Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Dontpanic

0 bejegyzést írt és 32 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
"Vegetáriánus" Fesztivál "Messziről jött ember azt mond, amit akar", tartja a mondás. Nem tudom, honnan ered, de az emberi "gondolkodás" egyik jellemzője, hogy távoli, régebbi dolgokat idealizál. Ennek szellemében az egyik kedvenc foglalatosságom itt az ateista blogon, hogy olyan…..
Dontpanic 2013.10.16 19:54:47
@sieddie: Ha egy tömeggyilkos átsegít egy idős embert a zebrán, vagy leszed egy fennrekedt macskát a fáról, nem lesz elfogadhatóak a gyilkosságai, és igenis el kell zárni a társadalomtól.
A kevés jó amit tesznek a vallások messze eltörpülnek bűneik mellett.
A tegnapi nap folyamán a Slashgear jóvoltából napvilágot látott egy két nappal ezelőtti, az Ekoparty bizonsági konferencián készült lent látható felvétel, amin egy Samsung Galaxy S III típusú készüléken hajtanak végre factory resetet úgy, hogy a telefon stock böngészőjével…..
A mozikban a tegnapi naptól újra hálót sző a csodálatos Pókember, ezen apropóból pedig összeállítottunk egy tízes listát a legjobb szuperhősös filmzenei főtémákból. A lista persze szubjektív, de talán jól mutatja, hogyan változott az elmúlt évtizedekben a szuperhősök…..
  Merthogy bármennyit is panaszkodunk, vagy a környezetünkben sokan panaszkodnak az esetleges szolgáltatások minőségére, mi még az évi átlagos 102 perces áramkimaradási arányunkkal bőven a szerencsések táborát erősítjük. A Ren21 (Renewable Energy Policy Network for the…..
Dontpanic 2011.11.16 07:44:49
@Xtro3: Már hogyne működne. A FEMA-nak van egy nyílt projectje erre vonatkozólag. Sok cég ebből kiindulva fejleszt egy hatékonyabb "erőművet". Nem csak külföldön, itthon is egyre több cég foglalkozik ezzel. Ilyen energia árak mellett azt hiszem érthető miért...
Bár még van néhány nap a CES-ig, nagyon sok hír szivárog ki, hogy mit szeretnének bemutatni ott a cégek. Az egyik a Toshiba androidos tabletje, ami így önmagában nem lenne nagy szám, ha nem Nvidia Tegra 2 processzor lenne benne. A 0,8 kg-os tabletnek 10.1 inches a kijelzője, 1280x720…..
Dontpanic 2011.01.04 08:37:39
@jtrencsenyi:
Én még így sem értem a problémát.
Ha kétszer akkor a kijelző felbontása, akkor egyszerűen kétszer annyi fix méretű 2D-s grafikai elem fér el.
Ezzel a megoldással mi a baj?
Már az első mondattal megmentem azok estéjét, akik Az utolsó léghajlítót akarták ma megnézni, mondván hogy kaland, meg izgi, meg Shyamalan: NE MENJETEK. Az évek óta bukást-bukásra halmozó rendező ugyanis pechsorozatával szakítva most nemcsak egyszerűen mellényúlt, hanem inkább…..
Mika János éghajlatkutató előadása 2010. május 18. kedd, 18.00 BME Fizika Tanszék, 1111 Budapest, Budafoki út 8. F épület III. lépcsőház II. em. 13. terem Az előadásban áttekintjük azokat az érveket és ellenérveket, amelyek az éghajlat melegedése és annak emberi eredete mellett illetve ezek ellen…..
Dontpanic 2010.05.13 12:27:12
@wmiki: Azt ki tudnád fejteni, hogy milyen eredményre jutsz, amikor éppen az épelméjűségedben kételkedsz?
Dontpanic 2010.05.13 13:01:25
@wmiki: Én ezt nem személyeskedésnek szántam. Te írtad, hogy mindenben kételkedsz. Nos, ha az épelméjűségedben nem kételkedsz, akkor máris nem írtál igazat.

A hívő megszólítást nagyon köszönöm, szerintem nagyon el van veszve az az ember, aki nem hisz valamiben.
Van amúgy egy csomó betervezett, sőt el is kezdett postom, ez is közéjük tartozik. Még december elején határoztam el, hogy mindenképp megírom, mert hát muszáj. Amolyan ökumenikus karácsonytájéki kis történet. Mint minden jó sztoriban, itt is a pontos időzítés adja a történet…..
Dontpanic 2010.02.01 14:49:21
zamat Az ötödik alapíz: az umami 2010.01.20 10:00:00
A japánok szerint az umami életre kelti az étel természetes ízét. Az umami egyensúly: feleslegessé teszi a fűszert, kellemes utóízt hagy a szájban és mély benyomást a lélekben. Az umami az édes, sós, keserű, savanyú sorban az ötödik. A fehérje íze.  Több mint száz…..
Dontpanic 2010.01.20 11:35:18
@Sákovics Diana:
Ez nagyon igaz, de nem lehet mindenki 'általános pszichológia' hallgató.

Ezzel csak annyit akartam, hogy nekem újat mondtál (írtál), köszi. Jó cikk.
Egyelőre még csak terv, illetve egy bemutató darab el is készült ebből a furcsa laptopból, amit a CES-en lehet közelebbről megnézni. A lényeg, hogy áttetsző a kijelzője. Ez elég vad ötletnek tűnik elsőre, hiszen figyelni kell majd arra, hogy mi van a háttérben, ha dolgozni…..
Az elmúlt évtized mozgalmasan telt a fantasztikum kedvelői számára. A science-fiction átvette az uralmat a popkultúrában, a fantasy pedig túlnőtt a geek szerepjátékosok rajongásán, és meghódította az egész világot. Mese- és szuperhősök, robotok, űr- és időutazók lopakodtak…..
Dontpanic 2010.01.06 16:06:14
@Sint: Elég sok helyen így emlegetik.

