Regisztráció Blogot indítok
Adatok
irónika

0 bejegyzést írt és 505 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A következő cikket egy vendégszerző írta, aki történetesen a húgom és egy elég aktuális témát feszeget: minden megváltozik egy gyermek születésével. Nem ugyanazok az emberek leszünk mint előtte voltunk, hiszen szülővé válunk és a gyermek igényei kerülnek az első helyre. Íme az írás: A…..
irónika 2018.10.05 15:35:53
@similar: az akit ez meglepeteskent er, az nem elorelato. Elfogadom, hogy a merteke lehet szelsosegesebb az elkpezeltnel, de ebben az esetben ezek a nok nem hisznek azoknak a noknek, aki arrop panaszkodtak nekik, hogy mennyire kialvatlanok.
A tortenet valahol docog...
irónika 2018.10.05 15:38:18
@similar: nem, egyertelmuen nem. Es attop nem lenne kevesbe elkeserito a hozzaallas, de rendszerint 18-25 evesek voltak, ott meg rikta a hazas manapsag
irónika 2018.10.05 15:39:48
@Elnök Úr: maximalisan egyetertek!
KultúrSokk Mamma Mia! 2018.07.26 21:06:22
Miért irritáló a Mamma Mia!? Meglepő a kérdés, hiszen a blogban számtalan bejegyzés született már musicalekkel, illetve zenés filmekkel kapcsolatban, így sejthető a műfaj iránti személyes elköteleződés. Azonban mindig szokott lenni egy kivétel, ami erősíti a szabályt. Pontosan 10 évvel ezelőtt…..
46 éve történt az Egyesült Államok egyik legsúlyosabb gátkatasztrófája. Senki nem hitte, hogy éppen pár nappal egy biztonsági ellenőrzés után az áradat elmoshatja a völgyet, ahol minden a szénbányászatról szólt...
irónika 2018.02.28 09:17:46
@Watt25: Ahogy az általánosítás is rendszerint hamis, a MINDEN és a SEMMI sem tud igaz lenni. A kommunizmusban számos dolog jól működött, az egy másik kérdés, hogy milyen áron. Példaként csak két ma oly népszerű téma: oktatás és egészségügy. Nem csak a mai kapitalista egészségügyünkkel összehasonlítva, de az akkori átlagos nyugatival szemben is. (Kérlek, ne hozd fel példaként a vezető nyugati államokat, mert azzal a világ legelső sorban lévő államait említenéd, ahol MO soha a történelem során nem volt.) Azzal is egyetértek, hogy a milyen áron sem vehető figyelmen kívül, de, pláne a 70-es- 80-as évek Mo-ban az ár amit fizettünk nem emberek élete volt. Amire én a megjegyzésemben gondoltam az kifejezetten az emberi élet értékének figyelmen kívül hagyásának eseteire szorítkozott. A könyörtelenségre, a közömbösségre, az elvi vagy financiális előny megszerzésének mindenáron való elérésére. És ebben egyre több olyan esetet vélek felfedezni, amikor nem látok különbséget.
Csak egy példa. A szovjet kormányok végig hazudtak a gazdasági helyzetről, eltitkolták a baleseteket, félre és dezinformáltak... Mennyivel volt jobb ebből a szempontból az USA kormánya például Vietnám kapcsán. Mi a különbség? Erre gondolok, amikor azt mondom, egyre evesebb különbséget látok a módszerekben. A célokban igen, de egyik cél sem nemesebb/érthető//elfogadhatóbb a másiknál.
irónika 2018.02.28 09:48:27
@Kovi1970: "Ha nem látod a különbséget, nem látod a lényeget. "
Ha nem érted amit írok, akkor csak elbeszélünk egymás mellett. Az volt az első gondolatom, hogy egyre kevesebb különbséget látok a kommunista rendszerek kisembereket sújtó bűnei és a kapitalista bűnök között.
