Regisztráció Blogot indítok
Adatok
wpa

0 bejegyzést írt és 39 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Cogito ergo bumm Tombol a vihar 2013.01.22 07:08:02
Séta a szakadó esőben Lisszabonban. ..
Múlt pénteken Portugáliában bóklásztunk a Skoda Octavia nemzetközi bemutatója miatt. Egy apró tengerparti faluban fotóztam a csehek új személyautóját. Miután elkészültem a sorozattal, megindultunk a hegy felé. Az utolsó házakat elhagyva ez fogadott mindet. Igazából nem…..
Az Akira még azoknak is ismerős lehet, akiktől távol áll a japán képregény és rajzfilm-kultúra. A legendás piros motor sokakhoz eljutott, sok más mozira hatott – még a zenei világban is megvannak a rajongói Otomo munkájának. A főhös, Kaneda Sotaro gépéből egy igazolt,…..
wpa 2012.04.12 11:02:18
Ha csak fényképen láttuk volna, a Budapesti Építész Kamara székhelyének kertjéről simán elhinnénk, hogy egy párizsi kávézóról van szó. Pedig ez az udvar Ötpacsirta utca 2. alatt található, de kellemes hangulatával, szobraival, borostyánnal befutott falaival, napernyőivel és…..
Diesel Bike 5. Keleti logika?! 2011.06.14 16:10:00
   Beindult a zsizsgés, mozgás! Minden utam a műhelybe vezet. Ennek kétségtelenül Robi örül a legjobban, így vele vagyok. Pontosabban ő ezt úgy látja, hogy velem, a gazdival lehet. Ha egy métert arrébb megyek, azonnal követ. Megáll a lábam mellett, és a fejét úgy…..
Csikós szerint a Puch, szerintem a Bogárhátas az örök szerelem, amitől nem lehet megszabadulni. Fokozottan igaz ez, ha az ember kényszeres bütykölgetős, tuningolós és mindig azon agyal, hogyan lehetne jobbá tenni a gépet, kicsit tökéletesíteni műszakilag, esetleg több lóerőt…..
A japánok különös népek. Bár a világ legjobb motorjait gyártják, szexuális elhajlásaikban és életmódjuk bizonyos aspektusaiban nem szívesen osztozik az európaiságba gyöpösödött ember. Nem csak a feszültséget vezetik le számunkra furcsa módon, de gyakran a szórakozásnak is…..
wpa 2011.05.26 15:38:05
nem szörnyű átépítés, egyszerűen ilyen:

bosozokubikes.webs.com/

a technika gyilkolása meg fáj, persze, számítógép előtt csendben dünnyögve, de az autó sor közé persze oda-odarángatjuk, mi, meg azért recsegett már a váltónk egy-egy elk_rt váltás után...
Diesel Bike 2. Milyen motorból? 2011.05.11 15:03:00
Kicsit körüljártam a blokkválasztást, egy-két kellemes meglepetésben volt részem. Először is végignéztem a hasznaltauto.hu-t keresve a Charade-okat. Vannak. Ha nem is lehet Dunát rekeszteni velük, de folyamatos az ellátás, 100 ezer és 400 ezer forint közé esnek a komplett autók.…..
Kötelességünknek érezzük, hogy beszámoljunk minden jelentős japán motorkiállításról. A zsíros képgaléria most sem marad el, legújabb anyagunk a nagojai Joints Custom Bike Show legszebb motorjait mutatja meg – kiállítási csarnokon belül és kívül is. Igen, kívül, hisz…..
wpa 2011.04.14 11:42:39
@ZON: azt hiszem eltaláltad. arrafelé bevett szórakozás, hogy nem csak driftelnek a szerpentineken, meg nyomják a felfutókat, hanem bmx-ekkel zúzatnak lefelé.
itt vannak videók és képek:

nfkffnfk.blogspot.com/2011/01/izu-downhill-bomber.html

nfkffnfk.blogspot.com/2010/12/dancho-downhill.html
wpa 2011.04.15 10:44:52
@'saztán?:
nem is tudom, akkor a Sinya Kimura gépe a kipufogó-korelnök? mert ő meg ezt 2007-ben csinálta:
www.chabottengineering.com/web%20photo/1946%20harley%20davidson%20spike/moto%20spike.html
A Jockey Journal fórumfelhőjében találtam ezt a kellemes építést. Tudom, hogy olvasóink nagy része semmibe veszi az egykori szocialista tábor gépeit, feleslegesnek tartja azok átfaragását. A látogatóink másik fele használhatatlannak, túrázásra alkalmatlannak és kényelmetlennek…..
wpa 2011.03.22 13:59:49
@Virago_1000: azért szeretem az ilyen vitákat, mert itt látni igazán, hogy azokban a ködbe vesző időkben csak egy legény volt talpon a vidéken, a HD az atyaúristen, és most egy percre szóba se hoztam a minőségi kifogásokat, amik persze nincsenek, én legalábbis soha nem használtam HD-t, de azt legalább tisztán látom, hogy Ádám és Éva a Paradicsomból is a v-twinnel dübörgött ki. mit nekik triumph vagy bsa vagy azok a vörös bőrű indiánok. bakfitty.
azért legyünk már olyan jók, és írjuk be a keresőnkbe, hogy: "bobber"
sokat segít majd. persze ha valaki arról akar vitatkozni, hogy a HD a csopper vagy nemcsopper, mindenki meg utánozza, annak javaslom elolvasásra a Kandírozott mandarinzselészínű áramvonal című Tom Wolfe könyvet, amiben elhangzanak ugyan márkanevek, de mindenki tudja, hogy ez csak azért kell, hogy legyen neve a gyereknek, de csak a "fíling" a lényeg.
mellesleg, ha már ezen a vonalon indultam: ugyan ki ne öntsük már a gyereket a fürdővízzel...
Taki bácsit sokaknak nem kell bemutatni. Bár, ez a bácsizás -kora ellenére-talán tiszteletlenül hangzik. A kollégái is inkább Taki professzornak hívják. Igaz, világszerte sokan tudják, ki ő, de azért Magyarországon kevesen ismerik fel arcról. Nem, ez a Taki bácsi nem Magyarország…..
– Vitya, megvan még a CZ tartályod? – kérdeztem telefonon, de a válasz helyett egy szívrohammal küzdő férfi mélyről jövő hörgését hallottam. – Nem gondolod komolyan, hogy felteszed a Yamahára? – mondta a döbbenettől szaggatottan, minden szó után kapkodva…..
Steve McQueen már életében legendává vált. A vagány férfi, a sármos rosszfiú és a kitartó versenyző szerepek sokakat meggyőztek – ismertsége mellett sem vált soha hiteltelenné. Nem véletlen, hogy a Honda őt kérte föl, hogy a kisfilmnek is beillő reklámjában szerepeljen.…..
Magamnak sem szeretnék hazudni: egy ezerkettes soros négyes nem arra való, hogy munkába járjak vele. Igaz, majd' mindenkinél gyorsabb lehetek, ha akarok, de nem ez a célom – száguldozzon a reggeli bambaságban, akinek hét anyja van.  A soros négyesnél amúgy is kevés…..
wpa 2011.02.03 21:14:15
Viszonylag szabványos karácsonyunk volt, idén először közös fadíszítés, a szokásos bejgli, mézes süti, meghitt csendeséj, élénkebb pásztorokpásztorok, lezárva vidám jinglebellsszel, no meg a feltekert fűtés. Ajándék vonalon sem tudok különlegességekről beszámolni, én…..
wpa 2010.12.27 09:00:37
@Csikós Zsolt:
fűnyírótraktorokhoz lehet kapni használtan/gubizottan teljes hátsó traktust difivel-váltóval vatera/expresszen, szerintem...
Nincs ma ember Magyarországon, aki ne hallott volna a Kolontár melletti vörösiszap-tározó falának leomlásáról, és ennek szörnyű következményeiről. Pár napja azt is tudom, még Hong Kongban is tisztában vannak vele, miről beszélek, ha iszap-áradást említek. Akár azt is…..
A legutóbbi videós poszt igen hasznosnak bizonyult. Egyrészről özönével jöttek a tanácsok: itt és ezt nézzem meg, azt állítsam/cseréljem/javítsam. Másrészt igen jót dobott a dolog az oldalletöltésen, közeleg az 50.000, lehet majd megint pezsgőzni. Többször is átolvastam a kommenteket, és próbáltam…..
Közismert tény, hogy a világ legnagyobb példányszámban gyártott motorja a Honda Cub. Eddig hatvanmilliót gyártottak belőle, de a számot tovább növelik azok a kis márkatársak, amelyek ugyanazzal az egyhengeres, négyütemű blokkal készültek. Benly, Chaly, Dax, SS50, Monkey, Dax,…..
2009.02.07 INDAFOTO.slideshow.run({ "feedUrl":"http://feed.indafoto.hu/petersen/465/feed", "width":"500", "height":"350", "orientation":"horizontal", "size":"auto", "bgcolor":"#000000", "textcolor":"#FFFFFF", "random":false, "number":"3", "target":"blank", "staticUrl":"http://static.indafoto.hu"…..
Megtaláltam az egyik standon a legstílusosabb elvihető ajándéktárgyat is. El kellett hoznom, annyira szép. Imbuszcsavaros keret, kipattintható zárfedél - két dimenzióban rányomtatva. Öntapadós. A feladványhoz tartozó autó képeiért kattintson, és galéria nyílik! Mivel én nem…..
Történelmi pillanat, ezért volt minden: az idegölő szervezés, a sok átvirrasztott éjszaka és a kínlódás, a hideg, fagy, véreres szem. Pénz cserélt gazdát, kulcsok csörrentek. De megvan. 13:02-kor került bele az akku, amit vittek, mivel a sajátja lemerült. A belseje csodás, az autó önmagában is…..
hirdetés Meg volt 350 lóerős majdnem kilencven éves, illetve 4450 lóerős ötven éves is. Rekordautókról van szó, melyek mind a brit Nemzeti Gépjárműmúzeumban laknak most, ismertebb nevén Beaulieu-ban. Szép sorban, színesen Négy kocsiról van szó, értékük felbecsülhetetlen.…..
wpa 2010.02.18 09:33:27
Augusztus utolsó heteiben összepakoltunk. Bedobozoltuk ezernyi vackunkat és átjöttünk a Flórián téri irodába. Már az első nap megakadt a szemem a szomszéd utcában lámpavashoz láncolt MZ ES 125-ön. Akkor a nyári nap szívta, hetekkel később már az őszi eső verte. Hónapok óta…..
Hy! Na csak hogy tudjatok rola a sztrajk ideje alatt (mert ugye most vege es az utolso pillanatig vartam :-P) felszedtem busz megallokbol 4 csajt ahol volt sex is es csak ugy kavartam ket csajjal, ahogy a vezetoulesbol szokas fullosabb verdakban ;-) Ezen kivull begyujtottem 11 telefonszamot es…..