Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Nagy Munkanélküli

0 bejegyzést írt és 200 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Tisztelt Szerkesztő!   Egy olyan történetet szeretnék megosztani Önnel és a blog olvasóival, amely minden képzeletet felülmúl, és még egy olcsó filmvígjáték dramaturgjának sem jutna eszébe, mondván túl erőltetett. Különösen ajánlom annak a bizonyos közgazdász…..
Nagy Munkanélküli 2010.06.25 12:23:30
@Állásrafal: Olvasva a kommentedet - hacsak félre nem értettem valamit - Te is megjártad a bírósági (vagy ügyészségi?) ügyintézőknek kijáró poklot. Én is, de egy másik megyében, viszont tök ismerős dolgokat írsz, nálunk sem volt ez sokkal másképp a régi munkahelyemen a mentalitás és az emberösszetétel tekintetében. Nekem sem lehetett azt, amit másnak igen - nem is vagyok már ott (de nem is bánom, ki akar lelkileg-idegileg kikészülni?)
Kedves Blog!   Néhány hete kényszerűségből jelentkeztem egy multihoz, áruháztakarítói állásra. Mert kell a pénz és a boltokban nem adnak élelmet 3 európai nyelv társalgási szinten való ismeretéért és a közgáz diplomáért.   30-leszek nem sokára, életerős,…..
Nagy Munkanélküli 2010.06.24 13:27:54
@Balance Of Power: Mondjuk én sem voltam elég figyelmes, most nézem, hogy egy szó nem esik arról a posztban, hogy MOST lett meg a diplomája. Ő csak felsorolta, milyen ismeretekkel rendelkezik most, de hogy azokra mikor tett szert, arról semmi. így érdemben nem is lehet sokat mondani a posztra, mert nem látni, hogyan jutott el idáig, ahol most tart.
Kedves Címzett! Siket fiatalember vagyok, aki hét éve dolgozik a szakmájában. 2010. április 30-án közös megegyezéssel eltávoztam az előző munkahelyemről, és azóta állást keresek. Az álláskeresés során tapasztalt eseteket szeretném leírni, illetve megvitatni. Az…..
Sziasztok!   2009. október óta keresek munkát. Folyamatos kereséssel. 2010. januárjáig 223 db elküldött pályázat!!!…nem sarkítom ki a számot…minden jelentkezést dokumentálok. Rengeteg helyre hívnak, csak a kedves bájos csevegés, beszélgetés, tesztírások után…..
Nagy Munkanélküli 2010.06.03 14:52:32
@Ppix: Így van. Mindössze át kell gondolni, hogy egyes diplomával, szakképesítéssel milyen és hányféle munkakörben lehet elhelyezkedni, és ez alapján választani, mintsemhogy azért, hogy mégis legyen egy papír. Minden lehetőségből a legjobbat kell kihozni, így az oktatási intézményt is okosan kell megválasztani, mert azért nem mindegy: ha ingyenes, épp azért kár ellőni a lehetőséget egy felesleges képzésre; ha meg fizetős, hát akkor meg pláne.
Az megint egy másik dolog, hogy mi érdekli az embert lelke legmélyén igazán. Abból nem mindig lehet megélni, így az érdeklődést megintcsak tudatosan kell megválasztani. Hobbyt attól még lehet űzni másból.
2 éve folyamatosan keresek állást. Közgazdász vagyok +2,5 felső fokú OKJ-s képesítésem van. Ugymint: - regisztrált mérlegképes könyvelő - mint költségvetési belső ellenőr a regisztrációm folyamatban - jelenleg egy Munkügyi és TBJ továbbképzésen nyomulok (még két…..
Nagy Munkanélküli 2010.05.27 19:06:27
@Frusztrált EÜfórummodik kedvence: Hát hol élsz Te?? Én hivatalban dolgozom, és belátok a kulisszák mögé, tudom, hogyan mennek a dolgok bizonyos szinteken, de: ne hidd már, hogy majd pont a hivatalsegéd, levélkézbesítő, iktató vagy nevezzük bárminek: hogy majd ő fog lopni? Hát ez abszolút nem jellemző. A tapasztalatok azt mutatják, hogy a csalás-lopás számának magassága egyenesen arányos a hivatali titulussal.