Ha minden mástól elvonatkoztatsz (például attól, hogy szándékosan ment e valaki oda vagy vitték és így tovább), akkor egy a munkatáborban zajló emberiesség és a cikkben említett embereket sújtó sorsok között egyre kevesebb különbséget látok. Kegyetlenség volt mindkettő, igaz más célból. Ennyi az állításom.
Internetmegosztás otthon, egyszerűen A laptop és más mobil eszközök előnyeit akkor tudjuk maradéktalanul kihasználni, ha vezeték nélküli hálózatot, WiFi-t létesítünk otthonunkban. A WiFi hozzáférés egyik, de nem egyetlen előnye, hogy csatlakozhatunk a mobil kütyükkel az internethez. A Wifi router…..
irónika 2017.06.13 07:20:04
@Secnir: igen regota szivok a lakasban a wifivel. A hozzaszolasod alapjan ugy tunik ertesz hozza. Valahol el tudlak erni, hogy megbizzalak a rendberakasaval?
Odáig jutottunk, hogy egy lengyel kamionsofőr egyetlen délután alatt többet tett Európáért, mint az Európai Unió teljes vezérkara több éven keresztül. Én a helyükben mélyen elgondolkoznék ezen...
irónika 2016.12.23 09:10:53
@FILTOL: Szivesen, csak tudnam kin izet a velemenyemert...
irónika 2016.12.23 09:11:56
@FILTOL: ja, amugy kosz az epito jellegu gondolataidert. Sokat tanultam belole!
irónika 2016.12.24 08:56:41
@Jankove: Leszarhatod a szolidaritást, de Mo pont ezért van szarban. A javainkat, jövedelmeinket sokkal jobban, sokkal igazságosabban el lehetne osztani, úgy gondolom ezt nem kell magyaráznom. És hogy mi köze ennek a szolidaritáshoz? Az, hogy az Orbán kormány annyi csoportba, rétegbe rúgott bele, hogy megszámolni sem tudom, de kiállni mindenki maximum - ez sem igaz - magáért volt képes, másért nem. Mindenki a saját pecsenyéjét sütögeti, és ha azt nem látja veszélyben, akkor nem érdekli, hogy másnak éppen mit árt a kormány. Persze mindenkinek a SAJÁT gyereke a fontos, meg a saját élete, a család, a bevétel... Olvasd el újra az árvízről írt párhozamomat. Ide is igaz. Egyedül nagyon szűk eszközökkel tudsz a családodért tenni. Ha a közösség javáért tennél/tennénk, akkor többre jutnánk.
Ami pedig a migráns kérdést illeti. Írtam én olyat, hogy jöjjön, jöhet mindenki? Nem. Azt írtam megoldást kell találnunk azon emberek problémáira, akik akkor is jönni fognak, ha Te nem akarod. És itt van óriási tévedésben OV és helyes úton Merkel, Junkers és a többiek. Ha 50 napon keresztül 40 fok felett van a hőmérséklet 10-től 17 óráig, ivóvíz alig, öntözni nincs mivel, élelmet nem lelsz, akkor nincs vesztenivalód (lásd: a SAJÁT gyereked a fontos) és elindulsz, mert ennél csak jobbat találhatsz. Ha immárom 5. éve dúl a fejed fölött egy háború, ahol te sem tudod, ki az ellenség, a házadat, az utcát régen szétlőtték, a 10 éves gyerekednek esélye sincs iskolába járni, ahol a jövőkép annyi, hogy túléljem valahogy, akkor megint csak útra kelsz. Azt hiszed a magyar mélyszegénységben élők egyszer nem fognak kapát és kaszát ragadni és elindulni?
Nem tudom másképp befejezni, mint az előző hozzászólást. Gyűlölni egyszerű, megoldani nehéz. Elhitetni 10 millió emberrel, hogy a 3 millió migráns töknre fogja tenni 500 millió ember életét, kultúráját, mert ők elvesznek, nem kérnek, ez nem bonyolult, bár ez is belekerült vagy 20 milliárdba. Most komolyan? Ezt tényleg elhiszed?
