A gyarto honlapjan talalhato sok pozitiv visszajelzesnek nem szabad hinni, a gyarto nyilvan csak ezeket rakja ki, ez az erdeke, emellett lehet hogy van 1000 hatastalan vagy negativ visszajelzes. A gyogyszereket a gyogyszergyartotol fuggetlen cegek vizsgaljak komoly ellenorzes mellett, honlapjukon kotelezo feltuntetni minden eredmenyt, a halalesetet is. Tehat erdemes elgondolkodni azon, hogy vajon melyik gyarto van igazabol a betegekert, melyik hajszolja ugy a penzt, hogy valojaban semmi bizonyitottat nem ad erte cserebe…
En tenyleg szeretnek bizonyitekot latni, akkor irhatnek olyan cikket amivel nepszerusithetem, de addig velemenyem szerint nem lehet tobb placebonal.
Ugye jól hangzik, hogy életed legfontosabb, legdrágább dolgait 75 %-os árengedménnyel adják? Élnél a lehetőséggel? Hogy hol? Magyarországon! Ehhez nem kell másik országba költözni, csak józan paraszti ésszel gondolkodva előre tervezni! Megnézzük hogy működik, miről szól ez.…..
Az alábbiakban egy párbeszédet olvashattok, ami olvasóink megkeresésére jött létre: A napokban a tévében láttunk valamit, az illetőt Kulcsár Gyulának hívják és amivel foglalkozik az a CULEVIT  daganat megelőző, gyógyulást elősegítő tabletta és van ennek egy por…..
Moszi0725 2013.09.04 18:52:07
@mitras: Kedves mitras,
Természetesen megtudhatod: Biofizikus diplomám van Szegedről, 5 évet dolgoztam kórházban kutatóként és Hollandiában lettem az orvostudomány doktora, Ph.D. sejtbiológiából. Nem vagyok a téma 100%-os ismerője, nem követem napi szinten, azonban a hátteremmel úgy érzem hozzászólhatok, elmondhatom a véleményem.

A kemoterápiáról nem jó a véleményem, nyilván, leegyszerűsítve úgy működik, hogy annyi mérget kapsz ami a normális sejteket még éppen nem nyírja ki, míg a rákos sejtek elpusztulnak. Nem a legjobb megoldás, nem szeretnék ilyet magamnak, de fejlődik, pl már nem feltétlenül kell hogy kopasz legyen miatta az ember. És annyival biztos jobban gyógyítja a rákot, hogy klinikailag vizsgálták. Nem igazán emberbaráti, de működik. A cikkben pedig kifejtettem, hogy ezt a terméket 15 éve árulják valódi klinikai vizsgálat nélkül. Én ezt átverésnek érzem. Nincs igazam? Egy másik cikkben pedig arról írtam miért nem jó hinni akár a saját tapasztalatnak, akár egy termék honlapján szereplő "elégedett gyógyultaknak":ertelmesen.blog.hu/2013/04/11/miert_kell_nekunk_unortodox_terapia

És igen, segítségnek szántam a cikket, talán segítség az átlagos embernek, de sajnos hiába kéred, hogy találjam meg a "rák ellenszerét", ezt nem fogom tudni teljesíteni. Az elmúlt 10 évben viszont egy kicsit hozzájárultam a sikerhez.

Annyit még hozzátennék, hogy ahogy eddig is, mindenki saját maga dönt és azt vesz, azt próbál ki amit csak akar!
Ez egy inkább áttekintő írás, ami arról szól, hogy hogyan facsarják ki a kétségbeesett, hiszékeny emberekből a legutolsó forintokat is! Szeretnénk ha az emberek egy kicsit gondolkoznának, felvetnék a kérdést, hogy ez tényleg lehetséges?Tegnap leiratkoztam valami hírlevélről,…..
Moszi0725 2013.03.17 16:31:03
En XY vagyok, de hogy On ki, azt sajnos nem tudom, nem derul ki...