De Te lehet, hogy loptál, ahonnan tudtál. Attól még nem kell hinni, hogy
a) más is ezt teszi
b) van gyomra hozzá
úgy gondolom, ennek a cikknek oldalunkon is helye van.Létszámstopot rendelt el a államigazgatásban a miniszterelnök – jelentette be a kormányszóvivő. Év elejétől amúgy bő 50 ezerrel hízott a költségvetési szektorban dolgozók létszáma.Szollár Domokos kormányszóvivő…..
Nagy Munkanélküli 2009.08.01 14:22:19
@danixxl99: Én is hivatali munkát végzek, napi ügyfélforgalom van, és az egyetlen adminisztratív alkalmazott: szintén én vagyok az irodában. Nos, nem kell mondanom, hogy egy kávét nem merek meginni, sajnálom rá az időt, de ez nem panasz, mert nagyon jól elvagyok így, szeretem a munkámat. Viszont ez még nem jelenti azt, hogy más helyeken nincsenek túl sokan. Csak nem kéne általánosítani a közszférában, van, ahol majd' megszakadnak, máshol ellenkezőleg. A létszámstopot viszont egyaránt megszívja mindenki...:(
Tudomásunkra jutott, hogy az Indától és az Indapasstól független személyek emailben keresték meg felhasználóinkat jelszó egyeztetés, illetve jelszócsere ürügyén. Fontos tudnod, hogy az Inda soha nem kéri jelszavadat levélben. Soha ne add meg jelszavad emailben, és ahogy korábban…..
Üdv!A "Katasztrófa, milyen emberek jelentkeznek" című bejegyzés olvasásakor egy-két régebbi emlék bennem is előjött. Nem akartam kommentben írni, egyrészt mert annál talán kicsit hosszabb, és kiváncsi lennék a véleményetekre is, másrészt valahol vicces is, ugyanakkor…..
Nagy Munkanélküli 2009.07.24 16:21:43
Az önállóságról jut eszembe. Volt egy főnököm, aki szerette megalázni némelyik beosztottját (egy igazi f@szk@l@p volt), és mindig, ha új feladatot adott, milliószor megkérdezte tőlem: biztos, hogy meg tudod csinálni? És ezt tök egyszerű dolgokra.
Míg a mostani főnököm hatalmas önállóságot vár, a gondolataiban sem árt olvasni, de nekem ez így még mindig jobb, mert legalább látom, hogy talán nem tart totál hülyének, bízik benne, hogy feltalálom magamat.
Ez a tulajdonság - az önállóságra való túlzott törekvés - bizonyos munkaköröknél előny, csapatmunkában viszont hátrány lehet.
Főnöktől kérdezni: a legritkább esetben szoktam én is, ha minden aprósággal idegesíteném, talán már ott sem lennék.
Másik fontos: nem kell nagy dobra verni, hogy segítségre van/lesz szükséged, mert akkor bizonytalannak hisznek. Amikor ott lesz az adott szitu, mellyel nem boldogulsz, bárkit meg tudsz kérdezni telefonon, személyesen, akárhogy, úgysem fogják hagyni, hogy magadtól csináld és elszúrd.
Azoknak, akik jogi segítséget kértek tőlünk és még nem kaptak választ: Erynnis nyaral, amint visszatér mindenkinek igyekszik segíteni! Következzen mzs hozzászólása. Egy feladott hirdetésre 5 nap alatt 200 önéletrajz érkezett, "boldog-boldogtalan elküldte az…..
Nagy Munkanélküli 2009.07.23 20:17:52
@váj mí: Hát én nem tudom. Nem kapkodnak utánam a munkaerőpiacon, ahhoz kevés vagyok, de ha kellett állás, mindig elszántan kerestem, és olyan helyeket is pályáztam, amire ismerősök azt mondták: "esélyed sincs, hagyd". Na, pár ilyen helyen aztán mégis lett esélyem. Ezért tartom fontosnak azt, hogy teljes tudatossággal menjünk a céljaink felé, ne hagyjuk, hogy bárki megállítson. Ha olyan szakterületen pályázol, amiben tényleg nagy tapasztalatod van, és ezt hitelesen hangsúlyozni is tudod - önéletrajzban, interjún stb. az már fél siker. Ha pedig ők tényleg a tudásra vevők, és nem más szempontokra - akkor lehet a fél sikerből egész. De ezek csak elméletek, mert a gyakorlatban is működnie kell. S ez az, ami valóban ritka - de NEM LEHETETLEN, ezért NINCS OKUNK FELADNI.
 cdrom70 becenevű olvasónk álláskereső tapasztalatait olvashatjátok. 100 elküldött önéletrajzból 30 válasz, zsebbe fizetés, semmi "meglepő". Mint munkavállaló a következőt tapasztaltam amikor munkát kerestem.100 elküldött önéletrajzból jó ha 30-ra kaptam…..