London, New York, Berlin multikulturális városok (amúgy még sorolhatnám). És egészen jól működnek. Biztos lehetsz benne, nincs egyik helyen sem szól kormányzati kommunikáció arról, hogy a bevándorlók tönkreteszik a kulturánkat.
Szia. 24 éves vagyok, lány, és 3 éve alkoholista. Nem annyira az emberek "szórakoztatása"/okítása, de inkább a magam, és a sorstársaim segítése miatt kezdem el írni ezt a blogot. Sok korombeli fiatal küzd ezzel a problémával, akár úgy, hogy bevallja magának, akár úgy, hogy nem. Szeretnék nem inni.…..
irónika 2016.10.10 23:56:19
@józanakaroklenni:
Jo osszefoglalo.
A kommentben levo vita meg leginkabb arrol szol, hogy mindenkinek a sajat problemaja a nagyobb. Neked az alkoholizmus, mert az ragaszkodik hozzad, masnap a dohany.
Nekem meg az eves a szenvedelyem. Es itt a bokkeno. Azt hogy hagyod abban keddrol szerdara? (Volt mar, hogy valakinek nem volt egyertelmu. Ha semmit nem eszek25-30 nap mulva meghalltam, ennel jobb opcio kovernek lenni)
Johetnek itt a mozgassal meg a sporttal. Negy zsomle = 2 ora futas! Mire vegzel a futassal, mar mesz is a kovetkezo 4 zsomleert.
Tölgyes Péter írása Győztes csapaton soha ne változtass! Remek társaság. Csupa vidám, boldog arc. A miniszterelnök óriási diadalról beszél, mert többen szavaztak most vasárnap nem-mel, mint 2003-ban, az EU-csatlakozásról tartott ügydöntő népszavazáson igen-nel. A dobogón mellette, mögötte állók…..
irónika 2016.10.05 14:14:01
@Tölgyes Péter:
Szerintem az igazi freudi kiszólása nem ez volt, hanem az, hogy annyi embert állított maga mögé.
Eddig minden alkalommal, ha valóban győzött, akkor egyedül állt ki, mögötte csak zászlók voltak.
Veszetni szokott sok emberrel a háta mögött, szóval ő most (is) úgy érezte veszített, ezért álltak ki mögé a csapattagok, kommunikációban meg nem volt más választása, mint csúsztatni, hazudni. Újságírókat elzavarta, nehogy kérdésekkel megzavarják az ünneplést, de hát az sem volt, meert csak győzelemt szoktak sokáig ünnepelni.
11-re meg már sehol sem volt senki.
Alapból rendkívül nehéz az egész menekültválság objektív bemutatása, pláne akkor, ha egyes médiumok a hírek torzításától, sőt, hamisításától sem riadnak vissza, csak azért, hogy még nagyobb pánikot keltsenek. A problémát csak súlyosbítja, ha éppen a közmédia az, amelyik az adófizetők pénzéből követi…..
irónika 2016.09.13 15:27:58
@Alick: persze gozom sincs, honnan van az infod a WTC-vel kapcsotban, de nekem eleg a hitelesseghez, hogy 2001 csak 15 eve volt.
Amit persze tudom, hogy elirtal, de pont ilyen konnyu hiteltelenne tenni egy gondolatot.
Az MTVA hazudik. Pont.
Olyan modon es mertekben befolyasolja a tajekozatlan, onallo velemennyel nem rendelkezok tudatat, hogy legalabb 2 generaciovaltas kell ahhoz, hogy jo ertelemben vett europai gondolkodas teret nyerhessen ebben az orszagban.
Es ez a baj!
irónika 2016.09.13 15:30:31
@sunabajnok: Te pontosan meg tudod mondani mirol szol ez a nepszavazas?
Mirol szol a kerdes?
Szerintem az emberek 80%-nak goze sincs rola, a maradek 20% ujabb 80%-a pedig azt nem tudja, hogy valojaban mire is ad felhatalmazast vagy sem ez a nepszavazas.
irónika 2016.09.13 17:27:34
@Alick: A kulonbseg csak az, hogy azokat nem adoforintokbol tartjak fennt. Ez nem felmentes, de attol meg oriasi kulonbseg.
