Regisztráció Blogot indítok
Adatok
zoltan1

22 bejegyzést írt és 353 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az amerikai Warren Farrellt sokan a "férfimozgalom atyjának" tartják. Tevékenységével nagyban hozzájárult ahhoz, hogy az 1990-es évektől kezdve egyre inkább elterjedt az Egyesült Államokban és a világ többi részén a férfiak diszkriminációjával, alárendelt szerepeivel, kedvezőtlen társadalmi…..
zoltan1 2023.06.23 17:06:49
Férfivonal A kerti bútort ne! 2023.04.16 01:44:36
A fenti mondat hangzott el egy kőszegi ingatlan előtt, ahol hajléktalan és önkéntes férfiak gyűltek össze. Klári szervezte be őket, a házat eladta a tulajdonos, gyorsan bútortalanítani kellett. Hoztak fejszéket, szétverik: tüzelőnek pont jó lesz. Ekkor hangzott el a fenti mondat, s mivel minden…..
https://www.youtube.com/watch?v=BTfyBBTllEE   Kb egy óra prédikáció, nagyon szelíden...
Néztem a Mandalorian 3. évadát. Nagyszerű sorozatnak indult. Az első két évad tuti volt. Lehet, én vagyok túlérzékeny, de amikor a főhőst (aki amúgy férfi) kétszer egy részen belül látványosan megmenti egy mellékszereplő (aki amúgy nő) akkor azért... A 3. részben Bo Katan menti meg kétszer is a…..
Elszomorít a tény, hogy sok férfimozgalmár negatív tapasztalatai miatt minden nőt férfiellenesnek tart. Vagy csak szimplán nárcisztikusnak. Cédának, stb. Vannak golddiggerek. Vannak véres szájú feministák. És vannak férfigyűlölők. De idehaza legalábbis nem ez a jellemző. Ahogy én látom: a női…..
Férfivonal Pik-pik fiúk 2023.03.27 16:30:32
Emlékszem, mikor még a fiaim egy kis lyukkal játszottak a közeli kerítés ajtaján. :-) Amikor megnyomtuk a lyuk helyét, mindig azt kellett mondani: "pik-pik".  Ma már felnőttek, szinte a kisebb is nagykorú.  Rendszeresen kiakasztom őket azzal, mikor arról szónokolok nekik, milyen megtiszteltetés az…..
Férfivonal Az egyoldalúság fáj 2023.03.25 19:01:02
Épp egy leszbi gyanús számot nézek. Két boldog nő énekel, úgy tűnik, mintha egymással lennének boldogok. Nem a magánéletükről beszélek, hanem arról, amilyen benyomást a klip kelt bennem. Egyiküket a szám szerint bántalmazták is egy korábbi párkapcsolatában. Ahogy egy félmondatos utalásból…..
Szembejött velem egy pár mondatos önerősítő szövegecske a Facebook-on, amit egy hölgy ismerősöm tett ki. A nő célja, hogy megtalálja önmagát és egyenrangú társa legyen a férfinek, stb., stb. Nem egy férfiellenes szöveg, mégis felbosszantott. Ahogy az érzéseim mélyére néztem, rájöttem, hogy nem a női…..
Férfivonal Elnyomott... párok? 2023.03.22 12:51:48
Elnyomott férfiak vagy nők? Ma, ha leírom ezt a kifejezést, hogy párkapcsolati erőszak, szinte mindenki a nőkre gondol, mint áldozatokra. Holott férfiakat is nyomnak el nárcisztikus párjaik. Ők is éppúgy szenvednek ettől, mint a nők, csak a társadalom (és sajátmaguk is) azt várják tőlük, hohy bírják…..
Itt nézheteted meg. 7 perc  ..
kb 5-6 perc végignézni...
Férfivonal Női emancipációról 2023.03.20 17:50:38
Merthogy már van férfi emancipáció is, melynek lelkes híve vagyok. Szabaduljanak csak fel a férfiak is szerepeik felesleges gúzsaiból, persze a szükséges szálak megtartásával.  De most a nőiről. Úgy látom, a nők szabadabb szerepei, több önállósága és szabadsága tudatalatt (vagy akár tudatosan is)…..
Mert ők nőkritikának hívják, én pedig egyszerűen nőgyűlöletnek.  Amikor ezzel a címmel írnak nőnapról, hogy "Jahh, tegnap meg Nőnap volt" - akkor azért az nekem nem tetszik. Miért nem lehet ezen a női ünnepen figyelmet, pozitív figyelmet adni a nőknek? Csak mert vannak véresszájú feministák…..