Most olvastam a "A nagy rákbiznisz és egy újabb példa, a Celladam" 2012.01.14. 14:08-en irt cikket. Ehhez szeretnek hozzaszolni.
Az en edesapamat mutetre vittuk Szegedre egy klinikara. Sajnos a csecsemofej nagysagu daganata rafonodott a tobbi szervere, igy nem vegezhettek el az operaciot.Figyelmeztettek minket, hogy keszuljunk fel a legrosszabbra, van kb. 1 honapunk. Ekkor talalkoztunk a Celladam fele keszitmennyel. Orakig sorban allva a fegyelmezett tomegben tudtuk megszerezni a heti adagot, amit Kovács Ádám INGYEN adott a raszoruloknak!!! Fokozatosan megerosodott es teljes eletet elt! Nem untatom az olvasokat a reszletekkel, de Edesapam 6 ev mulva egeszen mas betegseg miatt hagyott itt minket. A boncorvost megkerdeztem, mekkora a tumorja es DIONYI nagysagu volt!!!!!!!!!! Semmi mast nem kapott, csak a CELLADAM keszitmenyt.
"Ez egy áltudományos módszertan amivel pénz lehet keresni"-irja. Hm. Tapasztalatbol beszel? Ismer olyat, aki kiprobalta es nem segitett? Mi nagyon halasak vagyunk, hogy 6 evet kapott a csaladunk.
"A jövőben is igyekszünk bemutatni példákat és elmondani véleményünket, hiszen felelősséget érzünk. Reméljük meghallgatásra találnak!" irja.
En is igy gondolom, en meg ezert irtam le a tapasztalatom!

Kedves XY! Gratulálok az édesapjának és a családnak ehhez az egészhez. Örülök, hogy még sokáig Önökkel lehetett, és köszönöm a levelét! Én csak a véleményemet mondom: nagyon nehéz ezt elmagyarázni, de nem látom bizonyítottnak a készítmény hatását, ugyanis pl lehet hogy az orvosi diagnózis volt rossz, az ember magától is meggyógyulhat, mi pedig hajlamosak vagyunk azt gondolni, hogy ha van kezelés és gyógyulás akkor utóbbi a kezelés miatt kell hogy legyen. ez sokszor téves és emiatt kellenek a kettősvak placebós tesztek, én ezek után fogok hinni benne. Még sorolhatnám miért nem hiszek benne és miért hisz Ön, ezt itt most nem tehetem. Tudom hogy ez marhaságnak tűnik, hiszen édesapját szinte gyógyultnak tekinti, ezt szinte lehetetlen elfogadni. A blogon több cikkben foglalkoztunk annak a pszichológiájával hogy miért van ez és éppen most írok egy cikket, ami pont erre a problémára is rávilágít. Ha érdekli olvassa el ezeket hogy bővebben lássa mire gondolok, de hangsúlyozom, demokráciában élünk, mindenki azt vesz vagy használ amit akar. Erről nagyon sokat lehetne még írni. Az új cikket majd ide is közlöm és ha megengedi, a levelét hozzászólásként név nélkül megosztanám a Celladam cikk alatt.

Az elozo levelembol kimaradt egy nagyon fontos reszlet! Edesapamat Szegeden felnyitottak, tobb orvos volt jelen a mutetnel, mikor operalhatatlannak minositettek! A boncorvos pedig nem tudta, hogy eredetileg mekkora volt a daganat. Ha ezt beleilleszti a hozzaszolasomba, akkor hozzajarulok a nevem nelkuli megosztashoz, de ertesitsen rola. Tovabbi jo munkat!
Vágjunk bele: 1. Schiphol repülőtér Van az úgy, hogy az embernek egy átszállás miatt órákat kell töltenie egy repülőtéren. Jártál már így? Az amszterdami Schiphol repülőtéren ez sem lesz probléma. Íme néhány lehetőség, ami nincs egy átlagos reptéren: A…..
