Regisztráció Blogot indítok
Adatok
erdeimanó

48 bejegyzést írt és 16 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Írjunk hát … Megint megbeszéltük, kitaláltuk, lefoglaltuk, megint eljöttél, kevesebbet fogyasztunk már, hamarabb is fekszünk már, van, hogy sziporkázol, vagy csak hallgatsz, a villany komótosan halad egy kis nyíláson az autóba, a helyszín jó, a vacsora jó, a szivar is jól parázslik, mi is jók…..
  Gyuri bácsi mutassa milyenek azok az első lábak, még nem elég. Mikor jöjjek a következő adagért? Beáztatom, éles késsel próbálom leszedni az oda nem illő részeket a bőrről. Kicsi kézi sárkány okádja a tüzet. A perzselődő bőr összehúzódik a láng alatt, a megmaradt szőrszálak ellobbannak, sorban…..
  Bárcsak lehetne tudni, mikor vannak a régi szép idők. Mielőtt véget érnek. – Andy Bernard Budapest – Debrecen, kényelmesen elhelyezkedünk, benyomom a gombot, a Corolla indulásra kész. Összekapcsolódik a telefonnal, a kijelzőn megjelenik a Waze, Szüret utca, Debrecen, Megyeri híd, M0-M3, all set,…..
Új pálya Eger felé, aztán kanyargósra váltva tovább Szilvásvárad irányába, előttem egy fekete oldtimer jaguár, a nő ide oda nézeget, de a robot pilóta nyaka nem mozdul, mereven tekint előre, az autó méltóságteljesen veszi be a kanyarokat. Nem előzök, nem sietős, talán mi érkezünk elsőként, vagy már…..
„És mi mégis itt vagyunk” - Az utolsó pillanatig gyötörtek a kétségek, hogy szabad-e megtörténnie ennek a találkozónak, hiszen napról napra egyre rosszabb jelentéseket kaptunk vírus ügyben. Ráadásul hárman le is mondtátok és mindhármótoknak jó oka volt rá. Az találkozót megelőző napon ráadásul a…..
A csatolt képen látható hol is leszünk – ott lent középen Borzavár és körülötte a Bakony erdői."A" pont Vinye, "B" pont Porva-Csesznek vasútállomás, közte a legendás vasútvonal a Cuha patak völgyében. A Kőris-hegyet jól lehet látni, van a tetején egy nagy radar gömb egy kilátóval, ez a Bakony…..
Hamarosan találkozunk Borzaváron. Megérkezéskor hőmérséklet mérés, kézmosás és kellő távolság tartással emeljük poharunkat! az se baj, ha van egy két napnál nem régebbi vírus teszted :) Karcsi bölcs iránymutatást adott a helyzet és a "szabad ilyenkor találkozni, vagy nem" dilemma kezelésére az…..
Április 1-én döntést hoztunk, sajnos a vírus helyzet nem tréfa és mi sem tréfálhatunk: Próbáltam Karcsit telefonon elérni, de sikertelenül és hát sajnos az előzetes felvetésemre sem reagáltak túl sokan. Gondoltam hát egyet és a helyzet gyors értékelése után Hatival a prolongálás mellett…..
Nagy Zoli tavasszal elhagyott bennünket. Emlékezzünk rá az alábbi képekkel és örüljünk, hogy Szekszárdon még ha csak pár óra erejéig, de csatlakozott hozzánk. Nyugodjék Békében! Talán Doszi gondolataival, emlékeivel méltó módon emlékezünk meg Zoliról. "Ilyen hírt kapni számomra mindig…..
A történeti hűség kedvéért emlékezzünk meg a TKIB+ múlt évi kibővített üléséről, amelyről az alábbiak szerint adtunk hírt: "Sziasztok kedves barátaim!  A TKIB+, vagyis a Tankör Kirándulás Intéző Bizottság Plusz 2018. november 8-án ismét összeült eleget téve valamiféle a csapat érdekében érzett…..
Ugye már megint, pont úgy, ahogy azt a bizottság még októberben eltervezte a csapat megjelent Diósjenőn. A kiadott előzetes szerint nagyon változatos programra lehetett számítani. Gondoltuk, hogy a megérkezés napja mindig ugyanúgy telik, vagyis örülünk egymásnak, koccintunk, főzünk, fogyasztunk,…..
Szépen eltelt a nyár, a jó időnek is vége lett. Karcsi jelezte, hogy a rátörő búskomorságot enyhítené egy baráti összejövetel. Nézegetett szállást a 2019. évi májusi csapat-bulihoz, és miután előrehaladtak már a foglalások bejelentkezett már pár helyre. Arra is gondolt, hogy nálam már forr a must a…..