Nagy Munkanélküli 2009.07.21 19:15:42
@kislampa: Igazából a volt munkahelyemre én is odavittem egy csajt, akit azt hittem, jól ismerek. Na, ez tanulságos történet volt. Ugyanarra a képzésre járunk, a suliból ismerem, közös munkahelyünk lett volna egyben a gyakszihelyünk is. Nos, én azóta már nem dolgozom ott, s közben nyári szünet van a suliban is, de: az e-mailjeimre sem válaszol, addig nyalizott, amíg a helyet csináltam neki. Nem az a bajom vele, hogy ő még ott dolgozik, én meg nem, de utána kértem tőle egy apró szívességet (egy papíromat kellett volna aláíratnia a sajátjával egy füst alatt), és még arra sem volt képes, kereste a kibúvókat, hogy majd, most nem volt ideje, stb. stb. - aztán már az e-mailjeimre sem válaszolt, még fel sem hívott. Miután én munkahelyet csináltam neki, s azt hiszem, azzal nagyobb szívességet tettem, mint amit ő tett volna, ha aláíratja, a helyében nagyon szégyelleném magamat. Gerinctelen dolog.
Ami veled történt, ugyanúgy gáz, csak fordított esetről van szó, mert Te számítottál egy barátod segítségére, aki valószínűleg megtehette volna, hogy ha akar, álláshoz juttat.
Bajban ismerkszik meg a jóbarát - mondja a közhely, de azért ez nagyon így van.
Nagy Munkanélküli 2009.07.21 19:50:49
@kislampa: Köszönöm. A történet pedig jól zárult, én erre mindenképpen törekedtem is. A mostani helyemen a pénz is több, a légkör, a munka is kellemesebb, úgyhogy a Sors megadta a kellő löketet. Ő meg még ott kínlódik, egy szar munkaközösségben.
Gyakorlatnak pedig már a mostani helyemről adok le papírt...Csakazértis.
Nettó 122 ezer, kajajegy, BKV bérlet, üdülési csekk,kultúrautalvány... Mindez tényleg annyira kevés? Mellesleg várom a heti BB díj jelöltjeit a kommentekben! Sziasztok!A tegnapi ’ apehos sírós ’ poszt nálam is kicsapta a biztosítékot. Sajnos 1 barátnőm is állandóan…..
Nagy Munkanélküli 2009.07.19 10:34:58
@Strici: Az én státuszomon csak egy ember lehet, ez mindig is így volt. De amikor felvettek, hozzátették, hogy ez nem igazán egyemberes munka lenne. A pénzem nem lesz rossz (de olyan nagyon jó sem), ha mondjuk ők mégegy embert felvennének mellém, akkor viszont lehet, hogy ez a két ember egyenként csak a minimálbért kapná. Tehát nekem ez most anyagilag jól jön, hogy baromi sok a munkám, de legalább megfizetnek. Hát, valamit valamiért, úgy vagyok vele. Dolgozni meg mindig szerettem, tetszik a feladatkör, úgyhogy én nem panaszkodom. Az biztos, hogy a magamfajtáról húzzák le az utolsó bőrt is, de mivel most az egész iroda adminisztrációját én vezetem, nem is tehetném meg, hogy valamivel elcsúszok. Nem is csinálná meg helyettem más :)
Nagy Munkanélküli 2009.07.19 11:04:00
@Strici: Le, de majd a főnököm beindítja valahogyan. Az már legyen az ő gondja :)
Következő történetünk egy APEH dolgozó levele, amely az Apeh-intranet-hálózatán jelent meg és egy kedves olvasónk továbbította nekünk. Kedves Despota! Bár a történet esetemben és kollégáim esetében nem "klasszikus" munkahelyi terror, örülnék, ha közzétennéd. Az…..
