Regisztráció Blogot indítok
Adatok
dipling

0 bejegyzést írt és 42 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Britains Got Talent tegnap. Elképesztő előadás magyar táncosoktól, az Attraction színháztól. A Csillag születikből  itthon kiestek, de Angliában óriási sikert arattak. (Tavaly Németországban a Das Supertalent döntősei voltak egyébként). Hogy kik ők? A honlapjukról…..
dipling 2013.04.15 12:22:05
@Transylvanianmixedgrill:
Nem tetszik? Te biztos jobbat adsz elő. Ha igen, mutasd! Ha nem, akkor elég, ha csak nézel és csodálkozol.
dipling 2013.04.15 12:37:59
@Transylvanianmixedgrill:
Mindössze annyit javasoltam, hogy nézz és csodálkozz. Persze együtt is érezhetnék veled, aki a jelek szerint már mindent látott és tapasztalt, ráadásul halálosan unja a körülötte lévő világot. Ebben a helyzetben én is csak fitymálni tudnám mások produkcióját. Az sajnos tény, hogy az emberek többségének kritikai érzéke sokkal fejlettebb az alkotókészségénél.
Balavány Poszt Nem akarok félni 2012.08.25 19:18:16
Mégis félek. Volt náciparádé korábban is, fura, bosszantó dolog, de fölöslegesnek gondoltam a túlzott tiltakozást, hisz minden civilizált országban vonulgatnak, pofázgatnak, hazamennek. De most már nem lehet ilyen könnyedén. Évről évre többen vannak, erősödnek. Nem csak a…..
dipling 2012.08.26 09:30:37
@Anteovin:
A demokrácia is csak azért honosodott meg, mert még nem találtak ki helyette jobbat. Tudsz jobbat a nácizmusnál akkor, amikor a nemzeti értékeket, és magát a nemzetet kell védeni ellenségtől? Ha igen, akkor ki kell rukkolni vele. Téged is követni fognak, ha megmentőjüket látják benned. A "zemberek" most a Jobbik hatalomra juttatásában és a Magyar Gárdában látják a megoldást, mert ezek a szervezetek vállalják látványosan a szembehelyezkedést az ismert és kártékony jelenségekkel, valamint az ezeket támogató kormánypolitikával. Ha belegondolok, azt kell mondanom, hogy van vér a pucájukban. Vállalják az üldöztetést (lásd a tegnapi rendőri készenlétet egy szimpla gárdistaavatás miatt). Lech Walesa annak idején egyszerű polgárból államfővé emelkedett pusztán azért, mert volt vér a pucájában...
dipling 2012.08.26 12:08:30
@Lajosforras:
A láznak oka van, nem szabad ész nélkül csillapítani. Egyszerűbb betegségeket maga a láz képes legyűrni, gyógyszerekre nincs is szükség. Az orvostudomány másképp tartja helyesnek. Ahogy írod, előbb a lázat csillapítja, mint ahogy kikapkodja a mandulát is ész nélkül, mert úgy hirtelen megszűnnek a tünetek.
Hegyekben a metaforák, csak be kell helyettesíteni a megfelelő szavakat.
dipling 2012.08.26 13:48:48
@Mr Bubo:
Középiskolás kisebbségi lány jelzi osztályfőnökének, hogy hiányozni fog, mert fogorvoshoz megy délelőtt. A tanár a legjobb szándékkal kérdi a lányt, hogy foglalt-e már időpontot, mert megesik, hogy csak hetekkel később fogadják a rendelőben. Erre a lány azt mondja, hogy minek ide időpont. Neki olyat nem kell foglalnia. Megy vele az anyja a nővérei, az öccse, a sógora és még néhányan a szomszédból. Rendeznek ott akkora balhét, hogy soron kívül beengedik, csakhogy szabaduljanak tőlünk.
Ez bizony nem kitalált történet, és nem öt éves, hanem idei esetet mesél. A helyzet egyre romlik.
A Jobbik képviselői az első állami pénzforrásokat, amelyekhez hozzájutottak, lenyúlták. Ha emlékszünk rá, a Jobbik a 2006-os választáson még sehol sem volt. Az Országgyűlésbe 2010-ben kerültek be, és a 2010-es önkormányzati választásokon lett először polgármestere is a…..
Figyelem! 2012-ben Magyarországon a NAV megtehei, hogy nem adja vissza egy magánszemély számítógépét annak teljes adattartalmával együtt azzal az ürüggyel, hogy lejárt rajta egy 7 130 Ft-os program legálisan feltelepített próbaverziója. A Nemzeti Adó- és Vámhivatal szerint…..
dipling 2012.06.04 09:13:18
@Horváth Marcell:
Az a véleményem, hogy ott egye a fene a laptopot, ahol van. Belátom, hogy disznóság, és pénzben kifejezhető értékkel bíró szerkezet, aminek a gazdájánál van a helye, de ennél több jelentősége nincs. Fogni kell egy másik sz.gépet, és a mentésből ki kell alakítani az eredeti munkakörnyezetet. Előbb hiszek mosolyországos történet igazságában ahhoz képest, minthogy nincs mentés.
Nem vagyok nagy ász, nincsenek igazán eredeti ötleteim, de a mentések rendben vannak, mint ahogy a TrueCryptet is minden gépre telepítettem már sok évvel ezelőtt. Így lenne egyensúlyban a világ?