  Árpi megbeszélte Karcsival, hogy szeretettel vár bennünket Bokodra, tartsuk  ott a baráti találkozónkat megemlékezvén 35 évvel ezelőtti államvizsgánkra. Az új nyári konyhában fiatal vadból készít egy finomságot, pincébe lerak pár üveg bort, sört és pálinkával is többfajtával készül a kedves…..
A TKIB (Tankör Kirándulás Intéző Bizottság) ismét megtartotta soron következő rendes ülését. Időpont és helyszín: 2017. október 20. 17:00, Ecser, Hatvani kúria. Az ülésen megjelentek: Karcsi, Hati, Juci és Manó, továbbá Csilluka, Hati kedves párja. Karcsi, mint elnök üdvözölte a megjelenteket és…..
Kedves mindenki! Az alábbi összefoglalót kicsit megkésve, de az előkészületek és a tényleges események alapján készítettem. Jelentem a lent leírtak megfelelnek a valóságnak még ennyi hónap távlatában is. Nehéz a krónikás dolga, még ha lusta is kicsit. (Manó) No de lássuk: 2017. február 24-én éjjel…..
A TKIB megtartotta soron következő rendes ülését. Időpont és helyszín: 2016. szeptember 30. 18:00, PELIKÁN GÁTŐRHÁZ, Budapest Kopaszi Gát. Az ülésen megjelentek: Karcsi, Hati, Juci és Manó, továbbá Sándor Tibi személyesen is megtisztelte jelenlétével az ülést. Karcsi, mint elnök üdvözölte a…..
Kedves Manó !  Gratulálok a remek beszámolóhoz. Remélem nem kéritek vissza az iskolapénzt, hiszen a csoport profi az összes fontos disciplína tekintetében:  Főzés, evés/ivás, szervezés, költészet, informatika, művészet (csak pl. operaének, fotózás), mosogatás….stb. Mindezt a legnagyobb…..
"No, nézd, barátaim... " 33 szép, bár nem kerek szám, osztható hárommal, tizeneggyel, amik prímszámok, sőt a számjegyek összege további gondolatokat ébreszt. Tehát egy tankör 33 éve végzett és összegyűlik néhány barát Szekszárdon. Az egyik barát mondjuk Doszi megszervezi a találkozót, Juci nevű…..
Doszi: anyukám által készített borsos kaláccsal várlak benneteket a helyszínen du. 4 órától, hogy kibírjátok vacsoráig. Ezek apró (kb. 10-12 cm hosszú, kifli vastagságú) sós fonott kalácsok, amiket még melegen beleforgatunk borsos, sós tejfölbe, és letakarva hagyjuk, így átgyengül. Aztán lehet…..
Doszi Meghívta a társaságot Szekszárdra! kedvcsinálóként a következő parádés programokra számíthatunk, kell ennél több? A péntek esti vacsora Juci prezentálásában. Ő is fogja sütögetni, alapvetően grillezős nyamik lesznek, kb. 18:30-ra tervezzük a vacsit. De addig sem maradtok éhesen, hisz a…..
TKIB - avagy Tankör Kirándulás Intéző Bizottság Elnök: Gyenes Károly, Állandó tagok: Hati, Juci, Manó - az állandó tagokon túl meghívott és önként jelentkezők is résztvesznek a bizottsági üléseken A bizottsági üléseket az Elnök Úr döntése alapján maga az Elnök, vagy az Elnök javaslatára a tagok…..
Elmaradtam a dolgok rögzítésével. Ennek elsősorban személyes okai vannak, nem terhellek vele benneteket, de tekintsétek igazoltnak a lemaradásomat. szóval ...  a társasági élet szerencsére nem állt le, az Urak szokás szerint aktívan résztvettek az újabb találkozón és annak szervezésében, úgy ahogy…..
Május utolsó hétvégén volt a májusfa kitáncolás Nádasdon. Igazán impozáns, magas lehúzott kérgű fa kidöntése köré szerveződött az ünnep. A gyerekek készültek erre a napra, ami nem volt hiába való hiszen ez alkalomból is a szebbnél-szebb ruháikban mutathatták be vidám táncaikat az oda…..
On 1 Mar 2014, at 23:31, "Ernő Németh" Sziasztok! Javasolt program:  Pénteken érkezés Rövid séta Nádasdon. Túl sok látnivaló nincs, de aznap délután májusfa kitáncolás lesz a Művelődési háznál. Érdeklődés esetén megnézhetjük. Nem túl hosszú…..