Mire nem jó a Blikk! Bemutatták az érszűkület elleni vakcinát és feltalálóját Dr. Horváth Istvánt. Emlékeztek még a január 14-i rákbizniszes cikkre? Ez tökéletes példa: magyar találmány, mindenhol működik, itthon szeretnék gyártani, csak éppen nincs szabadalmaztatva…..
Moszi0725 2013.03.10 07:12:18
ertelmesen.blog.hu/2013/02/20/erszukulet_elleni_vakcina_2 ezen a linken van a téma folytatása!
Értelmesen Sorsoltam! 300. lájk 2013.03.06 21:30:00
Immár negyedszerre és a várva várt eredmény megszületett! A szerencsés nyertes a Facebook oldalunkon olvasható és most is három könyv közül választhat: Gazdag papa, szegény papa Sikerkalauz 1. Biztosíts pénzügyi előnyt gyermekeidnek Ha választottál, kérlek vedd fel…..
Manapság több százezer forintot lazán el lehet költeni víztisztító gépre, szinte mindenhol lehet találkozni velük. Van okunk a félelemre? Veszélyes a klór? És hogy jön ide a bőr szárazsága, a rák vagy a turmalin? Körbejárjuk a témát. Kezdjük a tisztítás melletti érvekkel…..
Moszi0725 2013.02.27 19:42:33
@Teljesítményfokozó sporttáplálkozás: Ebben igazad van és abban egyetértünk, hogy a vízben van valami rossz. Sok cikk van, vannak amik kevésbe és vannak amik veszélyesebbnek állítják be, nyilván állatkísérletekben nagyon toxikus, de olyan koncentrációkban akiket ott használnak mi sosem találkozunk vele. Ilyenkor az ember mérlegel, szerintem ez ránk csak elenyészően veszélyes. Remélem abban is egyetértünk, hogy klór nélkül mindenképp rosszabb lenne...
Nem vitás, hogy Magyarországon nagyon sokan saját bőrükön tapasztalták meg eme kérdés sötét oldalát, de mindig jönnek fiatalok, akiknek ez most is nagy dilemma. Mit kell tenni? Mit érdemes megfontolni? Lakást venni vagy bérelni érdemes? Hol lehet információt találni? A…..
"Egyszerű pénzszerző trükk a méregtelenítő kúrák nagy része" véli Dr. Zacher Gábor toxikológus. Dr. Gajdos Gábor természetgyógyász árnyaltabban látja a helyzetet. A Napközben műsorában beszélgettek erről, nagyon ajánlom mindenkinek! Tulajdonképpen mi az a méregtelenítés?…..
Értelmesen A brokkolifólia 2012.11.21 23:31:00
Megnéztétek már közelről a brokkoli fóliáját? :)  (a képek kattintásra…..
de mégis szeretne nyugdíjat magának... Előző cikkemben néhány alapvető dolgot leírtam, de az átlagember ennél jóval többet tehet saját boldogulása érdekében. Tehát, hogyan spórolhatunk meg évi több százezer forintot? Lássuk: AutóNemrég megjelent egy cikk arról, hogy…..
Nézzük a mai érdekességeket: 1. A világ egyik leghosszabb kísérlete Hallottatok már a szurokcsepp kísérletről? Nem? Pedig már 85 éve folyik és saját honlapja is van! A lényege, hogy a szurok, vagy bitumen, szobahőmérsékleten törékeny, de valójában folyadék! Ezt…..
A blog történetének első vendégposztja következik! Egy barátom - Szaki - szeretné Veletek megosztani gondolatait, amik világos, hogy ide illenek. Azt pedig teljesen megértem, hogy csillagászként felzaklatta a téma, de nem fecsegek tovább, lássuk, hiszen nagyon érdekes: A napokban…..