@Ysu: Ha jövőre is ez a helyzet várható, akkor miért pont most jöttetek ki a listával? Miért nem jövőre? :)

De persze ez annyira nem fontos, be is fejeztem a kötekedést.

Nekem eléggé hiányérzetem volt, és mikor megnéztem a gyűjteményemet rájöttem hogy a Taken-t nagyon hiányolom a listából. Habár csak egy 10 részes minisorozat, de nekem a Babylon 5 után a kedvenc. És eléggé el van hanyagolva, sajnos.
Dontpanic 2010.01.06 17:10:22
@Gaines: Hm, mea culpa, tényleg elbújt. Mondjuk a Taken-ből több ment le mint pl a Fireflyból. :)
Filmdroid Rejtély 2009.11.30 19:52:00
Közeledik az év vége, és egyre-másra készítenek a filmes portálok listákat arról, hogy mik voltak az évtized legjobb filmjei.Miután több listában viszontláttam a Rejtélyt a legeslegjobbak között, eszembe jutott, hogy tényleg milyen jó film volt. Kritika…..
Életképek a Végzeten. Láthatóan a múltkori fertőzést a megoldás birtokában különösebb következmények nélkül kiheverték. Chloe a kilátófedélzeten jógázik, Scott a tudósok reggeli tornáját vezényli, dr. Park pedig a testmozgás sokkal ősibb formáját választotta egy…..
Annak idején a Sci Fi Wire blogon fedeztem föl a The Fourth Kind trailerét, amely Milla Jovovichcsal a főszerepben halálra rémített. A film a negyedik típusú találkozásokról, azaz az idegenek által elrabolt emberek beszámolóiról szól, és rögtön elhatároztam, hogy ezt muszáj…..
Az Onion eddig sem ment a szomszédba egy kis baromságért, gondoljunk csak a billentyűzet nélküli MacBookról készített riportra, de most, ha lehet, még tovább ment a kamu hírek írásával foglalkozó lap: beszámolt az iPhone 3Gi-ről, ahol az „i” az invisible-t jelenti.Igen,…..
A ChangeWave felmérése szerint az amerikai 3GS-vásárlók 99 százaléka elégedett a választásával, ezekből 82 százalék a "nagyon elégedett" mellé tett pipát. 38 százalékuk nyilatkozta azt, hogy a telefon jobb, mint várta.A telefonhoz köthető szolgáltatások…..
A kilencvenes évek elején történt. Párizsban voltam apám unokatestvérénél, aki már oda született. A szülei még a második világháború környékén szöktek nyugatra, aztán maradtak. Annak ellenére, hogy alig háromszor járt itthon, Ági tudott magyarul, de akcentusa és időnként…..
Már az eredeti filmben is csak az volt megrázó, ahogy a Tom Cruiset hajtotta a Xenutól való félelem és a lejárt szavatosságú Vangelis számokkal támadó tripodok. Az Asylum ezt is überelni akarta és még folytatást is csinált hozzá. Ehhez beszerezték az igencsak lepusztult C. Thomas…..
A költségvetéssel is elég sokat skótoskodtak,így is elég ciki , hogy a legfontosabb mondanivaló , hogy egy testépítő a főszereplő. ..
Azta kurva! Igazi low budget sci-fi, hihetetlen fegyverekkel! A posztapokaliptikus világot druida lepedőben tetszelgő vitaminhiányos jedik uralják. De jön Black and Decker man és az ő vibrátor motorja és mindenkinek lyukat fúr a fejébe! Azok a fúrógép fegyverek pricelessek! Ez a film…..
Dontpanic 2009.07.27 22:20:33
Dontpanic 2009.07.27 22:40:53
@Winston007:

Hm, a 2008-as filmet megtaláltam az imdb-n, csak beazonosítani nem sikerült, de a "film" hivatalos oldala segít ebben.
Hát... én még mindig nem tudom (merem) elhinni.
A Harvard Business School kutatói, Felix Oberholzer-Gee és Koleman Strumpf nemrég komoly, részletes tanulmányt tettek közzé, melyben számos felmérésük ereményeire hivatkozva azt állítják, hogy a fájlcserélés eddig kilencéves korszaka alatt a kreatív iparágak, különösen a…..
deltablog Halálhajó 2009.06.10 10:00:00
Azt hiszem, Paul W. S. Anderson nevét hallva a legtöbbeknek nem a "minőségi filmkészítés" jelző jut először eszébe. A legnagyobb jóindulattal is legfeljebb fantáziátlan epigonnak nevezhető rendezőhöz olyan agyatlanságok fűződnek, mint a Mortal Kombat, a feledés méltó…..
Újonnan induló rovatunkban, A piszkos tizenkettőben, olyan filmeket mutatunk be, melyek témájukban vagy stílusukban szorosan kapcsolódnak az adott hónap egy-egy fontosabb mozipremierjéhez. Reisman őrnagyhoz hasonlóan mi is különleges elemeket szelektáltunk, elsőként – a…..
Dontpanic 2009.06.09 11:33:50
Veszedelmes partvidék címen ment a tévében:
www.imdb.com/title/tt0219224/

(A DVD kiadás meg Veszélyes jövő címen futott..., ezt ki találta ki?)

Valami hihetetlen jól megformált, poszt-akokaliptikus érzést kelt, egy ehhez méltó, a filmvásznon nem túl sűrűn látható befejezéssel. Aki még nem látta és poszt-apokalipszis fan, érdemes megnéznie.