Elfogták Goran Hadžić egykori hadvezért és háborús bűnöst. A hivatalos bejelentés szerint a Fruška gorán (Tarcal-hegység), egy erdei úton fogták el szerda reggel 8 óra 24 perckor, miközben éppen egy "kontaktjával" készült találkozni. A sajtó most azt találgatja,…..
Vágyat érzek, hogy bekapjam a farkadat, térdre ereszkedjek előtted, és szopjalak... Ezért minden átmenet nélkül letérdelek eléd és kigombolom a nadrágodat, miközben egy szemfedő van a szememen.., most így akarom, most nem akarok látni semmit, csupán csak érezni, érezni ahogy a…..
Szerintem Szívből jövő zene 2012.10.17 22:16:31
Megint egy élmény, egy mese a hajnali filmnézésből….Gyönyör, megindító, egy tényleg szívhez szóló történet a Szívből jövő zene című film, ami 2010-ben megkapta a legjobb rövid dokumentumfilmnek járó Oscar-díjat. Prudence Mabhena története, vagyis ő a film…..
Szerintem Nőnek lenni jó! 2012.04.20 07:00:00
"Az amerikai kutató, híradós Dan Abrams könyvéből kiderül, hogy a nők:- jobb autóvezetők- jobb rendőrök- jobbak a videojátékokban- jobb a humorérzékük, sőt:- gyorsabban öltözködnek, mint a férfiak!És a kegyelemdöfés az erősebb(?) nemnek: még a sörkóstolásban is…..
Akinek a Dirty dancing film tetszik, tetszett, nos azoknak ajánlom figyelmébe a következő filmet! A különbség jó néhány év, nem táncos, motoros. Lányok, papírzsepi hegyeket a film mellé bekészíteni! A filmet fiúknak is ajánlom! :)”Az ember egyszer csak rádöbben, hogy…..
zoltan1 2012.04.26 14:23:20
Szerintem ausztriai képek... 2012.04.14 20:51:00
Minden délután csavarogtunk Apcival, én megszállottan fotóztam, és most ezekből a képekből rakok fel néhányat.... Ez számomra nagyon érdekes duzzasztó gát, vagy erőmű az Enns folyón... Tamáskám is alaposan megszemlélte minden oldalról... kár, hogy le kell kicsinyítenem a…..
zoltan1 2012.04.15 16:22:13
Szerintem ünnepek... 2012.04.08 07:00:00
Tojást kell festeni! Bár én idén nem fogok... :) csoki tojásokat osztok holnap. Kedvencem a tigris tojás! :) vagyis a tigrismintás... nem mindegy! :)  ..
zoltan1 2012.04.09 19:12:13
Szerintem énekeltél nekem... 2012.04.03 12:00:00
Rég volt zene a blogomon...Mind többször kapom magam azon, hogy Marc Anthonyt hallgatok, nem tudok vele betelni. Jennifer Lopez exe (ezt le kellett írnom, mert valakinek csak így ugrik be) egy fantasztikus hangú pasi, szerintem egy igazi latin macsó. Először csodálkoztam J. Lo. "mit…..
Szerintem szőrözés :) 2012.04.05 00:55:00
Tegnap és tegnapelőtt napoztam egy kicsit. Kellemest a hasznossal egybekötve, németet hallgattam, tanultam és közben sütkéreztem..... Évek óta megfogadom, hogy időben megpróbálok lebarnulni, mert ráadásul tudom, hogy a tavaszi napsütés a leghatásosabb, és talán ilyenkor még…..
zoltan1 2012.04.09 19:02:06
@egybaranyai: Lennék szembeszomszédod. :)
Hát ani, adtál a szomszédnak... Legalább lesz mire emlékeznie. :)
Szerintem Legyen szép ünnepetek! 2012.04.07 07:00:00
Minden kedves olvasómnak kellemes ünnepeket kívánok! ..
zoltan1 2012.04.09 18:56:42
Jelen tanulmány a címben feltett kérdésre igyekszik konstruktív választ adni. Nőelenességgel, az alárendelt női szerep propagálásával az élet szinte minden területén a vallásoktól a gyermeknevelésen át a viccekig találkozhatunk. Gyermekneveléskor a legtöbb kultúrában sajnos…..
"Van, hogy egy probléma megoldása nem más, mint hallgatás. A párkapcsolatban fontos, hogy fel tudjuk ismerni, mikor érdemes hallgatni. Olykor többet segítünk, ha tanácsok helyett csak ott vagyunk neki."   ..