Unokaöcsém idén szeptemberben kezdte az iskolát, gondoltam is, hogy egy ekkora gyermekkel már bőven el lehet kezdeni a pénzügyi ismeretek megbeszélését (írtam már erről például itt). Aztán azon járt az eszem, hogy az egyik dolog amit megtanítanék neki, az a kamat és kamat közti…..
Arról mindenki hallott már hogy ne igyunk kólát és hasonló cukros löttyöket, láttunk képeket is hogy mennyi sok cukor van benne és ez milyen sok kalória. Egyetértek, nem valami jó dolog. Most viszont főleg arról lesz szó, hogy miért ellenség a light üdítő (light kóla, light…..
Moszi0725 2012.10.28 16:45:54
@erdészpista: Kedves erdészpista! Köszönöm a kérdést. Első körben ezeket ajánlom: MayoClinic.com; Hypoglycemia; Jan. 12, 2010
"Diabetes Forecast"; Understanding Insulin Resistance; Erika Gebel; June 2011
"Scientific American"; Just Desserts: Artificial Sweeteners Linked to Weight Gain; Lisa Stein; Feb. 11, 2008
"Hormone and Metabolic Research"; The Effect of Artificial Sweetener on Insulin Secretion. 1. The Effect of Acesulfame K on Insulin Secretion in the Rat (Studies In Vivo); Y. Liang, et al.; June 1987
"Appetite"; Effects of Stevia, Aspartame, and Sucrose on Food Intake, Satiety, and Postprandial Glucose and Insulin Levels; Stephen Danton, et al.; August 2010
és hozzátenném, hogy ez a rendszeres nagyon helytelen életmód következménye lehet, főleg ha nem eszel mellé sosem semmit, nem kell aggódni ha néha iszol ilyet. "Bizonyítéknak" nem tudom elég-e.
Többetek fantáziáját megmozgatta a frissített 12 + 12 fotós tipp. Annyian kérdeztétek, hogy én hogyan rakom fel a szűrőket, hogy most elárulom a "titkot"! De kezdjük az elején, mi ez az egész? Biztos láttál már olyan képet, ahol a vízesés vize "meg volt folyatva"…..
Értelmesen Sorsoltam! 2012.10.21 16:33:24
Immár harmadszorra és a várva várt eredmény megszületett! A szerencsés nyertes a Facebook oldalunkon olvasható! Úgy gondoltam, ez alkalomból három könyv közül lehet választani: Gazdag papa, szegény papa Sikerkalauz 1. Biztosíts pénzügyi előnyt gyermekeidnek Ha…..
"Csökkenő hozamú állampapír-piaci trendben a kötvényalapok értéke növekszik!" Írtam augusztus 20-án és gondoltam megnézem mi történt azóta. Érdemes volt erre hallgatni? Tanulságnak mindenképp jó lehet! Azóta az állampapírok kamatai kicsit csökkentek: (a képek…..
Hangzott el a kérdés egyik remek olvasónktól. A kérdés jogos, megpróbáltam röviden, tömören és érthetően összeszedni mik szólnak mellette és ellene. De kezdjünk azzal, hogy mi az a tórium? A tórium egy radioaktív elem, Thorról kapta nevét. Több évtizeddel ezelőtt felmerült…..
Valóban széles körben elterjedt hír már régóta, hogy az aszpartám: Nagyon mérgező A bőrtől a fülön át az emésztőrendszerig mindenféle szervet károsít Lassú méreg Rákot okoz Elbomlik a szervezetben metanollá és az megvakít   Ennek jártam utána egyikőtök…..
Nézzük a mai érdekességeket: 1. Lecsúsztunk a listán, de tovább élünk. A nemrég napvilágott versenyképességi listán elég sok helyet vesztettünk, de arról örömteli hírről már valahogy nem írtak, hogy javultak az ország egészségügyi mutatói, amelyekből talán a…..