Sajnos a verseny - ellentetben az allitasokkal - bizony nem tesz jot mindennek.
Peldaul a tisztesseges, a szabalykoveto elbukik, kiveve azokat az orszagokat, ahol a szabalykovetes es a szabalyok (megha olyan ostobanak is tunnek) megkerdojelezese nem tartozik a nemzeti sportok koze, hanem mar az anyatejjel ezt szivjak magukba a gyerekek.
Lasd a 2. VH utani Nemetorszagot, ami persze mara mar sokat romlott, de hu de szeretnek olyan romlott kozerkolcsot itthon latni...
Nyilván nem Ádám az egyedüli, akinek eszébe jutott már, hogy vissza kellene költözni Magyarországra. És nyilván nem ő az egyedüli, aki arra jött rá, hogy ez egyelőre nem jó ötlet. De miért nem? Kiderül a posztból. (Korábbi írásait itt, itt és itt találhatjátok…..
irónika 2016.01.07 20:11:10
@Sanyi9: Csajt. Utazik, csajozik, kikoltozteti. Ha nem jott be, csereli. Ez hianyzik neki. Ezert...
comment:com Tóth Gabi, az ember 2015.09.28 09:22:57
Egy olyan műsort bevállalni, amiben 24 órán át össze van zárva az ember egy másikkal, embert próbáló feladat, eljön ugyanis az a pont mindenkinél, amikor már nem érdekli a kamera, és lecsupaszítja magát, (mármint lelkileg, nem egy szál pendelyre, még mielőtt) amikor olyan…..
irónika 2015.09.29 16:52:33
@Szamiz67: Egyetértek veled abban, hogy sokaknak nem sikerült. Amiben nem értünk egyet, hogy ez Gabinak sikerült e vagy sem. Szerintem nem.
Mielött felérérthető lennék. Imádom ahogy énekel és azt is tudomásul tudom venni, hogy az érvényesüléshez celebbé kellett válnia. Azt is elfogadhatónak tartom, hogy ezt a szerepet le akarja adni - bár ehhez talán nem egy celebműsorba kellene mennie (sic!) - de ha mindez így van, akkor ezt szerintem nem kellene elmondani, mert bár látszólag ezzel őszinte képet fest le magáról, de szerintem - és első kommentemben ezt próbáltam meg jelezni - ez ellenkezőleg hat(hat)ott, mert a jó kislány is egy szerep, amivel továbbra sem őt ismerjük meg, hanem azt az embert, amit magáról mutatni akar.
Fentebb volt aki egyenesen hisztérikának titulálta, amihez én enm veszem a bátorságot, mert nem ismerem, de, ha véletlenül mégis igaza van a kommentelőnek, akkor végképp átlásztó a szerep amit magára erőltet.
Én nem a migránsoktól félek. Én tőletek félek. Tőletek, akik hergeltek, harsogtok, másra mutogattok. Köpködtök, gúnyoltok, affektáltok, lázítotok. Facebookon és fórumokon trollkododtok. Én tőletek félek. Akik emberi lényeket akartok kiirtani és sajnáljátok, hogy a…..
irónika 2015.08.30 08:46:21
@István József:
Nem tudom ki az a 3niko, azt sem tudom Te ki vagy. De egy kulonbseget felfedeztem. Megpedig a szemelyeskedest. Szinte az osszes kritikad igaz a Te irasodra is. Altalanositasz, forras nelkuli allitasokat kozolsz es teszed mindezt ugy, hogy szemelyeskedsz.
A nelkul nem erzed eleg erosnek az erveidet?
Tegyuk fel, higy Ti ketten maskepp latjatok ezt a helyzetet. Tegyeuk fel, hogy egy ilyen blogon lehetne beszelgetni arrol, hogy ki miert gondolja azt, amit allit. Ezt hivnak vitanak, de ha szemelyeskedsz, akkor az mar nemnvita, hanem veszekedes. Ahhoz pedig az embernek nincs kedve.
