Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Csomán Gábor

16 bejegyzést írt és 3 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Chinese president Hu Jintao stressed the importance to maintain stability in the country in a keynote speech delivered to the gathering of CPC members at the 90th founding anniversary. Chinese President Hu Jintao today delivered a keynote speech at a grand gathering of party members to…..
A Le Meridien-ben lesz, még nincs részletes program. 2010, március 1-2.honlap3rd Annual European Oil Storage conference will provide its attendees with an unrivalled opportunity to: Hear market analysis and forecasting of future industry trendsIdentify growth…..
waijiao Kínai-magyar kapcsolatok 2009.12.08 17:57:34
Kínai-magyar, magyar-kínai kapcsolatokkal foglalkozó (magyar nyelvű) cikkek folyamatosan frissülő listája. Ha egy cikket ajánlanál, kérlek, a kommentek közt tedd meg!     ..
Azért kelljen csak fizetni, ami tényleg érdekli az olvasót – ezen a koncepción alapszik a Niiu, az első személyre szabott tartalmakat kínáló német napilap, mely novemberben indul. Ha a Mainzban brókerkedő Jürgent mondjuk a Frankfurter Rundschau belpolrovata, a Handelsblatt…..
Ünnepel az ország, ünnepel a média.viaKapcsolódó bejegyzés:A kínai külpolitika 60 éve   ..
A Kínai Népköztársaság ma ünnepli kikiáltásának 60. évfordulóját. Már az előkészületekről számos beszámoló jelent meg, a parádékról és ünnepi megemlékezésekről pedig még több fog. Mielőtt cinikus megjegyzéseket teszünk, érdemes megfontolni, hogy ha nem értjük meg…..
waijiao Irán: miért most? 2009.06.26 13:21:00
Számtalan híradás látott napvilágot az elmúlt időszakban Iránnal kapcsolatban. Ezek többsége a helyzet bemutatásán kívűl ritkán tett kísérletet a háttér felvázolására. Természetesen össze lehetett csipegetni a fontosabb információkat, ritkán van idő több tucat cikk…..
1948. augusztus 15-én kiáltották ki Koreai Köztársaságot, melynek elnöke Li Szin-Man lett. Tíz nappal később a szovjet területeken választásokat tartottak, majd szeptember 9-én Kim Ir Szen vezetésével kikiáltották a Koreai Népköztársaságot, decemberben az…..
Egy-egy távoli régió törénelmével, nemzetközi kapcsolataival foglalkozva gyakran alapvető dolgokról nem tudunk. A Távol-Kelet történelme esetében elolvassuk, megtanuljuk, mikor melyik ország foglalta el a szomszédját, ki kinek fizetett adót, de a kapcsolatok kulturális jellegéről…..
A TIME magazin videóriportja Berlinből [link], melyben bemutatnak egy szolgáltatást, amely egy GPS-szel felszerelt kézi "kütyü" (MauerGuide). A városban sétálva fotókkal, videókkal mutatja, milyen volt az adott helyszín a hidegháború alatt.Kis fejlesztéssel szerintem…..
Videó a 20-as évek Kínájáról, azóta kicsit több magas épület van. Sajnos hang nélkül, de így is nagyon érdekes összehasonlítani a mai állapotokkal.   credit..
"Words are important" says the NYT editorial reflecting on President Obama's speech. The world news are full with commentars, just google it if you haven't read enough. Reading a longer text wordle.net always comes to my mind, because this service can help to highlight the main words and…..
June 26, 1963 Rudolph Wilde Platz (near the Berlin Wall)   I am proud to come to this city as the guest of your distinguished Mayor, who has symbolised throughout the world the fighting spirit of West Berlin. And I am proud to visit the Federal Republic with your distinguished chancellor who…..
REMARKS BY THE PRESIDENT ON A NEW BEGINNING Cairo University Cairo, Egypt 1:10 P.M. (Local) Thank you very much.  Good afternoon.  I am honored to be in the timeless city of Cairo, and to be hosted by two remarkable institutions.  For over a thousand years, Al-Azhar has stood…..
Balassa Béla 1961-es művében az integrációk öt szintjét különbözteti meg: 1) Free trade area2) Customs union3) Common market4) Economic union5) Complete economic integrationIn: Bela Balassa [1961]: The Theory of Economic Integration. Irwin, Homewood, Illinois. p2.A kategóriákat Palánkai…..
Van az a hülye mondás, hogy akinek halálhírét keltik, az hosszú ideig él. Már pár hónapja felröppentek bizonytalan pletykák arról, hogy a Tűzvonalban nem jön negyedik szériával, és sajna ezen a héten kiderült, hogy tényleg nem. Az utóbbi évtizedek egyik legjobb - ha nem a…..
Csomán Gábor 2009.05.28 16:59:03
Megjelent az OECD 8. éves összefoglalója Afrika gazdasági helyzetéről. A fő megállapítása, hogy a gazdasági válság nyomán a 2005-ös, 2006-os szintre visszaeső (~40 százalékos áresés) nyersanyagárak rendkívűl rosszul érintik a főleg ezen cikkek exportálására alapozó…..
Az 1994-ben bekövetkezett hatalomváltással Dél-Afrika ismét bekapcsolódott az afrikai és a nemzetközi vérkeringésbe, fokozatosan helyreállította nemzetközi kapcsolatait. 1994 után sokan lehetséges afrikai hegemónként tekintettek Dél-Afrikára, de ez részben belső, de inkább…..