Nagy Munkanélküli 2009.07.18 12:47:03
Nagy Munkanélküli 2009.07.18 12:47:40
@Gilderoy: Így van, ennyiből nem lehet megélni. Nem is nevezném életnek azt, amit ennyiből meg lehet teremteni magunknak.
Én sem élek már évek óta :)
Nagy Munkanélküli 2009.07.18 21:30:56
@Strici: Igen, van, de párszor kellett szólnom, mire lett. Ő ugyanis állandóan azt mondta, hogy az nem fontos. Hát persze, neki nem.. Vannak munkajogi ismereteim, de szerintem az a munkáltatóknak is, csak szeretnek úgy tenni, mintha nem lenne, hátha bejön...
Az ember a családját nem válogthatja meg, ahogy a munkatársait sem...Tisztelt "Despota"!Szabolcs megyei 30-as fiatalasszony vagyok,egyedül nevelem kk.gyermekem.Érettségim van,kereskedelmim,nem tartom magam buta embernek.Az utóbbi években sajnos nem volt állandó munkahelyem,mert…..
Nagy Munkanélküli 2009.07.15 21:59:43
@nyíregyházi betti: Na, ez meg a másik. A különféle habitusú embereket egyaránt tudni kell kezelni, és szerintem ez tanulható is, ill. gyakorlat teszi a mestert. Ha ez most még nem megy jól, az csak annyit tesz, hogy van még min javítani, s nem pedig azt, hogy bármi is reménytelen. Nekem is mondták anno, hogy olyan helyre ne menjek dolgozni, ahol sok emberrel kerülök kontaktusba, mert nem vagyok az a társasági típus (az illető szerint). Én előre nem könyveltem el magamat semmilyennek sem, csak vártam, hogy a kihívásoknak hogyan tudok megfelelni. A mostani munkám során napi ügyfélforgalmam van, és nagyon élvezem, amikor egy-egy ügyfél elégedetten, mosolyogva távozik. Egyre könnyebben megy ez már, csak oda kell figyelni a másikra, s akkor megfelelő bánásmódban lehet részesíteni.
Az újabb leállásért szíves elnézéseteket kérem, szokásos számítógép kalamajka áll a háttérben, kezd lassan az agyamra menni... Despota Szia! Csak egy darab kérdésem lenne, de nem találom rá a választ. Nem is olyan sokára kezdek az új (ideiglenes) munkahelyemen, ami egy…..
Nagy Munkanélküli 2009.07.11 07:16:58
@qwert77: Azért a dolog nem ilyen egyszerű. Négy elkeseredett hónap után most kaptam végre munkát, de csak egy hónap a próbaidő, így rövid úton kiderül, ,mi lesz a sorsom. Nem mondom, hogy annyira jól érzem ott magamat, de ha most hó végén ismét visszahuppannék a nagy semmibe, már nem viselném el. Hiszen ezt is milyen nehezen találtam. Így előfordul, hogy az ember akkor is maradni akar, ha nem minden tetszik neki. Főleg ha összeveti előző munkahelyeivel a céget, és rájön, hogy van, ami sz@rabb ugyan, de van, ami ellenkezőleg. A mérlegnek két oldala van.
A mai helyzetben meg pláne...
Nagy Munkanélküli 2009.07.11 07:22:35
@vágtázó halottkém: Ma tudtam csak olvasni a hozzászólásaidat, s nagyon ismerős szitukat vázoltál fel. A hiba nem benned van, hiszen valamennyiünknek van tapasztalata megalázó interjúkról, bunkó, lekezelő HR-esekről. Sose vedd készpénznek, amit mondanak. Vissza akarnak élni hatalmi fölényükkel, hiszen az ember gyarló lény.
Te higgy magadban, mert ha nem, más sem fog benned.
A másik fontos pedig az, hogy próbálj jó gyakorlatot szerezni valahol, olyan állást pályázz, ami majd ugródeszkának is jó lesz. Ha a lakóhelyeden nincs ilyen, nézelődj kicsit messzebb is, ha ingázni kell is, egy darabig úgyis kibírod, ha nem is örökké. A cél érdekében. Bár nem ismerem az előéletedet, de az előző munkahelyek nagyon meghatározzák az ember jövőjét. Fontosak a jó iskolák IS, de egyre gyakrabban nézik a szakmai életutadat, amit az előző munkahelyek köveznek ki.