Nem vitatom, hogy majd engem is izekre szedsz es ballibsinek allitasz be, nert megvedtem 3nikot. Pedig egyik sem igaz, es semmi kozom 3nikohoz, egyszeruen csak ruhellem, hogy a forumok donto tesze arrol szol, hogy tudom bantani a "vitapertneremet". Ezek altalaban a legerosebb ervek.
A gondolataidat ertem, szivesen megimsernem a forrasaidat is, akar vitaznek is veled, de veszekedni nem fogok.
irónika 2015.08.30 11:53:21
@Kovacs Nocraft Jozsefne:
"Enikő egész posztja arról szól, hogyan tudja bántani a honfitársait. Innentől miféle értelmes vitára számítasz? A poszt felütése eleve kizár minden értelmes vitát."

Nem vitatom, hogy a poszt végén 3niko-nak egy kicsit megszaladt a haragfaktora és előítélettel beszélt azokról, akikről a cikk szól. De nem bántja őket, nem ütni akarja őket, hanem azt fejti ki, hogy azoktól, akik az álta leírt módon közelítik meg a migráns kérdést azoktól jobban fél, mint a migránsoktól. Ez nem bántás, ez egy érzés kifejezése. És az pedig, hogy a honfitársait bántja végképp nem értem. 3niko nem aszerint nevezte meg őket, hogy bár ők magyarok, jobban félek tőlük, hanem a mondtaik, reakcióik alapján. ennek nincs semmi köze a honfitársassághoz. Ha szigorúa nézed a cigány is magyar állampolgár, akár tetszik neked akár nem, honfitárs. Ott valahogy nem érzem ezt a fene nagy együttérérést a honfitársaink iránt.
Ha érdekel és ha én lennék a címzettje a posztnak, tudnék reagálni, mert nem személyekedő volt a poszt hangvétele, hanem csak az érzéseit adta ki. Senkiről nem mondott konkrétumot. Leírt egy csoportot, akiknek a viselkedésétől jobban fél, mint a migránsokétól. Ez felütés. Ha a csoportba tartozó lennék akkor a vehemensebb fajta esetén azt mondanám, hogy féljen csak, ez a cél, ha pedig a nyugodt erő, akkor elmondanám, hogy miért téved a posztoló. Miért nem kell tőlem félni és miért kell a migránsokról. Ez vitaalap, amire van miért és mit válaszolni. Arra, hogy ballibsi hülye vagy, erre nem akarok.
Ha felhőkarcolásról van szó, határtalan az emberiség fantáziája. Ez a csillapíthatatlan késztetés, hogy a jóisten talpát bökdöső tornyokat építsünk, bizonyára a gótika korából ered, amikor minden püspök és őrgróf abban mérte össze a libidóját, hogy ki tud nagyobb…..
irónika 2015.04.12 13:04:51
Hetek óta vártunk erre a pillanatra, most azonban már végre elmondható, hogy megkezdődik a jó filmek dömpingje a mozikban. Kezdve rögtön a tavalyi év egyik legjobbjával, folytatva egy szűk 30 éves klasszikussal, és még a legutóbbi Arany Pálma győztesét is megkapjuk. Birdman…..
irónika 2015.01.18 07:16:56
@danialves:
Csatlakoznek a jo par elottem szolohoz abban a tekintetben, hogy a poszt cime es az elso mondata utan az ember nem azt varja, higy bemutatod az e heti premiereket, hanem bemutatod az idei evben varhatoan jonak igerkezo filmeket vagy azok egy reszet. Es ezzel a gondolattal mar ertheto csalodas es kiakadas a OD film.
Lehet, hogy ugy gondolod az altalad leirt gondolatnak csak egyfele ertelemezese van, de ez mint kiderult nincs igy. Legalabb 4-en voltunk, akik maskepp ertettek. Persze ez lehet a mi hibank, de mint szerzo legalabb egy elgondolkodast megerne, hogy magadban keresd a hibat, mert abbol akar tanulhatsz is.