Tény, hogy a szabályok őket védik, a karosszéria viszont az autóst. Kapcsolódó cikkünk kommentposztja..
dipling 2012.02.23 11:54:58
@Dr. igazi Sipi - A Magyar Köztársaság Állampolgára: Régen rossz, ha a magántulajdonod védelmét is a jogra bízod. Ez lényegében egyenlő a felelőtlenséggel, a gondatlansággal. Nekem úgy tűnik, hogy ez a hozzáállásod jut érvényre a gyalogos közlekedésről alkotott véleményed formálásában is. Ezzel szemben kevésbé támadható a következő álláspont: ha vigyázol magadra, akkor nő az esélyed a hosszú életre, ha megvéded az értékeidet, akkor nagyobb eséllyel megmaradnak tulajdonodban.
A régi, kommunista rendszerben működött olyan szinten a polgárok védelme, hogy az emberek biztonságban érezhették magukat. Teljes foglalkoztatottság, KMK üldözése, 3 év katonai szolgálat, minimális forgalom az utakon, szűk választék (esetenként hiány) a kereskedelemben, és a többi "vívmány". Visszasírod?
dipling 2012.02.23 20:35:35
@évuska:
"azok szekerét tolod, akik kényelmesen át akarnak suhanni a zebrán"
Erről az a véleményem, hogy ezek az utálatos autósok nem annyira kényelmesen akarnak átsuhanni a zebrán, mint inkább egyenletes sebességgel, viszonylag gazdaságosan szeretnének haladni céljuk felé. A gyalogosnak nem kerül semmibe, ha nem csörtet ki jogosan az úttestre, míg a fékezésre, majd újbóli elindulásra és gyorsításra kényszerített autósoknak ez határozottan megdrágítja az életét.
Feltalálók, forradalmárok és tudós újítók nélkül még mindig barlangban laknánk, és állatbőrökbe burkolózva védekeznénk a kihűlés ellen. Köszönet nekik az okos találmányokért, a jobb rendért. Viszont azt a rendet nem üdvözlöm, ami felbátorítja a halandó gyalogosokat arra, hogy a jogilag biztosított elvi védelem tudatában, bátran a gyorsan közeledő, nagy tömegű gépjárművek elé vessék magukat. Innen már csak egy lépésre vagyunk a keresztény hit egyik alapkövétől, miszerint aki e világon önfeláldozó, bátor és önmegtartóztató életet él, az a mennybe jut. Bizony mondom néktek...
Persze a netes profil oldalán volt egy zavaró mondat: „Nem azért vagyok itt, mert bármi bajom lenne” Azért ez akkor is kicsit furcsa volt, de átléptem a dolgon.A kép innenSziasztok!Sokáig vaciláltam, hogy megírjam-e a sztorimat, végül úgy döntöttem leírom. Bár…..
A főállású celebkedés a vasgyári melóhoz hasonlóan nem mindenkinek fekszik, én speciel az utóbbiba fizikálisan, az előbbibe mentálisan rokkannék bele. Susan Boyle, a YouTube rekodrszámú letöltését (90 millió) produkáló, jó torkú skót háziasszonynak remélem esze ágában…..
Az alábbi levél igen elgondolkodtató. Ha egyszer boldog a kapcsolat és a pozitív irányba halad, elmondjuk e a párunknak , hogy egyszer félreléptünk. Sziasztok! 3 éve éltünk együtt boldogan a barátommal, amikor ez az eset megtörtént velem, Annyit kell rólam tudni, hogy egy…..
dipling 2009.05.14 10:18:04
@Balance Of Power: az még hagyján, hogy a haverok hülyének néznek a kihagyott lehetőségért, de az igazi kínokat akkor éli át az ember, amikor bölcsebbé és engedékenyebbé válva visszaemlékszik a fiatalabb korában átélt eseményekre, és a saját fejét veri a falba a következő kísérőszöveggel: "hogy én mekkora barom voltam!"
dipling 2009.05.14 14:05:30
@Zs0lty: a fenének van olyan igény a legtöbb civilizált emberszabásúban, hogy évente egyszer-kétszer elutazzon messzi földre, ha alapvetően otthon is jól érzi magát? Normális ez? (Most jöhet @VicGilson azzal, hogy a nő nem nyaralás.)
dipling 2009.05.14 14:06:47
@Balance Of Power: nagyszüleink idejében (meg korábban) a nőknek nem volt saját jövedelmük, szélsőségesen függtek a férjüktől (az uruktól). A szülőkhöz hazaköltözni nem számított dicsőségnek, ezért inkább tűrtek, és tudták, hogy miért tűrnek. A napjainkban tapasztalható fene nagy női függetlenség alapja a rendszeres saját jövedelem (szinte minden nő dolgozik) és vagyon. Ilyen körülmények között egy szerencsétlen pasinak észnél kell lennie, mert a mai nők (és ügyvédeik) meg ahhoz értenek nagyon, hogyan kell a férjembert kisemmizni. egy válás során, ráadásul szélsőséges támogatást kapnak az alkalmazott jogrendszertől. Egy átlagos fickónak semmi esélye egy válásból jól kijönni.