Munkahelyi (T)error Ez normális? 2009.07.05 08:22:20
Sziasztok!Eredetileg egy contact center ügyintézői állásra jelentkeztem,korábban négy hónapot dolgoztam egy másik bankban, ami nem hosszú idő, de előzmény. Munkaerő közvetítőn keresztül sikerült elhelyezkednem egy közismert bankban július 1-vel (szerdán). Már az interjún…..
Nagy Munkanélküli 2009.07.05 14:14:48
Én is most mentem egy új helyre, ezt itt sokan tudják rólam. Nekem sincs még meg a munkaszerződésem,/a helyemen 2 napot töltöttem eddig/ de nem idegeskedem, mert tudom, hogy a munkába lépést követő 1 hónapon belül el kell készíteni, ha a munkáltató erre nem hajlandó, szankciókra számíthat. Ezt pedig ő is tudja nagyon jól. Nekem is jövő hétre ígérték, s ha nem csinálják meg, én magam fogok gépelni egyet, minden kötelező tartalmi elemmel megspékelve, aláíratom, és cső. Kell némi határozottság ahhoz, hogy az embert ne nézzék hülyének, de ezt a határozottságot is ügyesen kell kommunikálni, mert ha túlzásba viszed, ők mondanak fel - és felvesznek helyetted egy birkát, aki majd bólogat mindenre. Úgyhogy meg kell találni az arany középutat. Az új munkahelyemen én sem igazán látom még át, hogy pontosan mit várnak el, bizonyos részfeladatokat tudok, a többi meg majd kialakul. Szerintem még ha szar is a meló, pár hónapig lehet csinálni, ha még akkor is szar, lehet keresni másikat. Tudom, hogy most arra gondolsz, sosem fogsz belejönni, mert nem tudod, pontosan mit várnak. De előbb-utóbb e téren is összeáll majd a kép. Ha mégsem, te tedd szóvá a felettesednek, hogy szeretnéd tudni, ő pontosan mit és hogyan vár el.
Meló mellett igaz, hogy nehezebb interjúkra is eljárkálni, de legalább megvan az a lehetőséged, hogy amíg nem találsz jobbat, addig is van munkahelyed - ami a munkanélküliségnél még mindig felemelőbb érzés.
Nagy Munkanélküli 2009.07.05 18:12:49
@Girhes macska: Na, hát azért ez túlzás, habár tetszik a szöveged, de én átérzem a posztíró helyzetét. Az előző mhelyemen már tudtam a dolgomat, csak úgy pörögtem, le sem lehetett lőni; ezek után elég szar, hogy az új helyen meg bénán, tétován vergődök, hogy mit is várnak vajon el, mert mindenbe belekezdünk, aztán nem fejezzük be, hogy van fontosabb, aztán azt sem fejezzük be és így tovább... Önálló lennék én, de amíg nem tudom, mit kell csinálni, baromságot meg nyilván nem akarok, éshát elég frusztráló tud lenni, ha az ember áll hülyén és egy sz@rdarabnak érzi magját. Ez először (majdnem) minden munkahelyen így van, aztán mégiscsak kiforrják magukat a dolgok. Előfordulhat, hogy nem, de időt kell rá adni, hogy ez kiderüljön.
Ha pedig az ember már bizonyított, akkor úgyis egyre több pozitívumban részesítik majd, nem a legrosszabb gépet kapja, közelednek felé a többiek, egyre több kihívást jelentő feladatot bíznak rá...s akkor már nem számít, milyen nehézkesen indult az egész.
Még 06.15-én érkezett az alábbi történet epresfánk becenevű olvasónktól, a Teljesen kikészített idegileg c. posztunk kapcsán. Anyukám hasonló cipőben jár a munkahelyén. Két éve nyugdíjba ment a gazdasági vezető, helyére fiatal lett téve. Ami nem lenne baj, ha értene is…..
Nagy Munkanélküli 2009.06.30 20:33:33
@Animacs: Meg fogsz lepődni, de én is tapasztaltam ilyet. Mégis azt mondom: legyek én a bölcsebb, és akkor se menjünk át pocskondiázásba, el kell fogadni, hogy neki más nézetei vannak, vagy hogy álomvilágban él a saját képességeivel kapcsolatban. Valahogy úgy fogalmaznám meg: tolerálni kell, rá kell hagyni, egyetérteni nem muszáj, de veszekedni is felesleges. Úgyis az a lényeges, hogy mi tudjuk magunkról, kik vagyunk, mit tudunk, és a megfelelő pillanatban ezt tudjuk is hasznosítani, ha kell.