Nem mondom, hogy korrekt stilusu kritikakat kaptal, bar - sajnos - egyaltalan nem logott ki a sorbol egyik sem. Azonban a valaszod kioktato stilusa mar nem elfogadhato. Lehet, hogy @PongLenis elott mar a tobbiek felidegesitettek, de o teljesen korrektul megvalszolta az korabban feltett kerdesedet. Erre te atharapod a nyakat, mikozben csak arrol van szo, hogy egy heti filmbemutato ugy volt beharangozva, mintha az idei ev kivalo filmtermeseit latnank toled. Az index cikadasaval meg ne takarozz, mert bar lehet nem tehetsz rola, mert nincs ra hatasod, de nekunk aztan vegkepp nincs, mikozben ezek szerint mi vagyunk atverve. Ugy gondolom minimum egy elnezeskeressel jossz az olvasoidnak, de lehet, hogy egy 2015-os beharangozo is jarna nekik. Udv.
A Formula-1 rajongóinak nem kell bemutatni Michael Schumacher, hétszeres világbajnokot, a sportág eddigi legeredményesebb pilótáját.Egy sajnálatos baleset következtében, azonban mindenki, aki követi a híradásokat megismerhette a nevét, szerte a világon. 2013. december 29-én súlyos…..
Lehet finomkodni, lehet kertelni, de keleti szomszédunk, Ukrajnai gyakorlatilag háborúban áll Oroszországgal. Márpedig egy ilyen háború a legkomolyabb európai konfliktus nagyon régóta: az egész világ feszült figyelemmel kíséri, hogy mi lesz a vége ennek az egésznek. És bizony, ha…..
irónika 2014.05.15 08:58:33
@venomspawn: Értem én, mire gondolsz, de pont az amit sugalsz, az kényszeríti rá őket, hogy a velük egy szövetségi blokkban lévőkkel szembeni agresszorokkal szemben is fellépjenek. Nagyhatalmi törekvésiknek az egyik legpacifistább módja volt az, hogy a kis országokat nem megszállták (az a XX. századra nem lett divatos), hanem szövetségbe tömörítették, így ami nekik abból az országból kell (terület) azt megszerzik, lévén más országokban állomásoztatnak saját haderőt, ami a legegyszerűbb módja annak, hogy a saját területeden ne kelljen háborút vívnod, mert a frontvonalat más ország területére tudod helyezni. Ezért saját jól felfogott érdeke, hogy megvédja a szövetségeseit (csatlósait) egy külső agresszortól. Tudom, hogy sok honfitársunk kis pontnak érzi Mo-ot, de több katonailag több szempontból sem vagyunk elhnyagolható ország, mert annak idején Árpád atyánk egy igencsak izgalmas kis földarabot nézett ki újhazának. Így ebben, végső soron bízhatunk, mert az általad említett országok legjelentősebb ellenségei (orosz, kína) felé "félúton" bizony ott vagyunk
Eddie Jordan (vagy ahogy a Formula-1-ben nevezik: EJ) a Jordan istálló korábbi alapítója, tulajdonosa, jelenleg a BBC brit közszolgálati televízió szakkommentátora és sikeres üzletember nem akármilyen hajót rendelt magának. Az első képeket most megmutatjuk. Az ír Eddie Jordan…..
Vastagbőr Váratlan látogatás 2014.01.13 11:06:00
Még a bankrobbantást is elhomályosítja a legújabb Orbán-videó, aki ezzel a mesterművel tér vissza a hó és árvízkatasztrófa alatt kiforrott videós stílusához. Hiába, amíg a baloldalon egymás torkát harapják át egy-egy választókörzetért, addig Habony Árpád írja az újabb…..
Lezárult a baloldali összeborulás is, innentől kezdve bármiféle formai változásra várni teljesen felesleges. A különböző oldalak hatalmi erővonalait innentől kezdve színes ceruzákkal lehet bevésni a nagy magyar politikai bizonyítványba. Eljött tehát az ideje, hogy…..
irónika 2014.01.11 13:45:02
Kedves Posztoló!
Azt a kérdést teszed fel a címben, hogy ki a jelenlegi parlamenti ciklus legjobb és legrosszabb politikusa.
Majd ezt követően elmodnod, hogy GYF mennyit ártott "jobboldali karakterként" (sic!) a baloldalnak, illetve, hogy Öszödön mint hazudozott (újabb sic!). majd ezek ismertetése után annyit mondasz, hogy annak be nem látásá, hogy ez vállalhatatlan a ciklus legrosszabb politikusává tette. MegaLOL! Ennyi? Ettől lesz valaki a legrosszabb politikus, mert nem lát be valamit, ami szerinted vállalhatatlan? A többiek, aki ott sem voltak az elmúlt majd 4 évben a parlamentben és össze-vissza hazudoztak, államcsőddel riogattak, adósság elleni harcot hirdetnek, majd 3000 mrd Ft-ot eherdálva gyakorlatilag változatlan aósságrátát sikerként könvelik. Ezek jó politikusok. Ha minden egyes hazugság után 1 cm-t nőtt volna OV orra, akkor nincs az a busz ahová be tudna szálni. Nem állítom, hogy GYF-nek nem kellen egy csuklós, de Viktornak a Combinó sem lenne elég, az meg csak oda-vissza járkál. Mondjuk az ország is egy helyben toporog, csak éppen közben a talajjal együtt csúszunk lefele.

Véleméynem szerint GYF 2010-2014 között a lehető legtöbbet tette a baloldalért. Az, hogy érdemben kettészakította az MSZP-t, ezáltal megteremtette annak az esélyét, hogy ez a mamut méretű, régi arcok által irányított gyűjtőpárt valaha elűnjön, mindennél fontosabb szerintem a jövő tekintetében. Ha végre valaki ezt ugyanígy megtenné a jobb oldalon is, akkor lenne érdemi esély arra, hogy ne kétpólusú legyen a hazai pártvlaszték.

Habonyt meg politikusnak nevezni végképp baromság, lévén, hogy a politikusnak csak az egyik fontos tulajdonsága a kommunikáció, mást meg a Habonytól nem látsz.
Harcolni a békéért olyan, mint baszni a szüzességért. urbánus folklór Az elmillásodás irányába legalább két erős tényező is tolja a honi civil-embriókat. Az egyik a hazai közgondolkodás azon sajátossága, hogy pártok nélkül még egy falusi dalárdát sem bír…..
irónika 2013.12.26 10:26:18
@maroz: ertettem en elsore is amit irtal, irni akartal. Azt is ertem, amit a HaHarol irtal, de en inkabb gondolom bulvaros, gyenge marketingdumanak, minthogy elpartosodast lassak benne. Mindezek mellett egyetertek, hogy barmelyik is az ok, sajnalatos es szomoru.
Magyarorszagon szamos dolognak nincs kulturaja, igy a civil szferanak sincs.
Ami pedig a Horvath altal felhozott vadat illeti nem nagyon ketelkedek a valodisagaban, megalapozottsagaban. Mar 2001-ben megismertem ennek a modszernek a mukodeset. Altalam kizarolagos joggal Azsiabol importalt eszkozoket rendeltek tolem nagy tetelben, majd cca.6 het mulva 15-20%-kal olcsobban megjelentek a piacon (gyari szammal azonositani tudtam). Vegigjartam a teljes folyamatot, mert komoly piaci veszteseget szendvedtem el miatta, es az egeszet atadtam egy feljelentessel a rendorsegnek. A modszer ugyanaz volt, mint ami Horvath allit. Es az en ugyem en sem tortent semmi, a rendorseg lezarta 6 ev utan a nyomozast, mert a cegek vezetoit nem talalta. Erdekes modon a penzmozgast nem
Ellenoriztek, pedig akkor mind valodi erintettet megtalalhattak volna. Nem tettek...