Nagy Munkanélküli 2009.06.30 21:18:33
@Animacs: Aha. Ismerem ezt a szitut, mondom, voltam így. Tényleg van úgy, hogy szakmai féltékenységből nem mondják el a leglényegesebb dolgokat, ilyenkor segíthet az embernek az intelligenciája, találékonysága, talpraesettsége, de ha nincs szerencséje, akkor az sem. Nagyon sokszor voltam már úgy, hogy a dolgok oroszlánrészére magamtól kellett rájönnöm.
Nagyon sok ember van, aki ha érti is, amit csinál, de tanítani, magyarázni nagyon szarul tud. Új embernek úgy kell magyarázni, hogy belehelyezkedsz a helyzetébe, ő még nem látott ilyet, nem találkozott ezzel a nyomtatvánnyal/programmal/akármivel. A legtöbb ember viszont a számára már egyértelmű dolgokról azt gondolja, másnak is az.

Voltam admin. egy kórházban, hát, ott nagyon változó volt az összetétel. Némelyik adminnak diplomája is volt, de egy nőről konkrétan tudok, akinek csak nyolc általánosa, és utólag tudtam meg egy ismerősömtől, hogy őt kérte meg, tanítsa meg gépelni, mert ő mindenáron irodában akar dolgozni. Aztán megtanította (úgy-ahogy), s be is került, a mai napig csinálja. Régen ez még ment, manapság azért már kell a tudás mindenhol, legalábbis akkor, ha nincs protekciója az embernek. Ha pedig protkóval van ott, akkor meg azon múlik, van-e aki takargassa akár évekig. Ha nincs, repül, ha takarják, ott vegetál még.
Nagy Munkanélküli 2009.06.30 21:23:07
@szelephézag: Igényes ez a blog. Őszintén gratulálok hozzá!
Kedves Mindenki! Ismerkedjetek meg T-Men becenevű olvasónkkal és véleményem szerint kiváló ötletével. Kérlek szavazzatok!Kedves Despota! Blogod állandó olvasójaként feltűnt, hogy sokakat éppen azért ér csalódás illetve negatív élmény, mert olyan állások tömkelegét…..
Nagy Munkanélküli 2009.06.28 10:35:52
@kairouan: Vicces lehetett az az interjú, mert a pasi annyit kérdezett ismerősömtől:
- Én nem tudok angolul, így letesztelni sem tudom Önt, de akkor biztos, hogy jól beszél angolul.....???
Mire a válasz nyilván az volt, hogy hát persze...
Nagy Munkanélküli 2009.06.29 20:36:23
@Munkaadó: Fő a motiváltság, ugye.
Szia Erynnis!Érdeklődnék, hogy a munkáltatónak milyen jogai vannak valójában próbaidő alatt.Adott egy kis cég, két hónapja kezdtem, a cég alapfilozófiája, célja nagyon szép, kb az, hogy "tegyünk jobbá egy übergáz szektort", konkrétabbat nem akarok írni.Felvettek x…..
Nagy Munkanélküli 2009.06.29 19:39:06
@oevwb: Na, mesélj csak a budaörsi cégről! Páromat oda hívták be interjúra, nem a Telemax?
Kérek minden kedves olvasót, hogy kattintson át Álláshirdetés-analízis című bejegyzésünkre és tessék szavazni is! Kedves MT Blog és Erynnis! Még a próbaidőn belül vagyok, jónevű multinál, lapkiadásról van szó. Próbaidő alatt 150 nettó érkezik a számlámra, majd -…..
Nagy Munkanélküli 2009.06.28 17:45:18
@Marga Rita: Hadd írjon már ide, aki akar - nekem csak ennyi a véleményem. Attól még a nap többi 23 (vagy akárhány órájában) értéket teremthet.
Nagy Munkanélküli 2009.06.28 18:30:01
@Nagy Munkanélküli: Bocs, a zárójel rossz helyre ment a kommentemben
Helyesen:
"Attól még a nap többi 23 (vagy akárhány) órájában értéket teremthet. "